Verwarming bedrijfshal

Zuinige verwarming bedrijfshal

Verwarming bedrijfshal regelen? Wij adviseren je graag over een zuinige en directe oplossing. Met een uitgebreid assortiment infrarood verwarming vinden wij altijd een oplossing die bij jouw situatie past.

Industriële infrarood verwarming is ideaal om aparte ruimtes en zones in jouw bedrijfshal effectief te verwarmen zonder veel energie te verspillen.

Allereerst werken infrarood panelen direct. Dat wil zeggen dat ze geen voor verwarmtijd nodig hebben. Zodra je de infrarood heater aanzet, geniet je gelijk van de heerlijke comfortabele warmtestralen.

Daarnaast werken onze infrarood stralers ook onder zware omstandigheden. Denk hierbij aan vochtige of natte bedrijfshallen.

Industriële verwarmingen van HeatXL zijn bovendien uiterst zuinig in gebruik.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Zuinig lokaal verwarmen

Wanneer je werkzaamheden verricht in een bedrijfshal, is het niet altijd nodig om de gehele hal te verwarmen. In veel gevallen voldoet plaatselijke verwarming.

Zeker wanneer in de bedrijfshal vaste werkplekken zijn ingericht waar taken worden uitgevoerd. Het is dan zuiniger en efficiënter om alleen deze plekken te verwarmen. De overige zones in de bedrijfshal hoeven dan niet verwarmd te worden.

De werkplaats verwarming elektrische kachels van HeatXL zijn bijzonder zuinig. De industriële infrarood verwarmingen van HeatXL maakt gebruik van kwarts halogeen infrarood met een korte golf infrarood.

Kwarts halogeen infrarood heater verwarmen alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Doordat het niet de lucht verwarmd, kan de warmte daardoor ook nooit wegwaaien. Zoals met direct gestookte lucht warmers of hete lucht blazers wel het geval is.

industriële verwarming bedrijven

Korte golf infrarood

Korte golf infrarood straling, ir-a, is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in comfortabele stralingswarmte zonder voorverwarmen. Des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen wordt zonder dat de lucht daadwerkelijk warm wordt.

Afhankelijk van het aantal wattage wat je nodig hebt, bijvoorbeeld 3000 watt, kan de infrarood verwarming opgehangen worden tussen de 3 en maximaal 12 meter. Zonder voorverwarmen projecteert de verwarming de infrarood stralen naar beneden. En dat op vierkante meter nauwkeurig.

Door lokaal te verwarmen ben je zuinig in het verbruik. Dit bespaart je jaarlijks vele euro’s op de verwarming kosten. Met traditionele verwarming is plaatselijk comfort niet goed te realiseren, omdat de warmte nooit op één plek blijft hangen.

Met infrarood straling verwarm je precies de zone, daar waar het nodig is.

Bedrijfshallen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Met een hete luchtverwarming drijft de warmte daardoor snel weg. Dit is met directe infrarood straling niet het geval. Het kan namelijk zeer goed de werkplek lokaal verwarmen.

Zowel de objecten als personen absorberen de warmte, waardoor er geen energie wordt verspild.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Korte golfstraling verwarmt als de zon

De stralingsenergie van infrarood verwarming werkt als de zon. De warmte energie wordt effectief in je lichaam opgenomen en voelt comfortabel en natuurlijk aan. Zonder dat de lucht om je heen benauwd of warm is.

Daardoor voelt verwarming met infrarood straling prettig aan en is het gezond voor je fysiologie.

Het licht van infrarood stralers is verder neutraal en aangenaam en wordt gecorrigeerd door de normale bedrijfsverlichting.

De voordelen van infrarood verwarming

  • – Geen opwarmtijd maar directe warmte
  • – Simpel te regelen en aan te sturen
  • – Zuinig lokaal verwarmen
  • – Eenvoudig te monteren
  • – Grote betrouwbaarheid
  • – Lage bedrijfskosten door energiebesparing
  • – Geen onderhoud
  • – Te combineren met zonnepanelen

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Uitgebreid assortiment voor verwarming bedrijfshal

Ons uitgebreide assortiment bevat verschillende formaten en wattages. Afhankelijk van het doel en wat je nodig hebt aan verwarmde ruimte. Ook voor bijzondere bedrijfshallen leveren wij industriële infrarood panelen.

Wij bieden bijvoorbeeld ook industriële verwarming aan om de voorraad of verpakkingen te beschermen tegen kou en overmatig vocht.

Door met infrarood te verwarmen kan je met minimale energiekosten een deel van de verwarming laten branden. Daarnaast houd je de luchtvochtigheid in balans.

Tevens voor zogenoemde ATEX-zones zijn infrarood verwarming toestellen een perfecte keuze. Met de korte golf infrarood verwarming van EHSAFE heb je speciale apparatuur in handen. Deze ir heater is veilig verklaard voor bedrijfshallen waar mogelijk ontvlambare gassen en stoffen aanwezig zijn.

Wil je weten hoe onze klanten slim hun bedrijfshal verwarmen? Vraag ons naar de mogelijkheden.