Goedkoop loods verwarmen

Met infrarood goedkoop loods verwarmen

Goedkoop loods verwarmen? Het kan met infrarood verwarming. Met elektrische infrarood systemen verwarm je namelijk direct de plek waar je aan het werk bent. Niet de lucht er omheen!

Daardoor is infrarood verwarming zuinig in gebruik. Je verspilt geen energie, omdat je heel gericht een zone verwarmt met de warme infrarood stralen. Op deze manier geniet je van een comfortabele warmte met lage energiekosten.

Door lokaal te verwarmen heb je een perfecte warmte verdeling. Daardoor werkt infrarood verwarming ook ideaal op plekken waar verwarming echt van belang is. Zoals in koude en vochtige loodsen.

Waarom traditionele verwarming niet werkt

Een loods is vaak groot en hoog. Als je gebruik maakt van traditionele verwarming, zoals CV of gasverwarming, verwarmt je uiteindelijk puur de lucht in de loods.

Die warme lucht trekt echter snel naar boven, want warme lucht stijgt eerst. Het duurt een lange tijd voordat je de warmte beneden op de werkplek voelt.

Als gevolg daarvan heb je een langere opwarmtijd. Dat zorgt direct voor veel hogere energiekosten.

Vaak gaat traditionele verwarming daarom gepaard met geldverspilling. En wat denk je van warmteverlies door open staande deuren? Of kieren en gaten in muren en daken.

Loodsen zijn vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de warmte snel naar buiten ontsnapt. Op deze manier blijf je stoken.

Kantoor verwarmen met infrarood

Hoe werkt infrarood verwarming precies?

Infrarood verwarming werkt als de warmte van de zon. Als buiten in de schaduw loopt en je gaat in de zon lopen, voel je direct de warme stralen op je huid.

Je lichaam houdt de warmte vast. De warme stralen voelen prettig aan. Met infrarood verwarming ervaar je eenzelfde warmte. Niet de lucht, maar je lichaam wordt verwarmd en dat voelt heel natuurlijk aan.

De warme infraroodstralen voel je direct. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen opwarmtijd nodig.

Is de warmte niet meer nodig? Dan schakel je de stralers weer uit. Daardoor hoef je niet onnodig te stoken. Op deze manier kiest je direct voor het goedkoop verwarmen van de loods.

Goedkoop loods verwarmen is mogelijk in:

  • – Lichte en zware constructie loodsen
  • – Assemblage loodsen
  • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
  • – Werkplaatsen voor bijvoorbeeld metaalbewerking
  • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
  • – Voedsel industrie
  • – ATEX-zones

De voordelen van goedkoop loods verwarmen

Eén van de belangrijkste voordelen van goedkoop loods verwarmen is de besparing van energie. Door in jouw loods juist lokaal te verwarmen stook je een stuk zuiniger. Dit merk je gelijk aan de daling van de verwarming kosten.

Een elektrische heater heeft geen opwarmtijd nodig heeft, zoals bij traditionele soorten van verwarming. Daardoor ervaar je gelijk de lagere bedrijfskosten. Infrarood verwarming is bovendien overal inzetbaar.

Wij leveren zowel draagbare modellen als monteerbare modellen. Je installeert de verwarming eenvoudig aan de muur of plafond. De infrarood verwarming is eenvoudig aan te sturen via een thermostaat.

Elektrische heaters hebben geen onderhoud nodig, omdat ze geen draaiende onderdelen hebben. Er kan dus weinig kapot gaan. Met infrarood verwarming heb je een onderhoudsvrij leven.

Wil je ook graag rekening houden met het milieu? Ook dan is infrarood verwarming een goede keuze. Combineer de heaters met zonnepanelen.

Meer informatie over industriële verwarming kan je op deze pagina lezen.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Bij het goedkoop verwarmen van een bepaalde zone is de beste positie voor de elektrische verwarming boven hoofdhoogte. Advies is om de infrarood heater op ongeveer drie à vier meter hoog te monteren en met een hoek van ongeveer 45 graden.

Op deze manier zorg je ervoor dat de warmtestralen de zijkant van het lichaam verwarmen. Nog beter is om twee elektrische heaters op te hangen, zodat van beide kanten het lichaam wordt verwarmd. Precies wat je nodig hebt, dit verhoogt vervolgens het comfort niveau.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Het verschil tussen infrarood paneel en warmtestraler?

Het verschil tussen infrarood paneel en warwarmtestraler is dat stralers sterkere warmte uitstralen.

– Infrarood paneel zijn zogenaamde donker stralers. Deze zenden lange golf infrarood stralen (infrarood-C) uit, welke vervolgens diep in de huid doordringt. Het verwarmt je lichaam op een natuurlijke manier. Deze worden in huizen en kantoren toegepast.

– Infrarood warmtestraler genereert een rood licht. Het gaat daarbij om korte golf infrarood (infrarood-A) met deels een zichtbare golfengte. De infrarood warmte wordt daardoor effectief door je lichaam opgenomen. Deze stralers worden bij industriële panden toegepast.

Korte golf infrarood stralen

De industriële warmtestralers van HeatXL gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Zoals een loods, garage of werkplaats.

Maar ook magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen. De warmte stralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoge energie conversie.

Je bespaart al snel vele euro’s op de kosten van verwarming met de infrarood stralers van HeatXL.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Over ons

HeatXL is specialist en marktleider in het leveren en installeren van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden een uitgebreid assortiment voor zone- en ruimteverwarming van loodsen, bedrijfshallen, kantoorgebouwen en woonhuizen.

Als exclusief distributeur voor diverse A-merken leveren wij altijd hoogstaande kwaliteit met een lange degelijke garantie.

We zijn dan misschien niet de goedkoopste, maar wel dé beste. Onze infrarood systemen zijn energiezuinig en leveren gegarandeerd economisch voordeel op.

Daarom is infrarood verwarming een uitstekende investering.