industriele verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Wat kan ik besparen?

Wat kan ik besparen op mijn energierekening?

Besparing op verbruik met infrarood verwarming is ideaal voor gebouwen waar het niet mogelijk is om snel te verwarmen. Maar ook waar het kosten technisch gezien onverstandig is, om te verwarmen door het verhogen van de lucht temperatuur.

Zoals bijvoorbeeld bij slecht geïsoleerde gebouwen. Denk hierbij aan werkplaatsen, industriële loodsen en bedrijfshallen. Hierbij heeft het verwarmen van de lucht weinig zin.

Juist wanneer je in dergelijke omgevingen de lucht verwarmt. Bijvoorbeeld met een gasverwarming stijgt de warme lucht naar het plafond. Dit heeft weinig nut voor de gebruikers met een hoog energie verbruik.

In een hoog gebouw stijgt de warme lucht naar het plafond. Hierdoor sta je als gebruiker letterlijk in de kou. Dit onplezierige effect kan al optreden in gebouwen van slechts enkele meters hoog.

Wanneer een pand bovendien slecht geïsoleerd is. Zal alle verwarmde lucht snel ontsnappen door tocht en kieren. Indien een loods slechts af en toe wordt gebruikt. Duurt het vaak uren, of soms zelfs dagen. Om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen.

De oplossing hiervoor is om HeatXL infrarood stralers te installeren. Onze verwarmingen verwarmen direct. Ze bieden uitstekend comfort. En combineren daarbij aangename warmte. Met lage berekenbare bedrijfskosten. Direct besparen op het verbruik.

Kantoor verwarmen met infrarood

Besparing met kortegolf infrarood straling

HeatXL halogeen stralers maken kortegolf infraroodstralen. Deze warmtestralen reizen makkelijk door de lucht. Waardoor ze direct personen en objecten opwarmt. Vergelijkbaar met de warmte van de zon. Zo verwarm je gerichter op de plek waar je de warmte wilt hebben.

Omdat onze verwarming niet rechtsreeks de lucht verwarmd. Kan de ruimte temperatuur lager zijn dan bij andere vormen van verwarming. Dit levert niet alleen een besparing op energie, maar zorgt ook voor betere werk omstandigheden.

Plaatsing van de besparende infrarood verwarming

Over het algemeen raden we aan om onze infrarood verwarming boven hoofdhoogte te plaatsen. Het beste doet u dat onder een hoek van ongeveer 45 graden. Zo zorg je dat de warmtestralen de zijkant van het lichaam verwarmen.

In het beste geval moet een straler zo worden geplaatst. Dat meer dan één zijde van het lichaam tegelijk wordt opgewarmd. Dat verhoogt het comfort niveau.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Besparen en verlagen van stookkosten

Je kan eenvoudig de stookkosten berekenen. Tel hiervoor het totale vermogen in kilowatt (kW) van de verwarmingen bij elkaar op. Het vermogen wordt weergegeven in (1000 Watt = 1 kW).

Op uw elektriciteit rekening staan de kosten voor elektriciteit vermeld. Eén eenheid is één kilowatt aan belasting voor een uur. Om uw stookkosten te berekenen. Vermenigvuldigt u eenvoudig de eenheidskosten met de totale verwarmingsbelasting.

Onze ervaring is dat u met onze verwarming uw energieverbruik kunnen besparen met tot maar liefst 80%. In vergelijking tot andere manieren van verwarming behaald u dus makkelijk een besparing op verbruik.

Overigens is extra besparing op verbruik mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij mild weer een aantal stralers uit te schakelen. Ten tweede kun je het thermostaat besturing gebruiken. Hiermee realiseer je een besparing op het verbruik.

U kunt dan de intensiteit (en daarmee de besparing) van de verwarming aanpassen. Ze werken precies zoals een dimmer. Hiermee kunt u het gewenste niveau kiezen. Zo kan het verbruik nog verder worden verlaagd.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Stralingsverwarming en besparing hoe werkt dat dan?

Stralingsverwarming, is een andere manier van verwarming dan verwarmen door geleiding of convectie.

Verwarmen door geleiding is waar een warm voorwerp in direct contact staat met uw lichaam – zoals bij een warmwaterkruik.

Verwarming door convectie is wanneer warmte naar u wordt overgebracht door een ander medium – meestal de lucht.

Dat is hoe een gas-heater of centrale verwarming werkt. In veel gevallen is dat een verspillende manier van verwarming. Zeker wanneer een gebouw groot of slecht geïsoleerd is.

Dat komt omdat het nodig is om de volledige hoeveelheid lucht in het gebouw te verwarmen voordat u zich warm voelt.

Verwarmen zoals de zon

Hoe werkt HeatXL stralingsverwarming? Stel je voor dat je op een zonnige winterdag buiten bent. Je kunt dan de warmte van de zon voelen. Maar wanneer je in de schaduw stapt, realiseer je je meteen hoe koud de lucht is.

Dit komt doordat de zon de aarde verwarmt met stralingswarmte. Er zijn geen deeltjes betrokken bij de transmissie van infraroodstralen. Daardoor voelen we nog steeds de warmte van de zon, ook al staat deze meer dan 150.000.000 km verwijdert van de aarde.

Logisch gezien zijn mensen fysiologisch aangepast aan het ontvangen van infraroodwarmte van de zon.

De zon verwarmt de aarde dus met behulp van kortegolf infrarood. Bijna alle stralingsenergie geproduceerd door onze heaters bevindt zich in het stralingsgebied en lijkt sterk op de warmte van de zon.

Besparing op verbruik

Directe warmte zonder vertraging

Het type verwarming dat wij leveren werkt min of meer direct. Doordat de warmteafgifte niet gevoelig is voor luchtbeweging en ventilatie kan effectief de warmte worden gericht met reflectoren. Besparing op verbruik.

Dat maakt onze verwarming geschikt voor gebruik op plaatsen waar andere verwarmingstoestellen niet effectief werken. Hiermee bespaar je direct op het verbruik.

Lees op deze pagina meer over de werking van infrarood verwarming.