Overweeg jij de aanschaf van een elektrische infrarood verwarming? Deze duurzame en zuinige verwarming kan worden gesubsidieerd en is vaak aftrekbaar. Wij vertellen alles wat je moet weten over de subsidies en investeringsaftrek voor infrarood verwarming.

Al ruim 15 jaar helpen wij bedrijven de overstap te maken naar elektrische infrarood- en stralingsverwarming. Ons systeem vereist geen ingrijpende aanpassingen en kan zelfs naast het huidige verwarmingssysteem ingezet worden. Daarmee bespaar je al snel tot 70% op je huidige stookkosten en draag je bij aan de duurzaamheidsdoelen van de overheid. Onze adviseur vertelt je er graag meer over. Bel nu en ontdek wat jij kan besparen. 

Subsidie voor de vervanging van je verwarmingsketel

Gebruik je nog een traditioneel verwarmingssysteem zoals een verwarmingsketel? Dan heb je een grote kans dat (een deel van) de aanschaf van een duurzaam verwarmingssysteem wordt vergoed. Er zijn meerdere subsidies voor de aankoop en installatie van energiezuinige verwarming. Wij zetten ze voor je op een rij. 

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Je komt in aanmerking voor deze regeling als je eigenaar bent van maatschappelijk vastgoed. Met deze regeling kan je een gedeelte van de verduurzaming van je gebouw subsidiëren. Op 22 april 2024 gaat deze subsidie weer open voor nieuwe aanvragen. 

Onder maatschappelijk vastgoed valt onder andere: 

Let op: valt jouw maatschappelijk vastgoed binnen de sportsector en mag je gebruikmaken van de subsidieregeling BOSA? Of betaal je als onderneming inkomsten- of vennootschapsbelasting? Dan kom je niet in aanmerking voor de DUMAVA.  

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vind je alle benodigde informatie voor de aanvraag van de DUMAVA. 

Investerings­aftrekposten voor duurzame verwarming

Naast subsidieregelingen zijn er ook investeringsaftrekposten voor het verduurzamen van je gebouw. Hierbij mag je (een deel van) de aanschafkosten van je duurzame verwarming opgeven als aftrekpost. Wij geven je uitleg over de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Kleinschaligheids­investeringsaftrek (KIA)

Betaal je in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting en ben je van plan te investeren in duurzaamheid of energiebesparende maatregelen? Grote kans dat je dan gebruik kan maken van de KIA.

KIA staat voor Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Het is een regeling voor kleine en middelgrote organisaties die investeren in bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de investeringsaftrek. 

Ieder jaar veranderen de voorwaarden voor de KIA.  Het bedrag dat je mag aftrekken hangt af van het geïnvesteerde bedrag. Voor 2023 geldt dat je tussen € 2.601 en € 353.973 moet investeren in bedrijfsmiddelen voor je onderneming.

Je kan de KIA combineren met de EIA (Energie-investeringsaftrek), die je ook voor infraroodverwarming kunt gebruiken. Check de website van de Belastingdienst voor alle actuele bedragen en voorwaarden van de KIA.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Ben jij een ondernemer die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betaalt en wil je elektrische infrarood panelen aanschaffen? Dan is de Energie-investeringsaftrek interessant. Met deze regeling kan je 45.5% van de investeringskosten aftrekken van de winst. 

Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat de investering op de Energielijst staat. Deze lijst, en alle voorwaarden voor de EIA, vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Let op: kies je voor de energie-investeringsaftrek? Dan kan je geen milieu-investeringsaftrek krijgen voor deze bedrijfsmiddelen. 

De voordelen van duurzaam verwarmen met elektrische infraroodverwarming

Elektrische infraroodverwarming biedt talloze voordelen, waardoor het een innovatieve keuze is voor efficiënte en duurzame verwarmingssystemen. Infraroodverwarming richt zich direct op objecten en oppervlakken, wat resulteert in minimaal warmteverlies en snelle opwarmtijden. Dit leidt niet alleen tot een grote vermindering van energiekosten ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, maar ook tot een lagere CO2-uitstoot. Dit maakt het een zeer milieuvriendelijke optie is.

Met elektrische infrarood verwarming kies je voor:

1. Efficiënte verwarming

Elektrische infraroodverwarming richt zich direct op objecten, wat resulteert in minimaal warmteverlies en snelle opwarmtijden.

2. Kostenbesparing

Door de gerichte verwarming en efficiënte werking leidt het gebruik van infrarood tot aanzienlijke energiebesparingen, waardoor je op verwarmingskosten kunt besparen.

3. Milieuvriendelijke verwarming

Elektrische infraroodverwarming heeft een lagere CO2-uitstoot in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, waardoor het een groenere keuze is.

4. Flexibiliteit

De mogelijkheid om specifieke zones of werkplekken individueel te verwarmen, biedt flexibiliteit en optimaliseert het gebruik van energie.

5. Eenvoudige installatie

De installatie van elektrische infrarood verwarming is eenvoudig. Dit maakt het vaak geschikt voor doe-het-zelf installatie. Dat is zeer kostenefficiënt. 

6. Gerichte warmte controle

Moderne thermostaat technologie stelt je in staat om de verwarming nauwkeurig te regelen, waardoor comfort en efficiëntie worden gemaximaliseerd.

Nieuwsgierig geworden? Onze adviseur staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Een zuinige industriële verwarming met Industriële-verwarming.nl

Industriële-verwarming.nl, is het vooraanstaande initiatief van HeatXL Benelux. Wij zijn dé expert op het gebied van industriële elektrische infrarood- en stralingsverwarming in de Benelux. 

Met meer dan 15 jaar ervaring bieden wij gespecialiseerd advies en oplossingen voor elektrische infrarood- en stralingsverwarming. Bij ons ben je aan het juiste adres voor advies over het toepassen, installeren en inregelen van dit duurzame verwarmingssysteem. Ben je op zoek naar informatie over subsidies voor infrarood verwarming? Ook dan staan we graag voor je klaar. 

Onze grote voorraad garandeert een snelle levering, waarmee je zelf eenvoudig aan de slag kunt. Liever een zorgeloze installatie? Onze ervaren installatiepartners staan klaar om het werk voor je te doen.

Wij begrijpen de impact van verwarmingskosten op je bedrijfsbudget en streven ernaar om je te helpen tot wel 70% te besparen, zonder ingrijpende aanpassingen. Met elektrische infraroodverwarming kun je elke werkplek afzonderlijk verwarmen, precies wanneer het nodig is. Onze experts helpen je bij het optimaal instellen van de thermostaten. Zo geniet je van kostenefficiënte verwarming zonder in te leveren op comfort.

Of je nu een kosteneffectieve aanvulling zoekt op je huidige verwarmingssysteem of overweegt volledig over te stappen op elektrische verwarming, ons systeem biedt een efficiënte en betaalbare oplossing. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan.