Bespaar op je stookkosten met infraroodverwarming. Elektrische infraroodverwarmers zijn ideaal voor gebouwen waar het niet praktisch of kosteneffectief is om te verwarmen met een traditioneel verwarmingssysteem. Dit geldt met name voor industriële werkplekken. Denk bijvoorbeeld aan een:

Met onze elektrische verwarmingssystemen kan jij meteen met Energiebesparende verwarming besparen op je stookkosten terwijl je geniet van een comfortabel warme werkruimte. Daarbij zijn geen ingrijpende aanpassingen nodig en hoef je ook niet je huidige verwarmingssysteem de deur uit te doen. Je kan onze elektrische infraroodverwarmers combineren met je gasheaters of luchtblazers. Zo verwarm je de ruimte efficiënt, terwijl je bespaart op gas. Wil je meer weten over Energiebesparende verwarming? Neem contact op met een van onze adviseurs. 

Realiseer energiebesparing zonder in te leveren op comfort

In veel industriële gebouwen zal warme lucht, als je deze opwarmt bijvoorbeeld met gaskachels, naar het plafond stijgen. Daarbij voeren opengaande deuren of ramen vaak koele lucht toe waardoor je warmteverlies ervaart. Dit onaangename effect kan al optreden in gebouwen die slechts enkele meters hoog zijn. Bovendien zal bij slechte isolatie of te veel ‘lekken’ in een gebouw eventueel opgewarmde lucht eenvoudig ontsnappen. En als het gebouw afwisselend wordt gebruikt, kan het uren of zelfs dagen duren om de kou te verdrijven. De oplossing? Energiebesparende verwarming 

Traditionele verwarmingssystemen: veel warmteverlies en verminderd comfort

Traditionele verwarmingssystemen

Elektrische infrarood verwarming: directe comfortabele warmte

Elektrische infraroodverwarming heeft veel voordelen

1. Het is effectief

Met een plaatselijk infrarood verwarmingssysteem kan je per werkgebied verwarmen. In grote industriële ruimtes kan je de werkgebieden afzonderlijk verwarmen waardoor je alleen daar met Energiebesparende verwarming, verwarmt waar het nodig is. Zo maximaliseer je het comfort voor werknemers terwijl je bespaart op je stookkosten.

2. Het is eenvoudig

Het installeren en/of implementeren van een plaatselijk infrarood verwarmingssysteem vraagt geen ingrijpende aanpassingen. Dit betekent dat er geen grote aanpassingen nodig zijn in de infrastructuur én dat je het eenvoudig zelf kan installeren. Daarmee bespaar je zowel tijd als geld met Energiebesparende verwarming.

3. Het is gezonder dan een traditioneel verwarmingssysteem

Omdat elektrische infraroodverwarming geen luchtverplaatsingen veroorzaakt, worden stof, allergenen, virussen en bacteriën niet gerecirculeerd. Bovendien wordt in vergelijking met traditionele gasverwarming geen condensatie gegenereerd en droogt de lucht niet uit. 

4. Het bespaart geld

5. Het is duurzaam

De kosten voor de installatie van het systeem zijn minimaal, omdat alleen een eenvoudig elektrisch systeem nodig is. Het energieverbruik is aanzienlijk lager dan bij andere systemen omdat je alleen verwarmt met Energiebesparende verwarming waar en wanneer het nodig is. Bovendien is het onderhoud van de installatie minimaal in vergelijking met andere systemen.

Door alleen de werkgebieden te verwarmen waar dat nodig is gedurende de tijd dat ze bezet zijn, wordt het energieverbruik aanzienlijk verminderd. Dit zorgt voor een lagere ecologische impact.baar en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. 

Onze verwarmingsoplossing kan direct naast een bestaande verwarming worden ingezet. Maar ook als volledige vervanger voor je dure gasverwarming werkt ons systeem perfect. Meer weten? Vraag een gratis offerte aan en ontdek hoeveel jij kan besparen.

Elektrische stralingsverwarming: een energiebesparende verwarming

Zoals we hierboven al noemen, met Energiebesparende verwarming kan je onze elektrische stralingsverwarming naast je bestaande verwarming inzetten. Maar je kan ook volledig overgaan op deze elektrische verwarming. Wij leggen je precies uit hoe het werkt. 

Hybride verwarmen: een slimme oplossing

Hybride verwarmen, een slimme combinatie van traditioneel en modern, biedt het beste van beide werelden. Door je vertrouwde gasheaters of luchtblazers te behouden en aan te vullen met elektrische stralingsverwarming, kun je aanzienlijk besparen op je gasverbruik. Zo bespaar je al snel tot 70% op je stookkosten, wat zich vertaalt naar honderden euro’s aan besparingen. Een investering die zichzelf al binnen 2,5 jaar kan terugverdienen!

Hoe werkt het in de praktijk?

Houd je bestaande verwarmingssysteem, zoals gasheaters, in stand en gebruik ze om een constante omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14°C te handhaven. Natuurlijk is dit niet bepaald comfortabel voor een werkplek. Daar komt de elektrische stralingsverwarming om de hoek kijken. Deze biedt spotverwarming voor werkplekken, waardoor je het gebouw gemakkelijk in temperatuurzones kunt verdelen of individuele werkstations kunt verwarmen. Een extra voordeel: openstaande deuren of ramen hebben geen invloed op het gebruikscomfort van de werkplek.

Terwijl de gasheaters op een laag pitje blijven draaien, zorgt de elektrische stralingsverwarming voor comfortabele warmte. Hierdoor worden energiekosten geminimaliseerd, omdat de gasheaters alleen worden ingezet als het absoluut nodig is. Hybride verwarmen biedt dus niet alleen een slimme oplossing voor Energiebesparende verwarming, maar ook voor het optimaliseren van comfort in jouw werkomgeving.

Volledig elektrisch verwarmen met heatstrips: duurzaam en efficiënt

Ben je bezig met de bouw van een nieuwe bedrijfshal en zoek je een volledig elektrisch verwarmingssysteem? Of ben je simpelweg op zoek naar een kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossing om zonder gas te verwarmen? Dan biedt elektrische stralingsverwarming, met heatstrips, een uitstekende oplossing.

Met onze systemen kun je moeiteloos overstappen naar volledige elektrische verwarming. Je hebt daarbij geen andere verwarmingsmethoden meer nodig. De onze HT stralers hebben als extra voordeel dat er geen zichtbaar licht wordt uitgezonden, dit maakt ze ideaal voor werkplekken waar lichtvervuiling ongewenst is.

Of je nu een nieuwe bedrijfshal bouwt of bestaande werkplekken wilt optimaliseren, onze elektrische infraroodstralers zijn de perfecte keuze om kosten te besparen en te profiteren van duurzame verwarming. Al ruim 15 jaar helpen wij HeatXl bedrijven met het overstappen naar elektrische infrarood- of stralingsverwarming. Neem contact met ons op voor gratis advies en ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijfshal, werkplaats, loods of andere werkplekken.