Efficiënt een Grote Ruimte Verwarmen: Onze Tips & Tricks

Het verwarmen van grote ruimtes kan een uitdaging zijn, zowel voor het comfort als voor het energieverbruik. Of het nu gaat om een magazijn, werkplaats of een andere bedrijfsruimte, je wil een verwarmingsoplossing die zowel efficiënt als kostenbesparend is. Traditionele verwarmingssystemen schieten tekort in het bieden van comfort zonder de energierekening aanzienlijk te verhogen. Daarentegen biedt onze infraroodverwarming met zijn directe stralingswarmte een innovatieve aanpak voor een grote ruimte verwarmen. Dit artikel geeft je praktische tips over hoe jij op een zuinige manier jouw magazijn, loods of werkplekken kunt verwarmen. Wij helpen je met slimme elektrische verwarmingsopties die de warmte leveren daar waar het nodig is, zonder energie te verspillen.

Door gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen in infrarood verwarming technologie en andere energie-efficiënte verwarmingsoplossingen, kun je de warmteverdeling in jouw grote ruimtes optimaliseren en tegelijkertijd op de energiekosten besparen. Zet de stap naar een meer duurzame manier en laat ons je begeleiden met de beste strategieën voor zuinig verwarmen.

Belangrijke Inzichten bij het goedkoop verwarmen van grote ruimtes

 • Optimaliseer de warmteverdeling met de juiste verwarmingsoplossingen.
 • Kies voor energie-efficiëntie en comfort met onze geavanceerde verwarmingssystemen.
 • Realiseer kostenbesparingen door slim en doelgericht te positioneren
 • Ontdek het potentieel van stralingswarmte voor een snelle en effectieve verwarming.
 • Verlaag jouw energieverbruik door te investeren in moderne en efficiënte verwarmingsapparatuur.
 • Leer hoe je op een praktische en doeltreffende manier kunt besparen op verbruik en kosten.
 • Vergroot jouw kennis over onze technologie en verbeter de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf.

Inzicht in Energiekosten en Besparingspotentieel

Met steeds verder stijgende gasprijzen en een groeiende focus op het gebruik van elektrische verwarming, wordt het steeds belangrijker om bewust om te gaan met het gasverbruik in jouw bedrijf en te zoeken naar mogelijkheden voor energiebesparing. Een goed uitgangspunt is het in kaart brengen van jouw huidige energierekening om effectieve besparingen te kunnen realiseren.

Wat is de impact van de huidige gasprijzen bij een grote ruimte verwarmen?

De impact van de huidige gasprijzen is niet te onderschatten. Vastenlasten die samenhangen met het verwarmen van bedrijfsloodsen en magazijnen leggen een steeds grotere druk op het bedrijfsresultaat. Aangezien de gasprijs per kuub steeds verder stijgt. En aangezien de overheid de belasting op gas steeds verder wil verhogen, kunnen de kosten voor het verwarmen van een gemiddeld geïsoleerd bedrijfspand de komende jaren aanzienlijk oplopen. Inzicht in de marktontwikkelingen en de verwachtingen voor de gasprijzen kan je helpen om toekomstige verwarmingskosten beter in te schatten. Maar je kunt er vanuit gaan de de kosten ieder jaar verder zullen oplopen.

Hoeveel kun jij besparen op je verwarmingskosten?

Door kritisch te kijken naar de verwarmingsgewoonten in jouw bedrijf, kun je op een eenvoudige manier besparen op uw de energierekening. Zo kan een verlaging van de temperatuur op de thermostaat of het besluit om geen ongebruikte ruimtes te verwarmen, leiden tot significante besparingen. Met gerichte stralingsverwarming kun je zelfs nog verder besparen op de kosten. In een bedrijfspand dat matig geïsoleerd is, kan dit jaarlijks een paar duizend kuub gas schelen, wat resulteert in een enorme besparing. Het optimaliseren van de warmteverdeling en het gericht verwarmen van werkplekken speelt hierbij een essentiële rol.

Bepaal de Juiste Temperatuurinstellingen

Het optimaal instellen van de thermostaat is een eenvoudige maar effectieve manier om op jouw energiekosten te besparen. Een goed ingesteld verwarmingsschema is niet alleen comfortabel, maar zorgt ook voor een lagere energierekening. De juiste temperatuurinstellingen vinden is daarom cruciaal.

Thermostaatinstellingen gedurende de dag

Overdag, wanneer jouw medewerkers actief bezig zijn, is het niet nodig om een hoge temperatuur te hebben. Het aanhouden van een maximale temperatuur van 17 graden is vaak al voldoende voor een aangenaam binnenklimaat in een loods of werkplaats. Zorg ervoor dat de temperatuur goed is ingesteld om onnodig verwarmen te voorkomen. Dat kan je per jaar al snel een paar duizend euro aan energiekosten schelen.

Nachtelijke instellingen voor een optimale energiebesparing

’s Nachts kan de temperatuur natuurlik nog verder omlaag. Door de thermostaat op 15 graden in te stellen, bespaar je nog eens extra per jaar. Voor bedrijfspanden met vloerverwarming worden temperaturen tussen de 16 en 17 graden aangeraden om geen comfort te verliezen en toch te besparen. Gerichte werkplek-verwarming met onze infraroodstralers zorgt dat de comfort-temperatuur voor de medewerkers gewaarborgd blijft, ideaal dus voor het verwarmen in loodsen en magazijnen.

Een slimme thermostaat of temperatuurregeling kan een nuttige investering zijn om deze temperatuur instellingen automatisch aan te passen aan het werkschema en de bezetting van kantoren en werkplekken. Dit helpt je bij het vinden van het ideale verwarmingspatroon zonder dat je er constant aan hoeft te denken.

Energiezuinige oplossingen voor grote ruimte verwarmen

De sleutel tot een vermindering van de energierekening ligt ook in het aanhouden van energiezuinige gewoontes. Dat begint bij het bewust worden van het huidige energiegebruik en het identificeren van kansen om dit gebruik te verminderen zonder in te leveren op comfort. Stimuleer medewerkers om een bijdrage te leveren aan het verlagen van de verwarmingskosten door ze te betrekken bij de verwarmingskeuze en ze bewust te maken van de financiële impact van hun gedrag. Zo bespaar je snel op de verwarming voor loodsen en voorkom je onnodige verliezen van eventueel aanwezige luchtverwarming.

Personaliseer het verwarmingspatroon in de werkomgeving

Persoonlijk advies op maat kan je helpen het verwarmingspatroon binnen jouw bedrijf zo aan te passen dat het naadloos aansluit bij de dagelijkse routine. Denk hierbij aan de verwarming lager zetten wanneer er geen werknemers aanwezig zijn in de ruimte of schakel de verwarming op kantoor uit op momenten dat deze niet gebruikt worden. Energieadvies van onze professionals kan inzicht geven in hoe jij doelgericht kunt besparen met onze infraroodsystemen.

Ruimtes individueel verwarmen voor optimaal resultaat

Het afstemmen van het verwarmen van individuele ruimtes leidt tot een directe vermindering van het energieverbruik. Door het installeren van onze elektrische heaters heb je de controle over de temperatuur in elk kantoor en kun je onnodig verwarmen voorkomen. Het eenvoudig toevoegen van een deurdranger houdt bovendien de warmte in de veelgebruikte ruimtes en beperkt het verspreiden van koude lucht.

 • Overweeg een investering in deurdrangers om warmteverlies door openstaande deuren tegen te gaan.
 • Plaats gerichte verwarming voor een nauwkeurige regeling van de temperatuur, per kantoor.
 • Bespreek met onze expert hoe jij eenvoudig energiezuinige veranderingen kunt doorvoeren passend bij de situatie in jouw bedrijf.

Onderhoud en Upgrade jouw Verwarmingssystemen

Het goed functioneren van jouw verwarmingssystemen is essentieel voor een comfortabele en energiezuinige bedrijfsomgeving. Om de werking en efficiëntie van verwarmingsystemen, zoals de cv-ketel of gasheaters te garanderen, is regelmatig onderhoud en tijdige vervanging noodzakelijk. Steeds meer ondernemers vervangen hun ouderwetse verwarmingssystemen voor onze energiebesparende elektrische kachels met korte golf infraroodstraling.

Een belangrijke stap die je kunt nemen om energie te besparen, is het afstellen van jouw cv-ketel of gasheater op de eco-stand. Hierbij verlaag je de basistemperatuur en verwarm je bij op de werkplekken met infrarood stralingsverwarming. Dit zorgt voor een zuiniger gebruik van energie en vermindert de belasting op het milieu. Een andere aanpassing is het verlagen van de aanvoertemperatuur, wat de efficiëntie verder verhoogt.

Isoleer en Voorkom Onnodig Warmteverlies

Isolatie speelt ook een essentiële rol in het beperken van het energieverbruik en kan ook bijdragen aan het comfort in jouw bedrijfsomgeving of showroom. Door goed te isoleren, kun je het warmteverlies aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd een besparing realiseren op de verwarmingskosten. Dat is zeker belangrijk bij een grote ruimte verwarmen.

Investeren in isolatiematerialen

De aanschaf van kwalitatieve isolatiematerialen is een investering die zich terugbetaalt door een lagere energierekeningen. Materialen zoals steenwol, glaswol of andere duurzame alternatieven zorgen voor een betere warmtehuishouding in jouw grote ruimte.

 • Steenwol: Beperkt zowel warmte als geluidsoverdracht.
 • Glaswol: Is licht van gewicht en eenvoudig aan te brengen.
 • Schapenwol: Natuurlijk product met uitstekende isolerende eigenschappen.
 • Hennep: Duurzaam en milieuvriendelijk, eveneens met goede isolatiekwaliteiten.

Tochtstrips en radiatorfolie

Een andere effectieve manier om de warmte binnen te houden en het energieverbruik te verminderen, is het gebruik van tochtstrips en radiatorfolie. Tochtstrips bij deuren en ramen voorkomen dat koude lucht jouw kantoor binnendringt en warme lucht ontsnapt. Radiatorfolie achter de radiator weerkaatst de warmte terug in het kantoor, in plaats van dat deze verloren gaat via de muur.

 1. Plaats tochtstrips rond deuren en ramen voor een verbeterde warmte-isolatie.
 2. Installeer een infraroodverwarming system om warmte efficiënter te gebruiken en energiekosten te verlagen.

Naast tochtstrips en radiatorfolie kan ook het toepassen van raamfolie op enkel glas en buisisolatie op blootliggende warmwaterleidingen bijdragen aan een reductie van warmteverlies en daarmee een lagere energierekening. Door deze relatief eenvoudige aanpassingen ben je op weg naar een warmer, duurzamer en kostenbewuster verwarmd kantoor. Wanneer je na het nemen van isolatiemaatregelen verder wil gaan besparen is de beste keuze elektrische infraroodpanelen en gerichte infraroodstralers een perfecte manier om energie te besparen.

Potentieel van Infrarood Verwarming voor Grote Ruimtes

Als jij op zoek bent naar een energiezuinige manier geschikt om grote ruimtes zoals loodsen en magazijnen te verwarmen, dan is infraroodverwarming een uitstekend alternatief om te overwegen. Dit type verwarming gebruikt korte golf infrarood straling om objecten en personen direct te verwarmen, in plaats van de omringende lucht. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte warmteverspreiding, wat bijzonder geschikt is voor grote ruimtes.

Wat is infrarood verwarming precies?

Infrarood verwarming als industriële verwarming werkt door middel van infrarood panelen en infrarood stralers die een onzichtbare warmtestraling uitzenden. Deze infraroodstraling wordt geabsorbeerd door de objecten en personen in de ruimte, die vervolgens de warmte afgeven aan hun omgeving. Dit proces zorgt voor een aangenaam en natuurlijk aanvoelende warmte die vergelijkbaar is met het effect van de zon.

Voordelen van HeatXL infrarood technologie bij een grote ruimte verwarmen

Eén van de grootste voordelen van infrarood stralers is dat ze zeer efficiënt zijn in het verwarmen van grotere ruimtes zoals bedrijfshallen. De warmte die ze uitstralen wordt niet beïnvloed door luchtstroom, waardoor er minder warmte verloren gaat en de efficiëntie van het verwarmingssysteem toeneemt. Daardoor zijn de energiekosten tot wel 70% lager dan bij traditionele verwarmingsmethoden. Bovendien is de warmte die door infraroodstralers wordt geproduceerd gelijkmatiger verdeeld, wat resulteert in een comfortabel klimaat door de gehele ruimte.

 • Directe warmteafgifte waar het nodig is
 • Vermindert lucht- en stofcirculatie, wat voordelig is voor de luchtkwaliteit
 • Snelle opwarmingstijd, geen lange wachttijd totdat de ruimte op temperatuur is
 • Geen onderhoud nodig voor infrarood panelen, wat leidt tot lagere onderhoudskosten

Grote Ruimte Verwarmen met Infrarood stralers

Als jij overweegt een grote ruimte op een energiebesparende en comfortabele manier te verwarmen, dan bieden infrarood panelen en HeatXL kortegolf stralers een innovatieve oplossing. Deze vorm van verwarmen is niet alleen stralingswarmte-gebaseerd, maar ook uitermate kosteneffectief en een vooruitstrevend alternatief in industriële verwarmingstechnologie.

Toepassingen van infrarood panelen in verschillende omgevingen

 • Infrarood panelen zijn ideaal inzetbaar in uiteenlopende omgevingen zoals fabriekshallen, sporthallen en zelfs kerken, waar ze een groot gebied efficiënt kunnen verwarmen zonder de luchtkwaliteit te beïnvloeden.
 • De toepasbaarheid in vochtige of stoffige ruimtes maakt infraroodstralers ook populair in de agrarische sector en productieomgevingen.
 • Met het vermogen om direct warmte te leveren, zijn HeatXL infrarood stralers een perfecte aanvulling bij een grote ruimte verwarmen die snel en voor korte periodes verwarmd moeten worden.

Kosten en energieverbruik van een grote ruimte verwarmen

In vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden kan het gebruik van infraroodstralers het energieverbruik significant verlagen. Niet alleen zijn ze zuiniger in gebruik, maar ze leveren ook snelle en gerichte warmte waar nodig, wat deze verwarming een bijzonder kosteneffectief alternatief maakt voor conventionele verwarmingssystemen. De initiële investering wordt snel terugverdiend door de lagere operationele kosten en minder onderhoud.

 1. Een vermindering van energieverbruik tot wel 60% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.
 2. Lange levensduur en weinig tot geen onderhoudskosten dragen bij aan de totale kostenbesparing.
 3. Gemakkelijke installatie zonder aanpassingen aan bestaande infrastructuur.

Automatisering voor Efficiëntie

In het hedendaagse digitale tijdperk biedt slim verwarmen een nieuwe dimensie van comfort en efficiëntie in jouw bedrijfshal, werkplaats of productieruimte. Door gebruik te maken van intelligente technologieën zoals een slimme thermostaat, is het niet alleen eenvoudiger om een aangename warmte te realiseren, maar wordt er ook een noemenswaardige energiebesparing bereikt.

Programmeerbare instellingen voor optimale prestaties

Met een programmeerbare thermostaat kun je specifieke voorkeuren instellen voor verschillende tijdstippen en dagen van de week. Zo kun je ervoor zorgen dat de verwarming inschakelt net voordat jouw medewerkers beginnen aan hun dienst en lager zetten wanneer niemand aanwezig is. Dit zorgt niet alleen voor meer gemak, maar optimaliseert ook het verwarmingspatroon op een manier die bijdraagt aan aanzienlijke energiebesparing. Het is een slimme stap in de richting van een duurzame toekomst.

De Rol van Structuur en Inrichting

De manier waarop je de werkruimte indeelt heeft aanzienlijke invloed op de efficiëntie van een verwarmingssysteem. Een slimme inrichting en strategische plaatsing van werkplekken zijn krachtige middelen om het energieverbruik te beheren en verwarmingskosten te verminderen. Laten we eens kijken hoe je de werkruimte kunt optimaliseren voor maximale warmteverspreiding en energiebesparing. Zorg allereerst voor een verlaagde basis temperatuur, vervolgens moeten de werkplekken van jouw medewerkers bij voorkeur vrij zijn van tocht en luchtstroom door openstaande deuren en tochtsluizen. Op die manier kan een werkplek gericht en comfortabel worden verwarmde met infrarood stralers.

De meest gestelde vragen over een grote ruimte verwarmen

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodstralers verwarmen objecten en mensen direct door middel van stralingswarmte in plaats van de lucht te verwarmen. Dat zorgt voor een flinke besparing bij een grote ruimte verwarmen.

Is infrarood efficiënt voor het verwarmen van grote ruimtes?

Ja, infrarood stralingswarmte is een efficiënte en kosteneffectieve manier om grote ruimtes te verwarmen omdat het gericht warmte afgeeft aan specifieke objecten en mensen, waardoor er geen energie verloren gaat aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes.

Wat zijn de voordelen van het verwarmen met infrarood in industriële omgevingen?

Enkele voordelen van het gebruik van infrarood in industriële omgevingen zijn: hoge efficiëntie, snelle opwarmtijd, geen luchtcirculatie waardoor stofverplaatsing wordt voorkomen, en gerichte verwarming van specifieke werkplekken.

Zijn infrarood heaters geschikt voor het verwarmen van bedrijfshallen?

Ja, infrarood heaters zijn ideaal voor het verwarmen van bedrijfshallen omdat ze efficiënt warmte kunnen leveren aan specifieke werkgebieden zonder energie te verspillen aan ongebruikte ruimtes.

Kan ik een offerte aanvragen voor industriële elektrische verwarmingssystemen?

Ja, natuurlijk je kunt een gratis offerte aanvragen voor industriële elektrische verwarmingssystemen die gebruikmaken van infrarood technologie om grote ruimtes efficiënt te verwarmen. Onze adviseurs vertellen je gratis precies hoe het zit.

Wat maakt infraroodstraling een effectieve manier om een grote ruimte te verwarmen?

Infraroodstraling is effectief omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en mensen zonder afhankelijk te zijn van circulerende lucht, wat resulteert in een efficiënte en gerichte verwarming.

Bij HeatXL weten wij alles over een grote ruimte verwarmen

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.