HeatXL Logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Bedrijfshal verwarmen

Bedrijfshal verwarmen

Een bedrijfshal verwarmen volgens de traditionele methode kan aardig wat energiekosten met zich meebrengen. Zonde, als je realiseert dat het veel zuiniger kan. Bijvoorbeeld met onze infrarood verwarming voor bedrijfshallen.

Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat niet de ruimte zelf, maar alleen de plek waar gewerkt wordt verwarmd wordt.

Daardoor verbruik je direct minder energie terwijl je een veel comfortabeler werkplaats heeft. Traditionele verwarming zoals lucht of CV werkt niet goed en is niet duurzaam.

Een typische bedrijfshal is een grote en hoge ruimte die vaak niet goed geïsoleerd is. Bij bedrijfshal verwarmen verbruik je in de hal tijdens het verwarmen vaak veel te veel energie. Als je de luchttemperatuur verhoogt, stijgt de warmte omhoog of verdwijnt naar buiten. Zo heb je er niet direct profijt van. Daarom is een bedrijfshal verwarmen op deze manier niet erg praktisch.

Het kan dagen duren om de temperatuur in de hal op het gewenste niveau te krijgen, echter niet met een warmtestraler infrarood. Wil je de bedrijfshal verwarmen, maar steeds gaan de deuren open en is er bij aan een enorm energieverbruik met een klassiek verwarming? Natuurlijk met een industriele infrarood verwarming niet.  Een bedrijfshal heater van Industriële verwarming op infrarood zorgt ervoor dat je makkelijk en voordelig de bedrijfshal verwarmt. 

Heb je een grote ruimte te verwarmen? Je krijgt bij ons altijd een oplossing op maat die geheel aansluit op je warmtebehoefte en vierkante meters, zodat je goedkoper uit bent en toch de beste verwarming voor het verwarmen bedrijfshal hebt. Wij doen een professionele plafond montage en zorgen daarmee voor een perfecte warmte afgifte.

 

Bedrijfshal met infrarood verwarming

Infrarood systemen verwarmen de bedrijfshal veel zuiniger dan traditionele verwarming zoals gas heaters of een CV systeem.

Halogeen stralers verwarmen door hun korte golf infraroodstraling objecten en personen, maar niet de lucht. Bedrijfshal verwarmen met infrarood heaters zorgt ervoor dat de warmte en stralen direct opgenomen door personen en objecten. Je kan de infrarood stralers direct richten op de plek waar je de warmte nodig hebt.

Op deze manier kan je comfortabel werken met een natuurlijk gevoel van warmte, een ideale oplossing voor bedrijfshal verwarming.

De voordelen van bedrijfshal heaters

  • lage bedrijfskosten door energie besparing
  • geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
  • simpel te regelen en aan te sturen
  • zuinig lokaal verwarmen
  • eenvoudig te monteren of draagbaar
  • grote betrouwbaarheid
  • geen onderhoud
  • te combineren met zonnepanelen
 
 

Duurzaam verwarmen bedrijfshal

Duurzaam verwarmen bedrijfshal begint met de beste elektrische heaters bedrijfshal. Industriele verwarming verzorgt de gehele opbouw en inbouw van bedrijfshal heaters. Natuurlijk kan je ook onze elektrische bedrijfshal heaters in de online winkel kopen. Start nu met een duurzame oplossing voor je industrie verwarming.
 

Wij installeren jouw bedrijfshal verwarming vakkundig op de juiste hoogte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bedrijfshal heaters

Ben je op zoek naar zuinige bedrijfshal heaters? Bekijk dan snel ons assortiment infrarood stralers. Met industriële heaters kan je aparte ruimtes en zones in jouw bedrijfshal verwarmen.

Verwarmen bedrijfshal met een infrarood heater maak je optimaal gebruik van warmte zonder dat je de luchttemperatuur dient te verhogen. Zo bespaar je enorm op energiekosten. Tenslotte verwarm je alleen de plek die je graag wilt verwarmen en stroomt er geen warme lucht naar plaatsen waar dat niet nodig is.

Ook bij zware omstandigheden, zoals in vochtige of natte bedrijfshallen werken infrarood stralers van Industriele verwarming optimaal. Onze bedrijfshal heaters zijn zowel monteerbaar als draagbaar en daarom in elke omstandigheid te gebruiken om optimaal  verwarmen bedrijfshal mogelijk te maken.

Industriële heaters hebben een stralingswarmte die aanvoelt als de warmte van zonnestralen. Deze warmte voelt comfortabel, omdat die direct door het lichaam wordt opgenomen.

De lucht om je heen is echter niet benauwd of warm en juist dat maakt bedrijfshal heaters zo prettig om mee te werken.

Zuinige heaters

Verricht je regelmatig werkzaamheden op specifieke plaatsen in jouw bedrijfshal? Dan is het niet langer nodig om de gehele hal te verwarmen.

Zeker als je een vaste werkplek hebt ingericht waar de werkzaamheden worden verricht is plaatselijke verwarming voldoende. Met infrarood verwarming creëer je alleen warmte op die plek van de bedrijfshal waar het nodig is.

Bij traditionele verwarming blijft de warmte nooit op één plek hangen en drijft de warmte soms zelfs naar buiten door opengaande deuren. Met infrarood bedrijfshal heaters verwarm je zuinig, omdat de stralers alleen inwerken op de plek waarop ze gericht worden.

Objecten en personen nemen de warmte direct op en dat is wel zo comfortabel. De warmte van een IR verwarming voelt prettig en is bovendien gezond voor je lichaam en spieren. Het licht van de heaters is aangenaam en neutraal en wordt gecorrigeerd door de gebruikelijke bedrijfsverlichting. 

Zuinige verwarming voor loods, bedrijfshallen en elke werkplaats. Verwarmen bedrijfshal start met infrarood heaters.

industriele-verwarming
industriele-verwarming
industriele-verwarming

Korte golf infrarood heaters

De bedrijfshal heaters voor bedrijven  maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood warmtestraler bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Vergelijkbaar met de warme zonnestralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters.

Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Zeker wanneer een gebouw of loods groot is en slecht is geïsoleerd.

Allereerst moet je de hele ruimte verwarmen, wat kostbaar is. Omdat warme lucht stijgt. Voordat het beneden bij de werkplekken is ben je al veel kwijt aan stookkosten. Daarnaast zijn industriële panden, zoals een bedrijfshal, vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de indirect gestookte warme lucht naar buiten ontsnapt. Kies voor bedrijfshal verwarmen met een infrarood bedrijfshal heater. De bedrijfshal elektrisch verwarmen is duurzaam en voordelig.

Wil je in aanmerking komen voor subsidie infrarood panelen. Een EIA Subsidie of een  KIA Subsidie. De infrarood verwarming subsidie komt van de overheid  en is om energiebesparende bedrijfsmiddelen en systemen te stimuleren.

Groot assortiment heaters

Ben je op zoek naar een goede industriehal heaters? Wij beschikken over een uitgebreid assortiment infrarood heaters van verschillende wattages en formaten. Een verwarming bedrijfshal kan een lastige keuze zijn en wij geven je advies en een goede berekening.

Uiteraard is de keuze afhankelijk hoe je infrarood verwarming wilt plaatsen. Hoe veel je heaters je nodig hebt en waar je de verwarming bedrijfshal wilt plaatsen. Staand, hangend aan de muur of aan het plafond.

Wil je de voorraad of verpakkingen beschermen tegen kou en overmatig vocht?  Duurzaam verwarmen bedrijfshal? Overstappen van een gas heater bedrijfshal naar een infrarood heater?

Dan kan je met minimale energiekosten een deel van de bedrijfshal verwarming laten branden en houd je tevens de luchtvochtigheid stabiel.

Heb je te maken met speciale ATEX-zones? Ook dan zijn bedrijfshal heaters ideaal. De korte golf infrarood verwarming bedrijfshal van EHSAFE biedt een veilige verwarming bedrijfshallen waar ontvlambare gassen en andere stoffen mogelijk aanwezig zijn.

Advies over verwarming voor bedrijfshal, vraag een vrijblijvende offerte aan. Je kan ook direct bedrijfshal heaters kopen in onze industriële verwarming webshop winkel. Wij hebben de grootste voorraad industrie verwarming van Nederland en België.

industriele-verwarming
industriele-verwarming
industriele-verwarming

Bedrijfshal elektrisch verwarmen

Een bedrijfshal elektrisch verwarmen is milieubewust. Volgens het klimaatakkoord moeten alle bedrijven en woningen in 2050 van het gas af zijn.

De alternatieven voor het fossiele aardgas is duurzame stroom te gebruiken. Denk hierbij aan de grote windmolen parken op zee, zonnepanelen, geothermie en restwarmte van de industrie.

Bedrijven kunnen nu al de juiste groene stap maken om de bedrijfshal gasloos te verwarmen. Een goede manier, voor verwarming bedrijfsruimte is door middel van industriële elektrische heaters. De warmtestralers werken via korte golf infrarood stralen.

Zone gerichte heater

Door elektrisch verwarmen bedrijfshal is het mogelijk om niet de hele hal te verwarmen, maar alleen de zones waar warmte nodig is. Bedrijfshal elektrisch verwarmen door korte infrarood golf is vele malen sneller dan een conventionele verwarming. Zoals met een luchtverhitter of centrale verwarming.

Deze moderne manier van heaters zorgt ervoor dat je niet de hele bedrijfsruimte hoeft te verwarmen, maar alleen de zone waar wordt gewerkt. Dit is veel duurzamer en goedkoper. De jaarlijkse verwarmingskosten gaan hierdoor flink naar beneden. Daarnaast creëer je een comfortabele werkplek.

Conventioneel versus elektrisch verwarmen bedrijfshal

Eigenschappen conventioneel verwarmen:

Een bedrijfshal op een conventionele manier verwarmen is niet economisch en al helemaal niet duurzaam. Vaak zijn bedrijfshallen niet goed geïsoleerd en zijn er tevens kieren waar de warme lucht door ontsnapt.

Verwarmen middels convectie is een indirect vorm van verwarmen. Dit kan door middel van een direct gestookte gasheater, welke je vaak terugziet voor grote ruimtes zoals bedrijfshallen en magazijnen.

Aangezien bedrijfshallen vaak hoog zijn, bijvoorbeeld 8 meter, moet je wel lang stoken voordat je warme lucht voelt.

Ander nadeel van deze manier van verwarmen is dat de lucht circuleert in de ruimte, waarbij je rondzwevende stofdeeltjes krijgt. Voor mensen met astma of allergieën is dit geen prettig werkklimaat.

De dwarrelende stofdeeltjes komen ook in aanraking met het hete oppervlak van de convector, waarbij ureumdampen kunnen ontstaan, die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Verwarmen met convectie betekent een hoog energieverlies, te droog binnenklimaat en rondzwevende stofdeeltjes. Dit alles bij elkaar levert een onaangenaam omgevingsklimaat op om in te werken.

Het is tijd om te kijken naar een andere manier van verwarmen bedrijfshal

Eigenschappen van stralingswarmte:
Stralingswarmte daarentegen is een directe vorm van verwarmen. Het bestaat uit warmtegolven die de omgeving verwarmen. Infrarood elektrische heater werkt middels stralingswarmte.

In plaats van de lucht te verwarmen, worden de objecten in de hal verwarmd. Denk hierbij aan de plafonds, muren, vloer, stellingen, dozen, werkbanken, maar ook de mensen.

Infraroodstraling werkt op het principe van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wanneer de warme zonnestralen onze huid raken, warmen we op. Zonnestralen bevatten infrarood straling met een korte en een lange golf lengte. De lange golf infrarood verwarmingen worden gebruikt in woningen en kantoren.

De elektrische industriële heaters maken gebruik van de korte golf infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen krachtig en een zeer wijde verspreiding hebben. De ir stralen van de infrarood kachel plafond raken je huid, wat een warm en comfortabel gevoel geeft.

Door de kracht van de elektrische heater bedrijfshal is het aan te raden om de verwarming op drie meter hoog te hangen. Een hangende warmtestraler, als plafond verwarming heeft het voordeel dat deze een groot warmtebereik heeft.

Verwarmen bedrijfshal zonder gas

Verwarmen bedrijfshal zonder gas, brengt voordelen met zich mee. Elektrische industriële heaters werken zeer efficiënt en effectief. Doordat de objecten namelijk de warmte vasthouden, heb je geen groot warmteverlies bij een slechte isolatie.
Tevens ontsnapt de warmte niet door kieren. Zoals bij conventionele warmte wel het geval is.

Door deze directe manier van verwarmen, bereik je sneller een behaaglijk warmte gevoel. Industriële infrarood heaters sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Neem altijd groene stroom af in verband met het milieu. Plaats zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal, zodat volledig zelfvoorzienend in stroom bent. Hernieuwbare energie is duurzaam. Bij gebruik van de infrarood elektrische verwarmingen stoot je ook nog eens geen CO2 uit.

Naast duurzaamheid bespaar je jaarlijks flink op de verwarmingskosten. Help het milieu en jezelf een handje door over te gaan op industriële bedrijfshal elektrisch verwarmen.

Stap nu over op elektrische heaters bedrijfshal

Een heater loods, een elektrische heater bedrijfshal zorgt ervoor dat de bedrijfsruimte verwarmen zonder gas mogelijk is. De halogeen verwarming van Industriele verwarming is zuinig een voordelig voor de energierekening. 

Een bedrijfsruimte verwarmen met infrarood heater betekent geen warmteverlies, want de bedrijfshal heater is een zone verwarming. De elektrische verwarming bedrijfshal heeft een halogeen verwarming op infrarood.

De zone infrarood verwarming kan je kopen die tussen de 10 en 30 meter oppervlakte verwarmt. Het verwarming industriehal is veel goedkoper dan een gas heater. De prijzen van gas stijgen de pan uit en stap nu over op duurzame industrie verwarming die de bedrijfshal elektrisch verwarmen.

Je kan de elektrische heater aan het plafond en de muur hangen. Of je koopt een elektrische verwarming mobiel, want die leveren wij ook. Welke heater bedrijfshal je ook kiest, het is van de hoogste kwaliteit en het is in de EU gemaakt.

Economisch bedrijfshal verwarmen

Een goede oplossing, voor bedrijfshal verwarmen is om dit op een verantwoorde en economische manier te doen. Middels verwarmen bedrijfshal zonder gas, en juist met elektrische heaters bedrijfshal, zoals de industriele heater, of elektrische verwarming bedrijfshal, zoals een Industriele heatstrip en voor Atex safe, een EHSAFE Heater.

Een loods verwarmen zonder gas is goed voor het milieu, maar ook voor jouw energierekening. De dure gasrekeningen vliegen ons om de oren en we moeten met de energietransitie starten met bedrijfsruimte verwarmen zonder gas. Met onze elektrische heaters in combinatie met groene stroom ben je CO2 neutraal. Stop nu met een gas heater bedrijfshal en begin met duurzaam met bedrijfshal elektrisch verwarmen-

Onze elektrische heaters bedrijfshal zijn speciaal ontworpen voor gebruik bij zware omstandigheden, zoals stoffige en vochtige ruimtes. Onze industrie verwarming maakt gebruik van de korte golf infrarood lampen die zuinig in verbruik zijn.

Dit levert je een hoog stralingsrendement op, en het bespaart jaarlijks honderden of duizenden euros op de energiekosten.

Wat is een industrie heater?

Een industrie heater werkt op de korte golf infrarood verwarming maakt gebruik van de infrarood A-straling. De korte golf radiatoren, ook wel infrarood stralers genoemd, hebben een oppervlakte temperatuur van ten minste 900°C. De lampen gloeien rood op, vereisen vrijwel geen opwarmtijd, en heeft stralingscomponent van meer dan 90%.

De stralingswarmte wordt nauwelijks beïnvloed door tocht of wind. De industriele heaters zijn daarom ideaal voor grote bedrijfspanden, loods, bedrijfsruimte, voor buiten en bij slecht geïsoleerde panden. 

Omdat de maximale straling in het infrarood bereik ligt, is de term infraroodverwarming ontstaan.

De industrie heater kan je tot een hoogte van 8 meter hangen en de straling zorgt ervoor dat het zone gericht lekker warm is. Waarom een heel pand opwarmen, kies voor industriele heaters voor bedrijfshal verwarmen, loods verwarming, verwarming bedrijfsruimte, werkplaats verwarming en infrarood verwarming magazijn van Industriele-verwarming.nl