Elektrische verwarming bedrijfshal

Zuinige elektrische verwarming bedrijfshal

Elektrische verwarming bedrijfshal regelen? Wij geven je graag een uitgebreid advies over de juiste manier van verwarmen.

Traditionele verwarming is vaak niet effectief. Een bedrijfshal is vaak groot en hoog. Het energieverbruik van zo’n ruimte is groot.

De warme lucht stijgt eerst omhoog. Voordat de warmte beneden duurt vaak lang.

Met een luchtverwarming systeem ontsnapt de warmte direct naar buiten, wanneer er een deur openstaat. Tevens is een bedrijfshal vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht ook ontsnapt. Je verliest daardoor veel op de energie en dit merk je gelijk aan de stookkosten.

Infrarood verwarming verwarmt de objecten en personen waar de straling op gericht is, niet de lucht. Hierdoor hoeft je de lucht temperatuur niet meer aan te passen en dat scheelt direct in de kosten.

Het voordeel van een korte golf infrarood straler is dat deze niet gevoelig is voor luchtbeweging. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om een bedrijfshal te verwarmen.

Korte golf infrarood straling

Elektrisch verwarmen van bedrijfshal

Heb je besloten over te stappen op het volledig elektrisch verwarmen van jouw bedrijfshal om het milieu te sparen?

Kies dan voor elektrische verwarming door infrarood panelen. Overstappen op elektrische verwarming is niet alleen beter voor de wereld om ons heen. Maar bovendien veel zuiniger in verbruik.

De energiekosten dalen direct, omdat je niet meer de volledige bedrijfshal hoeft te verwarmen. Alleen daar waar warmte nodig is.

Door met infrarood heater elektrisch de bedrijfshal te verwarmen is absoluut kosten besparend. Dit komt doordat een infrarood heater heel gericht een zone verwarmt. Daardoor hoef je niet de hele bedrijfshal te verwarmen, zoals met luchtverwarming. Doordat je alleen de zone verwarmt waar het nodig is, bespaar je flink op de energiekosten.

Daarnaast kost het drie keer zoveel energie om de luchtmassa te verwarmen, dan wanneer je alleen de objecten in de ruimte verwarmt. Door gericht te verwarmen kan het een besparing opleveren van maar liefst 80 procent per jaar.

Gericht verwarmen is efficiënt wanneer je alleen bepaalde werkplekken wilt verwarmen. Denk hierbij aan een werkbank of receptie. Daar waar het personeel aan het werk is.

De voordelen van infrarood heaters

  • – Te combineren met zonnepanelen
  • – Zuinig lokaal verwarmen
  • – Lage bedrijfskosten door energie besparen
  • – Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
  • – Grote betrouwbaarheid
  • – Simpel te regelen en aan te sturen
  • – Zowel vast als draagbaar te verkrijgen
  • – Geen onderhoud

Uitgebreid assortiment elektrische verwarming

Als je op zoek bent naar een goede elektrische verwarming voor jouw bedrijfshal. Bekijk dan ons uitgebreide assortiment met verschillende formaten en wattages.

Heb je bijzondere wensen omdat je bijvoorbeeld de voorraad verpakkingen wilt beschermen tegen overmatige kou of vocht?

Werk je met zogenaamde ATEX-zones waar mogelijk ontvlambare gassen en stoffen aanwezig kunnen zijn?

HeatXL heeft een speciale industriële elektrische heater ontwikkelt die goedgekeurd zijn voor ATEX omgevingen. Dit is de EHSAFE heater van HeatXL. Dit is ‘s werelds eerste en enige korte golf infrarood verwarming welke geschikt is voor ATEX zones.

EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Comfortabele warmte, voor een betaalbare prijs met een efficiënt verbruik.

Infrarood verwarming is een perfecte keuze voor iedereen die zijn bedrijfshal veilig en zuinig wil verwarmen.

Meer over de werking van infrarood verwarming kan je hier lezen.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Over ons

HeatXL levert al sinds 2008 wand-gemonteerde en draagbare verwarmingsmodellen voor elektrische infrarood verwarming.

Als specialist, marktleider en distributeur van A-merken leveren wij alleen hoogstaande kwaliteit infrarood panelen met een degelijke lange garantie.

Wij zijn niet de goedkoopste op de markt, wel de beste.

Door goed te investeren in de juiste verwarming verdien je al snel de aanschaf terug.