Ben jij op zoek naar een manier om je bedrijfsruimte goedkoop en comfortabel te verwarmen? Met een elektrische infrarood heater verwarm je effectief je bedrijfshal, loods, magazijn of andere werkplekken. De heater verwarmt je ruimte zonder gas, waardoor je al snel tot 70% op je stookkosten bespaart.

Klinkt goed, toch? De realiteit is zelfs nog beter: elektrische infraroodverwarming is niet alleen goedkoper dan traditionele verwarmingssystemen. Het is ook duurzaam, geeft comfortabele warmte en je hoeft géén ingrijpende aanpassingen te doen. Wil je direct persoonlijk advies van onze adviseur? Bel dan voor meer informatie. 

Elektrische heater kopen, wat zijn de kosten?

Wil jij een gpedkope verwarming zonder gas voor jouw bedrijf, maar schrikken de hoge prijzen je af? Dat is begrijpelijk. Volledig overschakelen van gasheaters naar elektrische verwarming kan een flinke investering zijn. Gelukkig hebben wij een slimmere oplossing: hybride verwarmen. Hierbij combineer je jouw huidige verwarmingssysteem met elektrische stralingsverwarming. Zo bespaar je tot wel 70% op je verwarmingskosten, zonder de noodzaak van een volledige overstap.

Hybride verwarmen met elektrische heaters

Hybride verwarmen betekent het beste van twee werelden benutten. Door je bestaande (gas)heaters te behouden en aan te vullen met elektrische infrarood stralingsverwarming, kan je al snel honderden euro’s besparen op gasverbruik. Daarmee kan je al met 2,5 jaar de investering terugverdienen!

Je behoudt je huidige verwarmingssysteem en zet deze in voor een constante omgevingstemperatuur van bijvoorbeeld 14°C. Om comfortabele werkplekken te creëren gebruik je elektrische heaters voor gerichte verwarming van de werkplekken. Met elektrische infrarood heaters kan je het gebouw verdelen in temperatuurzones waardoor je zuinig én efficiënt verwarmt. Daarbij zullen opengaande deuren minder invloed hebben op de warmte omdat je veel minder warmteverlies hebt. Je huidige gasheaters draaien op een veel lager pitje en kunnen vaak zelfs uit. Dat kan doordat de elektrische stralingsverwarming de belangrijkste bron van comfortabele warmte vormt. Dit minimaliseert energiekosten, zonder dat je inlevert op comfort.

Je bedrijfshal volledig elektrisch verwarmen

Als je volledig elektrisch wilt verwarmen, bieden onze systemen een uitkomst. Met onze oplossing heb je geen andere verwarmingsmethoden, zoals gasheaters, meer nodig. De midden- en lange golfstraling van onze heaters produceren geen zichtbaar licht, ideaal voor werkplekken waar lichtvervuiling ongewenst is. Waar gewenst kan je natuurlijk met infrarood korte golf stralingsverwarming werkplekken plaatselijk bijverwarmen. Zo verwarm je alleen dat wat echt nodig is. 

Neem contact op voor gratis advies en ontdek meer over het hybride of volledig elektrisch verwarmen.

De werking van elektrische infrarood heaters

De werking van elektrische infrarood heaters is gebaseerd op moderne infrarood technologie. Hierbij wordt infraroodstraling gebruikt om objecten en oppervlakken direct te verwarmen. Deze warmte is zeer comfortabel en te vergelijken met het warmte-gevoel van de zon. Traditionele verwarmingssystemen verwarmen niet direct de objecten en mensen maar de omgeving (lucht) eromheen. Dit zorgt voor meer luchtverplaatsing en sneller warmteverlies, bijvoorbeeld bij deuren die openen. 

Elektrische heaters zorgen voor een snelle en gerichte verwarming. Door deze gerichte verwarming kan je specifieke zones in jouw bedrijfshal of werkruimte efficiënt opwarmen, waardoor energieverspilling wordt geminimaliseerd. Bovendien hebben elektrische heaters het voordeel dat ze direct warmte leveren bij inschakeling, in tegenstelling tot systemen die tijd nodig hebben om op te warmen. Dit zorgt voor onmiddellijke comfortabele temperaturen in de omgeving. 

Kortom, de werking van elektrische infrarood heaters biedt een doeltreffende, energiezuinige en snelle oplossing voor het verwarmen van diverse bedrijfsruimtes

Voordelen van elektrische heaters in bedrijfsruimtes

Elektrische heaters bieden tal van voordelen, vooral wanneer ze worden toegepast in bedrijfsruimtes zoals hallen, loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen die onze elektrische heaters met infrarood bieden:

1. Flexibiliteit in plaatsing

Elektrische heaters kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op specifieke locaties waar warmte nodig is, waardoor je gericht kunt verwarmen. Dit is handig om energie te besparen in ongebruikte delen van de ruimte.

2. Directe opwarmtijd

Elektrische heaters hebben over het algemeen een snelle opwarmtijd, waardoor je snel een comfortabele temperatuur in de bedrijfsruimte kunt bereiken. Dit draagt bij aan een efficiënte warmtevoorziening en een hoger comfortniveau. 

3. Weinig onderhoud

In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen hebben elektrische heaters vaak aanzienlijk lagere onderhoudsvereisten. Omdat elektrische heaters geen bewegende delen hebben en niet afhankelijk zijn van brandstof, zijn er minder slijtage en storingsproblemen. Dit resulteert niet alleen in minder frequent onderhoud, maar ook in lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

4. Energie-efficiënt

Doordat elektrische infrarood heaters direct warmte leveren aan specifieke zones, is er minder energieverspilling in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Zo dalen de energiekosten.

5. Milieuvriendelijk

Elektrische heaters stoten geen schadelijke gassen uit, aangezien ze geen verbrandingsproces hebben. Dit maakt ze een milieuvriendelijke keuze, wat steeds belangrijker wordt in het streven naar duurzaamheid. Zo draag je bij aan een verminderde CO2-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk.

Wil jij ook genieten van alle voordelen die deze elektrische heaters bieden? Vraag dan nu een offerte aan!

De flexibiliteit van elektrische infrarood stralingsverwarming

Elektrische heaters zijn populair door hun flexibiliteit in toepassing en installatie. Dit maakt deze heaters namelijk effectief en zuinig, terwijl het comfort behouden wordt. De flexibiliteit van elektrische heaters zit in hun vermogen om op specifieke locaties te worden geplaatst. Daardoor is gerichte verwarming mogelijk. Dit betekent dat de heaters warmte geven waar en wanneer je het nodig hebt. 

Dat kan door de ruimte in te delen in temperatuurzones: de werkplekken worden comfortabel verwarmd terwijl ongebruikte ruimtes een lagere temperatuur behouden. Zo bespaar je al snel veel geld op verwarmingskosten. Bovendien bieden elektrische heaters direct warmte, waardoor snel een comfortabele omgevingstemperatuur kan worden bereikt.

De installatie van deze heaters is eenvoudig en vereist geen complexe infrastructuur, zoals gasleidingen of uitgebreide ventilatiesystemen. Dit maakt ze geschikt voor diverse omgevingen, waaronder bedrijfshallen, loodsen, magazijnen en werkplaatsen. Deze flexibiliteit strekt zich uit tot hybride verwarmingsoplossingen, waarbij elektrische heaters kunnen worden geïntegreerd met bestaande verwarmingssystemen.

De heaters zijn geschikt voor eenvoudige doe-het-zelf installatie. Wil je toch liever dat een expert je elektrische heaters installeert? Geen punt, wij komen met plezier langs. 

HeatXL infrarood verwarming: dé marktleider in elektische infrarood- en stralingsverwarming in de Benelux

Industriele-verwarming.nl is een initiatief van HeatXL infraroodverwarming. Wij zijn dé marktleider in de Benelux en leveren al vanaf 2008 elektrische heaters met infrarood als verwarmingsoplossing in verschillende branches. Deze elektrische heaters zijn geschikt voor verschillende soorten werkomgevingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een: 

Dankzij de unieke eigenschappen van onze elektrische infraroodstralers bespaar je al snel tot 70% op je gaskosten voor de verwarming. En dat zonder ingrijpende veranderingen. Wil jij liever volledig overstappen op elektrische verwarming? Ook dan biedt ons systeem een perfecte oplossing als vervanger van jouw dure gasverwarming. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek wat je kan besparen.