industriele verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Waarom infrarood verwarming?

Waarom infrarood verwarming?

Infrarood verwarming voor jouw loods, garage of bedrijfshal is energiezuinig en je kan grote loods zonder gas verwarmen. Deze grote ruimtes zijn niet met een cv ketel en warm water te verwarmen zonder je blauw te betalen. Daarentegen bespaar je met een infrarood verwarming tenminste 80% op de jaarlijkse energie kosten.

De infrarood verwarming van Industriele verwarming is  geschikt voor gebruik in de veeleisende industriële omgeving. Denk hierbij aan bedrijven met natte, vochtige of stoffige bedrijven.

Tevens voor bedrijven die te maken hebben met ATEX zones. Daarvoor heeft Industriele verwarming sterke infrarood heaters en heatstrips, welke zijn goedgekeurd voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

Voordelen

– Eenvoudige installatie
– Mobiele infrarood verwarming op standaard
– Geen onderhoudskosten
– Eenvoudige en zuinig te regelen via thermostaat
– Lage bedrijfskosten door energiebesparing
– Geen opwarmtijd, maar direct warmte
– Gezonde warmte en binnenklimaat
– Geurloos en geruisloos
– Zone verwarming

Wil je goedkoop werkplaats verwarmen of een magazijn verwarmen, dan is een warmtestraler de oplossing. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Infrarood verwarming werkplaats

De infrarood verwarming van Industriele verwarming is geschikt voor een werkplaats, zoals metaalbewerking of houtwerkplaatsen. Eveneens voor de verwerkende industrie of opslagruimtes met de daarbij behorende kantoor units.

Ondernemingen in de industriële sector hebben vaak te maken met grote en hoge gebouwen zoals loodsen, garages of werkplaatsen.

Om zulke grote panden te verwarmen schiet een traditionele kachel, zoals een CV installatie of heel lucht blazers vaak tekort. Het duurt vaak dagen voordat een ruimte op een comfortabele temperatuur is, waarbij de stookkosten zeer hoog zijn.

Daarbij komt ook dat warme lucht stijgt en tevens wegstroomt door niet goed geïsoleerde panden. Een industrieel pand verwarmen door middel van hete lucht is een kostbare bezigheid.

Met infrarood verwarming ben je van deze hoge kostenpost af. Industriële verwarming warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen ook de warmtestralen. Zo voel je van alle kanten warmte.

Elektrische heater voor jouw bedrijfsruimte is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen en de oplossing is een heater voor bedrijfshal en magazijn verwarming op infrarood.

Wij installeren jouw infrarood verwarming vakkundig op de juiste hoogte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Infrarood verwarming bedrijfshal

Infrarood verwarming bedrijfshal nodig? Bij Industriele verwarming vind je exact wat je zoekt. Heater bedrijfshal is een zuinige en directe oplossing voor het verwarmen van jouw industriële ruimte.

De elektrische heaters zijn ook zeer goed inzetbaar om aparte ruimtes of zones in een bedrijfshal te verwarmen, zonder veel energie te verspillen. De warmtestralers werken namelijk direct. Ze hebben geen voorverwarm tijd nodig. Daardoor zijn ze zuinig, effectief en duurzaam.

Zelfs onder zware omstandigheden, zoals een vochtige of natte hal of bij ATEX-zones, werkt infrarood verwarming optimaal.

Omdat je niet een hele hal hoeft te verwarmen, maar alleen de zone waar de warmte nodig is, bespaar je enorm op de kosten. Bovendien is een industriële heater zuinig in gebruik.

Bij het verrichten van werkzaamheden is het niet altijd noodzakelijk om de gehele hal te verwarmen. In veel gevallen is een lokale heater bedrijfshal voldoende.

Met name als je een vaste werkplek hebt ingericht waar het personeel diverse taken uitvoert, is het handig alleen deze plek goed te verwarmen.

Plaatselijk comfort is niet vanzelfsprekend. Met traditionele kachels wordt de lucht verwarmd en die drijft al snel weg.

De elektrische infrarood verwarming voor bedrijfshal daarentegen verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. De elektrische heaters verwarmen namelijk direct de objecten en mensen in de ruimte.

De objecten houden de warmte vast. Daarnaast weerkaatsen de warmtestralen op bijna alles wat zich in de ruimte binnen het bereik van de heater elektrisch bevindt.

Deze gerichte manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid in het pand.

Infrarood verwarming garage

Heb je een garagebedrijf en ben je op zoek naar infrarood verwarming garage? Dan ben je bij Industriële verwarming aan het juiste adres.

Garage gebruikers weten als geen ander dat een garage lastig te verwarmen is. Deuren gaan open en dicht, de ruimte is vaak hoog en groot. Het kost vervolgens een vermogen aan stookkosten om het in de winter comfortabel warm te houden tijdens de werkzaamheden.

Met veel verlies van warmte en continue toevoer van koude lucht is er eigenlijk maar één goede oplossing voor het verwarmen van een garage.

Geen luidruchtige en dure luchtblazers meer, maar infrarood stralers die plaatselijk de garage verwarmen.

Ben je op zoek naar een energie zuinige infrarood kachel voor jouw garage? Met industriële heaters bespaar je direct op de energiekosten. Omdat de warmte niet ontsnapt, hoef je ook minder te stoken.

Bovendien hoeft je de garage niet voor te verwarmen om het behaaglijk te krijgen. Zodra je de infrarood panelen inschakelt profiteer je direct van de comfortabele warmte. Je hebt dus geen opwarmtijd nodig.

Onze industriële heater is daarom een populaire vorm van verwarmen die al door menig garagebedrijf wordt gebruikt. Gebruik van infrarood verwarming levert vele voordelen op. Waaronder een flinke besparing op de verwarming kosten.

De garage verwarming elektrisch via infrarood straling is bijzonder zuinig en duurzaam. De industriële heater maakt namelijk gebruik van kwarts halogeen met een korte golf straling.

Kwarts halogeen heater verwarmd alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met directe lucht warmers of hete lucht blazers.

Infrarood verwarming magazijn

Infrarood verwarming magazijn is er voor grote en kleine magazijnen. Gespecialiseerde infrarood heaters voor elke werkplaats en opslag in het magazijn. Je magazijn medewerkers krijgen de juiste temperatuur om comfortabel te werken. 

Heb je ook producten die op een bepaalde temperatuur moeten blijven, droog en zonder schimmel, dan heeft Industriele verwarming de juiste infrarood heater om de zone op temperatuur te houden.

Energiezuinig infrarood verwarming magazijn is te verkrijgen in onze online winkel of vraag een vrijblijvende offerte aan. Start met de energietransitie en stap over op elektrische verwarming voor je magazijn. Onze infrarood verwarming zorgt voor lagere kosten en veel warmte.

Infrarood verwarming Industrie

Lichte, medium en zware industrie heeft enorm baat bij de infrarood verwarming industrie, want onze producten zoals de infrarood heaters die geschikt zijn voor ATEX omgevingen zijn de meest populaire verwarmingen voor de industrie. Industrie verwarming moet veilig zijn tegen  ontvlambare gassen en bepaalde stoffen.

Infrarood verwarming industrie zijn top kwaliteit infrarood heaters met een stevige kast en kunnen ook ergens ingebouwd worden. De EHSAFE elektrische heater verwarmt direct en is ideaal voor koude en vochtige werkruimtes. 

De infrarood verwarming industrie is ook krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. De infrarood heaters is 93% efficiënt van  het omzetten van energie in warmte

Infrarood verwarming bedrijfsruimte

Een verwarming bedrijfsruimte is op eerste gezicht niet gemakkelijk om uit te kiezen. Iedere bedrijfsruimte is weer anders en ook de hoeveelheid werknemers is verschillend. Onze infrarood verwarming zorgt dat iedereen in de bedrijfsruimte de correcte warmte krijgt.

Onze industriele heaters kan je op bepaalde posities plaatsen, waardoor grote zones waar de werknemers hun werk doen verwarmen. Stop met verwarmen van de lucht en begin met zone verwarmen werkplaats. Dat bespaart veel energie en ook op de energierekening.

Onze industriële verwarmers voor bedrijfsruimte is gemakkelijk op het plafond, tot wel 8 meter hoog te hangen. De industriële heater zorgt dat iedereen het beneden lekker warm heeft.

Infrarood verwarming Loods

De beste loods verwarming is industriële heater, want het is zuiniger dan gas kachel en het werkt veel efficiënter door middel van zone verwarming. Alleen als je medewerkers in de loods aanwezig zijn kan je de warmtestralers aanzetten. 

Heater loods kan grote zones verwarmen. De korte golf straling, ir-a, is zeer efficiënt. Het zet nagenoeg alle opgenomen energie om in comfortabele stralingswarmte zonder voorverwarmen. Des te korter de golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen wordt. Zonder dat de lucht daadwerkelijk warm wordt.

Loods verwarming door middel van industriele elektrische verwarming zorgt dat je geld bespaart op de energierekening.

Mobiele infrarood verwarming

Mobiele infrarood verwarming van Industriele verwarming zorgt dat je hoofd kwaliteit industriele heaters gemakkelijk en direct kan verplaatsen. De mobiele infrarood verwarming zijn dezelfde kwaliteit heaters als de industrie verwarming en loods verwarming, met het verschil dat ze draagbaar zijn. 

Met een hendel of wieltjes kan je de respectievelijk 4,5kg en 9,5 mobiele verwarmingen met gemak verplaatsen. De mobiele heaters kunnen tussen de 20 tot 30m2 verwarmen.

De mobiele infrarood verwarming is een elektrisch kachel en heeft een normale stekker. Ook te gebruiken als buiten verwarming. Wij hebben meerdere oplossingen te koop in de online winkel. Vraag ook naar de mogelijkheden via het offerte formulier.

Infrarood verwarming industriehal

Industriele hal verwarmen start met infrarood verwarming industriehal. Krachtige elektrische heaters zorgen dat gerichte zones goed worden verwarmt. Jij bepaalt welke zones een infrarood verwarming krijgt, want een hele industriehal wil je niet verwarmen. Waar de mensen werken of waar jet de kou en vocht wilt laten verdwijnen kan je een infrarood heater plaatsen.

De verwarming industriehal zorgt dat de werkplaatsen perfect op temperatuur komen. Zuinge infrarood verwarming hoeft alleen aan als de medewerkers er zijn. 

Start met lokaal verwarmen in de zones. Elektrische heaters bespaart je tientallen procenten op de energie rekening. Koop een industriële heater in onze online winkel of neem contact met ons op voor meer info.

werkplaats mobiele verwarming infrarood verwarming
Bedrijfshal verwarmen met Heatstrip
industriele infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie infrarood Subsidie infrarood panelen met Heatstrip
Bedrijfshal verwarmen Garage met mobiele infrarood verwarming - df

Hoe werkt een infrarood verwarming?

De industriële infrarood verwarming warmt heel direct een bepaalde zone op. Daar waar het nodig is. Je hoeft daarom niet het hele pand te verwarmen. Dit scheelt enorm in de energie kosten.

De heaters stralen direct alle energie uit naar de zone waar de warmte nodig is. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en de mensen die zich in het stralingsgebied bevinden. De korte golf infrarood stralen raken de huid, waardoor je het aangenaam warmt hebt.

Infrarood warmte kan je vergelijken met de zonnestralen. Zodra je in de zon loopt voel je de warmte op je huid. Ga je uit de zon, dan voelt het koeler. Zo werken industriële infrarood verwarmingen ook.

De industriële heaters die Industriele verwarming levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling zoals van een loods verwarming dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële en grote ruimtes.

Positie van infrarood verwarming

De positie van de infrarood verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt. Het beste is om de infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. Zo raken de infrarood stralen de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan.

De korte golf industriële heaters moeten op tenminste 3 meter hoogte worden geplaatst. Op deze manier heeft de heater een groot warmtebereik. Tevens is de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De verwarmingen kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen, op bijvoorbeeld 8 meter.

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen is afhankelijk van drie factoren:
– de hoogte van het pand
– de isolatiewaarde
– het aantal m2 dat verwarmt moet worden.

Zorg ervoor dat de industriële heater stralen niet worden onderbroken. Plaats nooit een stelling of ander object voor de warmtestraler. Dit levert namelijk warmte verlies op.

Infrarood verwarming bedrijfspand?

Heb je interesse industriële infrarood verwarming voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je alle soorten en maten warmtestralers zien.

Bij HeatXL industriele verwarming ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

We kunnen je ook helpen met subsidie infrarood panelen. Een EIA Subsidie of een  KIA Subsidie. De industriële heaters subsidie komt van de overheid en is om energiebesparende bedrijfsmiddelen en systemen te stimuleren. Wij helpen je stap voor stap met de subsidie industriële heaters.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg geven wij advies over hoeveel warmtestralers er bijvoorbeeld nodig zijn. Zodat de ruimte efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Wil je meteen het kantoor verwarmen of een specifieke bedrijfsruimte verwarmen? We geven jou een uitgebreide berekening en een scherpe offerte.

Waar is infrarood verwarming te koop?

De industriële verwarming is te koop via onze site dan wel bij de HeatXL winkels. HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je ook allemaal in onze webwinkel terug. De functionaliteit op deze site is gebruiksvriendelijk.

Wij leveren de volgende werkdag de bestelde producten af, mits het artikel in voorraad is en voor 12.00 uur is besteld. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan.

Uitgebreid assortiment van goede kwaliteit

Voor zone verwarmen met infrarood verwarming hebben wij een grote collectie infrarood panelen en infrarood heaters van verschillende wattages en formaten.

Welke je kiest is afhankelijk van het doel en wat je nodig hebt aan verwarmde ruimte. Natuurlijk adviseren wij je graag daarover.

Heb je een bijzonder productie proces en daarom behoefte aan speciale verwarming? Ook dan is infrarood verwarming ideaal.

Met elektrische heaters maak je de grote ruimtes heerlijk warm met minimale energiekosten. Tevens houd je de luchtvochtigheid en het binnenklimaat op peil.

Ook ATEX-zones kunnen verwarmd worden met industriele panelen, omdat de HeatXL heaters voldoen aan de normen voor het verwarmen van ruimtes met ontvlambare gassen en stoffen.

De voordelen van warmtestraling

Met industriële heaters verwarm je op een zuinige manier een zone van de hal. Doordat een ir warmtestraler geen opwarmtijd nodig heeft, geniet je direct van de warmte op je lichaam.

Dat scheelt uiteraard aanzienlijk in energieverbruik en dat is direct merkbaar in de bedrijfskosten. Industriële heater is eenvoudig om te monteren aan de wand of plafond.

Of gebruik onze mobiele stralers. Deze kan je overal neerzetten waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

Daarnaast behoeven elektrische heaters geen onderhoud. Dit scheelt natuurlijk ook weer in de kosten. De verwarming regel je eenvoudig met een thermostaat welke je op afstand bedient.

Combineer de industriële heaters met zonnepanelen, zodat je een nog grotere besparing realiseert.

industriele verwarming voor verwarmen werkplaats met industriele infrarood verwarming en warmtestraler infrarood infrarood verwarming magazijn
industriele verwarming verwarmen van werkplaats met infrarood stralingsverwarming infrarood verwarming magazijn
industriele verwarming voor goedkoop werkplaats verwarmen met industriele elektrische heaters
industriele heater