Industriële elektrische verwarming

Industriële elektrische verwarming zuinig

Als je op zoek bent naar industriële elektrische verwarming is infrarood verwarming de beste keuze.

Elektrische infrarood verwarming is namelijk zuinig in verbruik. Het verwarmt immers alleen lokaal. Daardoor bespaar je direct enorm op de verbruikskosten.

Bovendien werkt het personeel bijzonder comfortabel onder deze moderne vorm van verwarming.

Industriële elektrische verwarming, zoals infrarood stralers zijn geschikt voor bedrijfshallen, loodsen en hoge bedrijfshallen. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken in zware omstandigheden. Bijvoorbeeld op natte, vochtige of stoffige plekken.

En niet te vergeten voor speciale ATEX-zones. Daarvoor heeft HeatXL sterke verwarming systemen, welke zijn goedgekeurd voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

De warmte stralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoge energie conversie.

Kantoor verwarmen met infrarood

Industriële elektrische verwarming is toepasbaar in:

 • – Zware en lichte constructie loodsen
 • – Werkplaatsen voor bijvoorbeeld metaalbewerking
 • – Opslagruimtes en daarbij horende kantoorunits
 • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
 • – Assemblage loodsen
 • – Productiehallen
 • – Magazijnen
 • – Garages

Zuinig lokaal verwarmen met infrarood verwarming

Het verwarmen van loodsen, garages, werkplaatsen en opslagruimtes door middel van gasverwarming zorgt jaarlijks voor hoge bedrijfskosten.

De ouderwetse gasverwarming, zoals CV, verwarmt de lucht. Allereerst stijgt de lucht omhoog, daardoor duurt het lang voordat je de warmte beneden voelt. Daarnaast verdwijnt lucht door gaten, kieren en openstaande deuren.

Industriële gebouwen zijn vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht zo naar buiten ontsnapt. Dit is zonde van alle energie en de daarbij horende kosten.

Lees meer over de nieuwste en beste manier van bedrijfshal verwarmen.

industriële elektrische verwarming

Directe warmte met infrarood heater

De industriële infrarood heater warmt heel direct een bepaalde zone op. Daar waar het nodig is. Je hoeft daarom niet het hele pand te verwarmen. Dit scheelt enorm in de energie kosten.

De infrarood heaters stralen direct alle energie uit naar de zone waar de warmte nodig is. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en de mensen die zich in het stralingsgebied bevinden. De korte golf infrarood stralen raken de huid, waardoor je het aangenaam warmt krijgt.

Infrarood warmte kan je vergelijken met de zonnestralen. Zodra je in de zon loopt voel je de warmte op je huid. Ga je uit de zon, dan voelt het koeler. Zo werken industriële infrarood verwarmingen ook.

De industriële verwarmingen die HeatXL levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële en grote ruimtes.

De voordelen van industriële infrarood verwarming

 • – Lage bedrijfskosten door energiebesparing
 • – Geen opwarmtijd maar directe warmte
 • – Simpel te regelen en aan te sturen
 • – Grote betrouwbaarheid
 • – Zuinig lokaal verwarmen
 • – Mobiel of eenvoudig te monteren
 • – Geen onderhoud
 • – Te combineren met zonnepanelen

Duurzame infrarood warmtestraler

Infrarood warmtestraler voor jouw industrieel pand is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Door de ruimte met elektrische infrarood heaters te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas. Je bespaart wel tot 80% op de kosten voor verwarming.

Over HeatXL

HeatXL is sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel wand gemonteerde als draagbare verwarmingsmodellen om specifieke zones of ruimtes te verwarmen.

Als distributeur van A-merken leveren wij altijd de beste kwaliteit en ontvangt je een degelijke en lange garantie. Wij zijn niet de goedkoopste in de markt, maar zeker wel de beste.

Door het zuinige energieverbruik van infrarood verwarming verdienen onze klanten de investering al snel terug.