Een bedrijfshal verwarmen of opwarmen van een bedrijfshal met een traditioneel verwarmingssysteem kan nogal wat uitdagingen met zich meebrengen. Het is vaak een grote, hoge industriële ruimte die niet altijd goed geïsoleerd is. Zo loop je door het warmteverlies al snel tegen hoge stookkosten aan. De warme lucht verdwijnt immers direct naar boven.

Dat kan beter! Met elektrische infraroodverwarming en stralingswarmte verwarm je een bedrijfshal efficiënter en zuiniger. Daarmee wordt niet de ruimte zelf, maar de objecten en oppervlakken in de ruimte verwarmd. Dat kan zonder gas en met een laag energieverbruik. Zo behoud je het comfort terwijl je flink bespaart op de kosten. 

Direct meer informatie inwinnen over jouw bedrijfshal verwarmen of het verwarmen van grote ruimtes? In een gratis gesprek vertelt onze adviseur welke aanpak het beste resultaat geeft voor jouw bedrijf. Vraag nu gratis advies aan!

Elektrisch je bedrijfshal verwarmen zonder gas met infrarood verwarming

In 2050 moet Nederland van het gas af zijn. Naast dat dit natuurlijk een uitdagende doelstelling is, brengt duurzaam verwarmen vaak ook extra kosten met zich mee. Dus hoe zorg je er voor dat je duurzaam en toekomstbestendig te werk gaat zonder dat de kosten de spuigaten uitlopen? Wij hebben de oplossing. 

Onze elektrische infraroodverwarmingen voor bedrijfshallen kunnen je bedrijfshal snel, efficiënt en goedkoop verwarmen. Ons systeem wordt al jarenlang met succes door vele bedrijven toegepast. Onze infraroodstralers geven direct warmte in tegenstelling tot luchtverwarming. Zo verwarmen je waar het nodig is en verhogen het comfort. Helemaal mooi: je kan het vaak inzetten naast je huidige verwarmingssysteem. Zonder ingrijpende aanpassingen bespaar je zo al snel tot 70% op de gaskosten terwijl je bijdraagt aan de doelstelling van de overheid. Win-win dus. 

Wil je liever je dure gasverwarming volledig vervangen? Ook dan kan ons systeem perfect ingezet worden. En dankzij de mogelijkheid om te werken met temperatuurzones kan je zeer zuinig je bedrijfshal verwarmen.

Bedrijfshallen verwarming met elektrische heaters en temperatuurzones

Efficiëntie is de sleutel tot kostenbesparing bij het verwarmen van een bedrijfshal. Met onze industriële verwarming en zuinige infraroodverwarmingen kan je specifieke temperatuurzones in jouw bedrijfshal verwarmen, waardoor je alleen verwarmt waar het nodig is. Dit zorgt voor een comfortabele werkomgeving, en het minimaliseert je energieverbruik waardoor de kosten aanzienlijk verlagen. Dit komt door industriële infrarood techniek en een andere manier van verwarmen met infrarood stralers.

Stel je voor dat bepaalde werkstations of opslaggebieden meer of minder warmte nodig hebben dan andere delen van de bedrijfshal. Met onze verwarmingssystemen kan je deze zones afzonderlijk regelen, waardoor je niet onnodig energie verspilt aan het verwarmen van ongebruikte ruimtes. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar draagt ook bij aan het behalen van de doelstellingen voor een energiezuinige en aardgasvrije toekomst in 2050.

Elektrische infraroodverwarming is een slimme en duurzame oplossing om efficiënt om te gaan met energie, kosten te verlagen en toch een comfortabele werkomgeving te behouden. Wil je weten hoe dit in jouw bedrijfshal kan worden geïmplementeerd of wil je meer weten over je bedrijfshal verwarmen? Neem contact op voor gratis advies op maat.

Zeven voordelen van elektrische infrarood- en stralingsverwarming voor bedrijfshal verwarming

De voordelen van elektrische infraroodverwarming bij een bedrijfshal verwarmen zijn talrijk. Het biedt een efficiënte, kosteneffectieve en duurzame oplossing voor de verwarmingsbehoeften van je bedrijfshal. Ook zijn onze hoge temperatuur infrarood stralers eenvoudig te installeren. De zeven voordelen van elektrische infraroodverwarming als hoofdverwarming;

1. Energie-efficiënt bedrijfshal verwarmen met infrarood

Elektrische verwarming met korte golf infrarood verwarmt objecten en oppervlakken direct, waardoor er weinig energie verloren gaat aan het onnodig verwarmen van lucht. Hierdoor is ons systeem uiterst efficiënt, wat resulteert in een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en kosten . Het zijn de beste heaters om uw bedrijfshal meet te verarmen.

2. Kostenbesparend verwarmen van bedrijfshallen

Door de gerichte warmteoverdracht en het minimaliseren van warmteverlies kan elektrische infraroodverwarming aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, vooral in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen en vormen van centrale verwarming. Deze besparingen worden vaak nog versterkt door lokale verwarming en bedrijfshal verwarmen in te zetten waar het nodig is.

3. Comfortabele warmte in bedrijfshal of loods zonder gasgestookte heaters

Infraroodstraling bootst de natuurlijke warmte van de zon na, wat resulteert in een comfortabele warmte die direct wordt gevoeld. Het vermijdt luchtcirculatie en zorgt voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in een bedrijfspand. Dit systeem met infrarood straling kan ook worden ingezet in magazijnen, zo verwarm je alleen waar dat nodig is.

Het is mogelijk om specifieke zones of werkplekken te verwarmen, zodat je energiekosten kan besparen in ongebruikte ruimtes.

4. Milieuvriendelijk een bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

Elektrische infraroodverwarming is een schone energiebron die geen schadelijke emissies produceert. Het past goed binnen duurzame bedrijfsvoering en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van jouw organisatie. Omdat het werkt met korte golf infraroodstraling en directe stralingswarmte is het de perfecte verwarming voor een bedrijfshal.

5. Lange levensduur en weinig onderhoud met infrarood panelen

Infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen weinig tot geen onderhoud. Dit minimaliseert de operationele kosten en verhoogt de betrouwbaarheid van het verwarmingssysteem. Daarbij zijn het de meest efficiënte verwarmers met infrarood stralingswarmte wanneer het gaat om een grote bedrijfshal.

6. Flexibiliteit in installatie bij verwarmen van een bedrijfshal

De toepassing van infrarood verwarming als vervanger van convectiewarmte zorgt voor een flexibele installatie en kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke behoeften van je bedrijfsruimte. Daarbij kan je het eenvoudig zelf monteren. Liever uitbesteden? Wij bieden ook een installatieservice via onze deskundige partners. 

7. Sneller warm dan traditionele verwarming

Onze infrarood verwarmingssystemen hebben een snelle opwarmtijd, waardoor je bedrijfsruimte snel op de gewenste temperatuur is. Dit draagt bij aan een directe en efficiënte warmtevoorziening, vooral bij wisselende werkbezetting en bedrijfshal verwarmen. Ook bij hoge ruimtes is dit de perfecte oplossing, daarom zijn er steeds meer ondernemers die kiezen voor infrarood verwarming.

Door te kiezen voor elektrische infraroodverwarming als verwarming in bedrijfshallen, investeer je niet alleen in comfortabele en efficiënte warmte, maar draag je ook bij aan een duurzame en kosteneffectieve werkomgeving. Wil je meer weten over de voordelen van verwarmen met ons systeem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

HeatXL: dé Benelux specialist in infrarood verwarming voor bedrijfshallen

Industriële-verwarming.nl, een initiatief van HeatXL infraroodverwarming, is dé vooraanstaande specialist in elektrische infrarood- en stralingsverwarming in de Benelux. Met meer dan 13 jaar ervaring leveren en installeren wij deze innovatieve verwarmingsoplossing in diverse branches. Onze expertise als toonaangevende distributeur en specialist in bedrijfshal verwarmen wordt gekenmerkt door deskundig advies en hoogwaardige service.

Dankzij onze voorraad kunnen wij snelle levering garanderen. Onze systemen zijn geschikt voor eenvoudige doe-het-zelf installatie waardoor je gemakkelijk geld bespaart. Heb je liever een professional over de vloer? Dan bieden wij ook een installatieservice via onze deskundige partners. 

Onze missie? Jouw bedrijf helpen tot 70% te besparen op gaskosten voor verwarming. Onze elektrische infraroodverwarming  en elektrische verwarming levert direct warmte op maat, waardoor het comfort stijgt zonder grote aanpassingen. Of je nu naast je huidige verwarming wilt besparen of volledig overstappen, wij bieden een efficiënte en kosteneffectieve oplossing om je bedrijfshal verwarmen. Vraag nu gratis een offerte aan en ontdek hoe makkelijk jij kan besparen op de verwarming van je bedrijfshal.