Verwarming industriehal met infrarood verwarming: Bedrijfshallen Verwarmen Zonder Gas

Bent jij op zoek naar een slimme manier om jouw industrielhal efficiënt en zonder gas te verwarmen? Overweeg dan het gebruik van infrarood. Deze moderne verwarmingsoplossing biedt tal van voordelen, omdat het zich specifiek richt op grote ruimtes en ideaal is voor zowel lokale verwarming als hoofdverwarming. Met infrarood stralers kun je gericht delen van jouw industriehal verwarmen zonder onnodige energie te verliezen, wat zorgt voor een verlaging van de energiekosten en een efficiënte verwarming. Afgezien van de economische voordelen, biedt het een duurzame oplossing voor bedrijfshallen die afgestapt zijn van traditionele gasgestookte heaters. Door te kiezen voor onze infrarood technologie, profiteer je van een verwarming die zowel economisch als ecologisch verantwoord is, ideaal voor het verwarmen van bedrijfshallen of de verwarming van een industriehal zonder gas.

Belangrijke aandachtspunten bij verwarming industriehal

 • Maakt gebruik van infrarood als een duurzaam alternatief om industriehallen te verwarmen zonder gas.
 • Zorgt voor een gelijkmatige warmtespreiding met industriële infrarood heaters, geschikt voor grote ruimtes.
 • Realiseer een aanzienlijke verlaging van de energiekosten door gerichte lokale verwarming in plaats van volledige ruimteverwarming.
 • Het is een onderhoudsvrije en efficiënte verwarmingsoplossing als hoofdverwarming in industriële omgevingen.
 • Versterk jouw bedrijfsimago door de overstap naar een gasloze en duurzame oplossing te omarmen.

Waarom dit de beste optie is voor bedrijfshal verwarmen

Als je zoekt naar een efficiënte manier om jouw bedrijfsruimte te verwarmen en tegelijk wilt bijdragen aan een gasloze toekomst, dan is infraroodverwarming een vooruitstrevende oplossing. Dit duurzame alternatief kan helpen om de energiekosten te verlagen en tegelijk een groen bedrijfsimago te versterken.

De voordelen van infrarood vergeleken met elektrische heaters

Infrarood biedt een directe stralingswarmte die objecten in de ruimte verwarmt zonder de tussenkomst van luchtcirculatie. Dit is een fundamenteel verschil met traditionele elektrische heaters die vaak de lucht verwarmen, warme lucht stijgt op en koelt snel af wat inefficiënt is en veel energie vergt.

 • Energiebesparingen tot 50% of meer ten opzichte van conventionele systemen.
 • Bijna 100% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte.
 • Onmiddellijke warmte bij inschakeling, geen opwarmtijd nodig.
 • Vermindert het circuleren van stof en allergenen, wat beter is voor de gezondheid.

Hoe infrarood bijdraagt aan een duurzame bedrijfsvoering

Infraroodverwarming draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering door de vermindering van fossiele brandstoffen en lagere CO2-uitstoot. Daarnaast verhoogt het comfort op de werkvloer zonder de luchtvochtigheid aan te tasten, wat kan leiden tot hogere productiviteit en een prettiger werkklimaat.

 • Verlaagt het gebruik van gas, een stap dichter bij een gasloze toekomst.
 • Stimuleert een groen bedrijfsimago en draagt bij aan verantwoord ondernemen.
 • Onze onderhoudsarme technologie draagt bij aan lagere kosten voor onderhoud en installatie.

Efficiënt verwarmen zonder gas en bedrijfshal verwarmen zonder gas

Het toepassen van infraroodverwarming in jouw bedrijfsruimte of industriehal houdt in dat je gekozen hebt voor een verwarmingsmethode die efficiënt en doelgericht werkt. Door de stralingswarmte wordt alleen de benodigde zone verwarmd, wat resulteert in besparingen op de energiekosten. De verwarming voor bedrijfshallen en loodsen hoeft niet ingewikkeld te zijn: infraroodpanelen kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden en vereisen weinig onderhoud, waardoor het een duurzame oplossing is voor de toekomst.

Eigenschap Infraroodverwarming Elektrische Heaters
Efficiëntie Tot 50% zuiniger Minder efficiënt
Energieconversie Bijna 100% naar warmte Warmteverlies door lucht
Opwarmtijd Direct warm Langere opwarmtijd
Invloed op luchtvochtigheid Geen invloed Verlaagt luchtvochtigheid
Duurzaamheid Draagt bij aan gasloze toekomst Afhankelijk van stroombron
Bedrijfsimago Versterkt groen imago Kan groen imago beïnvloeden

Hoe kies je de juiste infrarood heaters voor jouw industriehal?

Bij het selecteren van een geschikte verwarmingsoplossing voor een grote ruimte zoals voor een industriehal, zijn enkele factoren van cruciaal belang. Of jouw industriehal nu goed geïsoleerd is of niet, het type dat je kiest, zal een impact hebben op zowel de effectiviteit van de verwarming als de operationele kosten.

Het belang van een goede isolatie voor maximale efficiëntie bij verwarming van een industriehal

Een goed geïsoleerd gebouw behoudt warmte veel effectiever, waardoor het energieverbruik verlaagt. Dit is een essentiële eerste stap voordat men kijkt naar de specifieke eigenschappen van infrarood panelen. Een hoogwaardige isolatie zorgt ervoor dat de straling van infrarood heaters maximaal wordt benut om een comfortabele omgeving te behouden.

Korte golf versus lange golf infrarood heaters: wat is geschikt voor jouw toepassing?

 • Korte golf infrarood heaters zijn ideaal voor situaties die om directe en intensieve warmte vragen.
 • Voor een geleidelijke warmte die door objecten wordt geabsorbeerd en opnieuw uitgestraald, zijn lange golf infrarood panelen een betere keuze.
 • De keuze hangt af van de aard van de werkzaamheden in de hal en of er behoefte is aan onmiddellijke warmte of een gestage temperatuur over een lange periode.

Overwegingen bij een bedrijfshal verwarmen zonder gas

De beslissing om over te stappen op een gasloze verwarmingsoplossing brengt meerdere afwegingen met zich mee. Niet alleen milieu-overwegingen wegen mee, maar ook de toekomstige kostenbesparingen en de mogelijkheid om de industriehal verwarmen op een zuinige en duurzame manier. Bij de keuze voor het type is het belangrijk om na te denken over de hoogte van de ruimtes, de distributie van warmte en hoe deze factoren passen binnen jouw specifieke bedrijfsomgeving.

De economische voordelen van het verwarmen met infrarood in industriële omgevingen

De transitie naar een meer duurzame industrie hoeft niet ten koste te gaan van financiële voordelen. Sterker nog, het omschakelen naar infrarood systemen voor het verwarmen van bedrijfshallen biedt niet alleen een verlaging van de energiekosten, maar zorgt tegenwoordig ook voor een snelle terugverdientijd en lagere operationele kosten in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Hoe infrarood verwarming voor bedrijfshallen of een industriehal kan helpen om energiekosten te verlagen

In het kader van energiekosten verlagen, overstijgen de prestaties van onze infrarood ruimschoots die van conventionele systemen die gericht zijn op het verwarmen van lucht. Infrarood gebruikt stralingswarmte die objecten, personen en oppervlakken in de ruimte direct opwarmt, wat resulteert in minder energieverlies en lagere kosten.

De snelle terugverdientijd van infrarood verwarmingssystemen

 • Investering in infrarood systemen leidt tot minder energieverbruik en lagere maandelijkse kosten.
 • Door de hoge efficiëntie van de energieconversie is er sprake van een snelle terugverdientijd.
 • Voor de lange termijn zijn de kosten voor onderhoud en vervanging significant lager dan die van traditionele systemen, wat het financiële voordeel vergroot.

Vergelijking van operationele kosten tussen infrarood en traditionele verwarmingssystemen

In een vergelijkende analyse van operationele kosten scoren infrarood verwarmingssystemen gunstig ten opzichte van traditionele verwarming die vaak draait op olie of gas. Door de gerichte verwarming en het afzien van de noodzaak om een gehele ruimte te verwarmen, zijn de operationele kosten van infraroodverwarming vaak aanzienlijk lager.

Verwarmingssysteem Energieverbruik Jaarlijkse kosten
Infrarood  Laag Aanzienlijk verlaagd
Traditionele elektrische  Hoog Hoger dan infrarood

Installatie en onderhoud van infrarood verwarming in bedrijfshallen

Het installeren van infrarood verwarmingssystemen in een bedrijfshal is een duurzame oplossing  met als doel de verwarming van bedrijfshallen naar een hoger niveau te tillen. Onze systemen staan bekend om hun eenvoudige installatie en onderhoud, evenals hun efficiëntie in het verwarmen van ruimtes. Hieronder vindt je een gestructureerde aanpak voor installatie en onderhoud, en aandachtspunten op het gebied van veiligheidsmaatregelen.

Stappenplan voor de overstap naar bedrijfshal verwarmen met infrarood

 1. Identificeer de verwarmingsbehoefte binnen jouw bedrijfshal om de juiste capaciteit van de infrarood verwarmingssystemen te bepalen.
 2. Selecteer het type infraroodverwarming dat het beste aansluit bij jullie unieke situatie; muur, plafond, vloer of draagbare panelen.
 3. Vergelijk de opties in ons ruime assortiment en kies een systeem dat is geprezen om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid.
 4. Plan de installatie in een periode dat het minste verstoring voor de bedrijfsvoering veroorzaakt.
 5. Volg een professionele installatieprocedure of huur een gecertificeerde installateur in om onze infrarood systemen veilig te installeren.

Aanbevelingen voor het onderhoud van jouw infrarood verwarmingssysteem

 • Voer regelmatig visuele inspecties uit om te controleren of de infrarood panelen vrij zijn van stof en vuil.
 • Zorg ervoor dat infraroodstralers nooit worden bedekt; dit kan de werking beïnvloeden en een veiligheidsrisico vormen.
 • Controleer periodiek de elektrische aansluitingen en zorg dat alles correct en veilig functioneert.
 • Bij twijfel of problemen, schakel onverwijld een professionele onderhoudsservice in.
 • Vervang componenten zoals de infraroodlampen conform de aanbevolen levensduur van de fabrikant.

Hoe een offerte aanvragen voor het verwarmen van je industriehal met infrarood

Het aanvragen van een offerte voor infrarood verwarming in jouw bedrijfshal vraagt een kleine voorbereiding. Wanneer je de stap zet om over te gaan op het verwarmen van een bedrijfshal of industriehal is het belangrijk om zo gedetailleerd mogelijke informatie aan te leveren. Dat kan onze deskundige adviseur helpen bij het ontwerpen van een verwarmingsplan dat past bij jullie situatie en behoeften.

Essentiële informatie die je moet verstrekken bij het aanvragen van een offerte

Om nauwkeurig het budget te kunnen inschatten en een realistische offerte te krijgen, dienen de volgende gegevens verstrekt te worden:

 • Exacte afmetingen van de te verwarmen ruimte
 • Huidig energieverbruik en bestaande verwarmingsoplossingen
 • Specifieke verwarmingsbehoefte per zone binnen de bedrijfshal
 • Technische specificaties van de industriehal, zoals isolatiekwaliteit en plafondhoogte

Waarom het inschakelen van een onze adviseur belangrijk is voor het beste verwarmingsplan

Onze experts kunnen de complexiteit van het verwarmen van een bedrijfshal doorgronden en een verwarmingsplan ontwerpen dat niet alleen de directe behoeften beantwoordt, maar ook het rendement op de investering maximaliseert door het potentieel voor energie-efficiëntie te benutten. Onze experts staan je bij met accurate informatie. Zij adviseren jouw over de beste opties, of dit nu gaat om het kiezen voor infrarood verwarming of een gecombineerd systeem.

Tips voor het inschatten van je budget en het maximaliseren van je investering

Bij het plannen van de financiën voor de verwarming van een industriehal zijn enkele tips essentieel:

 1. Bereken vooraf de mogelijke besparingen door te kiezen voor infrarood.
 2. Overweeg de lange termijn voordelen en mogelijke subsidies voor duurzame energie.
 3. Vergelijk de prijzen en specificaties van verschillende technische oplossingen om de beste keus te maken.
 4. Bespreek met onze expert de mogelijkheden voor financiering en leasing.

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming voor een industriehal

Bij de keuze voor hoofdverwarming in industriële verwarming, komt infrarood vaak naar voren als een duurzame en efficiënte optie. Deze technologie, met haar vermogen om gelijkmatige warmte te verschaffen, biedt een onderhoudsvrije verwarmingsoplossing voor tal van industriële omgevingen.

Is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming bij verwarming industriehal?

Infrarood verwarming is zeker geschikt als hoofdverwarming voor industriegebouwen en verwarming industriehal, dankzij de capaciteit om ruimtes gelijkmatig en efficiënt te verwarmen. Daarnaast zorgt infrarood voor een directe overdracht van warmte, wat energieverspilling minimaliseert en tegelijkertijd het comfort verhoogt.

Kan infrarood gebruikt worden in slecht geïsoleerde loodsen of verwarming industriehal?

Ook in slecht geïsoleerde loodsen kan infrarood effectief zijn. Belangrijk is het kiezen van het correcte vermogen en het type stralers (korte of lange golf) voor maximale efficiëntie. Hoewel een goede isolatie altijd voordelen biedt, levert verwarmen met infrarood ook in minder optimale situaties voortreffelijke resultaten.

Hoe verhoudt infrarood verwarming zich tot elektrische verwarming in termen van efficiëntie?

Infrarood stralingswarmte staat bekend om de hoge efficiëntie, doordat de warmte direct bij de persoon of object aankomt, zonder tussenkomst van lucht als transportmedium. Hierdoor is de efficiëntie van infrarood over het algemeen hoger dan die van traditionele elektrische verwarming, waardoor het een uitstekende keuze is voor verwarming van industriële omgevingen.

Wat zijn de voordelen bij verwarming industriehal?

Verwarmen zonder gas, zoals met infrarood, heeft diverse voordelen voor een industriehal. Het is milieuvriendelijker, er is geen uitstoot van CO2 en het energieverbruik kan lager zijn. Bovendien is het eenvoudig te installeren en biedt het een aangename temperatuur waar het nodig is, zonder de hele ruimte constant te hoeven verwarmen.

Hoe werkt het verwarmen van een industriehal met infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door het uitstralen van infrarood straling, die objecten en personen in de ruimte direct verwarmt zonder eerst de lucht te verwarmen. Dit is een efficiënte manier van verwarmen omdat de warmte direct wordt afgegeven aan de omgeving, waardoor de warmteverlies via de lucht minimaal is.

Is elektrisch verwarmen een goede optie voor grote bedrijfshallen?

Ja, elektrisch verwarmen, vooral met infraroodtechniek, kan een zeer goede optie zijn voor het verwarmen van grote bedrijfshallen. Het biedt gerichte verwarming, is efficiënt en de kosten kunnen op de lange termijn lager uitvallen in vergelijking met traditionele gasgestookte heaters.

Welke type straler is het meest geschikt voor een bedrijfshal, industriehal of loods?

Voor een bedrijfshal of verwarming industriehal of loods zijn korte golf infrarood stralers of hoge temperatuur infrarood stralers vaak het meest geschikt. Deze kunnen grote ruimtes efficiënt verwarmen en zijn doeltreffend in het verwarmen van specifieke werkplekken of gebieden waar het nodig is.

Hoe kan ik mijn kantoor in de bedrijfshal verwarmen zonder de hele industriehal te verwarmen?

Door gebruik te maken van infrarood panelen kun je specifieke gebieden zoals kantoren in een bedrijfshal verwarmen. Dit zorgt ervoor dat alleen de plekken waar verwarming nodig is warm worden, zonder dat de gehele hal constant verwarmd hoeft te worden.

Wat zijn de initiële kosten van het installeren van verwarming industriehal?

De initiële kosten van het installeren kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de industriehal en het type infraroodstraler dat wordt gekozen. Maar, infrarood systemen zijn over het algemeen eenvoudig te installeren, waardoor de installatiekosten meestal een stuk lager zijn vergeleken met traditionele verwarmingssystemen.

Is infrarood veilig te gebruiken in werkplekken binnen een industriehal?

Ja, infrarood verwarming is veilig te gebruiken bij werkplekken binnen een verwarming industriehal. De infrarood straling die wordt gebruikt voor verwarming is vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon en is niet schadelijk. Bovendien produceren de systemen geen directe uitstoot of fijnstof, waardoor het een gezondere optie is voor het verwarmen van werkruimtes.

De meest gestelde vragen over verwarming industriehal

Wat zijn de voordelen van het verwarmen van een bedrijfshal met ir systemen?

De voordelen van het gebruik van ir systemen voor het verwarmen van bedrijfshallen omvatten directe warmte zonder opwarmtijd, lagere operationele kosten vergeleken met traditionele luchtverhitting of centrale verwarming, en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen. Bovendien is infrarood verwarming milieuvriendelijk omdat het kan helpen het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Hoe werkt het verwarmen van een industriehal of loods met korte golf infrarood techniek?

Korte golf infrarood techniek maakt gebruik van infraroodstraling om objecten en personen direct te verwarmen zonder eerst de lucht te verwarmen. Deze manier van verwarmen is efficiënt voor hoge ruimtes zoals bedrijfshallen of loodsen omdat het warmte direct waar nodig levert, waardoor energieverspilling wordt beperkt.

Is het mogelijk mijn bedrijfshal te verwarmen zonder gebruik te maken van gas?

Ja, het is mogelijk een industriehal te verwarmen zonder gas. Deze methode gebruikt elektriciteit om infraroodstraling op te wekken, waardoor verwarming van grote ruimtes mogelijk is zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Welke soorten ruimtes binnen mijn bedrijfspand zijn geschikt om te verwarmen?

IR is geschikt voor verschillende soorten ruimtes binnen een bedrijfspand, inclusief werkplaatsen, magazijnen, kantoren en zelfs buitenruimtes. Het kan effectief worden toegepast in zowel kleine als grote bedrijfshallen en is vooral voordelig in slecht geïsoleerde of hoge ruimtes.

Hoe kan ik de beste manier van verwarmen voor mijn bedrijfshal bepalen?

Om de beste manier voor jouw bedrijfshal te bepalen, is het aan te raden om onze specialist in infrarood verwarmingssystemen om advies te vragen. Wij kunnen een grondige analyse maken van de specifieke situatie, rekening houdend met de grootte van de hal, isolatieniveaus en specifieke verwarmingsbehoeften, en op basis daarvan een advies uitbrengen.

Kan ik mijn kantoor uitvoeren met dezelfde infrarood techniek als mijn bedrijfshal?

Ja, ir panelen kunnen zowel in kantoren als in industriële omgevingen zoals bedrijfshallen gebruikt worden. Het biedt een comfortabele, gerichte warmte die ideaal is voor werkplekken, en kan bijdragen aan een gezonder binnenklimaat door de luchtcirculatie en vochtigheidsniveaus te verbeteren.

Wat zijn de initiële kosten voor het installeren verwarming industriehal?

De initiële installatiekosten in een grote bedrijfshal kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type infrarood heaters dat nodig is, en eventuele specifieke installatie-eisen. Over het algemeen zijn de kosten zeer concurrerend met andere verwarmingssystemen, en de lagere operationele kosten leveren extra financiële voordelen op.

HeatXL is Benelux marktleider in de levering van elektrische loodsverwarming

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.