Verwarming bedrijfsruimte

Zuinige verwarming bedrijfsruimte

Een zuinige verwarming bedrijfsruimte, welk bedrijf wil dat nu niet? Met een traditionele verwarming is het verwarmen van een grote ruimte niet alleen tijdrovend, maar ook erg kostbaar.

Vaak is een bedrijfsruimte groot en hoog. Denk maar aan een bedrijfshal van 8 meter hoog. Warme lucht gaat eerst naar boven, alvorens de warmte naar beneden zakt. Voordat de warmte beneden op een behaaglijke temperatuur is ben je een lange tijd aan het stoken.

Dat betekent dat je continue moet verwarmen en dat is een behoorlijke verspilling van energie. Tevens zijn de kosten daarvoor erg hoog. Met infrarood verwarming voor bedrijfsruimtes heb je deze problemen niet.

Je verwarmt namelijk alleen de objecten of personen die het nodig hebben en niet de lucht. Daardoor blijft de warmte altijd lokaal.

Infrarood verwarming bedrijfsruimte

Hoe infrarood verwarming bedrijfsruimte precies werkt is het eenvoudigst uit te leggen door te denken aan de warmte van de zon.

Als je buiten in de zon loopt voel je de aangename warmte die je lichaam verwarmt. Deze warmte voelt heerlijk aan. Zodra je weer in de schaduw gaat lopen, voel je het temperatuur verschil. Zo werkt het ook met infrarood verwarming.

Elektrische infrarood heater voor bedrijfsruimte werken zoals de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV straling. De industriële elektrische heater van HeatXL maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Net zoals de warme zonnestralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters. Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Zeker wanneer een industriële ruimte groot en slecht geïsoleerd is.

Met infrarood heaters verwarm je alleen dat deel waar de warmte nodig is. Er is geen sprake van verwarmde lucht die opstijgt, maar alleen een warmte die wordt opgenomen door de mensen die zich in het bereik van de infrarood straling bevinden.

Ideaal als je slechts een deel van de bedrijfsruimte wilt verwarmen.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

De voordelen van infrarood verwarming bedrijfsruimte

Eén van de grootste voordelen van infrarood verwarming is het besparen van energie. Doordat je de bedrijfsruimte lokaal verwarmt, spaar je op de stookkosten. Dit maakt de elektrisch warmte straler veel zuiniger dan een traditionele verwarming.

Bij infrarood verwarming is ook geen sprake van opwarmtijd voor een comfortabele temperatuur. Daardoor heeft u direct berekenbare lagere bedrijfskosten.

Infrarood verwarming is eenvoudig te monteren en behoeft tevens geen onderhoud. De stralers zijn eenvoudig aan te sturen en te regelen en zijn zowel te monteren aan de wand als verkrijgbaar in een verplaatsbare, draagbare versie.

Wilt je graag investeren in het milieu door te starten met elektrische verwarming?

Dan is het wellicht ook goed te weten dat je infrarood verwarming prima kan combineren met zonnepanelen voor een nog grotere besparing.

Toepasbaarheid industriële infrarood verwarming

  • – Zware en lichte constructie loodsen
  • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
  • – Werkplaatsen voor metaalbewerking
  • – Assemblage loodsen
  • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor niets
  • – Voedsel industrie
  • – ATEX-zones

industriële verwarming bedrijven

Industriële infrarood stralers

Industriële infrarood stralers zijn ontworpen voor het gebruik in een bedrijfsruimte. De werkplek wordt verwarmd door korte golf verwarming en panelen met een hoge temperatuur. Met als gevolg een perfecte warmte verdeling in de ruimte.

Heb je speciale behoeften bij de verwarming van jouw bedrijfsruimte? Infrarood heaters van HeatXL zijn ook toepasbaar in natte, vochtige of tochtige plekken. En houden op deze manier ook specifieke producten op de juiste temperatuur en vochtigheid.

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Lees hier meer over verwarmen met infrarood in een bedrijfshal.

Over ons

HeatXL is specialist en marktleider in het leveren en installeren van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden een uitgebreid assortiment voor zone- en ruimteverwarming van loodsen, bedrijfshallen, kantoorgebouwen en woonhuizen.

Als exclusief distributeur voor diverse A-merken leveren wij altijd hoogstaande kwaliteit met een lange degelijke garantie.

We zijn dan misschien niet de goedkoopste, maar wel dé beste. Onze producten zijn energiezuinig en leveren gegarandeerd economisch voordeel op.

Daarom is infrarood verwarming een uitstekende investering!