Infrarood Verwarming Kantoor: Een oplossing voor Voordelige Warmte

Ben jij klaar om jouw kantoorruimte te transformeren met de nieuwste innovatie in verwarmingstechnologie? Infrarood verwarming biedt een energiezuinige oplossing om jouw werkomgeving te voorzien van comfortabele warmte, zonder de hoge kosten van traditionele verwarmingssystemen. Met infrarood panelen die direct de objecten verwarmen, inclusief jezelf en jouw collega’s, zorgt deze technologie voor een efficiënte warmteverdeling door de gehele ruimte.

De gemakkelijk te installeren infrarood warmte panelen kunnen aan de wand worden gemonteerd of ingebouwd in het systeemplafond, waardoor ze onzichtbaar zijn en geen ruimte innemen. Daarnaast draagt het verwarmen met infraroodstraling bij aan een gezonder binnenklimaat, aangezien de luchtvochtigheid op peil blijft. Ontdek hoe infrarood verwarming in jouw kantoor niet alleen het comfort kan verbeteren, maar ook de energierekening kan verlagen.

Belangrijke Inzichten bij het zuinige verwarmen van jouw kantoor

 • Energie-efficiënte verwarmingsoplossing specifiek voor kantooromgevingen.
 • Directe opwarming van objecten en personen zorgt voor gelijkmatige en comfortabele warmte.
 • Lage installatiekosten en flexibele montagemogelijkheden aan de wand of in het plafond.
 • Aanzienlijke besparingen op de energiekosten in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden.
 • Behoud van de luchtkwaliteit door het vermijden van luchtcirculatie en stofverspreiding.
 • Modulaire systemen die aanpasbaar zijn aan veranderende kantoor indeling en bezetting.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming op kantoor?

Heb jij je ooit afgevraagd waarom steeds meer bedrijven de overstap maken naar infrarood verwarming in hun kantoorruimtes? De redenen zijn divers en overtuigend. Infrarood verwarmingssystemen bieden namelijk een reeks van voordelen die traditionele verwarmingssystemen simpelweg niet kunnen evenaren. Met de focus op energiezuinigheid en een aangenaam binnenklimaat dragen deze systemen bij aan een efficiënte en comfortabele werkplek.

Voordelen van infrarood verwarming op kantoor vergeleken met traditionele verwarming

In de vergelijking met traditionele verwarmingssystemen staat infrarood verwarming met kop en schouders bovenaan. Het infraroodpaneel zet elektriciteit om in stralingswarmte, die direct de personen en objecten in de ruimte verwarmt. Dit staat in contrast met convectieverwarming, die eerst de lucht moet opwarmen. De directe opwarming door infraroodpanelen zorgt voor minder energieverlies en een snellere warmtebeleving, wat je terugziet in een lagere gasrekening.

Infrarood verwarming geschikt voor elk kantoor

 • Infrarood verwarming is geschikt voor elk type kantoor, ongeacht de grootte.
 • Advies op maat zorgt ervoor dat je het juiste systeem krijgt dat past bij de specifieke behoeften van jouw werkomgeving.
 • Doordat een thermostaat per kantoorruimte kan worden ingesteld, heb je volledige controle over de temperatuur en daarmee de energiekosten.

Comfortabele warmte met infraroodpanelen op kantoor

Medewerkers en managers op een kantoor zoeken naar comfortabele omstandigheden om hun productiviteit te verhogen. De warmte van een infrarood verwarming is comfortabel en efficiënt, en bootst de natuurlijke warmte van de zon na. Infrarood bureau verwarming zorgt voor een persoonlijke warmtebron dat het welzijn op de werkplek en de algehele sfeer in het kantoor elektrisch verwarmde ruimtes ten goede komt.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Als je overweegt om infraroodverwarming te kopen voor jouw kantoor, zul je verbaasd zijn over de efficiëntie en het comfort dat deze moderne technologie biedt. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, verwarmt infrarood verwarming rechtstreeks de objecten en mensen in het kantoor. Zo bespaar je eenvoudig op de energiekosten met een verbetering van het warmtecomfort.

Het principe achter infraroodverwarming

Infraroodpanelen produceren stralingswarmte die vergelijkbaar is met de warmte die we voelen van de zon. Deze vorm van warmte is bijzonder comfortabel omdat het direct wordt geabsorbeerd door de huid en voorwerpen in de kantoorruimte. Zonder tocht of warmteverlies via luchtstromen biedt deze techniek een efficiënte manier van verwarmen die zowel energiebesparend als aangenaam is.

Wattage en efficiëntie: het belang van juiste dimensionering voor jouw kantoor

Het wattage van een infrarood paneel is een belangrijke keuze. Het correct dimensioneren van het paneel voor de grootte van de kantoorruimte waarborgt een economische en efficiënte werking. Een paneel met te weinig wattage zal niet in staat zijn de ruimte naar behoren te verwarmen met infrarood. Het is beter om een te hoog wattage te gebruiken. In combinatie met een thermostaat slaat de verwarming immers sneller uit, waardoor het systeem in staat is de warmte veel sneller op het gewenste niveau te krijgen zonder dat het onnodige energiekosten met zich meebrengt.

Installatiegemak van infraroodpanelen in het systeemplafond op kantoor

De installatie van infrarood verwarmingen staat bekend om het installatiegemak. De panelen kunnen naadloos worden gemonteerd aan de wand of in een systeemplafond, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een strakke en professionele uitstraling in kantooromgevingen. Bovendien elimineert de eenvoudige montage de noodzaak voor complexe leidinginfrastructuur. Zo bespaar je op installatiekosten en profiteer jij binnen korte tijd van een aanzienlijke energiebesparing.

Wat zijn de opties in infraroodpanelen voor kantoorruimtes?

Bij de zoektocht naar de juiste verwarming voor jouw kantoor kun je kiezen uit verschillende soorten infraroodpanelen. Deze panelen zijn niet alleen effectief in het bieden van extra warmte, maar zijn dankzij de veelzijdige montagemogelijkheden en variërende afmetingen aanpasbaar aan bijna elke kantooromgeving. Of je nu een paneel van 60 x 60 cm zoekt voor in een systeemplafond of krachtigere opties nodig hebt, de beschikbare varianten bieden voor elke situatie een oplossing.

Keuze tussen plafond en muurmontage: 60 x 60 cm & 60 x 120 cm opties

Infraroodpanelen zorgen voor een gestroomlijnde en subtiele aanwezigheid in het kantoordesign. Met maten die variëren van 60 x 60 cm, perfect voor integratie in een systeemplafond, tot 60 x 120 cm voor een groter bereik, kun je kiezen voor een paneel dat naadloos opgaat in de omgeving. Een paneel van 400 watt, geïnstalleerd in een systeemplafond, kan bijvoorbeeld een deel van de hele ruimte gerichte van warmte voorzien zonder de esthetiek van het kantoor of het plafond te onderbreken.

Het verschil tussen hoofdverwarming en bijverwarming met infrarood in kantoor

Afhankelijk van de behoeften kunnen HeatXL infraroodpanelen dienen als een aanvullende bron van warmte, of zelfs als de primaire warmtebron in het kantoor. In kantoren waar traditionele verwarmingssystemen te kort schieten of niet efficiënt zijn, kunnen infraroodpanelen een comfortabele en constante warmte leveren aan specifieke gebieden of aan de gehele ruimte.

Verplaatsbare infraroodpanelen voor flexibele warmteoplossingen

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht en verplaatsbare warmtebron, zijn mobiele infraroodpanelen de ideale keuze. Gemakkelijk te verplaatsen en in te stellen per werkplek, bieden deze panelen een persoonlijke bron van comfort waar dit het meest nodig is. Of het nu gaat om een individuele bureau of een flexibele vergaderruimte, deze panelen leveren warmte precies waar je het wenst.

 • Infraroodpanelen voor effectieve verwarming
 • Plafond- en muurmontage voor een esthetische en praktische aanpak
 • Het gebruik van een 60 x 60 cm paneel voor een geïntegreerde toepassing in het systeemplafond
 • 400 watt panelen voor een krachtige warmteafgifte
 • Extra warmte waar nodig met de flexibiliteit van verplaatsbare opties
 • Lichtgewicht en gebruiksvriendelijkheid voor comfort per werkplek
 • Warmte voor de hele ruimte met de juiste infraroodoplossing

Installatie en gebruik: essentiële overwegingen

Bij het overstappen op infrarood verwarmingssystemen is een goede voorbereiding belangrijk. Niet alleen de selectie van de juiste infraroodpanelen is van belang, maar ook de wijze waarop deze geïntegreerd en gemonteerd moeten worden in de werkruimte of het kantoor speelt een essentiële rol voor het optimaal functioneren van het systeem. Hieronder vindt je een aantal sleuteloverwegingen voor een soepele installatie en comfortabel gebruik.

Het instellen van een thermostaat voor optimale warmteregulatie op kantoor

Door de juiste instellingen te kiezen op de thermostaat, zorg je voor een efficiënte verwarming die niet alleen comfort verhoogt maar ook energiezuinig is. Met een programmeerbare thermostaat kun je verwarmingszones creëren die afzonderlijk regelbaar zijn, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik.

Gemakkelijke integratie met bestaande elektrische systemen

Infrarood verwarmingssystemen staan bekend om hun gemakkelijk te installeren aard. Ze kunnen vaak zonder grote aanpassingen worden toegevoegd aan de bestaande elektrische infrastructuur van jouw kantoor, wat tijd en kosten bespaart.

Tips voor het onderhouden van infrarood verwarmingssystemen

 • Controleer af en toe of alle componenten, waaronder dimmers en regelbare thermostaten, nog naar behoren functioneren.
 • Blijf attent op de nieuwste energiezuinige oplossingen om het systeem zo efficiënt mogelijk te houden en draag bij aan een lagere energierekening.
 • Schakel periodiek een monteur in voor de controle om optimaal gebruik van het infrarood verwarmingssysteem te verlengen.

De economische voordelen van infrarood verwarming in kantooromgevingen

Als je overweegt om jouw kantoor duurzamer en energiezuiniger te maken, dan is elektrische infrarood verwarming de manier van verwarmen die aanzienlijke economische voordelen kan opleveren. Deze technologie helpt niet alleen om jouw gasrekening te verlagen, maar biedt ook operationele kostenbesparingen door efficiënt gebruik van energie. In dit onderdeel van het artikel verkennen we de verschillende financiële incentives die jouw beslissing om over te stappen op infrarood verwarming kunnen ondersteunen.

Kostenbesparingen vergeleken met traditionele centrale verwarming

Het gebruik van elektrische infrarood verwarming kan significante kostenbesparingen realiseren doordat het direct de objecten in de ruimte verwarmt, in tegenstelling tot traditionele centrale verwarmingssystemen die vaak veel energie verspillen. Een lagere gasrekening is het resultaat van deze energiezuinige manier van verwarmen, die ook bijdraagt aan een vermindering van het algemene energieverbruik van het kantoor.

Lagere operationele kosten door efficiënte verwarming met infrarood

Infrarood verwarmingssystemen staan bekend om hun efficiëntie. Door gebruik te maken van groene stroom, kun je jouw kantoor verwarmen zonder de hoge operationele kosten die doorgaans geassocieerd worden met oudere, inefficiënte systemen. Deze kostenbesparing wordt nog versterkt door het lage onderhoud van infrarood verwarmingsoplossingen, waardoor je op de lange termijn nog eens extra bespaart.

Subsidies en incentives voor duurzame verwarmingsoplossingen op kantoor

De overheid biedt subsidies en incentives aan voor kantoren die investeren in duurzame verwarmingsoplossingen zoals elektrische infrarood verwarming. Deze financiële tegemoetkomingen helpen de initiële kosten nog verder te verlagen en zorgen voor een snellere terugverdientijd van de investering. Het is verstandig om te onderzoeken welke regelingen er beschikbaar zijn op lokaal en nationaal niveau om maximaal voordeel te behalen uit jouw overstap naar infrarood verwarming.

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming op de werkplek

Het implementeren van infrarood verwarming op kantoor brengt veel vragen met zich mee. Er heerst wellicht nog onduidelijkheid over de veiligheid, de mogelijkheid tot vervangen van centrale verwarming, en de effecten op de gezondheid van werknemers. In deze sectie zullen we enkele veel gestelde vragen behandelen om de transparantie te vergroten over het gebruik van infrarood verwarming in een kantooromgeving.

Hoe veilig zijn infraroodpanelen op kantoor?

De veiligheid van infraroodpanelen is een veelbesproken onderwerp. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zijn infraroodpanelen een enorm veilige keuze. Ze verwarmen direct de objecten en personen zonder open vuur of hoge oppervlaktetemperaturen, waardoor de kans op brandgevaar vermindert. Bovendien ontstaat er geen circulatie van stoffige, hete lucht, wat de luchtkwaliteit ten goede komt.

Kan infraroodverwarming een centrale verwarming vervangen?

In veel situaties kan infraroodverwarming een bestaand centraal verwarmingssysteem vervangen, mits het correct wordt gedimensioneerd en geïnstalleerd. Het kan zorgen voor een snelle opwarming en is energiezuiniger dan vele traditionele verwarmingsmethoden. Afhankelijk van de isolatie en de behoeften van de kantooromgeving kan infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming dienen en draagt het bij aan lagere operationele kosten.

De invloed van infrarood verwarming op de gezondheid van werknemers

De gezondheid van werknemers is van groot belang voor het succes van een onderneming. Infrarood verwarming draagt bij aan een gezond binnenklimaat door het behoud van een stabiele luchtvochtigheid en door het vermijden van luchtcirculatie die allergenen kan verspreiden. Dit kan de algehele gezondheid van werknemers bevorderen en zorgt voor een comfortabele warmte die de productiviteit en het welzijn op de werkplek verhoogt.

Wat is het voordeel van een infrarood verwarming in een kantoor?

Infrarood verwarming op kantoor biedt een snelle en efficiënte verwarming, zorgt voor een aangename warmte en kan helpen de energiekosten te verlagen. Bovendien zijn infrarood verwarmingen gemakkelijk te installeren.

Wat is het verschil tussen een 400 watt infraroodpaneel en andere wattages?

Een 400 watt infraroodpaneel is ideaal voor kleinere ruimtes, zoals een infrarood bureau verwarming. Voor grotere ruimtes kun je beter kiezen voor panelen met een hoger wattage. De keuze hangt af van de grootte van het kantoor en de gewenste temperatuur.

Kan elektrische infrarood verwarming als hoofdverwarming of bijverwarming gebruikt worden?

Elektrische infrarood verwarming kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden ingezet. Het werkt goed als bijverwarming voor extra comfort of als de enige warmtebron in goed geïsoleerde ruimtes.

Hoe kies ik de juiste watt en grootte voor een infraroodpaneel voor mijn kantoor?

De keuze voor het juiste wattage en de grootte van een infraroodpaneel hangt af van de grootte van het kantoor en de isolatie. Als algemene regel geldt: gebruik ongeveer 60 watt per vierkante meter voor normaal geïsoleerde ruimtes. Een paneel van 60 x 120 cm is geschikt voor ruimtes tot ongeveer 10 vierkante meter.

Zijn er infrarood verwarmingen met speciale functies zoals een wifi thermostaat?

Ja, er zijn infrarood verwarmingen beschikbaar die kunnen worden geregeld met een wifi thermostaat. Dit maakt het mogelijk om de verwarming op afstand te bedienen en te programmeren, wat zorgt voor een nog efficiëntere warmteregulering en energiebesparing.

Welke soorten infrarood verwarming zijn er beschikbaar voor kantoren?

Voor infrarood verwarming kantoren zijn er verschillende soorten infrarood verwarmingen kantoor beschikbaar, waaronder plafondpanelen, wandpanelen, en bureau verwarmingen. Elk type heeft zijn eigen voordelen en is geschikt voor specifieke toepassingen.

Waarom zou ik kiezen voor een infrarood verwarming in plaats van een traditionele elektrische verwarming?

Infrarood verwarming kantoor verwarmt objecten en personen direct in zijn bereik, waardoor een heerlijke warmte wordt verspreid zonder de lucht te verdrogen. De warmte is vergelijkbaar met zonnestralen en energie-efficiënt, wat kan leiden tot lagere energiekosten in vergelijking met traditionele elektrische verwarmingssystemen.

Hoe kan ik een infraroodverwarming kopen voor mijn kantoor?

Je kunt een infraroodverwarming voor je kantoor aanschaffen via onze webwinkels of vraag een offerte op. Bij de aankoop is het belangrijk te letten op de specificaties zoals vermogen, verwarmingsbereik, en eventuele extra functies zoals een thermostaat. Bij HeatXL profiteer je bovendien van gratis verzending!

Is een infrarood verwarming gemakkelijk te installeren op kantoor?

Ja, infrarood verwarmingen zijn over het algemeen gemakkelijk te installeren. Ze kunnen aan de wand of het plafond worden bevestigd en vereisen slechts een elektrische aansluiting.

HeatXL is Benelux specialist voor de levering van infrarood verwarming kantoor

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.