Of je nu een bedrijfshal, magazijn, werkplaats, of een andere ruimte wilt verwarmen, lokale verwarming biedt een efficiënte, duurzame en flexibele oplossing. In vergelijking met traditionele luchtverwarmingssystemen, heeft een lokaal infrarood verwarmingssysteem minimaal warmteverlies. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op stookkosten zonder dat je concessies hoeft te doen aan het comfort.

Onze elektrische infraroodverwarming maakt het mogelijk om specifieke gebieden te verwarmen zonder warmteverlies. Dankzij de korte golf infraroodtechnologie creëer je een “warmtebel,” waarmee je een werkplek verwarmt precies wanneer dat nodig is en zo lang als nodig is. Dit resulteert niet alleen in een lokale werkplekverwarming maar ook in een comfortabele werkruimte, terwijl je aanzienlijk bespaart op stookkosten. Wil je meer informatie? Onze adviseur staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Hoe werkt lokale verwarming?

Onze infrarood stralingsverwarming is volledig elektrisch. De infraroodstraling die wordt uitgezonden is vergelijkbaar met de warmte die je voelt van de zon. Daarmee kan je gericht verwarmen waardoor je een lokale werkplek verwarming realiseert. Anders dan traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd en circuleert, verwarmt de stralingsverwarming direct de objecten en mensen in het gebied. Dit zorgt voor een gerichte warmteoverdracht wat resulteert in gelijkmatige warmte en verbeterd comfort, ongeacht de omgevingstemperatuur.

Deze verwarmingsmethode kan je combineren met je huidige verwarmingssysteem. Dit voorkomt ingrijpende aanpassingen terwijl je tot wel 70% bespaart op je gaskosten voor verwarming. Dat werkt als volgt: je behoudt je huidige verwarmingssysteem maar zet deze alleen in om een minimale omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14 graden te behouden. In de praktijk betekent dit dat je je huidige verwarmingssysteem maar zelden in hoeft te zetten. De werkplekken verwarm je vervolgens met onze elektrische stralingsverwarming zodat je wel een comfortabele werkruimte realiseert. 

Waarom lokale werkplek verwarming?

Lokale werkplek verwarming is een goede keuze voor elk bedrijf. Want naast de aanzienlijke kostenbesparingen die elektrische lokale werkplek verwarming mogelijk maakt, biedt dit systeem nog veel meer voordelen: 

1. Gerichte verwarming

Lokale verwarming stelt je in staat om specifieke gebieden te verwarmen waar warmte nodig is. Hierdoor kan je energiebesparingen realiseren door alleen te verwarmen waar het nodig is, in plaats van de hele ruimte.

2. Snelle opwarmtijd

Lokale verwarmingssystemen, zoals elektrische infrarood heaters, hebben over het algemeen een snelle opwarmtijd. Dit betekent dat je snel een comfortabele temperatuur kunt bereiken, wat bijdraagt aan een efficiënte warmtevoorziening.

3. Flexibele plaatsing

Elektrische heaters kunnen gemakkelijk worden geplaatst op specifieke locaties waar warmte nodig is. Hierdoor kan je de warmte efficiënt richten en energie besparen in ongebruikte delen van de ruimte. Deze flexibiliteit maakt het geschikt voor verschillende omgevingen, van grote industriële ruimtes tot kleinere werkplaatsen.

4. Geen gasverbruik

Elektrische infrarood heaters verwarmen zonder het gebruik van gas. Dit resulteert niet alleen in een aanzienlijke kostenbesparing, maar het is ook een milieuvriendelijke keuze.

5. Installatiegemak

Een van de grootste voordelen van lokale verwarming is de eenvoudige installatie. Er zijn geen complexe leidingen of ventilatiesystemen nodig, wat resulteert in minimale verstoring van de bestaande infrastructuur.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van lokale werkplekverwarming en persoonlijk advies ontvangen? Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Ontdek hoe lokale verwarming jouw ruimte niet alleen optimaliseert maar ook efficiënter en duurzamer maakt.

Industriele-verwarming.nl: een initiatief van HeatXL Infraroodverwarming

Industriële-verwarming.nl, een initiatief van HeatXL infraroodverwarming, staat bekend als dé marktleider in de Benelux. Sinds 2008 voorzien wij diverse sectoren van elektrische heaters als efficiënte verwarmingsoplossing. Onze elektrische infrarood verwarming geeft warmte waar en wanneer je het nodig hebt. Het is toepasbaar in uiteenlopende werkomgevingen zoals bedrijfshallen, werkplaatsen, loodsen, magazijnen, kantoren, winkels en showrooms. 

Onze elektrische infraroodverwarming zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen tot wel 70% op gaskosten, zonder ingrijpende aanpassingen. Je kan daarbij kiezen voor een combinatie met je huidige verwarmingssysteem (hybride verwarmen), maar ook als volledige vervanger voor jouw dure gasverwarming werkt ons systeem perfect. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan en ontdek wat ons innovatieve verwarmingssysteem te bieden heeft.