Loods verwarming elektrisch maken? Hoe kan dat?

WIl jij jouw loods verwarming elektrsich maken of zoek jij de meest efficiënte manier om jouw loods of bedrijfshal te verwarmen tijdens de winter maanden? Heb jij behoefte aan een elektrisch verwarmingssysteem zoals een elektrische luchtverhitter die niet alleen zorgt voor comfort in de werkplaats, maar die ook aansluit bij jouw wens om duurzaam te verwarmen? Met de nieuwste technologieën op het gebied van infrarood kun je jouw grote ruimtes op kosteneffectieve en milieubewust opwarmen, zonder in te leveren op het comfort in jouw loods.

Elektrische loods verwarming is een moderne oplossing die flexibiliteit en efficiëntie biedt. Het vermogen om precies die zones te verwarmenwaar het nodig is, maakt de combinatie van een elektrische heater bedrijfshal en infraroodverwarming een aantrekkelijke optie. Zeker in bedrijfshallen, waar constante temperatuur en comfort van cruciaal belang zijn. Daarbij draag je met deze combinatie bij aan een beter klimaat en milieu, een overweging die steeds belangrijker wordt in de huidige bedrijfsvoering.

Belangrijke Inzichten bij elektrische verwarming bedrijfshal

 • Infrarood biedt een efficiënte oplossing in grote ruimtes zoals loodsen en bedrijfshallen.
 • Elektrische verwarmingssystemen zijn duurzaam en helpen bij het verminderen van het gasgebruik.
 • Gerichte warmte draagt bij aan een comfortabele werktemperatuur en verbeterde werkomstandigheden.
 • Kosteneffectieve infrarood draagt bij aan een beter binnenklimaat zonder de energierekening te verhogen.
 • Investering in infraroodstralers zorgt voor een lange termijn besparing en een milieubewust bedrijfsimago.
 • Modern en veilig ondernemen in lijn met de huidige klimaatdoelstellingen en milieuoverwegingen.

Waarom kiezen voor elektrisch verwarmen in loodsen en bedrijfsruimtes?

De keuze voor elektrische verwarming in een industriële omgeving is een belangrijke beslissing met positieve impact op kosten, duurzaamheid en werkomstandigheden. Hierna bespreken we de onderscheidende voordelen die elektrische verwarmingssystemen bieden ten opzichte van traditionele methoden, vooral in een tijd waarin we streven naar een toekomst zonder gas.

Voordelen van loods verwarming elektrische maken tegenover traditionele methoden

Elektrische verwarming biedt veelzijdige voordelen voor bedrijfsruimtes, wat het een aantrekkelijke optie maakt ten opzichte van meer conventionele verwarmingsmethoden. Zoals een elektrische kachel industrieel. Een van de meest significante voordelen is de efficiënte opwarmtijd, waarmee ruimtes snel en alleen daar opgewarmd worden waar het nodig is. Een ander belangrijk punt is dat elektrische systemen doorgaans veel efficienter omgaan met energie, wat leidt tot een zuinige manier van verwarmen waarmee je de energiekosten drukt.

Elektrisch verwarmen zonder gas: een duurzame keuze

Verwarmen zonder gas is een actueel thema en vraagt eigenaren van loodsen en industriële ruimtes over te stappen op duurzamere energievormen. Door het gebruik van elektrische verwarmingsmethoden, zoals elektrische heaters in de loods, kan een bedrijf de CO2-uitstoot verminderen en bijdragen aan het behalen van klimaatdoelstellingen.

Hoe elektrische heaters bijdragen aan betere werkomstandigheden

Een gerichte toepassing van elektrische heaters zorgt niet alleen voor gerichte warmte daar waar het nodig is, maar verbetert ook de werkomstandigheden aanzienlijk. Het vermijden van grote luchtverplaatsingen helpt bij het stabiliseren van de luchtvochtigheid en het binnenklimaat, wat leidt tot een comfortabelere werkomgeving voor personeel. Door een aangenaam en stabiel klimaat kunnen werknemers effectiever en efficiënter hun werkzaamheden uitvoeren.

 • Zuinige energieconsumptie door hoge energieconversie
 • Betere temperatuurregulatie en een stabiel binnenklimaat
 • Verlaging van de CO2-voetafdruk door het vermijden van aardgas
 • Mogelijkheid om alleen specifieke zones aan te stralen

Infrarood verwarming: de werking en voordelen voor jouw bedrijfshal

Als eigenaar van een bedrijfshal of industriële werkplek, sta je voortdurend voor de uitdaging om een efficiënt en comfortabel klimaat te verzorgen. Traditionele verwarmingsmethoden kunnen tekortschieten in diverse aspecten, waar infrarood een moderne oplossing biedt. De werking van infraroodstralers is fundamenteel anders dan conventionele systemen. Het is een techniek die infraroodstraling gebruikt om objecten en personen direct op te warmen, wat resulteert in een snelle verspreiding van warmte, verbeterde energie-efficiëntie en comfort op de werkvloer.

De basis van infraroodstraling en hoe het verschilt van conventionele verwarming

Infraroodverwarming maakt gebruik van verwarmingselementen die infraroodstralen uitzenden. Deze stralen verwarmen direct de oppervlakken en objecten die ze raken, vergelijkbaar met hoe de zon werkt. Dit betekent dat in plaats van de lucht te verwarmen, de energie wordt overgedragen naar materialen die vervolgens de warmte vasthouden en uitstralen naar de omgeving. Dit verschil in benadering maakt infraroodstralers uitermate geschikt voor industriële verwarming, waarbij het zaak is om een gerichte warmte te leveren op de plekken waar dit nodig is.

Hoe infrarood heaters gerichte warmte leveren in grote ruimtes

Infraroodstralers kunnen specifiek worden ingezet om bepaalde zones binnen een bedrijfshal te verwarmen. Dit wordt ook wel zoneverwarming genoemd. Door de gerichte inzet van infrarood heaters voorkom je de verspilling van energie aan ruimtes die niet constant gebruikt worden, waardoor je efficiënter met energie omgaat en de werkvloer verwarmen daar plaatsvindt waar de werkomstandigheden dit vereisen.

Het berekenen van de benodigde capaciteit voor jouw specifieke situatie

De capaciteit van infrarood verwarming die je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de bedrijfshal, de aanwezige isolatie, het gewenste comfortniveau en de aard van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Door de capaciteit te berekenen Door deskundig advies in te winnen, kun je de meest efficiënte verwarmingsoplossing voor jouw situatie bepalen, zoals het overwegen van onze infraroodstralersvoor je bedrijfsruimte. Factoren zoals plafondhoogtes, aanwezigheid van grote machines en de indeling van de ruimtes spelen hierbij een rol.

Elektrische verwarmingsopties voor jouw loods: een vergelijking

Als je de verwarming in een industrieel pand zoals een loods wilt optimaliseren, kom je voor een belangrijke keuze te staan. Welke verwarmingsoplossingen bieden de beste balans tussen prestatie, kostenefficiëntie en onderhoud? We bespreken enkele veelgebruikte elektrische verwarmingsopties.

Van elektrische luchtverhitters tot infrarood panelen: wat werkt het beste?

Elektrische luchtverhitters staan bekend om hun vermogen om snel grote ruimtes te verwarmen. Ze zijn ideaal voor omgevingen waar flexibiliteit en snelle opwarming vereist zijn. In vergelijking daarmee, zorgen infrarood panelen voor een directe opwarming van objecten en personen zonder de gehele ruimte te verwarmen, wat ze geschikt maakt voor specifieke zones in de hal.

 • Elektrische luchtverhitters: Ideaal voor tijdelijke toepassing en makkelijk verplaatsbaar.
 • Infrarood stralers: Bieden gerichte warmte en zijn perfect voor vaste werkzones.
 • Plafondverwarming: Maakt maximale benutting van de ruimte mogelijk en verdeelt de warmte efficiënt.
 • Wandverwarming: Zorgt voor een constante en verdeelde warmte langs de wanden van de loods.

De kostenefficiëntie van verschillende elektrische verwarmingssystemen beoordelen

Om de kostenefficiëntie van elektrische verwarmingssystemen te beoordelen, is het belangrijk om zowel de initiële investeringskosten als de operationele kosten mee te wegen. Infrarood stralers hebben vaak lagere operationele kosten omdat ze efficiënter omgaan met energie door directe zone-verwarming, hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan die van de aanschaf van alleen traditionele elektrische luchtverhitters. De combinatie van deze technieken zorgt echter wel voor een optimale besparing op de verbruikskosten en een verbetering van het comfort.

Installatie en onderhoud van elektrische heaters en infrarood verwarming

Bij de aanschaf van elektrische verwarmingsopties moet je ook rekening houden met de mogelijkheden ten aanzien van de plaatsing van de installatie als het daaropvolgende onderhoud. Elektrische luchtverhitters kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd en verplaatst, wat flexibiliteit biedt. Infrarood stralers vragen een meer doordachte plaatsing voor maximale effectiviteit maar vragen weinig onderhoud door het ontbreken van bewegende delen.

Industriële verwarming, vooral in hoge en open ruimtes zoals een elektrische verwarming hal, moet efficiënt en flexibel zijn. Verplaatsbare verwarmingsunits bieden mobiliteit, terwijl vaste installaties zoals plafond- en wandverwarming een langdurige oplossing zijn. Het uiteindelijke doel is een verwarmingssysteem te kiezen dat zowel de behoeften van de werkprocessen als de kostenefficiëntie criteria vervult.

Hoe kun je jouw loods verwarmen zonder gas en toch besparen op de kosten?

De transitie naar elektrisch verwarmen opent verschillende deuren om de energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzaamheid. Met de juiste toepassingen en strategieën kan kostenefficiënt verwarmen hand in hand gaan met duurzame energieopwekking.

Strategieën voor kostenbesparing met elektrisch verwarmen

Kostenbesparing komt tot stand door slimme verwarmingsstrategieën toe te passen, zoals het selectief opwarmen van actieve werkzones. Deze aanpak vermindert niet alleen het energieverbruik maar zorgt eveneens dat de loods goedkoop wordt verwarmd zonder gas. Voeg hier investeringen in duurzaamheid aan toe, zoals het integreren van zonnepanelen om eigen energie op te wekken, en je zet grote stappen naar een gesloten energiesysteem.

Het minimaliseren van warmteverlies in bedrijfshallen en loodsen

Om warmteverlies te minimaliseren, is het raadzaam om te investeren in isolatie en het optimaliseren van de bouwschil. Mechanismes voor warmteterugwinning kunnen additionele efficiëntie voordelen opleveren. Dit zijn kritische aanpassingen die significante kostenbesparingen opleveren, omdat de behoefte aan verwarming hiermee afneemt.

Subsidies en belastingvoordelen voor duurzaam verwarmen

De overheid stimuleert duurzaam verwarmen door middel van verscheidene subsidies en belastingvoordelen, ontworpen om de overstap financieel aantrekkelijker te maken. Neem deze regelingen in overweging tijdens het plannen van je verwarmingssystemen om optimaal te profiteren van mogelijke kostenverlagingen.

Besparingstip Korte toelichting Verwachte impact
Zone verwarming Beperk de verwarming tot specifieke zones waar activiteit plaatsvindt. Hoog
Isolatie verbeteren Investeer in hoogwaardige isolatie om warmte binnen te houden. Medium tot Hoog
Warmteterugwinning Implementeer systemen die warmte hergebruiken die anders verloren gaat. Medium
Zonne-energie Installeer zonnepanelen voor eigen duurzame energieopwekking. Medium tot Hoog
Subsidies benutten Maak gebruik van overheidssubsidies voor duurzame energieoplossingen. Varieert

Reële toepassingen: succesverhalen van industriële verwarming met infrarood

Industriële verwarming is een cruciaal element voor het behoud van productiviteit en comfort op de werkplek. De overstap op infrarood geeft opmerkelijke successen binnen uiteenlopende sectoren. Hieronder zullen we enkele succesverhalen, case studies en ervaringen met infrarood verwarming verkennen die de positieve impact benadrukken op de productiviteit binnen werkplekken en de waardering van bedrijfseigenaren voor deze vorm van elektrisch verwarmen.

Case studies van bedrijven die zijn overgestapt op infrarood verwarming

De casestudies en succesverhalen met industriële verwarming getuigen van de effectiviteit van ons infrarood systemen. Na de implementatie van infrarood verwarmingspanelen rapporteren onze klanten een significante reductie in energiekosten en een verhoogde efficiëntie op de werkvloer. Diverse case studies tonen aan dat door de doelgerichte warmteoverdracht de behoefte aan opwarming van ongebruikte ruimtes sterk verminderd werd, wat leidde tot een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk en impact op het milieu.

Hoe infraroodpanelen de productiviteit op werkplekken verhoogt

 • Verbeterde werkplektemperatuur: Werknemers ervaren een comfortabelere omgeving wat leidt tot minder afleiding door kou.
 • Directe warmte: Omdat onze infraroodpanelen, objecten en personen verwarmt in plaats van lucht, voelt men de warmte sneller, wat bijdraagt aan een direct verbeterde werksfeer.
 • Vermindering van ziekteverzuim: Een stabielere temperatuur verlaagt het risico op ziektes die veroorzaakt worden door koude en trek, wat resulteert in een meer constante aanwezigheid van personeel.

Feedback van klanten: wat zeggen bedrijfseigenaren over elektrisch verwarmen?

Klantervaringen en feedback op elektrisch verwarmen beoordelingen laten een duidelijk positieve trend zien. Bedrijfseigenaren waarderen vooral de kostenbesparingen en de duurzaamheidsaspecten van infrarood verwarming. De ervaringen infrarood verwarming benadrukken ook de verbeterde controle over het werkklimaat en de eenvoudige installatieprocessen als belangrijke voordelen. Loods verwarming elektrisch maken? Hieronder zie e een snapshot op basis van klantervaringen:

Aspect van verbetering Percentage verbetering Klantopmerkingen
Energie-efficiëntie 70% “Onze energierekening is aanzienlijk verminderd sinds de installatie.”
Werknemerstevredenheid 85% “Het personeel is gelukkiger en productiever met de aangename werkomstandigheden.”
Ziekteverzuim 15% afname “We zien minder vaak personeel uitvallen wegens klimaatgerelateerde klachten.”
Duurzaamheid Niet kwantificeerbaar “We dragen graag ons steentje bij aan het milieu door verminderd energieverbruik.”

De mening van bedrijfseigenaren hierboven toont aan dat de transitie naar infrarood en elektrische verwarming een positieve koers zet naar een meer productieve, energiezuinige en werknemer-vriendelijke omgeving.

Veelgestelde vragen over elektrische en infrarood verwarming in bedrijfshallen

Elektrische verwarming in bedrijfshallen is een veelbesproken onderwerp, met name infrarood verwarming wint aan populariteit. Efficiënte verwarming van deze ruimtes vraagt om slimme oplossingen die zowel economisch als ecologisch verantwoord zijn. De veelgestelde vragen die hier aan bod komen, bieden je concrete handvatten bij het kiezen, overstappen en slim gebruikmaken van deze verwarmingssystemen in jouw bedrijfshal.

Hoe kies ik de juiste infrarood heaters voor mijn bedrijfsruimte?

Bij het kiezen van de juiste infrarood heaters is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken van jouw bedrijfshal. Overweeg factoren zoals de plafondhoogte, het niveau van isolatie en de indeling van de werkomgeving. Dit beïnvloedt de keuze voor het geschikte verwarmingselement. Een weldoordachte heater keuze zorgt voor een gerichte en efficiënte verwarming, aangepast aan de behoeften in jouw bedrijf.

Is elektrisch verwarmen wel veilig voor mijn type bedrijfshal?

Veiligheid is een essentieel aspect bij het toepassen van elektrische verwarming in iedere bedrijfshal. Moderne elektrische en infrarood verwarmingssystemen zijn vervaardigd volgens strenge veiligheidsnormen. De risico’s zijn, mits correct geïnstalleerd en gebruikt veel lager dan bij het gebruik van traditionele opties op gas. Onze systemen voldoen aan de strengtse Europesche veiligheidsvoorschriften. Voor extra zekerheid laat je de installatie over aan een gekwalificeerde professional voor beste garantie op een veilige verwarming.

Kan ik mijn bestaande verwarmingssysteem makkelijk ombouwen naar elektrisch of infrarood?

Het ombouwen van een traditioneel verwarmingssysteem naar een elektrisch of infrarood systeem is afhankelijk van de huidige infrastructuur en inrichting. In veel gevallen is overstappen relatief eenvoudig en biedt het lange termijn voordelen zoals lagere operationele kosten en een vermindering van CO2-uitstoot.

Hoe kan ik mijn bedrijfshal of loods het beste verwarmen met elektrische verwarming?

Elektrische infraroodverwarming is een efficiënte en duurzame oplossing voor het verwarmen van een bedrijfshal of loods. Onze infrarood heaters zetten elektriciteit om in warmte, die direct objecten en mensen verwarmt zonder de lucht te verwarmen. Dit zorgt voor een snelle en comfortabele warmte.

Wat zijn de voordelen van bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Het verwarmen van een bedrijfshal zonder gas heeft meerdere voordelen, waaronder het verlagen van de CO2-uitstoot, het verminderen van stookkosten, en het vermijden van gasprijs schommelingen. Elektrische infrarood- en stralingsverwarming zoals onze HeatXL infrarood verwarming, bieden een duurzaam alternatief met minimale onderhoudskosten.

Is elektrische infrarood verwarming geschikt voor mijn industriele loods of bedrijfsruimtes?

Ja, elektrische infraroodverwarming is zeer geschikt voor industriële toepassingen, inclusief loodsen en bedrijfsruimtes. Infrarood stralers zoals HeatXL infrarood heaters, kunnen grote ruimtes efficiënt verwarmen door objecten direct te verwarmen zonder warmteverlies door luchtverplaatsing.

Wat zijn de meest kosteneffectieve opties voor goedkope loods verwarming?

Voor goedkoop loods verwarmen zonder gas zijn elektrische infrarood heaters een kosteneffectieve oplossing. De producten uit ons assortiment  bieden betaalbare oplossingen die zijn ontworpen om loodsen snel en efficiënt te verwarmen met een laag energieverbruik.

Kunnen gasgestookte heaters een alternatief zijn voor volledig elektrisch verwarmen van mijn bedrijfshal?

Hoewel gasgestookte heaters een alternatief kunnen bieden voor het verwarmen van een bedrijfshal, moedigen wij aan om te overstappen op elektrische verwarming zoals infrarood- en stralingsverwarming voor een meer duurzame en milieuvriendelijke optie. Vooral gezien de huidige trend en wetgeving richting duurzaamheid.

Hoe kan ik mijn bedrijfshal verwarmen zonder mijn maandelijkse kosten aanzienlijk te verhogen?

Door over te stappen op onze elektrische infraroodverwarming kun je de maandelijkse kosten laag houden. Onze infrarood stralers zijn efficiënt in het gebruik en hebben lage operationele kosten omdat ze direct warmte afgeven waar nodig, waardoor minder energie wordt verspild.

Wat zijn de belangrijkste aspecten waarop ik moet letten bij de aanschaf van infrarood verwarming voor mijn loods of bedrijfshal?

Wanneer je infrarood verwarming voor jouw loods of bedrijfshal aanschaft, is het belangrijk om te letten op de capaciteit van de heater, de efficiëntie, de levensduur van de infrarood stralers, en of deze geschikt zijn voor de grootte en het gebruik van de ruimte.

Kan ik mijn huidige verwarmingssysteem gemakkelijk vervangen door elektrische infraroodverwarming?

Ja, in de meeste gevallen kun je jouw huidige verwarmingssysteem vervangen door een elektrisch infraroodsysteem. Onze elektrische heaters kunnen relatief eenvoudig worden geïnstalleerd. Het is wel raadzaam om onze adviesteam te raadplegen voor de beste aanpak en installatie.

HeatXL is Benelux marktleider in de levering van elektrische loodsverwarming

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.