Beste Heater voor werkplaats verwarming de beste werkplaatskachel

Terwijl de winter nadert, sta jij wellicht voor de uitdaging om jouw werkplaats te verwarmen op een manier die zowel comfortabel als energiezuinig is. Of jouw werkplek nu groot of klein is, in Nederland wordt het belang van een warm en behaaglijk klimaat in de werkruimte steeds meer erkend. Daarom is het kiezen van de beste heater voor jouw werkplaats een essentiële stap naar een efficiënte en productieve werkervaring. Ontdek de ideale verwarmingsoplossing die past bij de specifieke behoeften in jullie bedrijf en zorg ervoor dat de werkplek een comfortabele plek blijft, ongeacht hoe koud het buiten is.

Belangrijke overwegingen bij de keuze voor een werkplaatskachel

 • De keuze van de juiste infrarood verwarming is afhankelijk van de grootte en isolatie van de loods of werkruimte
 • Het belang van energie-efficiëntie om kosten te besparen en het milieu te ontzien.
 • De voordelen van een snelle opwarming voor een direct comfortabele werkplek.
 • Verschillende verwarmingsopties om te voorzien in de unieke behoeften van iedere werkruimte.
 • Technologieën die het bedieningsgemak verhogen, zoals thermostaten en smart controls.
 • Afwegingen voor een duurzame en toekomstbestendige verwarmingsoplossing.

Introductie tot werkplaats verwarming door elektrisch verwarmen

Als je de uitdaging van het effectief verwarmen van een bedrijfshal overweegt, dan ben je zeker bekend met het belang van betrouwbare werkplaats verwarming. Niet elke straler is geschikt voor de robuuste aard van een industriële omgeving. Het is essentieel om oplossingen te vinden die zowel de ruimte effectief verwarmen alsook het warmteverlies minimaliseren, wat vooral tijdens de wintermaanden van groot belang is. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende soorten en hun toepassingen.

 • Elektrische stralers: Steeds populairder aar het gebruik van gas niet mogelijk of wenselijk is.
 • Gasgestookte stralers: Effectief voor het verwarmen van ruimtes vanwege hun vermogen om grote hoeveelheden lucht snel te verwarmen.
 • Infraroodstralers: Ideaal voor het richten van warmte op specifieke gebieden, zonder de gehele ruimte te hoeven verwarmen.

Elke variant heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de specifieke situatie en de eisen die jouw werkomgeving stelt. Het is van belang om een systeem te kiezen dat niet alleen effectief verwarmt, maar ook past binnen de bedrijfsvoering en bijdraagt aan een continue werkproductiviteit, ongeacht het seizoen.

Nadelen van Gas Heaters in de Werkplaats

Als jij op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte wijze om uw werkplaats te verwarmen, dan bieden ouderwetse gasgestookte heaters geen oplossing. De verbruikskosten zijn hoog en de gasprijzen blijven stijgen. Hiermee loop je een groot bedrijfsrisico. Beter kies je voor energiezuinige infrarood verwarming. Deze vorm van verwarming heeft een aantal overtuigende voordelen. De keuze om in plaats van een gas heater met elektrische infraroodverwarming te verwarmen kan leiden tot significante energiebesparingen en comfort toename in jouw werkruimte. Hieronder ontdekt je waarom de optie van HeatXL zo populair is in Nederland.

Energiebesparing en Efficiëntie van elektrische werkplaats kachels

Gas verwarming staan bekend om hun grote verbruik, terwijl elektrische infrarood verwarming de capaciteit heeft om ruimtes snel en efficiënt op te warmen. Omdat ze werken op stroom resulteert dit al snel tot een reductie van de stookkosten tot wel 70%. Dit maakt deze verwarming de beste heater voor werkplaats verwarming en een energiezuinige oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften.

Snelle Opwarming voor Comfort bij werkplaats verwarmen

De behoefte aan een direct opgewarmde werkplek tijdens koele dagen wordt moeiteloos vervuld met een HeatXL infrarood heater. De snelle opwarmingscapaciteit zorgt ervoor dat warmte onmiddellijk beschikbaar is wanneer jij het nodig hebt. En dat zonder het hoge gasverbruik van een ouderwetse heater.

Uitstekende Warmteverdeling in garages door infraroodverwarming

Luchtverwarming via infrarood heaters biedt een goede warmteverdeling door de gehele werkplaats. Hierdoor ontstaan er geen koude zones en is de temperatuur overal comfortabel. Nog meer kun je besparen als je kiest voor gerichte werkplekverwarming. Dan loopt de kostenreductie soms wel op naar 70%!

Onderhoudsgemak van infrarood Heaters

De populariteit van een infrarood Heater in plaats van gasgestookte verwarmingssystemen is mede te danken aan het onderhoudsgemak en de ingebpuwde elektrische innovaties. Regelmatige checks en kleine aanpassingen zijn voldoende om ze jarenlang betrouwbaar te laten functioneren.

Extra voordelen door de EIA-Regeling

Ben jij van plan jouw oude verwarmingssysteem te vervangen? Je kunt dan mogelijk aanspraak maken op de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarmee je een deel van de investeringskosten  en installatie terug kunt krijgen, wat zorgt voor een lager financieel drempel voor de verduurzaming van jouw bedrijf. Zo profiteer je van lagere stookkosten en maximaal financieel voordeel!

Kostenoverwegingen bij de Keuze van een Heater

De keuze van een verwarmingssysteem voor de werkplaats is een belangrijke beslissing die verder gaat dan alleen comfort. Werkplaats heaters, zoals een gas heater of infrarood stralers, komen met variërende investeringskosten die afhankelijk zijn van de warmtecapaciteit in watt uitgedrukt en gewenste temperatuur van de werkruimte. Om een kosteneffectieve beslissing te maken is het van belang rekening te houden met zowel de initiële uitgave als de potentiële besparingen op verbruik en onderhoud op lange termijn.

Bepalen van de Warmtecapaciteit

Het is cruciaal dat de heater de capaciteit heeft om de werkplaats efficiënt te verwarmen. Dit houdt in dat je moet berekenen hoeveel warmte er nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken en te handhaven. Verschillende factoren zoals isolatie, plafondhoogte en het volume van de werkplaats spelen een rol in het bepalen van de benodigde capaciteit.

Investering en Terugverdientijd

Investeer slim door de investeringskosten af te wegen tegen de te verwachten besparingen. Gas heaters kunnen een lagere aanschafprijs hebben, maar door hun hoge verbruik lopen de kosten later vaak flink op. Onze elektrische infrarood verwarming is juist heel efficiënt in energiegebruik. De mogelijkheid om te profiteren van regelingen zoals EIA (Energie Investeringsaftrek), zorgen er echter voor dat de terugverdientijd verrassend kort kan zijn.

Profiteer van gratis advies van onze deskundige adviseurs

Om je te helpen deze juiste cijfers nauwkeurig vast te stellen, bieden wij een handige Quick Scan aan. Tijdens deze vrijblijvende inventarisatie helpen wij jouw bij het schatten van de benodigde warmtecapaciteit voor jouw werkplaats en de daarbij horende investeringskosten. Een accurate inschatting vooraf helpt je bij het maken van een doordachte keuze voor de meest passende werkplaats heater voor jullie situatie.

Elektrische Verwarming als Alternatieve Oplossing

Stel je een verwarmingsoplossing voor die niet alleen efficiënt is in energieverbruik, maar ook veelzijdig in aansluitmogelijkheden en capabel voor een snelle opwarming van de ruimte. Elektrische verwarming in de vorm van elektrische heaters en elektrische infrarood kachels, biedt deze voordelen voor jouw bedrijf. Het infrarood verwarmingsassortiment van HeatXL, het toonaangevende merk op het gebied van infrarood verwarming, is een uitstekend voorbeeld van hoe elektrische verwarming een loods of magazijn comfortabel kan houden zonder de noodzaak van een gasaansluiting.

Voordelen van Elektrische Luchtverwarmers

Elektrische luchtverwarmers zijn ontworpen voor efficiëntie en gebruiksgemak. Ze bieden een goede warmteverdeling die essentieel is voor een constante en comfortabele temperatuur in de werkplaats. Bovendien kenmerken deze luchtverwarmers zich door hun snelle opwarming, waardoor de ruimte snel op temperatuur komt wanneer je dit nodig hebt. Het is nog beter om deze heaters te combineren met gerichte werkplek verwarming met infraroodstralers. De basis temperatuur zal dan worden verzorgd door de luchtverwarmer en de comforttemperatuur op de werkplek kan worden bereikt met een efficiënte elektrisch stralingsverwarming.

Verschillende Aansluitmogelijkheden

De flexibiliteit van elektrische verwarming blijkt uit de verschillende aansluitmogelijkheden. De meeste modellen infrarood verwarming van HeatXL zijn compatibel met 230v aansluitingen, gemeengoed in veel Nederlandse bedrijven. Voor grotere modellen is een 400 V/3-fase aansluiting vaak vereist, wat deze elektrische kachels en zwaardere modellen infraroodverwarming geschikt maakt voor grotere industriële ruimtes.

Energierendement en Snelheid van Opwarming

Energiezuinigheid is een sleutelwoord bij de keuze voor een elektrische heater. De HeatXL infrarood verwarming staat bekend om zijn energierendement, waarmee het een duurzaam alternatief vormt voor traditionele verwarmingsmethoden. De combinatie van energie-efficiëntie en de capaciteit voor snelle opwarming maakt elektrische verwarmingsoplossingen tot een pragmatische keuze voor werkplaatsen in Nederland die naar kostenbesparing streven.

Advies voor de Juiste Heater in jouw Werkplaats

Voor een comfortabele en efficiënte verwarming in jouw werkruimte is de keuze van de juiste werkplaatskachel cruciaal. Het model moet niet alleen aan de verwachtingen voldoen, maar ook passen bij de fysieke eigenschappen van de ruimte en het gebruiksgemak. Onze adviseurs fungeren als een perfecte keuzehulp. Sinds 2008 leveren wij elektrische stralingsverwarming aan bedrijven in gehele Benelux.

Effecten van Vermogen en Plaatsing

Het vermogen van de kachel is bepalend voor de effectiviteit en efficiëntie van de verwarming. Een te zwakke kachel zal niet de gewenste temperatuur bereiken, terwijl een te krachtig model onnodige energie verbruikt. De plaatsing speelt ook een rol: Opties zoals plafond-, wand– of vrijstaand zorgen ervoor dat je de ruimte optimaal kunt benutten en vermogen van de kachel effectief wordt ingezet. Overweeg HeatXL infrarood verwarming als je specifieke zones gericht wilt verwarmen zonder grote energieverliezen.

Belang van een Instelbare Thermostaat

Een thermostaat die temperatuur instelbaar is, stelt je in staat om een constant comfortniveau te handhaven, zonder overmatig energieverbruik. Met een instelbare thermostaat kun je de temperatuur nauwkeurig afstemmen op de behoeften en zorgdragen voor een anti-condens regime in de opslagruimte of het magazijn.

Extra Functies: Wifi en App Bediening

Technologische vooruitgang biedt additionele mogelijkheden zoals bediening via WiFi en een app. Hiermee kun je de werkplaatskachel zelfs op afstand besturen, wat zorgt voor meer gemak en controle over het verwarmingssysteem. Met een schakelaar of app zet je de verwarming aan voordat je begint met werken of pas je de instellingen eenvoudig aan, zelfs als je niet in de buurt van de werkplaats bent.

Infrarood Verwarming en de Voordelen voor Werkplaatsen

Als jij op zoek bent naar een efficiënte manier om een werkplaats te verwarmen, kan infrarood verwarming de oplossing bieden die jij nodig hebt. Deze moderne technologie werkt op een geheel andere wijze dan conventionele verwarmingssystemen door direct objecten en mensen te aan te stralen, wat resulteert in een snelle verspreiding van warmte en een aangenaam gevoel van warmte, vergelijkbaar met de zon.

 • Infraroodkachels richten de warmte direct op de plek waar het nodig is, zonder te hoeven wachten tot de hele ruimte opgewarmd is.
 • Deze vorm van verwarming voorkomt onnodig energieverlies, wat resulteert in een lagere energierekening en een energiezuinige manier van werken.
 • Infraroodheaters zijn eenvoudig te installeren en vereisen minimale onderhoud, waardoor ze een praktische keuze zijn.
 • Daarnaast is de warmte die door infraroodverwarming wordt gegenereerd, goed voor de gezondheid omdat het geen luchtcirculatie en stofbewegingen veroorzaakt, wat kan bijdragen aan een schonere werkomgeving.

Of jouw werkplaats nu klein of groot is, infrarood kan worden aangepast aan de behoeften. Verschillende maten en vormen kachels zijn beschikbaar om het afstraal gebied en vermogen af te stemmen op de omvang van de werkplaats en het formaat of oppervlakte van het werkgebiedt.

Belangrijke Specificaties van Werkplaatskachels

Wanneer je overweegt een kachel voor een werkplaats aan te schaffen, zijn er enkele belangrijke specificaties om in gedachten te houden. Deze specificaties zijn belangrijk voor de efficiëntie en effectiviteit van de verwarming in een werkomgeving. De uitvoeringen van de kachels bepalen niet alleen hoe goed de oppervlaktes verwarmd worden, maar ook hoe snel de gewenste temperatuur bereikt wordt.

Verschillende Wattages en Hun Toepassingen

Kachels met verschillende wattages zijn geschikt voor uiteenlopende oppervlaktes en soorten bedrijven. Loodsen met hoge plafonds of grote oppervlaktes vereisen bijvoorbeeld kachels met een hoger wattage voor een adequate verwarming. De keuze voor het juiste wattage zorgt voor een optimale balans tussen verbruik en vermogen.

Bedieningsfunctionaliteiten: Schakelaar, Afstandsbediening, WiFi

De bediening van de kachel is een andere belangrijke factor. Basisuitvoeringen zijn vaak uitgerust met een eenvoudige aan-uit schakelaar. Meer geavanceerde modellen bieden extra gemak met afstandsbediening, zodat je de verwarming kunt bedienen zonder de werkplek te verlaten. Tegenwoordig zijn er ook werkplaatskachels die verbonden kunnen worden met het WiFi-netwerk, waardoor je ze kunt bedienen via een app op  smartphone of tablet. Deze functie biedt het ultieme gemak in temperatuurbeheersing en energiemanagement.

Installatie en Onderhoud van Werkplaats Heaters

Voor de veiligheid en functionaliteit worden heaters voor werkplaatsverwarming bij voorkeur geïnstalleerd door erkende professionals. Dit zorgt ervoor dat het systeem **correct geïnstalleerd** is en aan alle veiligheidsnormen voldoet. De installatie kan variëren van eenvoudige elektrische werkplaats heaters tot meer gecompliceerde systemen voor hele loodsen. Het is cruciaal dat de montage van de heaters afgestemd is op de unieke eigenschappen van de werkruimte om een **comfortabel en energiezuinig** klimaat te garanderen.

Na de installatie speelt periodiek onderhoud in bepaalde gevallen een rol in de duurzaamheid en de prestaties van de heaters. Onderhoud zorgt ervoor dat het verwarmingssysteem efficiënt blijft werken, wat bijdraagt aan een lagere energierekening en een geringere impact op het milieu. Periodiek controleren van componenten, reinigen en het bijstellen van de thermostaat zijn enkele handelingen die bijdragen aan een langdurig gebruikscomfort.

Blijf erop letten dat de heaters die je kiest, aansluiten bij de specifieke behoeften van jullie werkplekken. Onafhankelijk van of je kiest voor elektrische infrarood stralers of een andere vorm van verwarming, de balans tussen warmtecapaciteit, energieverbruik en de fysieke eigenschappen van de werkplaats zijn cruciaal voor een optimaal resultaat. Denk hierbij aan zaken als isolatie, ventilatie en de frequentie waarmee de deuren geopend worden. Met correcte installatie en onderhoud zorg je voor een werkplaats die niet alleen functioneel is, maar ook een voorbeeld van **energie-efficiëntie** en comfort.

Meest gestelde vragen over een heater voor werkplaats verwarming

Hoe werkt luchtverwarming in een werkplaats?

Luchtverwarming blaast in de gehele loods en maakt soms gebruik van ventilatoren om lucht te circuleren en zo de ruimte gelijkmatig te verwarmen. Dit type verwarmingssysteem is ontworpen voor het verwarmen van grote ruimtes maar gebruikt heel veel energie en gas. Het is beter om deze systemen te vervangen door infrarood verwarming.

Wat is het verschil tussen stralings- en straalkachelverwarming voor een werkplaats?

Stralingsverwarming verwarmt objecten en mensen direct door middel van straling, terwijl een straalkachel lucht verwarmt en deze vervolgens de ruimte in blaast. Beide methoden kunnen effectief zijn in een magazijn of loods, afhankelijk van de behoeften. Een straalkachel die lucht verwarmd verbruikt in verhouding wel veel meer energie. De verstandigste keuze is daarom infrarood stralingsverwarming als werkplaats Heater.

Welke accessoires zijn er beschikbaar voor werkplaatsverwarmingssystemen?

Voor werkplaatsverwarmingssystemen zijn er diverse accessoires beschikbaar zoals thermostaten en sensoren voor het verbeteren van de regeling. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden en vraag een offerte voor het verkrijgen van prijsinformatie en de belangrijke accessoires voor jouw specifieke project.

Hoe kan ik een offerte krijgen voor het selecteren van de juiste werkplaatsverwarmer?

Je kunt een offerte of gratis advies aanvragen. Onze adviseurs helpen je dan bij het selecteren van de juiste infraroodverwarmer voor jouw werkplaats of loods.

Wat zijn de voordelen van een direct gasgestookte luchtverwarmer voor een werkplaats?

Een direct gasgestookte luchtverwarmer biedt een snelle en efficiënte verwarmingsoplossing, waarbij de warmte direct in de ruimte wordt verspreid. Dit type verwarmingssysteem is in verhouding tot indirecte gasgestookte heaters comfortabeler. Energiezuinig is het echter niet het gebruik aan gas is groot en de verliezen enorm. Beter is het om te kiezen voor infrarood verwarming.

Waar moet ik op letten bij het installeren van een werkplaats heater?

Bij het installeren van een HeatXL infrarood verwarming is het belangrijk om te letten op het benodigde wattage, de afgifte van warmte, en of deze geschikt is voor buiten of binnen. De HeatXL systemen zijn ontworpen om comfortabel en energiezuinig te zijn.

HeatXL is de specialist in heater voor werkplaats

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.