industriele verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Verwarming bedrijfsruimte

Infrarood verwarming bedrijfsruimte

Hoe infrarood verwarming bedrijfsruimte precies werkt is het eenvoudigst uit te leggen door te denken aan de warmte van de zon.

Als je buiten in de zon loopt voel je de aangename warmte die je lichaam verwarmt. Deze warmte voelt heerlijk aan. Zodra je weer in de schaduw gaat lopen, voel je het temperatuur verschil. Zo werkt het ook met infrarood verwarming.

Elektrische infrarood heater voor bedrijfsruimte werken zoals de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV straling. De industriële elektrische heater van HeatXL maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

industriele-verwarming

 

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte, net als de warme zonnestralen

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters. Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Zeker wanneer een industriële ruimte groot en slecht geïsoleerd is.

Met infrarood heaters bedrijfsruimte verwarm je alleen dat deel waar de warmte nodig is. Er is geen sprake van verwarmde lucht die opstijgt, maar alleen een warmte die wordt opgenomen door de mensen die zich in het bereik van de infrarood straling bevinden.

Ideaal als je slechts een deel van de bedrijfsruimte wilt verwarmen

Een infrarood verwarming bedrijfsruimte is een slimme keuze om jouw pand warm te krijgen. Een industriële ruimte hoeft vaak niet volledig verwarmt te worden. Eigenlijk alleen op de plekken waar het personeel aan het werk is, bijvoorbeeld bij de werkbanken.

Verwarm daarom alleen de zone waar het nodig is. Voor een efficiënte verwarming bedrijfsruimte zijn de industriële infrarood heaters uitermate geschikt. De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn voorzien van kwarts halogeen korte ir stralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken.

Bij hoge temperaturen, maar ook bij lage temperaturen. Een infrarood elektrische verwarming voor verwarming bedrijfsruimte laat je nooit in de kou staan.

De infrarood verwarming heeft geen opwarmtijd, waardoor je ook al energie bespaart. De warmte afgifte bestaat uit korte golf infrarood stralen, welke niet worden beïnvloed door lucht bewegingen. Daardoor zijn ze zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes die niet goed zijn geïsoleerd of niet volledig zijn afgesloten.

Denk bijvoorbeeld aan een garage, waarbij de deur constant open en dicht gaat. Maar ook magazijnen en zeer hoge gebouwen, zoals loodsen en bedrijfshallen.

Zuinige verwarming bedrijfsruimte

Een zuinige verwarming bedrijfsruimte, welk bedrijf wil dat nu niet? Met een traditionele verwarming is het verwarmen van een grote ruimte niet alleen tijdrovend, maar ook erg kostbaar.

Vaak is een bedrijfsruimte groot en hoog. Denk maar aan een bedrijfshal van 8 meter hoog. Warme lucht gaat eerst naar boven, alvorens de warmte naar beneden zakt. Voordat de warmte beneden op een behaaglijke temperatuur is ben je een lange tijd aan het stoken.

Dat betekent dat je continue moet verwarmen en dat is een behoorlijke verspilling van energie. Tevens zijn de kosten daarvoor erg hoog. Met infrarood verwarming voor bedrijfsruimtes heb je deze problemen niet.

industriele-verwarming

Goedkope en efficiënte verwarming bedrijfsruimte

Goedkope en efficiënte verwarming bedrijfsruimte zonder onderhoud. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen onderhoud nodig. Dit scheelt jaarlijks flink in de kosten.

Doordat infrarood heaters geen draaiende onderdelen heeft, zoals een centrale verwarming wel heeft, gaat er niet snel iets stuk.

De elektrische heaters infrarood gaan maar liefst 5.000 tot 7.000 uur mee bij vol vermogen. Wanneer je echter een HeatXL Energy Comfort Controllers gebruikt, gaan ze nog langer mee. Daarbij zeggende dat je de heaters niet constant op vol vermogen aan hebt staan.

Grote ruimte elektrisch verwarmen met infrarood

Een grote ruimte elektrisch verwarmen met infrarood straling is dé zuinige oplossing. Het centrale verwarmingssysteem is overbodig. Door een infrarood elektrische verwarming grote ruimte te gebruiken, bespaar je per jaar enorm op de verwarming kosten. Daarnaast heeft stralingswarmte met infrarood velen voordelen ten opzichte van lucht verwarming.

Verwarming bedrijfsruimte

Efficiënte verwarming bedrijfsruimte verloopt via elektrische infrarood heaters. Verwarmen door middel van elektriciteit is de toekomst. Helemaal in combinatie met groene stroom verworven door windturbines, zonnepanelen of zonneparken.

De fossiele brandstoffen raken op, we moeten met zijn allen verduurzamen. Je bedrijfsruimte verwarmen middels infrarood warmtestralers is een duurzame en goedkope oplossing waarbij je ook minder energie verbruikt.

Duurzaam, efficiënt, effectief en goedkoop dat zijn de infrarood verwarmingen van Industriele verwarming.

Wij installeren jouw verwarming bedrijfsruimte vakkundig op de juiste hoogte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bedrijfsruimte verwarmen op duurzame wijze

Een bedrijfsruimte verwarmen op een duurzame wijze is heel goed mogelijk met infrarood heaters. Elektrische infrarood kachels voor bedrijfsruimte is een goede oplossing om de ruimte efficiënt en duurzaam te verwarmen.

Allereerst werkt infrarood verwarming bedrijfsruimte op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infrarode straling die de objecten in de ruimte vervolgens verwarmen. De muren, vloer en apparaten houden de warmte lang vast en zenden daarna de warme stralen opnieuw de ruimte in.

Verwarming bedrijfsruimte is een andere manier van verwarmen. Ten opzichte van conventionele verwarmingen hoef je niet de hele ruimte van warme lucht te voorzien. Dit is een groot voordeel, je verwarmt namelijk alleen de zone waar warmte nodig is. Gerichte directe warmte met infrarood paneel.

Ten tweede is de installatie van een infrarood heater zeer eenvoudig. Je hoeft geen nieuwe leidingen in je pand aan te leggen of bestaande leidingen te verleggen. Het enige wat je nodig hebt om een elektrische ir heater werkend te krijgen is een aansluiting op de elektriciteit.

Natte, vochtige of ATEX ruimte verwarmen zonder cv

Natte, vochtige of ATEX ruimte verwarmen zonder CV is heel eenvoudig met de speciale Industriele verwarming heaters. Industriële verwarming is namelijk dé expert in elektrische verwarmingen door middel van infrarood straling.

Wij leveren infrarood heaters voor gebruik onder zware omstandigheden. Bijvoorbeeld voor bedrijven met vochtige, natte of stoffige werkplaatsen. Tevens hebben wij ATEX goedgekeurde verwarming systemen voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

Industriële ruimte verwarmen zonder CV is verstandig

Een industriële ruimte verwarmen zonder CV is dus een verstandig besluit. Comfortabele en gezonde warmte, besparing op energie verbruik en milieubewust.

Vraag naar de mogelijkheden bij Industriële verwarming om jouw bedrijf te voorzien van infrarood warmte voor de verwarming bedrijfsruimte. Voor een persoonlijk advies ben je uiteraard van harte welkom in één van onze showrooms. Wij houden overal rekening mee. Onze adviseurs maken een berekening en warmteplan voor je op. Bedrijfshal verwarmen, loods verwarming, werkplaats verwarming of een magazijn verwarming nodig, wij hebben altijd een gepaste oplossing. We hebben ook mobiele verwarming in ons assortiment.

Industriële ruimte verwarmen zonder CV

Industriële ruimte verwarmen zonder CV installatie is een slimme keuze voor magazijnen, loodsen en bedrijfshallen. Je hebt meerdere manieren om een grote ruimte te verwarmen, bijvoorbeeld door middel van infrarood elektrische heaters. Het is niet alleen energie zuiniger en gezonder, maar ook veel economischer.

Een industriële ruimte verwarmen zonder cv kan op verschillende manieren gebeuren. Vaak gebeurt dit met grote luchtblazers die een enorme luchtmassa opwarmen en deze in de ruimte verspreiden. Deze lucht verwarmers werken meestal op basis van fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie.

Een industriële verwarming die enkel lucht verwarmt heeft één belangrijk nadeel. Warme lucht stijgt op. Industriële ruimtes zijn vaak hoog, waardoor het lang duurt voordat de warmte beneden is.
Grote ventilatoren worden ingezet om deze warme lucht naar beneden te blazen. Ook hierbij gaat uiteraard veel energie verloren.

Een industriële infrarood verwarming gebruikt een heel ander verwarming principe. Hierbij wordt niet de lucht opgewarmd, zoals bij een conventionele verwarming. Een infrarood verwarming bedrijfsruimte gebruikt infrarood straling om de objecten en mensen op te warmen.

Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

Een infrarood heater elektrisch is gasloos, duurzaam, werkt efficiënt en tevens effectief. Met een infrarood verwarming bedrijfsruimte behoud je altijd de juiste aangename en constante temperatuur.

De infrarood warmtestralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Industriële ruimte verwarmen zonder cv maar met infrarood

Industriële ruimte verwarmen zonder cv maar met infrarood is goedkoper. Infrarood verwarming bedrijfsruimte heeft namelijk lage aanschafkosten, een grote diversiteit aan ontwerpen en een zeer hoge efficiëntie.

De industriële infrarood stralers van de verwarming bedrijfsruimte hangen op een hoogte van ten minste 3 meter of hoger en hebben een hoog rendement. Je verwarmt met de infrarood verwarming bedrijfsruimte zeer gericht. Binnen enkele minuten is het heerlijk warm op de werkplaats-

Verwarming bedrijfsruimte begint met infrarood stralers, want dat is voordeliger, warmer en gezonder.

industriele-verwarming
industriele-verwarming
industriele-verwarming

De voordelen van infrarood verwarming bedrijfsruimte

Eén van de grootste voordelen van infrarood verwarming is het besparen van energie. Doordat je de bedrijfsruimte lokaal verwarmt, spaar je op de stookkosten. Dit maakt de elektrisch warmte straler veel zuiniger dan een traditionele verwarming.

Bij infrarood verwarming is ook geen sprake van opwarmtijd voor een comfortabele temperatuur. Daardoor heeft u direct berekenbare lagere bedrijfskosten.

Infrarood verwarming is eenvoudig te monteren en behoeft tevens geen onderhoud. De stralers zijn eenvoudig aan te sturen en te regelen en zijn zowel te monteren aan de wand als verkrijgbaar in een verplaatsbare, draagbare versie.

Wilt je graag investeren in het milieu door te starten met elektrische verwarming? Wil je groene verwarming bedrijfsruimte?

Dan is het wellicht ook goed te weten dat je infrarood verwarming prima kan combineren met zonnepanelen voor een nog grotere besparing.

Toepasbaarheid verwarming bedrijfsruimte

  • – Zware en lichte constructie loodsen
  • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
  • – Werkplaatsen voor metaalbewerking
  • – Assemblage loodsen
  • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor niets
  • – Voedsel industrie
  • – ATEX-zones

Hang de kwarts halogeen heater altijd voor je verwarming bedrijfsruimte op een veilige afstand van tenminste 3 meter hoog op. Natuurlijk kan het ook hoger worden opgehangen, bijvoorbeeld op 8 meter.

De hoogte van montage is afhankelijk van de ruimte en natuurlijk het vermogen van de verwarming. Industriele verwarming heeft hangende warmtestralers, maar ook mobiele apparaten. Laat je goed informeren wat de beste keuze is voor jouw industriële ruimte.

Voordelen elektrische verwarming grote bedrijfsruimte

De voordelen voor elektrische verwarming grote ruimte zijn groot. Doordat infrarood heaters heel direct verwarmen levert dit een elektriciteit besparing op. De warmte gaat tevens niet verloren door slecht geïsoleerde industriële panden. Terwijl dit met convectie warmte wel het geval is.

Doordat infrarood straling niet de lucht verwarmd maar de objecten in de ruimte, kun je heel gericht verwarmen.

Doordat infrarood heaters hebben nauwelijks onderhoud nodig. Infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen. Zoals bij een CV ketel met warm water of een gaskachel gashaard wel het geval is. Tevens is de installatie eenvoudig en snel.

Naast besparing op onderhouds-, installatie- en verbruikskosten heeft een elektrische infrarood heater een aantal zeer goede eigenschappen, zoals:
– Geen rondzwevende stofdeeltjes door warme lucht circulatie. Waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
– Gelijkmatige verdeling van de temperatuur.
– Muren blijven droog en warm.
– Zeer snelle opwarmtijd. Binnen enkele minuten is de gewenste temperatuur bereikt.
– Bediening door middel van thermostaat regeling.
– Elektrische heaters zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Hangende of staande verwarmingen. Voor iedere ruimte is er wel een geschikt model.
– Geurloos en geruisloos.
– De warme infrarood stralen hebben een ontspannende en verlichtende werking op de mens.
– Groot bereik door korte golf ir straling.

Door groene stroom voor je verwarming bedrijfsruimte te gebruiken, ben je ook nog eens milieubewust bezig. Nog beter is natuurlijk de elektrische heaters te combineren met zonnepanelen. Met ir heaters kan je de industriële ruimte verwarmen zonder cv.

Koop de bedrijfsruimte verwarming ook in onze online winkel.

industriele-verwarming
industriele-verwarming
industriele-verwarming

Industriële infrarood stralers

Industriële infrarood stralers zijn ontworpen voor het gebruik in een bedrijfsruimte. De werkplek wordt verwarmd door korte golf verwarming en panelen met een hoge temperatuur. Met als gevolg een perfecte warmte verdeling in de ruimte.

Heb je speciale behoeften bij de verwarming van jouw bedrijfsruimte? Infrarood heaters van HeatXL zijn ook toepasbaar in natte, vochtige of tochtige plekken. En houden op deze manier ook specifieke producten op de juiste temperatuur en vochtigheid.

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Lokale verwarming voor niet geïsoleerde ruimte

Elektrische heaters zijn uitermate geschikt om in te zetten als lokale verwarming voor niet geïsoleerde ruimte. Grote loodsen of bedrijfshallen hebben vaak enkel glas en zijn niet goed geïsoleerd. Echter zijn de korte golf infraroodstralen niet gevoelig voor lucht bewegingen. Daardoor zijn infrarood heaters goed in te zetten in een niet geïsoleerde ruimte.

Een ander zeer groot voordeel is dat elektrische heaters zeer goed in staat zijn om doelgericht een zone te verwarmen in een grote ruimte.

Bijvoorbeeld waar de werkbanken in de loods staan of een receptie gedeelte. Ze zijn dus perfect om in te zetten in grote loodsen, bedrijfshallen of garages. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen waar het nodig is. 

Hoe werken elektrische infrarood heaters?

Elektrische infrarood heaters werken op principe van de zon. Industriële infrarood kachels werken op basis van stralingswarmte.

Een infrarood elektrische kachel wordt ook wel hittegolf-of stralingsverwarming genoemd. Net als de zon de aarde verwarmt, verhitten de infrarode warmtestralen de ruimte. Dit is een zeer aangename directe warmte.

Het belangrijkste verschil met een conventionele centrale verwarming is dat infrarood heaters niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de kamer. Denk hierbij aan de wanden, vloer en machines die in het gebouw staan.

De objecten slaan de warmte op en weerkaatsen deze de ruimte in. Op deze manier voel je van alle kanten de warmte. Je hebt daardoor geen ongezonde luchtstromingen door de ruimte.

De elektrische heaters verdelen de infrarode warmtestralen gelijkmatig over de oppervlakken van de ruimte. Het creëert een bijzonder comfortabel en gezond klimaat.

Waar is verwarming bedrijfsruimte te koop?

De industriële verwarming is te koop via onze site dan wel bij de HeatXL winkels. Industriele verwarming heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie, contact en met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van Industriële verwarming is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren voor je verwarming bedrijfsruimte. Onze infrarood adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je ook allemaal in onze webwinkel terug. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan.

Een grote bedrijfsruimte verwarmen, kies voor industriele heaters voor bedrijfshal verwarmen, loods verwarming, verwarming bedrijfsruimte, werkplaats verwarming en infrarood verwarming magazijn van Industriele-verwarming.nl