Bedrijfshal verwarmen

Zuinig bedrijfshal verwarmen

Een bedrijfshal verwarmen volgens de traditionele methode brengt behoorlijk wat energiekosten met zich mee. Dat is zonde, zeker als je weet dat het veel zuiniger kan. Bijvoorbeeld met onze infrarood verwarming voor bedrijfshallen.

Deze manier van verwarmen zorgt ervoor dat niet de bedrijfshal zelf wordt verwarmd. Maar alleen de plek waar wordt gewerkt.

Daardoor verbruikt je direct minder energie terwijl je een veel comfortabeler werkplaats creëert.

Elektrische heaters met infrarood hebben het grote voordeel dat ze heel gericht en snel een zone van een bedrijfshal verwarmen. Neem als voorbeeld een grote loods of bedrijfshal. Daarbij dien je alleen het gedeelte te verwarmen waar het personeel aan het werk is.

Door gericht te verwarmen bespaar je als bedrijf zijnde enorm op de verwarming kosten. Het is vaak ook niet nodig om een hele bedrijfshal te verwarmen.

Hoe werkt elektrische infrarood heater voor bedrijfshal

Traditionele verwarming werkt niet goed

Een typische bedrijfshal is een grote en hoge ruimte die vaak niet goed geïsoleerd is. Daardoor verbruikt je in de hal, tijdens het verwarmen vaak veel te veel energie.

Als je de luchttemperatuur verhoogt, stijgt de warmte omhoog of verdwijnt naar buiten. Zo heb je er niet direct profijt van. Daarom is een bedrijfshal verwarmen op deze manier niet erg praktisch. En al helemaal niet economisch.

Het kan dagen duren om de temperatuur in de hal op het gewenste niveau te krijgen. Daarbij dragen steeds opengaande deuren bij aan een enorm verbruik. Dat is natuurlijk niet erg kosten efficiënt.

Bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood systemen verwarmen jouw bedrijfshal veel zuiniger dan traditionele verwarmingen, zoals gasheaters of een CV systeem.

Infrarood verwarming maakt gebruik van infrarood stralen die niet de lucht verwarmen maar de objecten en mensen. Denk hierbij aan de vloer, wanden en apparaten.

De warmte die wordt uitgestraald wordt direct opgenomen en vastgehouden. Daardoor kan je de stralers direct richten op de plek waar de warmte nodig is.

De industriële warmtestralers van HeatXL gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Zoals bijvoorbeeld een garage, loods en bedrijfshal.

Op deze manier kan je comfortabel werken met een natuurlijk gevoel van warmte. Een ideale oplossing voor bedrijfshal verwarming.

Kantoor verwarmen met infrarood

De voordelen van infrarood heaters

  • – Lage bedrijfskosten door energie besparing
  • – Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
  • – Simpel te regelen en aan te sturen
  • – Zuinig lokaal verwarmen
  • – Eenvoudig te monteren of draagbaar
  • – Grote betrouwbaarheid
  • – Geen onderhoud
  • – Te combineren met zonnepanelen
  • – Geruisloos en geurloos
  • – Gezonde warmte

Comfort en energiebesparing

Korte golf infrarood straling is een ideale manier om te besparen op het energieverbruik. Tevens verwarm je de bedrijfshal op een milieuvriendelijke wijze. Helemaal als je zonnepanelen gebruikt voor de stroomvoorziening.

Infrarood warmtestralers zijn zeer zuinig in verbruik. Daarnaast behoeven ze geen opwarmtijd. Je geniet direct van de comfortabele warmte. Vervolgens bezorgen ze jou, als ondernemer, ook direct een berekenbare lage energie rekening.

Onze infrarood verwarming is breed inzetbaar. Behalve voor de verwarming van een bedrijfshal, zijn de heaters ook zeer goed te gebruiken voor het verwarmen van onder andere garages, loodsen, werkplaatsen, opslagruimtes en bijbehorende kantoor units.

Meer informatie over bedrijfshal heaters lees je op deze pagina.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Over ons

HeatXL is marktleider en specialist in het leveren en installeren van elektrische infrarood verwarming systemen.

Al sinds 2008 leveren wij wand gemonteerde en draagbare infrarood verwarming modellen. Geschikt voor zone- en tevens ruimte verwarming. Wij geven ook een lange garantie.

HeatXL is distributeur voor diverse A-merken en levert alleen hoogstaande kwaliteit producten. Wellicht zijn wij niet de goedkoopste op de markt, maar wel de beste.

Met een laag energieverbruik verdien je de investering in infrarood heaters voor jouw bedrijfshal al snel terug.