Onze korte golf infrarood verwarming is een innovatieve technologie die de verwarmingsindustrie heeft getransformeerd. Het is specifiek ontworpen en vervaardigd voor het verwarmen van werkruimtes in industriële omgevingen. Welke ruimte je ook wilt verwarmen, korte golf infrarood verwarming biedt een doeltreffende, duurzame en flexibele oplossing. In vergelijking met traditionele luchtverwarmingssystemen is deze technologie opvallend efficiënt waardoor je al snel veel geld bespaart op je stookkosten. 

Industriële-verwarming.nl is een ervaren distributeur van elektrische verwarmingssystemen. Wij leveren al sinds 2008 korte golf infrarood verwarmingssystemen voor bedrijfshallen, magazijnen, werkplaatsen en verschillende andere werkruimtes. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe je elektrische infraroodverwarming strategisch kan inzetten voor een comfortabele werkruimte terwijl je bespaart op je gaskosten. 

Ons verwarmingssysteem kan naast je huidige verwarming worden ingezet en vraagt geen ingrijpende veranderingen in de infrastructuur van je bedrijf. Liever volledig overstappen op elektrisch verwarmen? Ook daar is ons systeem uitermate geschikt voor! Bel voor gratis advies en ontdek wat jij kan besparen. 

Hoe werkt korte golf infrarood verwarming?

Korte golf infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om direct objecten en oppervlakken te verwarmen, in plaats van de lucht eromheen. De infraroodstraling die wordt uitgezonden is vergelijkbaar met de warmte die je voelt van de zon. Deze stralen worden geabsorbeerd door objecten en oppervlakken, waardoor ze direct worden verwarmd. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmte, ongeacht de omgevingstemperatuur.

Korte golf infrarood verwarming kan worden ingezet naast bestaande verwarmingssystemen, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor verschillende behoeften.

De voordelen van korte golf infraroodverwarming

Korte golf infrarood verwarming heeft veel voordelen. Wij hebben de 5 belangrijkste voordelen op een rij gezet:

1. Efficiënt en kostenbesparend

Korte golf infrarood verwarming minimaliseert energieverspilling omdat het direct objecten en mensen verwarmt zonder onnodige opwarming van de lucht. Hierdoor wordt elektriciteit efficiënt gebruikt, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen. In vergelijking met traditionele gasverwarmingssystemen kan het gebruik van korte golf infrarood verwarming leiden tot aanzienlijke energiereducties, waardoor je jouw ecologische voetafdruk verkleint.

2. Comfortabele warmte

De warmte die wordt gegenereerd door korte golf infrarood verwarming is vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon. Het vermijdt luchtcirculatie, waardoor stof en allergenen minder worden verspreid. Werknemers profiteren niet alleen van een comfortabelere werkomgeving maar ook van een betere luchtkwaliteit.

3. Gericht verwarmen

Een van de opmerkelijke voordelen van korte golf infrarood verwarming is de mogelijkheid om specifieke zones of werkplekken te verwarmen. Dit betekent dat je alleen de gebieden verwarmt waar warmte nodig is, waardoor energie wordt bespaard in ongebruikte ruimtes.

4. Snelle opwarmtijd

Korte golf infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen een snelle opwarmtijd. Hierdoor kunnen werknemers snel genieten van een comfortabele temperatuur in de werkruimte, wat bijdraagt aan een efficiënte warmtevoorziening.

5. Onderhoudsarm

In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen is korte golf infrarood verwarming vaak onderhoudsarm. Het vereist minimaal onderhoud, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder verstoringen van de bedrijfsactiviteiten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe korte golf infrarood verwarming jouw ruimte kan optimaliseren en transformeren. Wij helpen je bij het realiseren van een comfortabele, efficiënte en zuinige verwarmingsoplossing.

Korte golf infrarood verwarming: een slimme keuze

Met korte golf infrarood verwarming kan je op je stookkosten besparen zonder volledig afscheid te nemen van je bestaande gasverwarming. Dit doe je door hybride te verwarmen. Daarmee behoud je je huidige verwarmingssysteem en vult deze aan met elektrische infrarood verwarming. 

Hybride verwarmen: zo werkt het

Het concept van hybride verwarmen is eenvoudig maar doeltreffend. Hybride verwarmen combineert de voordelen van je huidige gasverwarming met korte golf infrarood verwarming. Je gebruikt daarbij jouw bestaande verwarmingssysteem om een constante omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14°C in het pand te bereiken. Dit is misschien niet comfortabel genoeg voor de werkplekken. Daarom verwarm je deze specifieke zones met elektrische infraroodverwarming. 

Deze aanpak minimaliseert niet alleen energieverlies maar zorgt er ook voor dat de gasheaters alleen worden ingezet waar strikt noodzakelijk is. Zo bespaar je al snel tot wel 70% op je gaskosten én kan je de investering binnen 2,5 jaar terugverdienen.

Volledig elektrisch verwarmen met HeatXL

Streef je naar een volledig duurzame oplossing? Dan zijn de producten van Heatxl een uitkomst. Door volledig over te stappen op elektrische verwarming, elimineer je de afhankelijkheid van andere verwarmingsmethoden, zoals gasheaters. De midden- en lange golfstraling van de hoogtemperatuur heaters biedt een bijkomend voordeel: ze produceren geen zichtbaar licht. Dit is vooral gunstig voor werkplekken waar minimale lichtvervuiling cruciaal is.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van hybride verwarming? Of heb je interesse in het volledig elektrisch verwarmen van jouw bedrijfshal of werkplekken? Vraag een gratis offerte aan en ontdek de efficiëntie van korte golf infrarood verwarming.