Warmtestraler infrarood

Zuinige warmtestraler infrarood

Ben je op zoek naar een warmtestraler infrarood? Dan geven wij je graag een uitgebreid advies op maat.

Infrarood verwarming is een ideale manier van verwarmen voor de industrie. Of je nu te maken hebt met een loods, garage, industriehal of een andere grote werkplek die moeilijk te verwarmen is? Met een warmtestraler infrarood kan je direct die plek verwarmen waar het nodig is.

Daarmee stook je zuinig en lokaal en dat levert je onmiddellijk lagere bedrijfskosten op. Tenslotte bespaar je veel op energie, want een warmtestraler infrarood verwarmt alleen daar waar en wanneer jij dat wilt.

Traditionele verwarming: energieverspilling

Wanneer je een industrie werkplaats, loods, garage of opslagruimte verwarmt met traditionele vormen van verwarming, krijg je altijd te maken met verspilling van energie.

Vaak zijn deze ruimtes tenslotte hoog, is er veel sprake van openstaande of regelmatig opengaande deuren en verder verwarm je veel plekken die niet verwarmd hoeven te worden.

Traditionele vormen van verwarming verwarmen de lucht. Dat betekent dat die lucht omhoog stijgt of wegdrijft naar plekken waar die warmte niet nodig is. Als gevolg daarvan stook je extra lang om de werkplek comfortabel warm te krijgen. Dat is een flinke verspilling van energie.

Kantoor verwarmen met infrarood

Warmtestraler infrarood, zuinig en comfortabel

Een warmtestraler infrarood zorgt voor directe, plaatselijke verwarming. Infrarood panelen verwarmen alleen het gebied dat jij verwarmd wilt hebben.

Met infrarood verwarm je bovendien niet de lucht, maar objecten of personen. Daardoor kan de warmte van een warmtestraler infrarood niet wegdrijven en blijft die exact op de plek waar het nodig is.

Die warmte voelt comfortabel en natuurlijk aan, zoals de zon die op je lichaam schijnt. De lucht daarentegen blijft heerlijk fris en dat werkt erg prettig.

Infrarood verwarming kan je direct inschakelen wanneer er een warmtebehoefte is. Er is geen sprake van een opwarmtijd. In mum van tijd is het warm. Daardoor bespaar je ook weer op de energiekosten.

Deze oplossing is ook geschikt voor het verwarmen van een industriehal.

Grote ruimte elektrisch verwarmen

Een grote ruimte elektrisch verwarmen met infrarood straling is dé ideale oplossing. Het centrale verwarming systeem is daarmee overbodig. Door een infrarood heaters te gebruiken voor grote ruimtes, bespaar je per jaar enorm op de verwarmingskosten.

Daarnaast heeft stralingswarmte met infrarood velen voordelen ten opzichte van luchtverwarming.

De voordelen van een warmtestraler infrarood

  • – Geluidloos lokaal verwarmen
  • – Geen verkwistende opwarm periode
  • – Beschermt tegen vocht en kou
  • – Comfort op de juiste plaats
  • – Lage verbruikskosten
  • – Directe warmte zonder verspilling
  • – Betrouwbare superieure kwaliteit
  • – Te combineren met zonnepanelen
  • – Geurloze en geluidloze warmte

Toepassing warmtestraler infrarood

Infrarood panelen zijn zowel mobiel als wandmodel verkrijgbaar. Pas infrarood verwarming toe in garages, loodsen, houtwerkplaatsen en -verwerkende industrie, werkplaatsen voor metaalbewerking, opslagruimtes en bijbehorende kantoor units of assemblage loodsen.

Infrarood verwarming is ook perfect voor de voedselindustrie en voldoet aan de eisen voor verwarming in zogenaamde ATEX-zones.

industriële verwarming bedrijven

Hoe elektrische infrarood verwarming werkt

Elektrische infrarood verwarming werkt volgens het natuurlijke principe van de zon. De industriële elektrische heaters van HeatXL maken gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de weldadige warmte. Net zoals de warme zonnestralen.

Net als de zon de aarde verwarmt, verhitten de infrarode warmtestralen de ruimte. Dit is een zeer aangename directe warmte.

Het belangrijkste verschil met een conventionele verwarming systeem is dat infrarood stralers niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de ruimte. Denk hierbij aan de wanden, vloer en machines die in het gebouw staan.

De objecten slaan de warmte op en weerkaatsen deze terug. Op deze manier voel je van alle kanten de warmte. Je hebt daardoor geen ongezonde luchtstromingen door de ruimte.

De elektrische heaters verdelen de infrarode warmtestralen gelijkmatig over de oppervlakken van de ruimte. Het creëert een bijzonder comfortabel en gezond klimaat.

Tevens vindt er geen luchtcirculatie plaats. Dit is bijzonder gunstig voor mensen met een allergie.

Infrarood verwarmingen hebben lage aanschafkosten, een grote diversiteit aan ontwerpen en een zeer hoge efficiëntie. De industriële infrarood stralers hangen op een hoogte van ten minste 3 meter of hoger en hebben een hoog rendement.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Lange en korte golf infrarood straling

Er is een verschil in lange en korte golf infrarood straling. De industriële heaters die HeatXL levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur.

Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële ruimtes binnen en buiten te gebruik. Je ziet ze bijvoorbeeld ook vaak in de vorm van terras verwarmer elektrisch bij horeca gelegenheden. Daardoor kunnen de gasten langer buiten zitten.

Infrarood verwarmingen met een lange golf infrarood straling, de ir C-straling, worden toegepast voor woningen en kantoren.

De vroegere elektrische kachel, evenals elektrische convectoren, is niet meer te vergelijken met de moderne infrarood panelen van nu. Infrarood paneel is namelijk in vele designs verkrijgbaar. Het is een aanwinst voor iedere woning of kantoorruimte.

Elektrische infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit. Waarna vervolgens de energie wordt omgezet in warme onschadelijke infrarood straling.

Lokale verwarming voor niet geïsoleerde ruimte

Elektrische heaters zijn uitermate geschikt om in te zetten als lokale verwarming. Grote loodsen of bedrijfshallen hebben vaak enkel glas en zijn niet goed geïsoleerd. Echter zijn de korte golf infraroodstralen niet gevoelig voor lucht bewegingen. Daardoor zijn infrarood stralers goed in te zetten in een niet geïsoleerde ruimte.

Een ander zeer groot voordeel is dat elektrische heaters zeer goed in staat zijn om doelgericht een zone te verwarmen in een grote ruimte.

Bijvoorbeeld waar de werkbanken in de loods staan of een receptie gedeelte. Ze zijn dus perfect om in te zetten in grote loodsen, bedrijfshallen of garages. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen daar waar het nodig is.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Natte, vochtige of ATEX ruimtes

HeatXL is dé expert in elektrische verwarmingen door middel van infrarood straling. Wij leveren infrarood heaters voor gebruik onder zware omstandigheden. Bijvoorbeeld voor bedrijven met vochtige, natte of stoffige werkplaatsen.

Tevens hebben wij ATEX goedgekeurde verwarming systemen voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

Over HeatXL

HeatXL is sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel wand gemonteerde als draagbare verwarmingsmodellen om specifieke zones of ruimtes te verwarmen.

Als distributeur van A-merken leveren wij altijd de beste kwaliteit en ontvangt je een degelijke en lange garantie. Wij zijn niet de goedkoopste in de markt, maar wel de beste.

Door het zuinige energieverbruik van infrarood verwarming verdienen onze klanten de investering al snel terug.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling. Neem contact op via onze website of bel met de klantenservice.