Ga voor een doeltreffende en kostenefficiënte werkplek verwarming met onze elektrische infrarood verwarmingssysteem. Met traditionele verwarmingssystemen, zoals gasheaters, ervaar je veel warmteverlies bij deuren en ramen, wat resulteert in toenemende stookkosten. Infraroodverwarming biedt hiervoor een oplossing. Elektrische infrarood heaters verwarmen direct oppervlakken en personen, waardoor een aangename werkomgeving ontstaat. De warmte die de elektrische heaters afgeven kan je vergelijken met de warmte van de zon. Zo kan je je gasheaters op een laag pitje zetten en bespaar je al snel tot wel 70% op je huidige gaskosten.

Nieuwsgierig? Ontdek tijdens een gratis gesprek met onze adviseur hoe je eenvoudig kunt besparen op je gaskosten, terwijl je toch geniet van een comfortabele en warme werkomgeving. Neem nu contact op en ontvang kosteloos een vrijblijvend advies over jou Werkplek verwarming.

Werkplek verwarmen met elektrische infrarood verwarming

Wil je overstappen naar een elektrische verwarming voor je Werkplek verwarming, maar ben je bang voor hoge kosten? Dat hoeft niet! Voor het installeren van elektrische infrarood verwarming zijn geen ingrijpende aanpassingen op je werkplek nodig. Daarbij is er ook nog de optie voor hybride verwarming. Hiermee combineer je elektrische infrarood heaters met je huidige verwarmingssysteem. Zo realiseer je een besparing tot wel 70% op je verwarmingskosten, zonder volledig over te stappen op elektrisch verwarmen. 

Gedeeltelijke elektrische verwarming van de werkplek

Kies je voor hybride verwarmen? Dan behoud je je bestaande gasheaters en combineer je dit met elektrische infrarood verwarming. Daarmee kan je je gasverbruik flink terugschroeven en bespaar je veel geld. Met deze besparingen kan je binnen slechts 2,5 jaar de investering terugverdienen. Daarna geniet je nog jarenlang van aanzienlijk lagere stookkosten. 

Werkplek verwarming, Hoe werkt het? Jouw huidige verwarmingssysteem zet je in om een constante omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14°C te handhaven. Voor het creëren van comfortabele werkplekken voeg je elektrische heaters toe, die zorgen voor gerichte verwarming op specifieke locaties. 

Met behulp van elektrische infrarood heaters kan het gebouw worden opgedeeld in temperatuurzones, wat zorgt voor een zuinige en efficiënte verwarming. De invloed van openstaande ramen of opengaande deuren op de warmte-ervaring wordt aanzienlijk verminderd. De oude gasheaters kunnen op een veel lager niveau draaien en in veel gevallen zelfs uitgeschakeld worden. Dit komt doordat de elektrische stralingsverwarming de belangrijkste bron van comfortabele warmte wordt, wat leidt tot minimale energiekosten terwijl je het comfort behoudt van je Werkplek verwarming.

De werkplek volledig elektrisch verwarmen

Wil je de werkplek liever volledig elektrisch verwarmen? Onze hoge temperatuur stralers zijn daarvoor de ideale oplossing. Deze innovatieve verwarmingsmethode maakt het overbodig om andere systemen, zoals gasheaters, te gebruiken. De midden- en lange golfstraling van deze verwarming produceren geen zichtbaar licht, waardoor ze perfect zijn voor werkplekken waar lichtvervuiling ongewenst is. 

Indien gewenst kan je natuurlijk ook infrarood korte golf stralingsverwarming inzetten voor je Werkplek verwarming. Hierdoor verwarm je alleen de ruimtes die in gebruik zijn. 

Bel ons voor gratis advies over hybride of volledig elektrisch verwarmen. Wij geven je uitleg over de mogelijkheden zodat je kan genieten van efficiënte en comfortabele verwarming.

Hoe werkt een elektrische infrarood werkplek verwarming?

Elektrische infrarood heaters maken gebruik van geavanceerde infraroodtechnologie om objecten en oppervlakken direct te verwarmen. Deze vorm van verwarming creëert een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de zon. Stel je eens voor hoe het voelt wanneer de zon doorbreekt tijdens de winter. Op dat moment ervaar je direct een warmer gevoel, zonder dat de omgevingstemperatuur verandert. Deze warmte wordt nagebootst door de infrarood heaters. 

Traditionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht in een ruimte, waardoor deze uiteindelijk warmer aanvoelt. Elektrische heaters werken sneller. Ze zorgen direct voor een comfortabel warmtegevoel. En dankzij de gerichte verwarming wordt luchtverplaatsing en snel warmteverlies vermeden. 

Onze elektrische heaters bieden een zeer doelgerichte verwarming. Zo kunnen specifieke zones in werkruimtes efficiënt worden opgewarmd, met minimale energieverspilling. Een bijkomend voordeel is de directe afgifte van warmte bij inschakeling, in tegenstelling tot traditionele systemen die tijd nodig hebben om op te warmen. Hierdoor wordt direct een comfortabele omgevingstemperatuur bereikt.

Dus: met elektrische infrarood heaters kies je voor een effectieve, energiezuinige en snelle oplossing voor jou Werkplek verwarming. 

Infrarood verwarming: de voordeligste verwarming van je werkplek

Elektrische infrarood verwarming is niet alleen de meest zuinige manier om je werkplek te verwarmen. Het heeft nog veel meer voordelen. Wij zetten een aantal voordelen van elektrische stralingsverwarming op een rij.

1. Goedkoop

Elektrische stralingsverwarming warmt direct objecten en oppervlakken op, waardoor er geen energie verspild wordt aan onnodige luchtverwarming. Hierdoor wordt elektriciteit efficiënter gebruikt en wordt de noodzaak van je huidige gasheater aanzienlijk verminderd. Je bespaart daarmee tot wel 70% op je huidige gaskosten!

2. Verhoogd comfort

Elektrische stralingsverwarming creëert een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Er ontstaat door deze verwarming geen luchtcirculatie, waardoor de verspreiding van stof en allergenen geminimaliseerd wordt. Zo ervaren je werknemers niet alleen een aangenamere werkomgeving, maar ook een betere luchtkwaliteit. 

3. Gerichte verwarming

Het systeem kan ingezet worden om temperatuurzones te creëren. Daarmee verwarm je specifieke zones of werkplekken en bespaar je veel energiekosten in ongebruikte ruimtes.

4. Snelle opwarming

Elektrische stralingsverwarming biedt een snelle opwarmtijd. Daardoor kunnen je  werknemers vrijwel direct genieten van een comfortabele temperatuur op hun werkplek.

5. Weinig onderhoud

Anders dan traditionele complexe verwarmingssystemen, heeft elektrische infraroodverwarming geen bewegende onderdelen of gasleidingen. Daarom is er maar weinig onderhoud nodig.

Elektrische infraroodverwarming is een duurzame oplossing voor zuinige verwarming van je werkplek. Klinkt mooi, toch? Wij realiseren deze verwarmingsoplossing al ruim 15 jaar voor bedrijven in verschillende sectoren. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoeveel je kan besparen met elektrische werkplek verwarming.

Lokale verwarming op je werkplek

Onze elektrische stralingsverwarming gebruikt infraroodstraling. Dit geeft warmte vergelijkbaar met de warmte die je ervaart van de zon. Hiermee kan je specifieke zones gericht verwarmen voor een lokale werkplek verwarming. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd en circuleert, richt de stralingsverwarming zich direct op objecten en mensen op de werkplek. Deze doelgerichte warmteoverdracht zorgt voor gelijkmatige warmte en verbetert het comfort.

Onze verwarmingsmethode Werkplek verwarming kan ook worden geïntegreerd met je bestaande verwarmingssysteem, waardoor ingrijpende aanpassingen worden voorkomen. Daarmee bespaar je tot wel 70% op gaskosten voor verwarming. Je houdt dan je huidige verwarmingssysteem. Deze gebruik je alleen om een minimale omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14°C of lager te handhaven. Onze ervaring is dat dit in de praktijk betekent dat je nog maar zelden je huidige verwarmingssysteem in hoeft te schakelen. De individuele werkplekken worden vervolgens verwarmd met onze elektrische infrarood verwarming, waardoor je een comfortabele werkomgeving creëert.

Zuinig je werkplek verwarmen met onze efficiënte thermostaten

Onze thermostaten voor infraroodverwarming zijn ontworpen voor zowel kleine als grote installaties. Met onze geavanceerde thermostaten regel je eenvoudig en snel de temperatuur per infraroodverwarmer. De korte opwarmtijd van de elektrische infrarood verwarming zorgt zeer snel voor comfortabele temperaturen op de werkplek.

Heb je een installatie met meerdere infraroodpanelen die samen een specifiek gebied verwarmen? Vraagt dit een gecoördineerde regeling? Dan hebben wij de perfecte oplossing met onze op maat gemaakte regelpanelen. Deze panelen kunnen volledig worden aangepast aan de specifieke verwarmingsbehoefte van de verschillende werkplekken.

Het regelpaneel is nauwkeurig afgestemd op het aantal verwarmingszones dat je nodig hebt. Elke zone is onafhankelijk te bedienen, waardoor je specifieke gebieden kunt verwarmen op het moment dat het nodig is. Zo voorkom je energieverspilling en betaal je alleen voor de verwarming waar en wanneer je het daadwerkelijk nodig hebt.

Wil je weten hoe dit ingezet kan worden op jouw werkplek? Onze adviseurs geven graag advies. Bel voor een gratis gesprek en ontdek de flexibiliteit van elektrische infraroodverwarming van Werkplek verwarming.

Industriële-verwarming.nl: dé expert in werkplek verwarming

Industriële-verwarming.nl, de onbetwiste marktleider in de Benelux, is een initiatief van HeatXL infraroodverwarming.

Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in hoogwaardige elektrische stralings- en infraroodverwarming voor bedrijven. Wij bieden een complete aanpak voor het duurzaam en zuinig verwarmen van diverse ruimtes, waaronder:

Dankzij onze uitgebreide voorraad A-merk infrarood heaters kunnen wij een snelle levering garanderen. Met een gebruiksvriendelijke doe-het-zelf installatie geniet je snel van een slimme en efficiënte verwarming voor je magazijn. Voor wie de voorkeur geeft aan professionele hulp bij de installatie, bieden wij installatieservice. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor advies, levering en installatie van elektrische infraroodverwarming voor je werkplek.