Duurzaamheid en energie-efficiëntie worden steeds belangrijker. Elektrische stralingsverwarming is daarin een innovatieve en populaire manier om bedrijfsruimtes te verwarmen zonder gasgestookte luchtverwarming of gasheaters. Maar wat houdt elektrische stralingsverwarming precies in en wat zijn de voordelen van verwarmen met elektrische straling? Wij leggen het je allemaal uit. 

 

Direct kosten besparen én een comfortabel warme werkruimte? Dankzij onze elektrische verwarmingssystemen en infrarood panelen verwarm je een ruimte efficiënt, terwijl je bespaart op gas. Dat betekent niet dat je je huidige verwarmingssysteem de deur uit moet doen. Je kunt jouw gasheaters of luchtblazers behouden en inzetten om een minimale omgevingstemperatuur te behouden. Met onze elektrische stralingsverwarming verwarm je dan de werkplekken met stralingswarmte met een hoog rendement. Zo kun jij ook ontzettend zuinig verwarmen en een mooie besparing op de kosten realiseren.

Wat is elektrische stralingsverwarming?

Elektrische stralingsverwarming is een moderne technologie die gebruikmaakt van elektrische stralingspanelen en infraroodpanelen om met infraroodstraling objecten en oppervlakken direct te verwarmen. De technologie bestaat uit elektrische stralingspanelen en korte golf infrarood heaters. Deze verwarmen direct de werkplekken in plaats van de lucht eromheen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, waarbij de lucht wordt verwarmd en circuleert, richt stralingsverwarming voor een gerichte en efficiënte warmteoverdracht. Het resultaat: gelijkmatige warmte en meer comfort, ongeacht de luchttemperatuur.

Deze volledig elektrische verwarming werkt door infraroodstraling uit te zenden, vergelijkbaar met de warmte die je voelt van de zon. Infraroodstralen worden geabsorbeerd door objecten en oppervlakken in de ruimte, waardoor deze direct worden verwarmd. Elektrische stralingsverwarming maakt gebruik van elektrische elementen om deze zuinige infraroodstraling te genereren.

De voordelen van elektrische verwarming en elektrische stralingsverwarming

Het inzetten van elektrische stralingsverwarming met infrarood stralers brengt je veel voordelen omdat de elektrische energie direct kan worden omgezet in warmte zonder verliezen.

1. Kostenbesparende hoofdverwarming met infrarood verwarming

Doordat de warmte direct wordt overgedragen aan objecten en oppervlakken, wordt er geen energie verspild aan het onnodig verwarmen van lucht. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van elektriciteit en verlaging van de kosten in vergelijking met conventionele verwarming. Daarbij heb je je huidige gasheater niet of nauwelijks meer nodig. Dit kan zorgen voor een energiereductie tot wel 70%! 

2. Meer comfort en lagere stookkosten zonder luchtverplaatsing

Elektrische stralingsverwarming zorgt voor een comfortabele warmte, vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon. Het vermijdt luchtcirculatie en luchtverplaatsing, waardoor stof en allergenen minder worden verspreid. Je werknemers werken dus niet alleen in een comfortabelere ruimte maar ook in een gezondere omgeving. 

3. Gericht verwarmen met korte golf infrarood

Doordat elektrische infrarood gericht kan worden ingezet, verwarm je alleen waar dat nodig is. Dat zorgt voor betere behaaglijkheid en meer comfort. Ook in minder goed geïsoleerde loodsen en bedrijfshallen. Het is mogelijk om specifieke zones of werkplekken te verwarmen met lage verbruikskosten, zodat je energiekosten kan besparen in ongebruikte ruimtes.

4. Snelle opwarmtijd van donkerstralers

Elektrische stralingsverwarming heeft een snelle opwarmtijd en zorgt voor energiebesparing. Jouw werknemers kunnen snel genieten van een comfortabele temperatuur in werkruimtes. 

5. Onderhoudsarm verwarmen met infrarood verwarming

In vergelijking met de traditionele complexe verwarmingssystemen, heeft onze elektrische stralingsverwarming weinig tot geen onderhoud nodig. HeatXL is de specialist op het gebied van stralingsverwarming en warmtepanelen. 

Elektrische stralingsverwarming is de duurzame oplossing om jouw bedrijfsruimte zuinig te verwarmen. Wij realiseren deze verwarmingsoplossing al vanaf 2008 met geweldige resultaten. Neem nu contact op voor gratis offerte en ervaar het zelf.

De kosten van elektrische stralingsverwarming

Heb jij je al eens verdiept in verschillende opties voor duurzaam verwarmen en het verlagen van jouw energieverbruik, maar schrok je van de prijzen? Dat is begrijpelijk. Als je volledig overgaat van gasheaters naar elektrisch verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp, is dat een flinke investering. In sommige gevallen is dit rendabel in de meeste gevallen niet. Maar het is zeker niet noodzakelijk om over te stappen op dure systemen. Je kan er ook voor kiezen om hybride te verwarmen: met je huidige verwarmingssysteem én met elektrische stralingsverwarming. Met ons systeem is de gewenste temperatuur snel bereikt en ze zijn eenvoudig te installeren. 

Hybride verwarmen met elektrische stralingsverwarming

Het woord zegt het al: hybride verwarmen combineert het beste van beide verwarmingssystemen. Door je bestaande gasheaters of luchtblazers te behouden en aan te vullen met elektrische stralingsverwarming, kan je al snel honderden euro’s besparen op je gasverbruik. Ons systeem verwarmt voorwerpen en personen zonder dat warmte verloren gaat.Zo kan je je investering al met 2,5 jaar terugverdienen!

Hoe werkt het?

Behoud je huidige verwarmingssysteem, zoals gasheaters, en zet ze in om een constante omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 12°C te handhaven. Dit is natuurlijk geen comfortabele temperatuur voor een werkplek. De werkplekken verwarm je daarom doormiddel van spotverwarming met elektrische stralingsverwarming. Je kan daarmee eenvoudig het gebouw in temperatuurzones verdelen of individuele werkstations verwarmen. Met onze stralingsverwarmers kun je gemakkelijk een extra besparing behalen. Een bijkomend voordeel van deze toekomstbestendige verwarming: openstaande deuren of ramen hebben zo geen invloed op het gebruikscomfort van de werkplek.

De gasheaters kunnen wanneer nodig op een laag pitje blijven draaien, aangezien de elektrische stralingsverwarming de belangrijkste bron van comfortabele warmte vormt. Hierdoor worden energiekosten geminimaliseerd, omdat de gasheaters alleen worden ingezet wanneer het echt niet anders kan en alleen op een paar extreem koude dagen. Natuurlijk kun je deze energiezuinige verwarming ook inzetten in bedrijven zonder gasaansluiting.

 

Volledig elektrisch verwarmen met hoog temperatuur stralers

Zoek jij naar een manier om volledig elektrisch te verwarmen? Bijvoorbeeld omdat je:

Ook dan biedt elektrische stralingsverwarming een goede oplossing. Met onze hoogtemperatuurstralers kan je volledig overstappen naar elektrische verwarming. Deze verwarming is geschikt voor het verwarmen in loodsen en bedrijfshallen. Daarmee elimineer je de noodzaak van andere verwarmingsmethoden, zoals gasheaters. De midden- en lange golfstraling van deze heaters hebben een bijkomend voordeel: er is geen zichtbaar licht. Dit kan prettig zijn voor werkplekken waar geen lichtvervuiling mag plaatsvinden.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor het volledig elektrisch of hybride verwarmen van jouw bedrijfshal of werkplekken? Wij helpen sinds 2008 bedrijven eenvoudig te besparen op hoge gaskosten met onze elektrische infraroodstralers. Neem contact op met heatxl en ontvang gratis advies!