Infrarood verwarming bedrijfshal

Besparende infrarood verwarming bedrijfshal

Infrarood verwarming bedrijfshal nodig? Bij HeatXL vind je exact wat je zoekt. Infrarood verwarming is een zuinige en directe oplossing voor het verwarmen van jouw industriële ruimte.

De elektrische heaters zijn ook zeer goed inzetbaar om aparte ruimtes of zones in een bedrijfshal te verwarmen, zonder veel energie te verspillen. De  warmtestralers werken namelijk direct. Ze hebben geen voorverwarm tijd nodig. Daardoor zijn ze zuinig, effectief en duurzaam.

Zelfs onder zware omstandigheden, zoals een vochtige of natte hal of bij ATEX-zones, werkt infrarood verwarming optimaal.

Omdat je niet een hele hal hoeft te verwarmen, maar alleen de zone waar de warmte nodig is, bespaar je enorm op de kosten. Bovendien is een industriële verwarming zuinig in gebruik.

Besparing op verbruik

Bedrijfshal zuinig lokaal verwarmen

Bij het verrichten van werkzaamheden is het niet altijd noodzakelijk om de gehele hal te verwarmen. In veel gevallen is lokale verwarming voldoende.

Met name als je een vaste werkplek hebt ingericht waar het personeel diverse taken uitvoert, is het handig alleen deze plek goed te verwarmen.

Plaatselijk comfort is niet vanzelfsprekend. Met traditionele verwarming wordt de lucht verwarmd en die drijft al snel weg.

De elektrische infrarood verwarming voor bedrijfshal daarentegen verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. De elektrische heaters verwarmen namelijk direct de objecten en mensen in de ruimte.

De objecten houden de warmte vast. Daarnaast weerkaatsen de infrarood stralen op bijna alles wat zich in de ruimte binnen het bereik van de heater elektrisch bevindt.

Deze gerichte manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid in het pand.

Infrarood verwarming, hoe werkt dat?

Infrarood verwarming heeft een stralingsenergie die je kan vergelijken met de warmte van zonnestralen. De warmte van deze energie wordt effectief opgenomen door ons lichaam.

Deze warmte voelt natuurlijk en comfortabel aan omdat de lucht om je heen niet benauwd of warm is. Infrarood verwarming in jouw bedrijfshal heeft een aangenaam neutraal licht dat wordt gecorrigeerd door normale bedrijfsverlichting.

Deze vorm van verwarming voelt daarom prettig aan en is bovendien gezond voor je fysiologie. De infrarode stralen hebben namelijk een ontspannende werking op de spieren. En het is bovendien goed voor de bloedsomloop.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Infrarood verwarming bedrijfshal is duurzaam

Infrarood verwarming bedrijfshal is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Door jouw bedrijfshal met infrarood warmtestralers te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas.

De voordelen van infrarood straling

Met infrarood verwarming verwarm je op een zuinige manier een zone van de hal. Doordat een ir warmtestraler geen opwarmtijd nodig heeft, geniet je direct van de warmte op je lichaam.

Dat scheelt uiteraard aanzienlijk in energieverbruik en dat is direct merkbaar in de bedrijfskosten. Infrarood verwarming is eenvoudig om te monteren aan de wand of plafond.

Of gebruik onze mobiele stralers. Deze kan je overal neerzetten waar je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit.

Daarnaast behoeven elektrische infrarood heaters geen onderhoud. Dit scheelt natuurlijk ook weer in de kosten. De verwarming regel je eenvoudig met een thermostaat welke je op afstand bedient.

Combineer de infrarood heaters met zonnepanelen, zodat je een nog grotere besparing realiseert.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Uitgebreid assortiment van goede kwaliteit

Voor het lokaal verwarmen van de werkplekken hebben wij een grote collectie panelen en heaters van verschillende wattages en formaten.

Welke je kiest is afhankelijk van het doel en wat je nodig hebt aan verwarmde ruimte. Natuurlijk adviseren wij je graag daarover.

Heb je een bijzonder productie proces en daarom behoefte aan speciale verwarming? Ook dan is infrarood verwarming ideaal.

Met infrarood verwarming maak je de grote ruimtes heerlijk warm met minimale energiekosten. Tevens houd je de luchtvochtigheid en het binnenklimaat op peil.

Ook ATEX-zones kunnen verwarmd worden met infrarood panelen, omdat de HeatXL heaters voldoen aan de normen voor het verwarmen van ruimtes met ontvlambare gassen en stoffen.

Meer informatie over industriële verwarming voor bedrijven en loodsen kan je hier vinden.

Over ons

HeatXL is al sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel mobiele als wand gemonteerde verwarming modellen waarmee je specifieke ruimtes of zones verwarmt.

Als A-merken distributeur leveren wij altijd hoogstaande kwaliteit producten. Tevens ontvang je een lange degelijke garantie. Wij zijn niet de goedkoopste op de markt, maar wel de beste.

Met onze zuinige infrarood verwarmingspanelen verdien je de investering al snel terug.