Infrarood verwarming loods

Zuinige infrarood verwarming loods

Infrarood verwarming loods regelen? Laat je adviseren door de specialisten van HeatXL.

Goed en zuinig je loods verwarmen is namelijk geen gemakkelijke taak. Ten eerste zijn loodsen zijn vaak groot en hoog. Ten tweede zijn ze niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht wegdrijft.

Juist wanneer je vaak te maken hebt met opengaande deuren. Of wanneer er sprake is van een grote ruimte, dan is het verstandig gebruik te maken van infrarood verwarming.

Loods of niet, het is altijd prettig als je plaatselijk kan verwarmen zonder overbodige energiekosten te maken. Infrarood verwarming is zuinig en dat zie je direct terug in de lagere bedrijfskosten.

infrarood verwarming kantoor

Hoe werkt elektrische infrarood loods verwarming?

Elektrische infrarood loods verwarming werkt door middel van infrarode straling en is een efficiënte en goedkope manier. In tegenstelling tot traditionele verwarming systemen verwarmt infrarood verwarming niet de lucht, maar de voorwerpen en mensen in de ruimte. Dit vindt plaats door middel van korte golf infrarood stralingswarmte, ir-a genoemd.

Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder grote luchtverplaatsing te genereren. De objecten nemen op hun beurt deze warmte op en weerkaatsen het terug de ruimte in. Daardoor ontstaat er een cyclus.

De direct gestookte gaskachel maakt gebruik van warme lucht circulatie, waarbij de warmte de ruimte in wordt geblazen.

Bij infrarood heaters vindt er géén warme lucht circulatie plaats. Daardoor is dit type verwarming ideaal voor personen met een allergie of ademhaling problemen. Bovendien werkt het systeem geur- en geluidloos.

Door de stralingswarmte is infrarood verwarming ideaal voor grote ruimtes zoals loodsen, maar ook magazijnen, kantoren en showrooms. Er dient immers geen grote massa lucht opgewarmd te worden.

De voordelen van infrarood verwarming

 • – Mobiel te gebruiken of eenvoudig te monteren
 • – Lage bedrijfskosten door energiebesparing
 • – Zuinig lokaal verwarmen
 • – Simpel te regelen en aan te sturen
 • – Grote betrouwbaarheid
 • – Geen onderhoud
 • – Geen opwarmtijd maar directe warmte
 • – Te combineren met zonnepanelen

Industriële infrarood panelen zijn toe te passen in:

 • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
 • – Assemblage loodsen
 • – Zware en lichte constructie loodsen
 • – Werkplaatsen voor metaalbewerking
 • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
 • – Voedsel industrie
 • – ATEX-zones

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Industriële infrarood stralers voor jouw loods

De infrarood stralers van Heat XL zijn ontworpen voor gebruik in een loods. Door korte golf verwarming op de werkplek en infrarood panelen met een hoge temperatuur kan je rekenen op een perfecte verdeling van de warmte.

Onze infrarood heaters kunnen ook onder zware omstandigheden worden gebruikt, zoals op natte en vochtige plekken.

Tevens voor ATEX-zones zijn de industriële infrarood stralers van HeatXL geschikt. Ze voldoen aan de speciale vereisten voor speciale elektrische apparatuur en kunnen veilig in een explosie gevaarlijke omgeving worden gebruikt.

Lees meer over de mogelijkheden van infrarood verwarming toepassen in een garage.

Halogeen stralers

De industriële warmtestralers van HeatXL gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens uitermate geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Zoals een garage of werkplaats.

Maar ook magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen. De warmte stralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoge energie conversie.

De korte golf warmtestralers moeten altijd op minimaal 3 meter hoogte worden geïnstalleerd. Dit komt door de krachtige zichtbare warme ir straling.

De infrarood verwarmingen met lange golf infrarood stralen zijn uitermate geschikt als hoofd- of bijverwarming in je huis of kantoor. Deze ir panelen zijn tevens te koop bij HeatXL.

Kantoor verwarmen met infraroodDe levensduur van infrarood warmtestraler

De levensduur van een industriële infrarood warmtestraler van HeatXL is 5.000 tot 7.000 uur bij een output op vol vermogen. Wanneer je de heater echter reguleert met een HeatXL Energy Comfort Controller gaan ze aanzienlijk langer mee. De warmtestralers zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Uit betrouwbare testen is overigens gebleken dat bij gevarieerd output gebruik de warmtestralers in staat zijn om maar liefst ruim 50.000 uur mee te gaan.

Warmtestralers hebben zeer weinig onderhoud nodig. Ze bevatten namelijk geen draaiende onderdelen die snel kapot gaan, zoals bij een luchtverwarming. Mocht er toch een onderdeel vervangen worden? Geen probleem, HeatXL heeft altijd reserve onderdelen op voorraad.

Over HeatXL

HeatXL is de specialist op het gebied van infrarood systemen.

Als marktleider in levering en installatie bieden wij diverse infrarood verplaatsbare verwarmingen aan, maar ook typen voor wandmontage. Al onze infrarood systemen bieden verwarming aan ruimtes of zones en werken plaatselijk.

Als distributeur voor diverse A-merken leveren wij uitsluitend hoogwaardige kwaliteit producten. Je ontvangt dan ook een lange degelijke garantie.

Onze verwarmingsmodellen zijn energiezuinig en leveren jouw bedrijf gegarandeerd economisch voordeel op.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische verwarming met infrarood straling.