Werking

Werking van infrarood straling

De industriële infrarood straling warmt heel direct een bepaalde zone op. Daar waar het nodig is. Je hoeft daarom niet het hele industriële pand te verwarmen. Daardoor bespaar je enorm op de energie kosten. 

De korte golf infrarood stralers warmen direct de zone of werkplaats op. Infrarood heaters verwarmen niet de lucht, maar de objecten en de mensen die zich vervolgens in het stralingsgebied bevinden. De gezonde infraroodstralen raken de huid, waardoor je het comfortabel warm krijgt. 

Infrarood warmte kan je goed vergelijken met de warmte van de zon. Zodra je in de zon loopt voel je de heerlijke warmte op je huid. Ga je uit de zon, dan voelt het koeler. Industriële infrarood heaters hebben dezelfde werking.

Infrarood verwarming bedrijfshal werking

Werking is niet tocht gevoelig

De industriële heaters die HeatXL levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële en grote ruimtes.

Vaak zijn grote loodsen, bedrijfshallen of magazijnpanden niet goed geïsoleerd. Indien je deze ruimte wilt voorzien van warmte met hete lucht blazers, verdwijnt de warmte naar buiten. Bij garages staan deuren vaak open, ook hierbij waait de warmte naar buiten. 

Kies daarom voor de krachtige korte golf infrarood heaters van HeatXL. De objecten houden de warmte van de infraroodstraling vast en zijn niet gevoelig voor tocht. Je behoud daardoor een aangename temperatuur en warme werkplek. 

infrarood verwarming kantoor industrie werking

Positie van infrarood verwarming

De positie voor de werking van infraroodverwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt. Het beste is om de infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. De infrarood stralen raken de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan. 

De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden geplaatst. Op deze manier heeft de heater een groot warmtebereik en de beste werking. Tevens is dit de veilige afstand voor de korte golf infraroodstraler. De heaters kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen, op bijvoorbeeld 8 of 10 meter.

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen is dan ook afhankelijk van drie factoren: 

– de hoogte van het pand

– de isolatiewaarde 

– het aantal m2 dat verwarmt moet worden. 

Zorg ervoor dat de infrarood stralen niet worden onderbroken. Plaats nooit een stelling of ander object voor de warmtestraler. Dit levert namelijk warmte verlies op. 

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

De voordelen industriële infraroodverwarming

– Eenvoudige installatie

– Mobiele verwarmingen op standaard

– Geen onderhoudskosten

– Eenvoudige en zuinig te regelen via thermostaat

– Lage bedrijfskosten door energiebesparing

– Geen opwarmtijd, maar direct warmte

– Gezonde warmte en binnenklimaat

– Geurloos en geruisloos

– Zone verwarming

Direct vrijblijvende Offerte aanvragen

industriele verwarming infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie 2

Direct bellen met ons HeatXL hoofdkantoor

+31 (0)165-714107

Bel voor een afspraak en wij komen bij jouw bedrijf langs. Voor alle industriële bedrijven is er altijd een oplossing voor de beste verwarming.

industriele verwarming infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie

HeatXL is de marktleider op het gebied van Industriele Infrarood verwarming en infrarood stralingsverwarming.

Professionele verwarming bedrijfsruimte voor de industrie, kantoren, winkels en andere bedrijven. 

Ook infrarood-verwarming voor particulieren. Alleen top kwaliteit infrarood panelen uit Duitsland en Oostenrijk.

Ben je op zoek naar Werkplaats Verwarming of een infrarood heater voor bedrijfshal?

Wil je een grote loods verwarming of heb je een verwarming bedrijfsruimte nodig?

Alleen bij HeatXL koop je top kwaliteit industriële verwarming.

werkplaats mobiele verwarming 2
industriele verwarming infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie
industriehal mobiele verwarming 2