Gas heater Bedrijfshal: Van Gas heater naar Innovatieve Alternatieven

In de zoektocht naar een efficiënte manier om een bedrijfshal te verwarmen dan met behulp van direct gestookte luchtverwarmers, ontdek je al snel dat de gasgestookte luchtverwarmer een ondergeschikte rol begint te spelen. Efficiëntere en krachtige infrarood stralers maken een grote heater op gas steeds minder gewild. Infraroodstralers zijn nu de veelgekozen optie voor het verwarmen van ruimtes zoals bedrijfspanden. De direct gasgestookte heaters staan bekend om hun grote energieverbruik en hoge kosten. De vraag naar oplossingen om een loods of hal energiezuinig te verwarmen neemt steeds verder toe. Gelukkig staat de ontwikkeling binnen de verwarmingssystemen niet stil, en innovatieve, energiezuinige verwarmingsoplossingen komen op de markt. Het gasverbruik van bijvoorbeeld een heteluchtverwarming kan hiermee aanzienlijk worden verminderd, terwijl je nog steeds profiteert van een effectieve werkplaats heater maar dan niet op gas.

Naast de conventionele heaters, is er nu dus de beste alternatieve verwarmingsoplossingen in de vorm van industriële infrarood verwarming die naadloos aansluiten bij de wensen van moderne bedrijven. Deze nieuwe methoden om jouw bedrijfshal te verwarmen, draagt bij aan een besparing op jouw energierekening.

Belangrijke aandachtspunten

 • Hoge efficiëntie van infrarood stralers in plaats van direct gasgestookte heaters voor snelle opwarming.
 • Mogelijkheden voor subsidie bij investering in energiezuinige verwarming met infrarood.
 • De nieuwste verwarmingsoplossingen met betrekking tot duurzaamheid en energiebesparing.
 • De rol van de EIA-subsidieregeling in het stimuleren van energiezuinige keuzes.
 • Het belang van een juiste verwarmingsoplossing voor het optimale klimaat in jouw bedrijfshal.

Hoe kan ik mijn bedrijfshal efficiënt verwarmen?

Om de bedrijfshal energiezuinig en effectief te verwarmen, zijn diverse mogelijkheden beschikbaar die inspelen op de behoeften van een werkplaats. Afhankelijk van jouw situatie kan de keuze voor een energiezuinige heteluchtverwarming, zoals radiatoren met ventilator, voordelig zijn. Elektrische infrarood verwarming vervangt echter steeds vaker de gas heater werkplaats wat zorgt voor een verlaging van het gasverbruik en een verwarmd pand met een hoog rendement maar met lage kosten en zonder gas.

De nadelen van een gas heater in een bedrijfshal, waarom liever op stroom?

Gasgestookte heaters, zoals een werkplaats heater gas, bieden behalve een lage aanschafprijs weinig voordelen. Ze staan bekend om hun grote energieverbruik en hoge kosten. Zeker als ze worden gebruikt voor de opwarming van grote ruimtes. Steeds meer bedrijven zoeken een direct gestookte warmtebron zonder warmteverlies door leidingen en zonder gas. HeatXL heeft de oplossing met zuinige elektrische infrarood verwarming. Dit zijn energiezuinige verwarmingsoplossing die weinig onderhoud vragen en werken op stroom.

Alternatieven voor de traditionele gasgestookte heaters

Voor locaties waar een gasaansluiting ontbreekt of waar gezocht wordt naar een duurzamere oplossing, bieden elektrische infrarood stralers het beste alternatief voor indirect gestookte luchtverwarmers. Deze zijn vaak aangesloten op een cv-ketel met gas en kunnen de bedrijfshal verwarmen. Het hoge energiegebruik en stijgende gaskosten maken dit in veel gevallen ook deze verwarming een echte energieslurper.

Kiezen tussen direct gestookte en indirect gestookte luchtverwarmers

Afhankelijk van de specifieke wensen en de bestaande infrastructuur van een bedrijfshal, was er vroeger alleen de keuze tussen direct gestookte en indirect gestookte verwarmingsinstallaties. Beide systemen hadden hun eigen kenmerken die ze geschikt maken voor diverse soorten bedrijfsomgevingen. De direct gestookte heaters waren ideaal voor snelle verwarming, terwijl indirect gestookte systemen meer flexibiliteit gaven in de manier van verwarmen. Beiden systemen werken op gas en dat maakt ze direct tot een ouderwetse oplossing. Steeds meer bedrijven willen af van een hoge energierekening en kiezen voor infrarood verwarming van HeatXL.

 

Verwarmingstype Kenmerken Voordelen
Direct gestookte gas heater Gebruikt gas als brandstof – extreem hoog verbruik van gas Snelle opwarming, laag rendement
Indirect gestookte luchtverwarmer Aangesloten op cv-ketel – hoog verbruik van gas Energiezuiniger, betere temperatuurregeling

Door een keuze te maken voor een zuinige verwarming, kun je zorgen voor een verwarmingsinstallatie verstandig omgaat met kosten maar wel naadloos aansluit bij de werkprocessen binnen jouw bedrijfshal. HeatXL infrarood verwarming draagt bij aan een comfortabele en productieve werkomgeving en slim elektrisch verwarmen.

Welke heaters zijn het meest geschikt om bedrijfshallen te verwarmen?

Bij de keuze van een geschikte verwarmingsoplossing voor een bedrijfshal is het belangrijk om de verschillende typen heaters en hun specificaties te overwegen. De keuze kan variëren afhankelijk van factoren zoals de beschikbare energiebronnen, de grootte van de hal, en de frequentie waarmee de ruimte verwarmd dient te worden. Het is in alle gevallen verstandig eerst elektrische alternatieven te bekijken. Onze adviseurs leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Vergelijking tussen elektrische heaters en gasgestookte heaters en elktrische infrarood

Elektrische heaters en gasgestookte heaters hebben beide hun specifieke eigenschappen en zijn beiden vormen van ouderwetse verwarming op gas. Elektrische heaters, zoals infrarood verwarming van HeatXL geeft een praktische verwarmingsoplossing voor locaties waar geen gasaansluiting aanwezig is of waar men wil besparen op de hoge gaskosten van de ouderwetse systemen. Elektrische stralers zijn vergeleken met gasgestookte heaters, bijna net zo krachtig en in staat om een grote heater te vervangen. In de meeste gevallen geeft infrarood voldoende capaciteit en is het ideaal voor het snel bereiken van een aangename temperatuur in grote ruimtes.

Heaters om jouw bedrijfshal optimaal te verwarmen

Bij de selectie van heaters voor jouw werkplaats of bedrijfshal is het belangrijk om een systeem te vinden dat de warme lucht gelijkmatig verspreidt zonder onnodig energieverlies. Direct gasgestookte heaters zorgen voor een directe verspreiding van warme lucht, terwijl indirect gestookte luchtverwarmers een verwarmingsoplossing bieden die de lucht eerst verwarmt voordat deze in de ruimte wordt verspreid. Voor beiden oplossingen bestaat een alternatief in de vorm van infrarood verwarming. Dat is zuiniger en goedkoper dan verwarmen met gas. Onze adviseurs vertellen je graag hoe het zit.

Het belang van kW-capaciteit in verwarmingsoplossingen

Het is belangrijk om te kijken naar het elektrisch vermogen, uitgedrukt in kilowatt (kW), van de heaters. Dit vermogen moet aansluiten bij de behoeften van de ruimte om zo effectief mogelijk te verwarmen zonder gas of met een minimum aan gasverbruik. Daarbij speelt de isolatie van de bedrijfshal en de frequentie van gebruik een rol in de keuze voor de capaciteit van uw verwarmingssysteem.

 • Elektrische heaters: Ideaal voor kleinere ruimtes of plekken zonder gasaansluiting
 • Grote heater: Geschikt voor grote bedrijfshallen die snel een grote hoeveelheid warmte nodig hebben
 • Werkplaats heater gas: Efficiënt voor ruimtes waar gas aanwezig is en die slechts heel soms verwarmd worden
 • Direct gasgestookte heaters: Hebben hoge gaskosten en vragen veel periodiek onderhoud
 • Indirect gestookte luchtverwarmers: Werken op gas en hebben veel systeemverliezen

Bij het bepalen van de juiste verwarmingsoplossing is een evenwicht tussen kracht, energie-efficiëntie en bedrijfskosten essentieel. Met een verstandige keuze zorg je voor een efficiënt verwarmingssysteem dat voldoet aan de specifieke eisen van jouw bedrijfshal. Kies verstandig en indien mogelijk voor een oplossing op stroom en niet op gas. Wij leggen je graag uit waarom dat verstandig is.

Kun je een bedrijfshal verwarmen zonder gas?

Het is een uitdaging die veel ondernemers momenteel bezighoudt: bedrijfshal verwarmen zonder gas. De stijgende energiekosten, vooral wanneer units zoals gasheaters worden gebruikt en de wens voor een meer duurzame oplossing leiden tot het overwegen van alternatieven zoals elektrisch verwarmen en infrarood verwarming. Deze methoden kunnen een slimme investering zijn die op de termijn niet alleen kostenbesparingen oplevert maar ook een positieve impact heeft op het milieu.

Mogelijkheden voor elektrisch verwarmen en infrarood verwarming

Een veelgevraagde oplossing voor het verwarmen van bedrijfshallen is elektrische luchtverwarming. Dit systeem biedt de flexibiliteit om grote ruimtes efficiënt op temperatuur te brengen. Daarnaast is infrarood verwarming een effectieve methode om specifieke zones in een bedrijfshal te verwarmen, wat resulteert in directe warmte waar het nodig is zonder onnodig hele ruimtes te verwarmen.

Het potentieel van infraroodverwarming in grote ruimtes

In grote bedrijfshallen waar warmteverlies een groot probleem kan zijn, biedt infrarood verwarming de mogelijkheid voor gerichte warmte. Dit kan met name handig zijn rond de verwarming van een showroom, laaddeuren of laaddocks, waar traditionele verwarmingssystemen het laten afweten. Bovendien, met het juiste ontwerp en de installatie, vormt infrarood verwarming een consistent verwarmingsprofiel dat comfort biedt zonder de omgeving te oververhitten.

Hoe warmteverlies te minimaliseren en efficiënt te verwarmen

Om het warmteverlies te beperken en de energiekosten te drukken, is goede isolatie van de bedrijfshal essentieel, in combinatie met een efficiënt verwarmingssysteem zoals elektrische luchtverwarming. Door de combinatie van isolatie en gerichte verwarming kan de bedrijfshal op een kosteneffectieve wijze op temperatuur worden gehouden en worden bijgedragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf.

Verwarmingsmethode Voordelen Ideal voor
Elektrische luchtverwarming Verwarmt gehele ruimte efficiënt, lage onderhoudskosten Consistente verwarming van grote bedrijfshallen
Infrarood verwarming Gerichte verwarming, energiezuinig, verstoort luchtvochtigheid niet Specifieke zones en werkvloeren

Mocht je meer informatie willen over het verwarmen zonder gas of, is het raadzaam een afspraak te maken met een van onze deskundige adviseurs. HeatXL heeft ruime ervaring met het installeren van elektrische bedrijfsverwarming en help jouw graag met het in kaart brengen van de bedrijfsspecifieke behoeften.

Wat zijn de kosten en voordelen van verschillende verwarmingssystemen?

Wanneer je overweegt om een verwarmingsinstallatie aan te schaffen of te vervangen, is het van belang om zowel de initieel benodigde investering als de uiteindelijke operationele kosten mee te wegen. Hierbij dien je de afweging te maken tussen verschillende systemen zoals gasheaters en elektrische verwarmingsopties. Hierna bespreken we de economische aspecten en stellen we je in staat een geïnformeerde beslissing te nemen die aansluit bij jouw doelstellingen voor energiebesparing en-kosten.

Investering en operationele kosten van gasgestookte vs. elektrische heaters

Gasheaters waren populair vanwege hun vermogen om snel grote ruimtes te verwarmen, maar wat betekent dit voor jouw stookkosten en energiekosten op lange termijn? Ondanks dat aardgas traditioneel als een voordelige brandstof werd gezien weten we tegenwoordig wel beter, fluctuerende marktprijzen en immer stijgende kosten zijn van invloed zijn op het financiële rendement van jouw bedrijf. Elektrische heaters, die wellicht een hogere initiële aanschafprijs hebben, kunnen door hun energiezuinige verwarming en potentieel voor subsidie een aantrekkelijk alternatief bieden voor zowel goedkoop verwarmen als duurzame energiebesparing.

Doelmatig beheer en onderhoud van jouw verwarmingssysteem

Goed beheer en periodiek onderhoud zijn cruciaal voor het optimaal functioneren van ieder verwarmingssysteem en het beperken van de operationele kosten. Het is van belang de juiste balans te vinden tussen gebruiksgemak en frequentie van onderhoud, waarbij gasgestookte systemen veel meer aandacht behoeven dan elektrische varianten. Efficiënte controlemechanismen zoals slimme thermostaten kunnen ook aanzienlijk bijdragen aan het reduceren van energiekosten door nauwkeurige afstemming op de verwarmingsbehoeften.

Subsidies en financiële voordelen van duurzame verwarmingsoplossingen

 • Inzicht in beschikbare subsidies en fiscale voordelen voor duurzame investeringen in zuinige verwarming kunnen de besluitvorming positief beïnvloeden.
 • Het verkennen van energie-efficiënte systemen zoals bijvoorbeeld infrarood verwarming kan leiden tot aanzienlijke financiële voordelen op zowel korte als lange termijn.
 • De overheid biedt vaak financiële ondersteuning voor bedrijven die willen investeren in energiezuinige verwarming, wat de totale eigendomskosten kan helpen verlagen.

Hoe zorg je voor een aangename temperatuur in de werkplaats?

Het creëren van een comfortabele werkomgeving in bedrijfshallen met een gelijkmatige en gewenste temperatuur is essentieel voor zowel comfort als productiviteit. Door slim gebruik te maken van thermostaten en automatiseringssystemen kun je de warmtevraag nauwkeurig reguleren en hiermee bijdragen aan een energiezuinige werkplekverwarming. Daarnaast kan een kostenbewuste verwarmingsoplossing bijdragen aan het goedkoop verwarmen van jouw bedrijfshal.

De rol van thermostaten en automatisering in verwarmingsbeheer

Met de juiste thermostaat zorg je voor een gelijkmatige verspreiding van warmte binnen de gehele werkplek. Automatisering biedt de mogelijkheid om verwarmingstijden in te stellen en aan te passen aan de daadwerkelijke warmtevraag van de bedrijfshal. Hierdoor ben je in staat om efficiënt met energie om te gaan en de verwarmingskosten te drukken, terwijl jouw bedrijfshal goed geïsoleerd en op de juiste temperatuur gehouden wordt.

Tips voor het goedkoop verwarmen van jouw bedrijfsruimte

 • Optimaliseer de isolatie van een bedrijfshal om warmteverlies te minimaliseren.
 • Controleer op plekken waar opgewarmde lucht eenvoudig ontsnapt en dicht deze waar mogelijk.
 • Gebruik heaters die efficiënt omgaan met energie en geschikt zijn voor de hoogte van de ruimte.
 • Stel een thermostaat in op een efficiënte temperatuur die past bij de werkzaamheden.

De impact van isolatie en ventilatie op het verwarmingssysteem

Goed geïsoleerde hoge ruimtes hebben een significant effect op de efficiëntie van de werkplekverwarming. Daarnaast is een goed ontworpen ventilatiesysteem noodzakelijk om te zorgen dat de verwarmde lucht niet ontsnapt. En denk ook aan een oplossing voor plaatsen waar deuren frequent open en dicht gaan. Tegelijkertijd moet verse lucht kunnen binnenkomen zonder dat dit de verwarmingsoplossing belemmert om de gewenste temperatuur te behouden.

Selectiecriteria voor de beste verwarmingsoplossing voor jouw bedrijfshal

De keuze voor een adequate verwarmingsoplossing is cruciaal voor de efficiëntie en het comfort binnen de bedrijfshal. Het is belangrijk dat de selectie van de juiste verwarmingssystemen afgestemd is op jouw specifieke situatie. Hierbij zijn factoren als de capaciteit, de kosten en de duurzaamheid van essentieel belang. Een systematische benadering helpt je om tot een weloverwogen besluit te komen.

Hoe de juiste heater te kiezen: factoren om rekening mee te houden

De juiste manier van verwarmen kiezen begint bij het in kaart brengen van de warmtevraag en de gewenste condities op de werkplekken. De verwarmingscapaciteit van het systeem dient overeen te komen met de grootte en isolatie van de ruimte. Zo voorkom je onnodig energieverbruik. Daarnaast moet de aanwezigheid van gasleidingen en rookgasafvoer bij een gasgestookte oplossing niet over het hoofd worden gezien, net als de infrastructuur bij stralingsverwarming of andere duurzame opties. Onze specialisten weten precies welke factoren een rol spelen in jouw bedrijf, vraag daarom gratis een offerte aan of bel voor een goed advies.

Het belang van professioneel advies en offertes op maat

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het raadzaam om altijd eerst professioneel advies in te winnen. Onze experts kunnen een offerte op maat maken die de combinatie van beide efficiëntie en kostenoptimalisatie belicht. Dit helpt je bij het maken van een investering die niet alleen nu, maar ook in de toekomst waardevol blijft.

Beslissingsfactoren: kosten, duurzaamheid, en verwarmingscapaciteit

De totale kosten, inclusief de investering en de operationele uitgaven, moeten tegen de duurzaamheid en de levensduur van het systeem afgewogen worden. Kies voor verwarmingssystemen die toekomstbestendig zijn en het energieverbruik verlagen om op lange termijn kosten te besparen. Een toekomstgerichte kijk op de verwarmingscapaciteit kan uiteindelijk leiden tot een duurzamer bedrijfsvoering en een flinke verlaging van de operationele kosten.

Wat zijn de voordelen van een luchtverwarmer in mijn bedrijfshal?

Een luchtverwarmer is speciaal ontwikkeld om grote ruimtes efficiënt en snel te verwarmen. Het grootste voordeel is dat het de temperatuur gelijkmatig verdeelt over het gehele oppervlak van de bedrijfshal. Dit verbetert het comfort waar gewerkt wordt aanzienlijk. Bovendien is het gasverbruik van een moderne heteluchtverwarming vaak lager dan dat van conventionele luchtverwarmers, wat kosten bespaart. Een energiezuiniger alternatief is een elektrische luchtverwarmer of infraroodverwarming. Onze adviseurs kunnen je precies uitleggen hoe dat werkt.

Hoe kan ik de juiste heaters selecteren om mijn bedrijfshal te verwarmen?

Het selecteren van de juiste heaters vergt kennis over de specifieke behoeften van de ruimte, zoals de grootte van de hal en de gewenste temperatuur. Factoren zoals isolatie en de hoogte van de plafonds spelen ook een rol. Voor persoonlijk advies kun je het beste contact opnemen met een van onze specialisten.

Wat is het verschil tussen direct gasgestookte heaters en stralingsverwarming?

Direct gasgestookte heaters verwarmen de lucht in de ruimte door middel van een brander. Deze warme lucht wordt vervolgens door de ruimte geblazen, wat zorgt voor een snelle opwarming. Stralingsverwarming daarentegen verwarmt objecten en oppervlakken in de ruimte, niet direct de lucht zelf. Dit kan een voordeel zijn in slecht of niet-geïsoleerde ruimtes, aangezien de warmte minder snel verloren gaat.

Kan ik mijn bedrijfshal verwarmen op een ingesteld moment, zonder continu de verwarming aan te hebben?

Ja, moderne verwarmingssystemen zoals onze elektrische luchtverwarmers en infrarood stralers, zijn uitgerust met thermostaten en timers die het mogelijk maken om de verwarming alleen in te schakelen op de tijden dat het nodig is. Dit is niet alleen handig maar zorgt ook voor een reductie van het verbruik en dus de verwarmingskosten.

Is er een voordeel van elektrische heaters vergeleken met gasgestookte heaters om mijn bedrijfshal te verwarmen?

Het voornaamste voordeel van elektrische heaters is dat ze geen emissies binnen in de ruimte afgeven, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes waar voedsel wordt verwerkt of waar strenge emissie-eisen gelden. Een ander voordeel is dat ze in de meeste gevallen makkelijker te installeren zijn, aangezien er geen leidingsysteem voor gas vereist is. Dit maakt ze ook een goede optie voor bedrijfshallen die willen overstappen op een gasloos systeem.

Wat zijn de onderhoudsvereisten van direct gasgestookte heaters?

Onderhoud van direct gasgestookte heaters omvat regelmatige controle van de brander, het ventilatiesysteem en het leidingsysteem om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt functioneert. Daarnaast is het belangrijk dat de heater jaarlijks wordt geïnspecteerd door een gekwalificeerde technicus om de veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

Hoe beïnvloedt de installatie van heaters de veiligheid in mijn bedrijfshal?

Het correct installeren en onderhouden van heatingssystemen is essentieel voor de veiligheid in jouw bedrijfshal. Direct gasgestookte heaters moeten bijvoorbeeld voldoende afstand houden van brandbare materialen en moeten uitgerust zijn met veiligheidskenmerken zoals een vlamdetectiesysteem. Professionele installatie en regelmatig onderhoud zijn cruciaal om risico’s zoals koolmonoxidevergiftiging of brand te minimaliseren.

Kan werkplekverwarming worden geïntegreerd in bestaande luchtverwarmingssystemen?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om specifieke werkplekverwarming te integreren in bestaande luchtverwarmingssystemen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van stralingsverwarming met infrarood. Het plaatsen van gerichte verwarming op specifieke werkplekken kan het algemene comfort aanzienlijk verhogen, terwijl dat het totale gasverbruik afneemt.

HeatXL is Benelux marktleider in de vervanging van gasheaters in bedijfshallen

Ben jij op zoek naar industriële verwarming of wil jij een bedrijfshal verwarmen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Sinds 2008 zijn wij de Benelux marktleider op het gebied van; loods verwarming en magazijn verwarming. Maar ook over efficiënte werkplek verwarming kunnen wij je alles vertellen.

Sinds 2010 leveren wij ook kantoor verwarming en winkel en showroom verwarming van de beste kwaliteit. Voor bijna elke zakelijke warmtevraag hebben wij een energiezuinige vervanger in het assortiment.

Maak nu een afspraak voor een gratis advies met een van onze deskundige adviseurs en binnen no time bespaar jij ook tot 70% op de verwarmingskosten in jouw bedrijf.

Meer informatie over ons bedrijf Heatxl infraroodverwarming lees je op onze website.