HeatXL Logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood heater

Infrarood heater

Elektrische infrarood heater voor bedrijfshal is een goede oplossing om de ruimte efficiënt en duurzaam te verwarmen. Een bedrijfshal verwarmen in zijn geheel is kostbaar. Hetzelfde geldt voor een kantoor verwarmen, echter met onze warmtestraler en infrarood heater kunnen de kosten infrarood verwarming lager uitvallen dan verwarmen op gas.

Veel bedrijven kampen dan ook met het probleem hoe een bedrijfshal op de juiste temperatuur te verwarmen en te behouden. Hoe een bedrijfshal zonder gas te verwarmen en daarnaast ook de verwarmingskosten in de hand houden.

Je zou denken dat duurzaam en efficiënt een bedrijfshal verwarmen niet samen gaat. Toch wel, de oplossing is namelijk heel simpel. Verwarm jouw bedrijfshal met elektrische infrarood heater van Industriele verwarming.

Een infrarood heater elektrisch is gasloos, duurzaam, werkt efficiënt en tevens effectief. Met een elektrische verwarming behoud je altijd de juiste aangename en constante temperatuur.

Industriele elektrische heaters

Industriele elektrische heaters met kwarts halogeen verwarming – zoals geleverd door Industriele verwarming – worden gevoed door elektriciteit.

Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating wordt aangebracht op de buis. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Tevens voorkomt dit proces oxidatie.

Bovendien bevindt zich in de buis een halogeen. Aangezien dat een effect creëert wat bekend staat als een ‘halogeencyclus’. Die halogeencyclus verhoogt de levensduur van de heater loods of heater voor werkplaats.

Daarbij verbeterd het de efficiëntie van het elementen aanzienlijk. En stelt zodoende het verwarmingselement in staat te werken op een veel hogere temperatuur dan andere soorten verwarmingselementen. Start met loods verwarmen zonder gas en stap nu over op elektrische heater bedrijfshal. De industriele infrarood verwarming is de toekomst.

Industriele infrarood heaters

De infrarood verwarming van HeatXL zijn geschikt voor een werkplaats, zoals metaalbewerking of houtwerkplaatsen. Eveneens voor de verwerkende industrie of opslagruimtes met de daarbij behorende kantoor units.

Ondernemingen in de industriële sector hebben vaak te maken met grote en hoge gebouwen zoals loodsen, garages of werkplaatsen.

Om zulke grote panden te verwarmen schiet een traditionele verwarming, zoals een CV installatie of heel lucht blazers vaak tekort. Het duurt vaak dagen voordat een ruimte op een comfortabele temperatuur is, waarbij de stookkosten zeer hoog zijn.

Daarbij komt ook dat warme lucht stijgt en tevens wegstroomt door niet goed geïsoleerde panden. Een industrieel pand verwarmen door middel van hete lucht is een kostbare bezigheid.

Met infrarood verwarming ben je  van deze hoge kostenpost af. Industriële verwarming warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen ook de infrarood stralen. Zo voel je van alle kanten warmte.

Elektrische infrarood heater voor jouw bedrijfsruimte is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt, oftewel op infrarood verwarming. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Voordelen korte golf infrarood heater:

  • Efficiënte en veilige manier van verwarmen
  • Juiste balans van luchtvochtigheid
  • Geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën
  • Gezonde warmte. Infrarood stralen werken ontspannend op ons lichaam
  • Korte golf straling, wat betekent dat deze niet gevoelig zijn voor luchtverplaatsingen
  • Aangename warmte, zoals de zonnestralen

Heaters bedrijfshal kunnen de ruimte zonder cv veel beter verwarmen. Stop met industriele verwarming op gas en stap over op elektrische werkplaats verwarming en bedrijfshal heaters.

Wij installeren jouw infrarood heater vakkundig op de juiste hoogte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hoe werkt een infrarood heater?

Elektrische infrarood heater voor bedrijfshal werken op het basisprincipe van de zon. De industriële elektrische heater bedrijfshal van Industriële verwarming maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Net zoals de warme zonnestralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters. Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Zeker wanneer een gebouw of loods groot is en slecht is geïsoleerd.

Allereerst moet je de hele ruimte verwarmen, wil je enig comfort van warmte voelen. Dit is uiteraard een flinke kostenpost. Daarnaast zijn loodsen of grote gebouwen vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de indirect gestookte warme lucht naar buiten ontsnapt.

Bedrijfshal verwarmen met een  infrarood elektrische heater daarentegen verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. De elektrische heaters verwarmen namelijk direct de objecten en mensen in de ruimte.

De objecten houden de warmte vast. Daarnaast weerkaatsen de infrarood stralen op bijna alles wat zich in de ruimte binnen het bereik van de heater elektrisch bevindt.

Deze gerichte manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid in het pand.

Infrarood heater is duurzaam

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Door een loods verwarming met infrarood heaters te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas.

Door met infrarood heater elektrisch de werkplaats verwarmen is absoluut kosten besparend. Dit komt doordat een infrarood heater heel gericht een zone verwarmt. Daardoor hoef je niet de hele bedrijfshal te verwarmen, zoals met luchtverwarming. Doordat je alleen de zone verwarmt waar het nodig is, bespaar je flink op de energiekosten.

Daarnaast kost het drie keer zoveel energie om de luchtmassa te verwarmen, dan wanneer je alleen de objecten in de ruimte verwarmt. Door gericht te verwarmen kan het een besparing opleveren van maar liefst 80% per jaar.

Gericht verwarmen is efficiënt wanneer je alleen bepaalde werkplekken wilt verwarmen. Denk hierbij aan een werkbank of receptie.

Bij het verwarmen van een bepaalde zone is de beste positie voor de elektrische heaters bedrijfshal boven hoofdhoogte. Advies is om de infrarood heater op ongeveer drie à vier meter hoogte te monteren en met een hoek van ongeveer 45 graden.

Op deze manier zorg je ervoor dat de warmtestralen de zijkant van het lichaam verwarmen. Nog beter is om twee elektrische heaters op te hangen, zodat van beide kanten het lichaam wordt verwarmd. Dit verhoogt namelijk het comfort niveau. De bedrijfshal verwarmen of een verwarming voor werkplaats geeft je medewerkers een goed gevoel.

Infrarood heater kopen in onze online winkel

werkplaats mobiele verwarming infrarood verwarming
Bedrijfshal verwarmen met Heatstrip
industriele infrarood panelen loods hal bedrijfshal industrie infrarood Subsidie infrarood panelen met Heatstrip
Bedrijfshal verwarmen Garage met mobiele infrarood verwarming - df

Het benodigd vermogen voor infrarood heaters

Het benodigd vermogen voor elektrische heaters bedrijfshal kan exact voor je uitgerekend worden. De deskundige adviseurs van HeatXL maken voor jou een verwarmingsplan op. Daarin staat precies beschreven hoeveel elektrische heaters je nodig hebt, van welk vermogen en waar ze moeten komen te hangen.

Hoeveel vermogen voor de infrarood verwarming benodigd is, hangt af van hoe je de ruimte wilt verwarmen, zoals:

  • vorstvrij houden
  • de hele ruimte verwarmen
  • zone verwarming
 
Kies je bijvoorbeeld voor infrarood verwarming magazijn en grofweg kan je zeggen dat een ruimte of werkplek op 15 graden Celsius te houden je een vermogen nodig hebt van 15 tot 25 W/m3. Voor 19 graden Celsius is dit 25 Watt per m3. Om een hele ruimte vorstvrij te houden moet je rekenen op 10 W/m3.
 

Wil je alleen een werkplek, zoals de receptie verwarmen dan kan je uitgaan van 1000 watt per 10 m2 en 2000 w voor 20 m2. Dit is een weergave. Wil je precies weten hoeveel infrarood gestookte heaters je nodig hebt om een industriele hal verwarmen, onze adviseurs stellen graag een warmteplan voor je op. Ook een subsidie infrarood panelen aanvraag kunnen wij in de veel gevallen regelen.

Thermostaat regeling voor infrarood heater

De temperatuur in de bedrijfshal wordt bediend door een thermostaat regeling voor de infrarood heater. Er zijn drie soorten thermostaten mogelijk, namelijk:
1. Draadloze wifi thermostaat
2. Plug-in thermostaat
3. Geïntegreerde slimme thermostaat.

De draadloze en slimme thermostaat wordt het meest gebruikt bij een infrarood heater voor bedrijfshal. De bediening verloopt namelijk eenvoudig via een app op je smartphone. Tevens kan gekozen worden voor een ontvanger die in de bedrijfsruimte wordt geplaatst of opgehangen.

Vanaf iedere locatie en op ieder gewenst moment bedien je via de smartphone de thermostaat. Dit is bijvoorbeeld heel handig voor wanneer vroeger aan het werk gaat dan normaal. Dan kan je de programmering eerder aanzetten.

Via de app kan je alles instellen, programma’s voor doordeweekse dagen, weekenden, ochtend, middag of avond. Iedere infrarood warmtestraler is apart te bedienen.

Onze thermostaten zijn ook geschikt voor de industriele verwarmers em mobiele verwarming van Industriële verwarming. Koop industrie verwarming in onze winkel.

Korte golf infrarood straling

De korte golf infrarood straling wordt gebruikt als elektrische heaters voor industriële bedrijven. De industriële elektrische heaters, ook wel industriele verwarmer zijn voorzien van kwarts halogeen verwarming.

Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating op de buis aangebracht. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Daarnaast voorkomt dit ook oxidatie.

De lamp van de low glare elektrische heater geeft veel minder licht dan de lamp van een gewone heater. Daarentegen geeft het wel evenveel warmte af.

De hoogwaardige elektrische infrarood verwarmingen van HeatXL zijn dankzij de IP65 uitvoering beschermt tegen regen, vocht, sneeuw en storm. Naast de elektrische kachels is er ook een infrarood verwarming op gas verkrijgbaar.

Bedrijfshal verwarmen, de elektrische heaters zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zoals hangende heaters, eurom warmtestraler 2000 W en een staande verwarmer. Alle infrarood elektrische kachels van HeatXL hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn namelijk zeer efficiënt en veilig in gebruik.

Geven HeatXL kwarts-halogeen stralers licht?

Ja, dat is onvermijdelijk omdat korte golf infrarood zich precies op de rand van het zichtbare lichtspectrum van het menselijk oog bevindt. Goedkope namaak modellen, maar ook ouderwetse infrarood heaters, hebben een lichtopbrengst die diep en anderzijds onaangenaam robijnrood is. Die afstraling gaat anderzijds ten koste van het warmte rendement.

HeatXL kwarts halogeen heaters hebben elementen met een gouden coating die de energie-efficiëntie verhoogt en een neutraler, aangenamer licht produceert.

Wanneer je de elektrische industriële heaters juist heeft geplaatst boven normale zichtlijnen. Is het afgestraalde licht niet opdringerig. De kleur kan overigens gemakkelijk worden gecorrigeerd door de normale verlichting.

Wat is een Carbon-verwarming?

Koolstofverwarmers zijn middengolf stralers met een koolstof filamenten in een kwartsbuis. Het principe lijkt op de eerder beschreven kwartsstralers. Deze stralers hebben een relatief lage stralingsefficiëntie van ongeveer 60% en de rest van de energie wordt gebruikt voor opwarming de lucht. De mogelijkheid van gericht afstralen is is beperkt en warmteoverdracht is een mix van straling en convectie.

De golflengten van infrarood geproduceerd door deze stralers worden niet goed in je lichaam opgenomen. Het is verspilling om de buitenkant of in grote / hoge gebouwen te gebruiken. Wij verkopen deze verwarming daarom niet.

Hoe effectief zijn industriele elektrische heaters met kwarts halogeen?

Het type verwarmingstoestellen dat wij leveren. Is enkel en uitsluitend voorzien van kwarts halogeen-infrarood. Kwarts halogeen infrarood stralers werken direct. Overigens hebben ze geen of weinig voorverwarming nodig.

De warmteafgifte bestaat hoofdzakelijk uit de korte golflengten van infrarood. Deze wordt niet beïnvloed door luchtbeweging. Zodoende zijn ze zeer geschikt zijn voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Maar ook in magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen werken ze perfect.

Onze stralers zijn meer dan 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie. Goed om een magazijn verwarmen, verwarming bedrijfsruimte en bedrijfshal verwarmen.

Hoe lang gaan mijn industriele elektrische heaters mee?

De infrarood elementen in onze industriële elektrische heaters hebben een levensduur van 5000 – 7000 uur bij output op vol vermogen. Wanneer u ze echter regelt met HeatXL Energy Comfort Controllers, gaan ze aanzienlijk langer mee.

Overigens laten continu testen op willekeurig variërende output zien, dat ze bovendien in staat om meer dan 50.000 uur mee te gaan. We hebben vervangingsonderdelen en andere reserve onderdelen in voorraad mocht u ze ooit nodig hebben.

Wat is een quartz straler?

Quarts stralers hebben in tegenstelling tot quartz halogeen, filamenten van ferro chromen legering in een kwartsbuis. Het zijn bijgevolg middellange golfstralers. En hebben hiermee een relatief laag stralingsrendement. Ten eerste is daarmee de gerichte afstraling beperkt. Ten tweede bestaat de warmteoverdracht uit een mix van straling en convectie.

Misschien ken je deze verwarming van de ouderwetse badkamer verwarming. De golflengten van infrarood geproduceerd door deze infrarood stralers worden minder goed door je lichaam opgenomen. Wij verkopen deze heaters daarom niet.

Wat is een keramische verwarming?

Deze elektrische heaters hebben keramische warmtebuizen met een weerstandsgloeidraad ingebed in een keramische plaat. Het duurt een paar minuten om op te warmen. Ze produceren voornamelijk de lange golflengten van infrarood. Deze vorm van warmte overdracht is daardoor bijna uitsluitend door convectie (ze verwarmen de lucht). Deze elektrische heaters zijn daarom niet geschikt voor gebruik in tochtige gebouwen of gebouwen met hoge plafonds. Ook zijn deze elektrische stralers minder goed in staat de warmte gericht te projecteren.