Steeds meer bedrijven in de industriële sector zoeken een innovatieve en duurzame verwarmingsoplossing. Dit komt door de groeiende druk van de overheid om de CO2-uitstoot te verminderen en in lijn te blijven met de Nederlandse doelstellingen voor duurzaamheid.

Een effectieve en kostenbesparende manier om dit te bereiken, is het inzetten van elektrische infraroodverwarming. Wij helpen al meer dan 15 jaar bedrijven in de industriële sector met de overstap naar elektrische infrarood- en stralingsverwarming. Direct weten hoe jij je CO2-uitstoot verlaagt terwijl je bespaart op je stookkosten? Onze adviseur vertelt je gratis over CO2 reductie en welke aanpak het beste past bij jouw bedrijf. 

Hoe zorgt elektrische infrarood verwarming voor CO2 reductie?

In de industriële sector vormen traditionele verwarmingsmethoden een aanzienlijk aandeel in de uitstoot van CO2. De druk om te voldoen aan de CO2 reductie en duurzaamheidsdoelstellingen wordt in Nederland steeds groter. Zo komen er steeds strengere eisen en maatregelen om ervoor te zorgen dat de industriële gebouwen in 2050 Nederland aardgasvrij zijn. Een cruciale stap in deze reis is de overgang naar duurzame verwarmingsoplossingen. Elektrische infraroodverwarming komt daarbij naar voren als een effectieve en milieuvriendelijke keuze.

Infrarood verwarmingstechnologie, gebaseerd op elektromagnetische straling, biedt een zeer efficiënte en duurzame manier om warmte te genereren voor industriële werkomgevingen. In tegenstelling tot traditionele methoden, waarbij eerst de lucht wordt verwarmd, richt elektrische infraroodverwarming zich direct op objecten en oppervlakken. Dit resulteert in:

Wij begrijpen dat elke industriële omgeving uniek is. Onze experts kunnen advies geven over specifieke behoeften en op maat gemaakte oplossingen ontwerpen om aan de eisen van jouw bedrijf te voldoen. Vraag gratis advies en versnel je traject naar een lagere CO2-uitstoot en duurzamere omgeving. 

Elektrische infraroodverwarming: duurzaam en flexibel inzetbaar

Elektrische infraroodverwarming biedt niet alleen een doeltreffende oplossing voor CO2 reductie, maar het brengt ook een reeks andere voordelen met zich mee die de overstap nog aantrekkelijker maken. Een van de opvallendste voordelen is de mogelijkheid om het comfortniveau te handhaven zonder enige concessie te doen aan de warmtebeleving.

Traditionele verwarmingsmethoden, naast hun aanzienlijke CO2-uitstoot, kunnen soms leiden tot ongemakken zoals luchtbewegingen, stofverspreiding en het uitdrogen van de lucht. Elektrische infraroodverwarming elimineert deze nadelen omdat het direct op objecten en oppervlakken gericht is, waardoor er minimaal warmteverlies optreedt en de opwarmtijden aanzienlijk verkort worden. Hierdoor ontstaat een aangenamere en gezondere werkomgeving.

Bovendien is elektrische infraroodverwarming flexibel inzetbaar, wat betekent dat specifieke zones in een industriële omgeving gericht kunnen worden verwarmd, waardoor er efficiënt met energie wordt omgegaan. Dit heeft niet alleen een positief effect op de CO2 reductie , maar ook op de operationele kosten, en vermindert ook de ecologische voetprint. 

HeatXL: al 15 jaar expert in elektrische infraroodverwarming

Industriele-verwarming.nl – initiatief van HeatXL infraroodverwarming – is dé marktleider in elektrische infrarood- en stralingsverwarming in de Benelux. Wij leveren al vanaf 2008 elektrische heaters als duurzame verwarmingsoplossing in verschillende branches. Onze elektrische infraroodverwarming is onder andere geschikt voor:  

Onze elektrische infraroodstralers verminderen de CO2 uitstoot en besparen al snel tot  70% op je gaskosten voor de verwarming. Daarbij zijn geen ingrijpende aanpassingen nodig. Overweeg jij volledig over te stappen naar elektrische infraroodverwarming? Ook dan biedt ons systeem een ideale oplossing. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek wat je kan besparen.