Subsidie infrarood panelen

Subsidie infrarood panelen

Infrarood verwarming subsidie

De subsidie op infrarood panelen maakt investeren in IR verwarming nog aantrekkelijker dan het al is. Goedkoop jouw bedrijfspand verwarmen met de korte golf stralers levert je jaarlijks een energiekostenbesparing op tot zo’n 80%. 

Dit komt omdat je met infrarood straling heel gericht een werkplek of zone in een bedrijfshal, loods of ander industrieel pand kan verwarmen. Je hoeft daarbij niet meer de hele ruimte te voorzien van warmte. Industriële infrarood verwarming warmt direct de objecten en personen in het stralingsgebied op.

De subsidie op infrarood panelen is te verdelen in twee aftrekposten, namelijk de energie-investeringsaftrek (EIA) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De EIA subsidie regeling en de KIA regeling kunnen beide toegepast worden voor dezelfde investering in infrarood verwarming. Grootverbruikers kunnen een SDE++ subsidie aanvragen.

KIA regeling

Kleine investeringsaftrek

Via de KIA regeling kan je met de investering een fiscaal voordeel behalen. De overheid heeft speciale regelingen en subsidies voor ondernemers opgesteld om de investering in energiezuinige en duurzame middelen te stimuleren. 

Wanneer je in bedrijfsmiddelen investeert, kan je door middel van de KIA regeling een bedrag van de winst aftrekken. Je komt bij een totale investering op jaarbasis van meer dan € 2.400 in aanmerking voor de KIA. De investering per bedrijfsmiddel moet wel minimaal € 450 zijn om mee te tellen voor het drempelbedrag van €2.400. 

Bij een investeringsbedrag op jaarbasis tussen de € 2.401 en € 59.170 mag u 28% KIA claimen. Bij een totale jaarlijkse investering tussen de € 59.171 en € 109.574 mag je een vast bedrag van € 16.568 KIA claimen. 

Bedraagt jouw investering in het jaar meer dan € 109.574, dan neemt u € 16.568 verminderd met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag wat boven de € 109.574 uitkomt. Dat betekent dus dat je bij een totale investering op jaarbasis van meer dan € 328.721 geen recht meer hebt op KIA kleine investeringsaftrek.  

Om gebruik te maken van de KIA dient je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Deze vind u terug op de site van de Belastingdienst. 

EIA subsidie

Infrarood stralers

Met infrarood stralers komt je in aanmerking voor 28% KIA (het percentage/bedrag is afhankelijk van het investeringsbedrag). Afhankelijk van de situatie kan daar 45,5% EIA subsidie aan toe worden gevoegd. 

Je komt in aanmerking voor EIA infrarood verwarming:
– Als je infrarood panelen monteert in ruimtes met een gemiddelde hoogte van boven de 4 meter, conform de RVO Energielijst 2021.
– Indien de terugverdientijd van de investering tussen de 5 en 25 jaar ligt.
– Voor ondernemers die klein investeren is vanaf € 2.500 de mogelijkheid om gebruik te maken van de EIA subsidie.
-Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt. 

Voor ondernemers is het mogelijk om subsidie infrarood panelen aan te vragen. De subsidie op infrarood verwarming wordt gegeven in de vorm van fiscale voordelen. Bij het gebruik van infrarood verwarmingspanelen komen werkplekken met gemiddeld meer dan 4 meter hoogte in aanmerking voor verschillende regelingen. Bij de EIA subsidie regeling moet er voor ruimtes lager dan 4 meter aangetoond worden dat de energiebesparing minimaal 0,15 Nm3 is en niet meer dan 1,2 Nm3 aardgasequivalent per jaar is.

Wil je meer weten over de regelingen betreffende infrarood panelen? Neem dan vrijblijvend contact op met HeatXL Industriële verwarming. Bespaar op de energiekosten middels infrarood stralers en profiteer daarnaast van fiscaal voordeel met infrarood verwarming. 

Infrarood panelen subsidie

Rekenvoorbeeld subsidie infrarood panelen

De infrarood panelen subsidie maakt investeren in infrarood panelen nog aantrekkelijker dan het al is. Goedkoop werkplaats verwarmen met de korte golf stralers levert je jaarlijks een energiekosten besparing op tot zo’n 80%. 

Dit komt omdat je met infrarood straling heel gericht een werkplek of zone in een bedrijfshal, loods of ander industrieel pand kan verwarmen. Je hoeft daarbij niet meer de hele ruimte te voorzien van warmte. Industriële verwarming infrarood warmt direct de objecten en mensen in het stralingsgebied op. 

Rekenvoorbeeld subsidie infrarood panelen: 

Winst: € 100.000
Investering: €   12.000

EIA subsidie:      5.460
KIA regeling: €    3.360

VPB voordeel:                        1.314

IB voordeel:                           4.336

De KIA en de EIA kunnen, onder voorwaarden, beide toegepast worden voor dezelfde investering. Om gebruik te maken van de EIA dien je binnen 3 maanden van de investering in infrarood panelen een melding bij de RVO te maken. 

Onze experts van HeatXL Industriële verwarming onderzoeken graag of je in aanmerking komt voor de EIA en/of KIA regeling. Bovendien begeleiden wij je bij de EIA en KIA aanvragen.