Efficiënte Infrarood Verwarming voor een Bedrijfshal

Ben jij op zoek naar een duurzame verwarming voor jouw bedrijfshal die niet alleen energiekosten bespaart, maar ook bijdraagt aan een beter milieu? Overweeg dan infrarood verwarming, een efficiënte manier van verwarmen die zowel een bedrijfsruimte verwarmd als het verbruik van fossiele brandstoffen verminderd. Met behulp van de nieuwste technologieën zet je een slimme stap richting groen ondernemen en ecologische duurzaamheid.

Bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming in het kort

 • Infrarood verwarming bedrijfshal: voor een innovatieve en energie-efficiënte verwarmingsoplossing.
 • Duurzame verwarming draagt bij aan vermindering van CO2-uitstoot.
 • Energiekosten besparen door directe warmteoverdracht zonder warmteverlies.
 • Verbeter het comfort in jouw bedrijfsruimte met een gerichte verwarmingsmethode.
 • Kies voor verwarmen zonder gas en draag bij aan een duurzaam klimaat.
 • Efficiënte directe opwarming van objecten en personen.

De opkomst van infrarood als industriële verwarming

Met een groeiende focus op duurzaamheid en steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen, zien je een grote verschuiving in de manier waarop industriële ruimtes, zoals bedrijfshallen en werkplaatsen, worden verwarmd. Traditionele verwarming op gas maakt steeds vaker plaats voor innovatieve infrarood verwarmingssystemen op stroom. Deze infrarood verwarming is die niet alleen kosten-efficiënt maar ook milieuvriendelijk en voordelig in aanschaf.

Belangrijke voordelen voor infrarood verwarming in bedrijfshallen

Het verwarmen van hoge ruimtes brengt vaak grote uitdagingen met zich mee. Infrarood verwarmingssystemen pakken deze uitdagingen aan door direct objecten en oppervlaktes aan te stralen. Dat resulteert in een gelijkmatige warmteverdeling en significant minder energieverlies. Zo wordt het mogelijk om de operationele kosten te verlagen en daarbij de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. En dat zonder in te leveren op het warmtecomfort voor jouw werknemers.

Toenemende populariteit door duurzaamheid en efficiëntie

De toepassing van lange golf infrarood heaters in de industriële sector geniet een toenemende populariteit. Voornamelijk door de effectiviteit en de positieve impact op de bedrijfskosten. Dit stimuleert bedrijven om ook de overstap te maken naar deze vorm van industriële verwarming, waarbij duurzaamheid en bedrijfseconomische voordelen hand in hand gaan. Elektrisch verwarmen staat bij steeds meer bedrijven centraal als speerpunt in de duurzaamheidsambities. Sinds 2008 helpen wij bedrijven met het energie-efficiënt verwarmen, van werkplekken en loodsen. Deze ondernemers verlagen daarbij eenvoudig de ecologische voetafdruk van hun bedijf.

Hoe infraroodverwarming het klimaat in bedrijfshallen verbetert

Verwarmen met infrarood is een trend die sterk in opkomst is binnen de industriële sector. Met name in de verwarming van bedrijfshallen en werkplekken. Een belangrijk voordeel van deze technologie is de gelijkmatige verdeling van warmte, wat resulteert in een constant comfortabel klimaat. Toegepast als algehele verwarming stijgt het comfort zonder ‘hotspots’ of koude zones. Dit heeft een positieve impact op zowel de aangename temperatuur als op de bedrijfsprocessen. Daarbij is het ook mogelijk om extra energiebesparingen te behalen door korte golf infraroodstralers in te zetten op werkplekken.

Het toepassen van onze elektrische verwarming betekent dat jouw medewerkers op hun werkplekken profiteren van comfortabele warmte. Onze verwarming is daarbij zeer efficiënt, zowel in energiegebruik als in aanschaf en onderhoudskosten. Dit leidt tot een lagere energierekening, wat uiteindelijk bijdraagt aan zowel financieel voordeel als de milieu impact van jouw bedrijf.

 1. Directe infrarood warmte straalt op objecten en mensen.
 2. Voorkomen van warmteverlies door opstijgende warme lucht.
 3. Snelle reactietijd bij het regelen van de temperatuur.
 4. Verbetering van het comfort van jouw werknemers.

De toepassing van infraroodtechnologie in jouw bedrijfshal zorgt voor een frisse start van de dag waarbij werknemers zich prettig voelen in een stabiel verwarmde omgeving. Minder koude klachten betekent een boost in productiviteit en motivatie, wat cruciaal is voor het succes van elke onderneming. Wij laten jouw graag zien hoe onze infraroodstralers bijdragen aan het werkplezier van jouw medewerkers.

Infrarood verwarming bedrijfshal: De technologische werking uitgelicht

Als jij overweegt een bedrijfshal te verwarmen met infrarood, is het essentieel om te begrijpen hoe deze technologie functioneert en wat de voordelen zijn. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, zorgt infrarood verwarming voor een directe warmteoverdracht die efficiëntie verhoogt en energieverspilling vermindert. De gerichte stralingswarmte maakt het mogelijk de warmte optimaal te richten zonder verlies aan rendement. Zo is de temperatuur op iedere werkplek comfortabel en effectief.

Elektromagnetische golven als warmtebron

Infrarood verwarming maakt gebruik van elektromagnetische golven, specifiek korte golf infraroodstraling, om oppervlakken, objecten en personen in jouw bedrijfshal te verwarmen. Dit type verwarming van elektrische verwarming zet elektriciteit om in stralingswarmte, die direct voelbaar is zodra de infraroodstraling de huid of oppervlakten raakt. Het is deze stralingswarmte die optimaal is voor het verwarmen van grote ruimtes zoals een loods of bedrijfshal. Anders dan infraroodpanelen werken onze industriële stralers met korte golf infrarood. De voordelen van infrarood met korte golf liggen voornamelijk in deze gerichte stralingswarmte.

Directe opwarming van objecten versus lucht

Traditionele verwarmingssystemen verwarmen eerst de lucht, die vervolgens de warmte overdraagt aan objecten in de ruimte. Hoge temperatuur infrarood stralers zijn een veel betere optie voor bedrijven. Infraroodverwarming voor bedrijfshallen werkt anders: Deze vorm van infrarood straling verwarmt direct de objecten en mensen die zicht in het bereik van deze stralers bevinden. Dit resulteert in een gerichte afgifte van warmte, zonder de inefficiënties die gepaard gaan met het alleen verwarmen van lucht.

 • Infraroodstraling verwarmd direct de personen in ruimte, voor een snelle opwarming.
 • Infrarood stralers kunnen strategisch geplaatst worden voor optimale warmteverspreiding.
 • Verlaagt de energiekosten omdat er minder energie verspild wordt aan het opwarmen van lucht die snel ontsnapt.

Het gebruik van infrarood verwarming als bedrijfshal verwarming kan een verstandige stap zijn naar een duurzamere manier van verwarmen die toekomst bestendig is, waarbij comfort en kostenbesparing hand in hand gaan.

Verwarmen met infrarood in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen

Als je bekend bent met traditionele verwarmingssystemen zoals centraleverwarming, dan weet je dat deze vorm van verwarming werkt op basis van het rondcirculeren van warme lucht. In grote ruimtes zoals bedrijfshallen en loodsen zorgt dat voor inefficiënt warmteverdeling en een extreem hoog energieverbruik. De warme lucht stijgt immers naar het plafond, waardoor de effectiviteit sterk afneemt en de kosten vaak buitensporig hoog zijn.

Onze infrarood stralers daarentegen richt zich direct op objecten en personen, waardoor een gelijkmatige en aangename warmte ontstaat zonder de omweg van het verwarmen van lucht. Dit maakt infrarood verwarming bijzonder geschikt voor grote open ruimten. Bovendien zorgt deze directe methode van verwarmen voor een stabieler binnenklimaat en voorkomt je energieverspilling.

 • Geen luchtverwarming, dus geen opstijgende hete lucht en daarmee energieverspilling
 • Directe warmtestraling zorgt voor lokale en comfortabele temperatuur
 • Ideaal voor ruimtes met hoge plafonds en veel open oppervlakte
 • Efficiënt energiegebruik door directe opwarming, niet pas na lange opwarmtijd zoals bij centrale systemen

Energie- en kostenbesparende aspecten van infrarood verwarming

Het is van cruciaal belang dat ondernemers nadenken over energiebesparing en kostenbesparing. In dit licht bieden onze infraroodstralers als een energie-efficiënte oplossing een scala aan voordelen waaronder efficiënte verwarmen en significant lagere energiekosten, wat bijdraagt aan de economische aantrekkelijkheid van onze technologie voor bedrijven in het MKB.

Verlaging van energieverbruik

Met de plaatsing van infraroodstralers in jouw bedrijfshal of loods, ben je waarschijnlijk getuige van een directe vermindering van het energieverbruik. Deze technologie is efficiënt in gebruik, omdat het direct alle elektriciteit omzet in warmte. Dit resulteert in minder energieverspilling en een substantiële bijdrage aan energiebesparing.

De economische impact van een lagere energierekening

De overstap naar infrarood kan een duidelijk verschil maken op de energiekosten. Door de lagere verbruikskosten, zul je merken dat jouw energierekening voor de verwarming van jouw loods of magazijn aanzienlijk wordt verlaagd. Dat is positief voor de rentabiliteit van jouw bedrijf, en bovendien draag je zo bij aan een beter klimaat. De snelle terugverdientijd van deze investering maakt het extra interessant.

Installatie van infraroodverwarming in jouw bedrijfsruimte

De keuze van een verwarmingssysteem heeft grote invloed op de efficiëntie van jouw bedrijfsvoering. Infrarood verwarmingssystemen onderscheiden zich niet alleen door hun efficiëntie, ze zijn ook eenvoudig te installeren en vragen nagenoeg geen onderhoud. Onze systemen bieden ook een lange levensduur, waardoor ze de ideale keuze zijn voor de verwarmingsvraag in bijna ieder bedrijf.

Belangrijke tips voor een optimale installatie

Bij het installeren van onze industriële infrarood stralers zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Zo is het essentieel om de montage instructies nauwgezet op te volgen. Hieronder valt het advies over de juiste hoogte voor het plaatsen en de manier van aansluiten. Bij twijfel helpen onze adviseurs jouw natuurlijk graag op weg. Een juiste installatie zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de uitgestraalde warmte, zonder dat de efficiëntie verloren gaat.

 • Lees de handleiding zorgvuldig voor het installeren van de infraroodstralers of de infraroodpanelen.
 • Houd rekening met de grootte van de ruimte en positioneer de straler zodanig dat de warmte goed wordt verspreid.
 • Let op de veiligheidsaspecten: vermijd het blokkeren door objecten.

Onderhoudsgemak en lange levensduur

Het onderhoud van een infrarood verwarmingssystemen is overduidelijk minder veeleisend dan traditionele verwarmingssystemen. Dankzij de minimale onderhoudsvereisten bespaar je tijd en kosten. De lange levensduur staat garant voor een optimaal rendement en een duurzame investering, die zowel de gebruikers als het milieu ten goede komt.

 1. Regelmatige inspectie van de heaters om zeker te zijn dat ze vrij zijn van stof en andere obstructies.
 2. Controleer de elektrische aansluitingen periodiek om de veiligheid te waarborgen.
 3. Zorg ervoor dat de heaters niet bedekt raken, wat dat kan de warmte negatief beïnvloeden en veiligheidsrisico verhogen.

Meest gestelde vragen over infrarood verwarming bedrijfshal

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming voor bedrijfshallen en loodsen?

Infrarood verwarming biedt een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing voor bedrijfshallen en loodsen. Het verwarmt specifieke zones gericht, waardoor het energiezuiniger is dan conventionele verwarmingssystemen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen voor infrarood verwarming voor mijn bedrijfshal of loods?

Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op onze website of telefonisch om een offerte aan te vragen voor het verwarmen van je bedrijfshal of loods met infrarood panelen.

Zijn elektrische heaters geschikt voor het verwarmen van bedrijfshallen en loodsen?

Ja, elektrische heaters, vooral infrarood heaters, zijn zeer geschikt voor het verwarmen van bedrijfshallen en loodsen, vooral als deze goed geïsoleerd zijn en de warmte specifiek nodig is in bepaalde gebieden.

Wat zijn HeatXL heaters en hoe verschillen ze van andere infrarood heaters?

HeatXL heaters zijn een type korte golf infraroodverwarming die zeer geschikt is voor het leveren van extra warmte in goed geïsoleerde bedrijfshallen en loodsen waar dit nodig is. Ze bieden een efficiënte en duurzame oplossing voor verwarming in loodsen en bedrijfshallen.

Toepassingen en praktijkcases van infrarood in bedrijfshallen

De verschuiving naar duurzaamheid en energiebesparing heeft infrarood verwarming op de voorgrond geplaatst. In het licht van deze ontwikkelingen zijn er diverse praktijkvoorbeelden die de effectiviteit van deze technologie in industriële omgeving bewijzen. Bedrijven die zich richten op grote ruimtes efficiënt verwarmen, kiezen steeds vaker voor onze infrarood verwarmingssystemen, dankzij de mogelijkheid van zowel volledige als lokale verwarming bedrijfshal.

Casestudies hebben aangetoond dat deze vorm van verwarming bijzonder geschikt is voor toepassingen in industriële omgevingen, waarbij een strategische plaatsing van de panelen en heaters ervoor zorgt dat de ruimte en de medewerkers daarbinnen direct van warmte worden voorzien. Dit houdt in dat ongebruikte delen van een loods niet onnodig worden verwarmd, wat resulteert in directe kostenbesparingen en verhoogde energie-efficiëntie.

De flexibiliteit van ons systeem maakt het kinderlijk eenvoudig om een bestaande installatie aan te passen aan de specifieke behoeften van elke bedrijfsruimte. Vanuit economisch perspectief is de overstap naar infrarood verwarming een verstandige keuze die zichzelf terugverdient. Jouw investering draagt niet alleen bij aan een verlaging van de verwarmingskosten van jouw bedrijf, maar optimaliseert ook het comfort en de productiviteit op de werkvloer. Als jij op zoek bent naar een manier om jouw bedrijfshal op een verantwoorde wijze te verwarmen, is het onderzoeken van infrarood verwarming zeker de moeite waard.

HeatXL is Benelux marktleider in de levering van infrarood verwarming bedrijfshal

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.