industriele verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Welke elektrische verwarming kopen

Welke elektrische verwarming kopen

Elektrische verwarming voor bedrijfshal en werkplaats kopen? Wij geven je graag een uitgebreid advies over de juiste manier van elektrisch verwarmen.

Traditionele verwarming is vaak niet effectief. Een bedrijfshal of bedrijfsruimte is vaak groot en hoog. Het energieverbruik van zo’n industriehal is groot. De warme lucht stijgt eerst omhoog. Voordat de warmte beneden duurt vaak lang. Met een luchtverwarming systeem ontsnapt de warmte direct naar buiten, wanneer er een deur openstaat. Tevens is een bedrijfsruimte  vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht ook ontsnapt. Je verliest in de industriehal daardoor veel op de energie en dit merk je gelijk aan de stookkosten.Een magazijn verwarming of loods verwarming is het beste met een elektrische verwarming, zoals een infrarood heater.

Wat is de juiste elektrische verwarming voor mij? Hoe krijg je het goed warm? Wat is de beste elektrische kachel? Wij helpen je met de juiste keuze te maken. We geven alle voordelen en nadelen over elektrische verwarming, zodat je een goede oplossing hebt.

Elektrische verwarming door middels van een infrarood verwarming verwarmt de objecten en personen waar de straling op gericht is, niet de lucht. Hierdoor hoeft je de lucht temperatuur niet meer aan te passen en dat scheelt direct in de kosten.

Het voordeel van een korte golf infrarood straler is dat deze niet gevoelig is voor luchtbeweging. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om een industriele werkruimtes te verwarmen. We hebben ook mobiele infrarood verwarming, zodat je het gemakkelijk kan verplaatsen.

De elektrische verwarming van Industriele verwarming kan je direct online kopen in de webshop of vraag een offerte aan. 

 

Elektrisch verwarmen van industriehal

Heb je besloten over te stappen op het volledig elektrisch verwarmen van jouw industriehal om het milieu te sparen?

Kies dan voor elektrische verwarming door infrarood panelen. Overstappen op elektrische verwarming is niet alleen beter voor de wereld om ons heen. Maar bovendien veel zuiniger in verbruik.

De energiekosten dalen direct, omdat je niet meer de volledige bedrijfshal hoeft te verwarmen. Alleen daar waar warmte nodig is.

Door met infrarood heater elektrisch de bedrijfshal te verwarmen is absoluut kosten besparend. Dit komt doordat een infrarood heater heel gericht een zone verwarmt. Bedrijfshal verwarmen behoeft dan niet meer helemaal, zoals met luchtverwarming. Doordat je alleen de zone met infrarood verwarmt waar het nodig is, bespaar je flink op de energiekosten.

Daarnaast kost het drie keer zoveel energie om de luchtmassa te verwarmen, dan wanneer je alleen de objecten in de werkruimte of werkplaats verwarmt. Door gericht te verwarmen kan het een besparing opleveren van maar liefst 80 procent per jaar.

Gericht verwarmen met elektrische verwarming is efficiënt wanneer je alleen bepaalde werkplekken wilt verwarmen. Denk hierbij aan een werkbank of receptie. Daar waar het personeel aan het werk is, werkt gerichte elektrische verwarming met infrarood het beste.

Industriele verwarming heeft infrarood heaters voor bedrijfshal verwarmen, loods verwarming, werkplaats verwarming, magazijn verwarning, verwarming bedrijfsruimte en mobiele verwarming die je overal kan inzetten.

Wij installeren jouw elektrische verwarming vakkundig op de juiste hoogte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Uitgebreid assortiment elektrische verwarming

Als je op zoek bent naar de beste elektrische verwarming voor jouw bedrijfshal. Bekijk dan ons uitgebreide assortiment elektrische verwarming met verschillende formaten en wattages.

Heb je bijzondere wensen omdat je bijvoorbeeld de voorraad verpakkingen wilt beschermen tegen overmatige kou of vocht?

Werk je met zogenaamde ATEX-zones waar mogelijk ontvlambare gassen en stoffen aanwezig kunnen zijn?

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Elektrische verwarming met infrarood heater is een perfecte keuze voor iedereen die zijn bedrijfshal veilig en zuinig wil verwarmen.

De infrarood elektrische heaters van Industriële verwarming zijn hygiënisch en zeer makkelijk te reinigen. De gepolijste roestvrijstalen behuizingen zorgt ervoor dat deze niet kan corroderen. Dit is een heel belangrijk voordeel voor gebruik van elektrische heaters in professionele grote keukens en voedsel verwerking plaatsen.

Het element van de elektrische verwarming wordt aan de voorkant beschermd door een glazen plaat. Tevens kan daardoor geen verf- of roestdeeltjes van de infrarood stralen losraken. Door deze extra veiligheid maatregelen zijn de infrarood elektrische heaters van Industriele verwarming goedgekeurd door grote voedselproducenten.

Hiermee zijn ze dan ook aanbevolen voor gebruik in commerciële keukens. Daarnaast ook voor plekken waar voedsel en andere eetbare producten worden vervaardigd of getest.

De werking van warmtestraler infrarood

De energie zuinige warmtestraler infrarood produceert directe warmte volgens het natuurlijke principe van de zon. De elektrische warmtestraler verwarmt tevens niet de lucht maar de personen en objecten die zich in het bereik bevinden. Deze slaan de warmte-energie op en geven deze als secundaire straling weer af.

De elektrische warmtestraler infrarood sluit je aan op de elektriciteit. De energie wordt vervolgens omgezet in warme onschadelijke warmtestralen. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat infrarood straling doet, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam dan opwarmt.

Een elektrische warmtestraler infrarood geeft gelijk zeer veel warmte zonder voorverwarmen. In mum van tijd voel je de weldadig warmte op je lichaam. Elektrische warmtestraler infrarood is de ideale oplossing voor industriële bedrijven, zoals garages, loodsen en hallen.

De levensduur van warmtestraler infrarood

De levensduur van een industriële warmtestraler infrarood van HeatXL is 5.000 tot 7.000 uur bij een output op vol vermogen. Wanneer je de heater echter reguleert met een HeatXL Energy Comfort Controller gaan ze aanzienlijk langer mee. De warmtestralers zijn binnen en buiten te gebruiken.

Uit betrouwbare testen is overigens gebleken bij gevarieerd gebruik, de output, de warmtestralers in staat zijn om maar liefst ruim 50.000 uur mee te gaan.

Warmtestralers hebben zeer weinig onderhoud nodig. Ze bevatten geen draaiende onderdelen die snel kapot gaan, zoals bij een luchtverwarming. Mocht er toch een onderdeel vervangen worden? Geen probleem, HeatXL heeft altijd reserve onderdelen voorradig.

De industrie verwarming gaat lang mee en je ontvangt altijd een goede berekening als je een vrijblijvende offerte aanvraagt. 

Elektrische heater voor bedrijven

Veel bedrijven kampen in de winter periode met de vraag hoe zij het beste de grote bedrijfsruimten, hallen, loodsen of werkplaatsen kunnen verwarmen.

Op welke manier krijg je het aangenaam warm, zonder te veel stookkosten te maken. Het antwoord op deze vraag is heel simpel, elektrische heaters met infrarood straling. Elektrische verwarming is de beste oplossing om het energie probleem op te lossen.

Elektrische heaters met infrarood hebben namelijk het voordeel dat ze heel gericht een zone van een grote ruimte kunnen verwarmen.

Neem als voorbeeld een grote loods of magazijn. Daarbij hoeft alleen het gedeelte verwarmd te worden waar het personeel aan het werk is.

Door gericht te verwarmen met elektrische verwarming bespaar je als bedrijf zijnde enorm op je verwarming kosten. Het is vaak ook niet nodig om bijvoorbeeld een hele garage te verwarmen. We liggen je de voordelen uit van elektrische infrarood verwarmingen voor (industriële) bedrijven.

Wil je subsidie infrarood panelen aanvragen, dan vertellen wij precies hoe dat werkt.

Industriële elektrische heaters

Industriële elektrische heaters met infrarood zijn extreem zuinig en zorgen voor comfort op de werkplekken. HeatXL heeft een uitgebreid assortiment van infrarode industriële verwarmingen. Welke allen geschikt zijn voor gebruik in onder andere werkplaatsen, productiehallen en loodsen.

Zoals bijvoorbeeld in werkplaatsen voor metaalbewerking of voor lichte en zware constructie loodsen. Tevens voor houtwerkplaatsen en verwerkende industrie. Maar ook voor opslagruimtes met de daarbij behorende kantoor units. En natuurlijk niet te vergeten de assemblage loodsen.

Elektrische warmtestraler infrarood

Elektrische warmtestraler infrarood voor in de professionele werkplaats, loods of hal. De warmtestraler infrarood zorgt overal voor directe en aangename warmte. Zonder voorverwarmen wordt een gelijkmatig en doelgerichte warmteverdeling gegeneerd die zowel schoon, condensvrij als geurloos is.

Doordat de elektrische warmtestraler ir zonder ventilator werkt levert het bovendien een stille warmte op. Daarnaast zweeft er geen stof door de lucht wat weer goed is voor mensen met een allergie of astmapatiënten.

werkplaats mobiele verwarming infrarood verwarming
Bedrijfshal verwarmen met Heatstrip
industriele infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie infrarood Subsidie infrarood panelen met Heatstrip
Bedrijfshal verwarmen Garage met mobiele infrarood verwarming - df

Directe warmte zonder onderbreking

Het voordeel van een korte golf infrarood straal is dat deze niet gevoelig is voor luchtbeweging. Bijvoorbeeld in een werkplaats van een garage. Waar constant de garagedeuren open en dicht gaan.

Met een luchtverwarming systeem ontsnapt de warmte direct naar buiten. Met de elektrische warmtestraler infrarood daarentegen blijft de warmte binnen het stralingsgebied. Natuurlijk als je buiten het stralingsgebied komt, voel je een temperatuur verschil. Door op diverse plekken een elektrische infrarood heater op te hangen heeft je personeel het nooit meer koud.

De elektrische heaters hebben namelijk een korte opwarmtijd van slechts 8 tot 15 minuten. Dit maakt de elektrische heaters van Industriele verwarming  zo efficiënt en duurzaam.

Kwarts halogeen warmtestralers geven licht, omdat ze gebruikmaken van een korte golf infrarood golflengte. De infrarood-A bevindt zich precies op de rand van het zichtbare lichtspectrum.

Door de professionele uitrustig van de kwarts halogeen warmtestraler geven deze heaters overigens geen storend licht. De HeatXL kwarts halogeen stralers bevatten namelijk elementen met een gouden coating.

Deze zorgen er vervolgens voor dat de energie efficiënte verhoogt. En het daarnaast een neutraler, aangenamer licht produceert, een low glare. De low glare innovatie reduceert het rode licht tot wel 80%, zonder verlies van de warmte intensiteit.

De warmtestraler dien je tevens correct te plaatsen boven de normale zichtlijn van 1,8 meter. Op deze hoogte is het licht namelijk niet opdringerig. Daarnaast kan de kleur eenvoudig worden gecorrigeerd door normale verlichting.

De voordelen van Elektrische verwarming

 • Te combineren met zonnepanelen
 • Zuinig lokaal verwarmen
 • Lage bedrijfskosten door energie besparen
 • Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
 • Lage verbruikskosten door gerichte warmte
 • Grote betrouwbaarheid
 • Simpel te regelen en aan te sturen
 • Zowel vast als draagbaar te verkrijgen
 • Geen onderhoud, geen onderhoudskosten
 • Eenvoudige en snelle installatie
 • Efficiënte en veilige manier van verwarmen
 • Juiste balans van luchtvochtigheid
 • Geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën
 • Gezonde warmte. Infrarood stralen werken ontspannend op ons lichaam
 • Korte golf straling, wat betekent dat deze niet gevoelig zijn voor luchtverplaatsingen
 • Aangename warmte, zoals de zonnestralen
 • Beschermklasse IP65. Spatwater dicht professioneel apparaat en tevens regendicht in alle richtingen.
 • Verstelbare kantelhoek met grote verwarm radius.
 • Weersbestendig materiaal
 • Hoogwaardige elegant design
 • Op afstand temperatuur regelen en instellen via thermostaat en app
 • Gemakkelijke en snelle installatie op 230 v
 • CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • Droge en schimmel vrije muren

Infrarood elektrische heaters

Infrarood elektrische heaters zijn ideaal voor opslag en voorraad loodsen. De voorraad die opgeslagen ligt dient beschermd te worden tegen vocht, kou en vorst. Infrarood verwarmingen hebben een korte opwarmtijd, waardoor de ruimte op snelle en efficiënte manier verwarmd wordt.

Door de thermostaat regeling slaat de elektrische heater vanzelf aan wanneer het moet bij warmen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de verwarming uit. Dit is uiteraard kosten besparend. Door deze manier van verwarmen blijft de temperatuur stabiel en de luchtvochtigheid op het juist niveau.

Daarmee worden de producten die in de loodsen zijn opgeslagen beschermd tegen vocht, kou en vorst.

De industriële warmtestraler maakt gebruik van de korte golf infrarood straling. Infrarood kent namelijk drie soorten golflengtes. Korte, midden en lange golf.

De golflengte bepaalt vervolgens hoe krachtig de infraroodstralen zijn. Hoe krachtiger hoe ‘scherper’ de warmtestralen aanvoelen. De infraroodstralen zijn onderverdeeld in drie groepen:
Infrarood-A: korte golf infrarood– vlak bij het zichtbare rode licht (700°C+). Wordt toegepast als industriële heaters.
Infrarood-B: middengolf (ca. 250—700°C) – donkerrood licht. Zijn therapeutische verwarmingen, zoals infrarood sauna’s.
Infrarood-C: lange golf (<250°C) – straalt geen zichtbaar licht uit. Wordt toegepast bij de infrarood verwarmingen voor woningen en ook kantoren.

Infrarood elektrische Headers zijn ideaal als werkplaats verwarming, want dan kan je de bedrijfsruimte verwarmen zonder gas. Extra voordelig op de energiefactuur en goedkoop werkplaats verwarmen is toch wat iedereen wilt.

Wat is het verschil tussen verwarming en warmtestraler infrarood?

Het verschil tussen warmtestraler infrarood en verwarming is dat stralers sterkere warmte uitstralen.
Infrarood verwarming zijn zogenaamde donker stralers. Deze zenden lange golf infrarood stralen (infrarood-C) uit, welke vervolgens diep in de huid doordringt. De elektrische verwarming met infrarood verwarmt je lichaam op een natuurlijke manier.

Infrarood warmtestraler genereert een rood licht. Het gaat daarbij om korte golf infrarood (infrarood-A) met deels een zichtbare golfengte. De infrarood warmte wordt daardoor effectief door je lichaam opgenomen.

De industriële warmtestralers van Industriële verwarming gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben, ook wel loods verwarmer of industriele elektrische heaters genoemd.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Zoals een garage bijvoorbeeld.

Maar ook magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen. De warmte stralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoge energie conversie.

De korte golf warmtestralers moeten altijd op minimaal 3 meter hoogte worden geïnstalleerd. Dit komt door de krachtige zichtbare warme ir straling.

De infrarood verwarmingen met lange golf infrarood stralen zijn uitermate geschikt als hoofd- of bijverwarming in je huis of kantoor. Deze loods zijn tevens te koop bij HeatXL infraroodpaneel.

Elektrische heater geschikt voor ATEX omgeving

In ATEX-zones zijn strenge veiligheidseisen van toepassing voor het gebruik van elektrische apparatuur. In een ATEX omgeving kunnen namelijk ontvlambare gassen en vaste stoffen aanwezig zijn.

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Andere ATEX verwarmingen werken door middel van lucht verwarmingen. Terwijl de EHSAFE elektrische heater direct warmte levert die ideaal is voor het verwarmen van koude, vochtige en tochtige ruimtes.

Wil je een loods verwarming of een infrarood verwarming magazijn kopen, dan kan je dat in onze online winkel kopen of vraag direct een offerte aan. 

Korte golf infrarood straling

De korte golf infrarood straling wordt gebruikt voor elektrische heaters voor industriële bedrijven. De industriële elektrische heaters van Industriele verwarming zijn voorzien van kwarts halogeen verwarming.

Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating op de buis aangebracht. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Daarnaast voorkomt dit ook oxidatie.

De lamp van de low glare elektrische heater geeft veel minder licht dan de lamp van een gewone heater. Daarentegen geeft het wel evenveel warmte af.

De hoogwaardige elektrische infrarood verwarmingen van Industriele verwarming zijn dankzij de IP65 uitvoering beschermt tegen regen, vocht, sneeuw en storm. Naast de elektrische kachels is er ook een infrarood verwarming op gas verkrijgbaar.

De elektrische heaters zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zoals hangende heaters, eurom warmtestraler 1500 w of 2000 w en een staande verwarmer. Alle infrarood elektrische kachels van HeatXL hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn namelijk zeer efficiënt en veilig in gebruik.

Waar elektrische heaters kopen?

Elektrische heaters van Industriële verwarming kan je kopen bij onze winkels. Industriele verwarming heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

De infrarood elektrische verwarmingen van Industriele verwarming kan je ook eenvoudig online kopen via onze website en bij onze webshop. De verschillende soorten en maten staan in onze webwinkel beschreven. Met één klik op de knop kan je de elektrische heater online bestellen.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken? Dat is heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL industriele verwarming is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom krijg je alle gelegenheid om op je gemak rond te kijken. Bij HeatXL industriële verwarming ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg kan er advies worden gegeven over hoeveel elektrische heaters er bijvoorbeeld nodig zijn om de ruimte efficiënt en effectief te verwarmen.

Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas begint bij industriele verwarming elektrisch

Een bedrijfsruimte verwarmen zonder gas start met de beste elektrische heaters infrarood aan te schaffen. Een Loods verwarmen zonder gas, een magazijn elektrisch verwarmen of een werkplaats verwarmen kan je goedkoop verwarmen met industriele heaters van Industriële verwarming.

De industriele elektrische heaters van Industriele verwarming verwarmen direct de werkplaats en de niet hal of loods. Waarom zal je de lucht in de bedrijfshal verwarmen, kies ervoor om de werkplaats en de mensen te verwarmen. 

Verwarmen zonder gas is de toekomst, want in 2050 moeten we allemaal een elektrische verwarming hebben en alles gaat nu in een stroomversnelling. En het is nu al voordeliger om over te stappen naar infrarood heaters. Een infrarood kachel die zonder aardgas, olie of diesel werkt is nu zuiniger dan gas stoken.

Gebruik de industriele elektrische verwarming in combinatie met groene stroom. Eventueel met eigen zonnepanelen, dan zorg je helemaal dat bedrijfshal verwarmeninfrarood verwarming magazijn of een werkplaats verwarming 100% zuinig en groen is.