Magazijn verwarming

Bespaar direct op magazijn verwarming

Wil je graag besparen op de kosten van jouw magazijn verwarming? Dat is mogelijk met infrarood verwarming.

Besparen op energie lijkt niet zo eenvoudig, want verwarmen op de traditionele wijze houdt in dat je het gehele magazijn moet verwarmen om het voor de medewerkers op de werkvloer comfortabel te houden.

Dat betekent veel stoken, een lange opwarmtijd en veel warmte die verdwijnt door regelmatig opengaande roldeuren of openstaande ramen.

Met infrarood verwarming behoort al die verspilling direct tot de verleden tijd. Je verwarmt alleen plaatselijk. Daarnaast kan de ontstane warmte niet wegdrijven.

Daardoor werken jouw medewerkers comfortabel en bespaart je direct veel energie.

infrarood verwarming kantoor

Infrarood magazijn verwarming, hoe het werkt

In tegenstelling tot traditionele vormen van magazijn verwarming verwarm je met infrarood verwarming niet de lucht, maar de objecten en personen.

Warme lucht stijgt altijd op. Daardoor duurt het lang voor de werkplek in het magazijn goed verwarmd is. Infrarood verwarming werkt op een andere manier.

Jet plaatst onze infrarood stralers op de plek waar warmte nodig. De infrarood stralen verwarmen direct deze zone.

Infrarood stralers werken zoals de zon, zodra je in de zon staat krijg je het comfortabel warm. Wanneer je terug de schaduw instapt voel je het hoge temperatuur verschil.

Dit betekent dat je met infrarood verwarming bijvoorbeeld alleen de inpakruimte of sorteerruimte verwarmt en de overige plekken in het magazijn niet. Door gericht te warmen bespaar je op de verwarmingskosten.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Energiebesparing en comfort

Met infrarood magazijn verwarming bespaar je gelijk veel op de energiekosten. Tenslotte verwarmt je alleen de plek die echt verwarmd dient te worden. Daarnaast gaat er geen warmte verloren door tocht of omhoogdrijvende warme lucht.

Bovendien hoef je niet heel lang te stoken om het warm te krijgen in het magazijn. Zodra je de infrarood panelen aanzet, geniet je driect van de weldadige warmte. Met infrarood verwarming is het bovendien prettig en comfortabel werken.

Het lichaam neemt de warmte direct op en dat voelt heel natuurlijk aan. Bovendien heb je met infrarood heaters geen last van benauwde warme lucht door het vele stoken.

Ben je op zoek naar loods verwarming? Volg dan deze link.

De voordelen van infrarood verwarming

 • – Energiebesparing en lage bedrijfskosten
 • – Direct vol vermogen en geen opwarmtijd
 • – Zuinige lokale verwarming
 • – Erg betrouwbaar
 • – Simpel aan te sturen en te regelen
 • – Eenvoudig te monteren
 • – Geen onderhoud
 • – Te combineren met zonnepanelen

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Positie van infrarood verwarming

De positie van de infrarood verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt. Het beste is om de infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. Zo raken de infrarood stralen de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan.

De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden geplaatst. Op deze manier heeft de heater een groot warmtebereik. Tevens is de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De verwarmingen kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen, op bijvoorbeeld 8 meter.

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen is vervolgens afhankelijk van een drietal factoren:

 • – de hoogte van het pand
 • – de isolatiewaarde
 • – het aantal m2 dat verwarmt moet worden.

Zorg ervoor dat de infrarood stralen niet worden onderbroken. Plaats bijvoorbeeld nooit een stelling of ander object voor de heater. Dit levert namelijk warmte verlies op. 

Over ons

Heeft u interesse in infrarood magazijn verwarming?

Wij helpen u graag verder. Als specialist en marktleider in levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen, weten wij exact wat u nodig heeft.

HeatXL adviseert op het gebied van wand-gemonteerde en draagbare verwarmingsmodellen en weten alles van ruimte- en zone verwarming.

Als distributeur van diverse A-merken leveren wij altijd hoogstaande kwaliteit en u ontvangt een lange, degelijke garantie.

Met onze producten en gespecialiseerde kennis zijn we niet de goedkoopste op de markt, maar met een veel lager energieverbruik is uw investering snel weer terug verdiend.