Industriële verwarming bedrijven

Zuinige industriële verwarming bedrijven

Industriële verwarming bedrijven daar is tegenwoordig veel vraag naar. Bedrijven proberen te besparen op energiekosten of willen overstappen op elektrisch verwarmen.

Elektrische infrarood heater voor bedrijfshal is een goede oplossing om de ruimte efficiënt en duurzaam te verwarmen. Een bedrijfshal in zijn geheel opwarmen is namelijk zeer kostbaar en niet milieubewust.

Een infrarood heater elektrisch is gasloos, duurzaam, werkt efficiënt en tevens effectief. Met een industriële verwarming bedrijfshal behoud je altijd de juiste aangename en constante temperatuur.

De HeatXL robuuste elektrische infrarood verwarming is tevens zeer geschikt voor gebruik in een veeleisende industriële omgeving.

Daarnaast kunnen onze verwarmingen ook worden gebruikt onder zware omstandigheden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld vochtige, stoffige of natte werkplaatsen.

Onze industriële toepassingen zijn ook geschikt voor bedrijven die te maken hebben met ATEX-zones. Daarbij leveren wij sterke systemen. Deze zijn goedgekeurd voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Industriële verwarming voor werkplaats

Ten eerste kan elektrische infrarood stralers voor een industriële omgeving worden gebruikt in productiehallen. Ten tweede ook in werkplaatsen van alle soorten en maten.

De infrarood verwarming is geschikt voor zware en lichte constructie loodsen. En niet alleen voor assemblage loodsen maar ook in werkplaatsen. Zoals bijvoorbeeld de metaalbewerking en houtwerkplaatsen. Eveneens voor de verwerkende industrie of opslagruimtes en bijbehorende kantoor units.

Onze industriële verwarming zorgt voor comfort ter plaatse op iedere werkplek en is extreem zuinig.

Het is een erg efficiënte warmtebron met infraroodstraling die effectief door je lichaam wordt opgenomen. Je verwarmt alleen de zone waar jij dat wilt.

Kantoor verwarmen met infrarood

Zuinig lokaal verwarmen

Bedrijven in de industriële sector kampen vaak met grote en hoge werkplekken zoals loodsen, garages of werkplaatsen.

Om zulke ruimtes goed te verwarmen schiet traditionele verwarming meestal tekort. Het duurt vaak dagen voor een ruimte comfortabel warm is en daarmee is stoken natuurlijk kostbaar.

Het betalen van hoge energiekosten, terwijl warme lucht veelal omhoog trekt of wegdrijft uit openstaande deuren, is dweilen met de kraan open.

Met infrarood verwarming ben je van dit probleem af. Industriële infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in deze ruimte.

De industriële warmtestralers van HeatXL gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten, zoals loodsen en garages.

De voordelen van infrarood verwarming

  • – Grote betrouwbaarheid
  • – Zuinig lokaal verwarmen
  • – Mobiel of eenvoudig te monteren
  • – Geen onderhoud
  • – Simpel te regelen en aan te sturen
  • – Lage bedrijfskosten door energie besparing
  • – Geen opwarmtijd maar directe warmte
  • – Te combineren met zonnepanelen

industriële verwarming bedrijven

Hoe werkt industriële infrarood verwarming?

Elektrische infrarood verwarming werkt lokaal en direct waar jij dat wilt.

De infrarood panelen stralen direct alle energie uit naar het gebied waar warmte nodig is. Infrarood heaters verwarmen niet de lucht, maar alles wat zich daaronder bevindt zoals personen of objecten.

Omdat de lucht niet verwarmd wordt voelt de omgeving comfortabel aan voor de personen die zich in het warmte bereik bevinden.

Je kan de warmte van infrarood panelen vergelijken met zonnewarmte. De straling wordt effectief door je lichaam opgenomen en dat voelt natuurlijk en comfortabel aan.

Lees meer over industrie verwarming bedrijven en de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Over HeatXL

HeatXL is sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel wand gemonteerde als draagbare verwarmingsmodellen om specifieke zones of ruimtes te verwarmen.

Als distributeur van A-merken leveren wij altijd de beste kwaliteit en ontvangt je een degelijke en lange garantie. Wij zijn niet de goedkoopste in de markt, maar wel de beste.

Door het zuinige energieverbruik van infrarood verwarming verdienen onze klanten de investering al snel terug.