Bedrijfshal heaters

Zuinige bedrijfshal heaters

Ben je op zoek naar zuinige bedrijfshal heaters? Bekijk dan snel ons assortiment infrarood stralers. Met industriële heaters kan je aparte ruimtes en zones in jouw bedrijfshal verwarmen.

Daarmee maak je optimaal gebruik van warmte zonder dat je de luchttemperatuur dient te verhogen. Zo bespaar je enorm op energiekosten. Tenslotte verwarm je alleen de plek die je graag wilt verwarmen en stroomt er geen warme lucht naar plaatsen waar dat niet nodig is.

Ook bij zware omstandigheden, zoals in vochtige of natte bedrijfshallen werken infrarood stralers optimaal. Onze bedrijfshal heaters zijn zowel monteerbaar als draagbaar en daarom in elke omstandigheid te gebruiken.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Heaters die de bedrijfshal zuinig verwarmen

Verricht je regelmatig werkzaamheden op specifieke plaatsen in jouw bedrijfshal? Dan is het niet langer nodig om de gehele hal te verwarmen.

Zeker als je een vaste werkplek hebt ingericht waar de werkzaamheden worden verricht is plaatselijke verwarming voldoende. Met infrarood verwarming creëer je alleen warmte op die plek van de bedrijfshal waar het nodig is.

Bij traditionele verwarming blijft de warmte nooit op één plek hangen en drijft de warmte soms zelfs naar buiten door opengaande deuren. Met infrarood bedrijfshal heaters verwarm je zuinig, omdat de stralers alleen inwerken op de plek waarop ze gericht worden.

Zowel objecten als personen onder de heaters nemen de warmte direct op en dat is wel zo comfortabel.

De voordelen van infrarood verwarming

  • – Lage bedrijfskosten door energie besparing
  • – Zuinig lokaal verwarmen
  • – Simpel te regelen en aan te sturen
  • – Grote betrouwbaarheid
  • – Geen onderhoud
  • – Eenvoudig aan te sturen
  • – Geen opwarmtijd maar directe warmte
  • – Te combineren met zonnepanelen

Korte golf infrarood straling

Bedrijfshal heaters werken als zonnewarmte

Industriële heaters hebben een stralingswarmte die aanvoelt als de warmte van zonnestralen. Deze warmte voelt comfortabel, omdat die direct door het lichaam wordt opgenomen.

De lucht om je heen is echter niet benauwd of warm en juist dat maakt bedrijfshal heaters zo prettig om mee te werken.

De warmte voelt prettig en is bovendien gezond voor je lichaam en spieren. Het licht van de heaters is aangenaam en neutraal en wordt gecorrigeerd door de gebruikelijke bedrijfsverlichting.

Via deze link lees je meer informatie over bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming.

Korte golf infrarood straling

De HeatXL industriële elektrische heater voor bedrijfshallen maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood warmtestraler bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Vergelijkbaar met de warme zonnestralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters.

Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Zeker wanneer een gebouw of loods groot is en slecht is geïsoleerd.

Allereerst moet je de hele ruimte verwarmen, wat kostbaar is. Omdat warme lucht stijgt. Voordat het beneden bij de werkplekken is ben je al veel kwijt aan stookkosten. Daarnaast zijn industriële panden, zoals een bedrijfshal, vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de indirect gestookte warme lucht naar buiten ontsnapt.

De infrarood elektrische verwarming voor bedrijfshal daarentegen verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. De elektrische warmtestralers verwarmen namelijk direct de objecten en mensen in de ruimte.

Deze houden de warmte vast en weerkaatsen ook de stralen. Zo voel je van alle kanten de warmte op je lichaam. Deze gerichte manier van verwarmen is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam en goedkoop.

Kantoor verwarmen met infrarood

Uitgebreid assortiment

Bent je op zoek naar een goede bedrijfshal heaters? Wij beschikken over een uitgebreid assortiment heaters van verschillende wattages en formaten.

Uiteraard is de keuze afhankelijk van wat je nodig hebt aan bedrijfshal heaters. Wil je de voorraad of verpakkingen beschermen tegen kou en overmatig vocht?

Dan kan je met minimale energiekosten een deel van de verwarming laten branden en houd je tevens de luchtvochtigheid stabiel.

Heb je te maken met speciale ATEX-zones? Ook dan zijn bedrijfshal heaters ideaal. De korte golf infrarood verwarming van EHSAFE biedt een veilige verwarming in bedrijfshallen waar ontvlambare gassen en andere stoffen mogelijk aanwezig zijn.

Over ons

HeatXL is al sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van elektrische infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel mobiele als wand gemonteerde verwarming modellen waarmee je specifieke ruimtes of zones verwarmt.

Als A-merken distributeur leveren wij altijd hoogstaande kwaliteit producten. Tevens ontvang je een lange degelijke garantie. Wij zijn niet de goedkoopste op de markt, maar wel de beste.

Met onze zuinige infrarood verwarmingspanelen verdien je de investering al snel terug.