Werkplaats verwarming

Verwarm de werkplaats met infrarood

Werkplaats verwarming wil je het liefst met een laag verbruik. Daarom zoeken mensen steeds vaker naar een zuinige werkplaats verwarming.

Een zuinige en duurzame oplossing voor het verwarmen van de werkplaats is door middel van infrarood straling. Infrarood verwarming is namelijk heel efficiënt in verbruik. En heeft daarnaast een groot warmtebereik.

De beste oplossing voor de werkplaats te verwarmen in een industriële omgeving is met de korte golf infrarood verwarming.

Ten eerste verwarm je hiermee iedere werkplaats direct. Ten tweede verwarm je alleen de zone waar het nodig is. Door zone gericht te verwarmen, gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. Hiermee bespaar je op de kosten.

Op deze manier verbruik je niet alleen minder energie. Je bent daarbij ook altijd verzekerd van een goed verwarmde en comfortabele werkplaats.

Kantoor verwarmen met infrarood

Waarom traditionele verwarming niet werkt

Traditionele verwarming in een werkplaats werkt niet goed, omdat deze industriële ruimtes niet goed zijn geïsoleerd. Daarnaast zijn de ruimtes groot en hoog.

Een grote bedrijfshal verwarmen door middel van convectiewarmte is een kostbare manier. Vaak zijn grote hallen, loodsen, schuur of garage niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht snel naar buiten ontsnapt.

Voordat je een grote bedrijfshal hebt voorzien van warmte, moet de verwarming lang aan staan. De grootte van de ruimte werkt hierbij niet in zijn voordeel.

Behalve dat warme lucht naar het plafond stijgt. Zal een deel van de warmte verdwijnen via regelmatig opengaande deuren. Tevens ontsnapt de warme lucht door de kieren en gaten van de hal. Bij een werkplaats of garage is het heel gebruikelijk dat er geregeld deuren open en dicht gaan.

Concluderend duurt het daardoor vaak uren of dagen om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen. Dat is niet erg kosten effectief.

Hoe werkt korte golf infrarood verwarming?

Infrarood panelen zijn zuiniger dan traditionele verwarming zoals een CV systeem of gasheaters.

De korte golf infraroodstraling verwarmt niet de lucht, maar de objecten en personen. De objecten, zoals de vloer, wanden, werkbanken en apparatuur houden de warmte vast. Naast dat ze de warmte vasthouden weerkaatsen ze de infrarood stralen. Op deze manier voel je van alle kanten de comfortabele warmte.

Elektrische infrarood verwarming heeft overigens een vergelijkbare golflengte als infrarood warmtelampen. Zodoende kan de warmte direct worden gericht op de plek waar je deze hebben wilt. Dat geeft een comfortabel en natuurlijk gevoel.

Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder grote luchtverplaatsing te genereren.

De voordelen van infrarood verwarming

 • – Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
 • – Lage bedrijfskosten door energie besparing
 • – Grote betrouwbaarheid
 • – Simpel te regelen en aan te sturen
 • – Zuinig lokaal verwarmen
 • – Eenvoudig te monteren
 • – Geen onderhoud
 • – Te combineren met zonnepanelen

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Energie besparing en comfort

Wil je ook graag besparen op uw energieverbruik of wil je overstappen op een milieu vriendelijkere manier van werkplaats verwarming?

Dan is korte golf infrarood straling een ideale oplossing. De infrarood panelen verwarmen onmiddellijk, bieden een uitstekend comfort en combineren een comfortabele warmte met direct berekenbare lage bedrijfskosten.

De gehele industriële ruimte, zoals loods of magazijn, kan dan ook minder hoog verwarmd worden. Onze HeatXL elektrische werkplaats kachels verwarmen direct de zone waar er behoefte is, zoals een werkbank of bureau. Ook voor recepties of magazijn balies zijn onze HeatXL producten een ware uitkomst.

Lees hier hoe infrarood verwarming ook als magazijn verwarming wordt ingezet.

Infrarood werkplaats verwarming

Met infrarood werkplaats verwarming van HeatXL bespaar je maar liefst 80% per jaar op de verwarmingskosten. Met de hoogwaardige industriële heaters kan je heel eenvoudig gericht verwarmen. Daar waar de mensen aan het werk zijn.

Door de gerichte werkplaats verwarming bespaar je vervolgens flink op het energie verbruik. Daarnaast creëer je een prettig werkplaats voor je personeel.

De infrarood elementen van de industriële elektrische heaters hebben een levensduur van 5 tot 7 duizend uren. Dit bij een volledige output op vol vermogen. Wanneer je de elektrische werkplaat kachels regelt met de HeatXL Energy comfort controller gaan ze aanzienlijk langer mee.

De HeatXL warmte stralers zijn meer dan 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Infrarood panelen zijn toepasbaar in:

 • – Garages
 • – Loodsen
 • – Voedselindustrie
 • – ATEX-zones
 • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
 • – Werkplaatsen metaalbewerking
 • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
 • – Assemblage loodsen

Werkplaats verwarming

Over ons

HeatXL is sinds 2008 specialist en marktleider in de levering en installatie van infraroodsystemen.

Ons portfolio bevat wand-gemonteerde en draagbare verwarmingsmodellen voor zowel ruimte- als zone verwarming.

Doordat wij als distributeur voor diverse A-merken werken leveren wij alleen hoogstaande kwaliteit. Tevens hebben onze producten een lange garantie.

Uiteindelijk zijn wij niet de goedkoopste op de markt. Maar we zijn wel de beste. Door middel van het lage energieverbruik verdien je de aankoop snel terug.