EIA subsidie regeling

EIA subsidie regeling

Subsidie infrarood panelen

Ondernemers komen in aanmerking voor de KIA regeling en eventueel EIA subsidie regeling bij gebruik van infrarood verwarming. Je kan nu subsidie infrarood panelen krijgen bij een investering van meer dan € 2.400. 

Als bedrijf kom je in aanmerking voor subsidie regelingen en fiscale aftrekposten wanneer je investeert in infrarood panelen en stralers. Dit voordeel kan behoorlijk oplopen. Er zijn twee soorten regelingen voor infrarood panelen. 

De Energie Investeringsaftrek EIA en de KleinschaligheidsInvesteringsAftrek KIA. De overheid wil met deze regelingen de investering in energiebesparende technieken en bedrijfsmiddelen stimuleren. We gaan verder in op de EIA subsidie regeling infrarood panelen. 

EIA subsidie

Wat is EIA?

Wat is EIA en voor wie is deze EIA subsidie regeling bestemd? De EIA subsidie is een fiscale regeling waarmee de overheid investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en systemen wil stimuleren. Door te investeren in duurzame middelen, zoals industriële elektrische heaters infrarood, bespaar je op de energiekosten. Daarnaast betaal je minder belasting dankzij de EIA-subsidie. 

In combinatie met zonnepanelen wek je duurzame energie op, welke gebruikt kan worden om de infrarood panelen te voorzien van stroom. Door te investeren in energiebesparende middelen bespaart u op de kosten en geniet u van een groot fiscaal voordeel. U betaalt namelijk minder inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (VPB).

Voor de subsidie op infrarood panelen moet de energiebesparende techniek of energiebesparend bedrijfsmiddel op de energielijst van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) staan. Infrarood panelen staan op de RVO energielijst. Infrarood panelen komen in aanmerking voor EIA indien deze op een werkplek met een gemiddelde hoogte van meer dan 4 meter geïnstalleerd zijn. 

Voorwaarden Energie Investeringsaftrek

Subsidie infrarood verwarming

Voor EIA komt je in aanmerking wanneer voldaan wordt aan de voorwaarden Energie Investeringsaftrek. De belangrijkste voorwaarden voor infrarood verwarming zijn: 

– Je bent in het bezit van een eigen onderneming en in Nederland belastingplichtig voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
– Je mag 45,5% van de aanschafkosten van infrarood panelen opvoeren als aftrekpost over de fiscale winst. Dit mag bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.
– Het investeringsbedrag moet minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn. Het maximale bedrag per kalenderjaar per bedrijf is € 126 miljoen (2021).
– Investeringen die in aanmerking komen staan op de RVO energielijst. Infraroodpanelen staan genoemd onder artikel 270103, pagina 73.
– Je meldt de investering in infrarood panelen op tijd aan bij de RVO. Dit is binnen drie maanden na opdracht tot levering.
– EIA is te combineren met KIA.
– EIA subsidie infrarood verwarming is niet te combineren met de Milieu Investeringsaftrek (MIA), de Investeringssubsidie duurzame energie (IDE) en niet met de SDE+ subsidie verkregen na 2013.

Heb je vragen over de EIA subsidie of KIA regeling? Neem gerust contact met HeatXL Industriële verwarming op. We kunnen je adviseren over beide fiscale regeling en tevens begeleiden bij de aanvraag.