Mobiele infrarood verwarming

Zuinige mobiele infrarood verwarming

Ben je op zoek naar een mobiele infrarood verwarming waarmee je op een zuinige manier lokaal kunt verwarmen? Dan is korte golf infrarood verwarming een ideale oplossing.

Met deze warmtestralers hoef je niet een hele ruimte te verwarmen als dat niet nodig is. Daarbij kan je de straling precies richten op de locatie waar jij wilt werken. Alleen deze zone verwarm je, waardoor je zuinig omgaat met de energie.

Door zone gericht te verwarmen bespaar je jaarlijks flink op de verwarmingskosten. Tevens is het ook duurzamer, efficiënter en effectief.

Je verwarmt namelijk de rest van de omgeving niet. Juist daardoor is mobiele infrarood verwarming een zeer efficiënte verwarming methode.

Waarom traditionele verwarming niet werkt

Traditionele verwarming in een industriële ruimte werkt niet omdat de lucht wordt verwarmd. Een grote bedrijfshal verwarmen door middel van convectiewarmte is daarom een kostbare wijze.

Vaak zijn grote loodsen, bedrijfshallen, schuren of garage niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht snel naar buiten ontsnapt.

Bij hete luchtverwarming, zoals een CV, drijft de warmte weg van de plek waar je het juist nodig hebt. Daarnaast gaat veel warme lucht direct verloren, bijvoorbeeld door openstaande deuren.

De ruimte verwarmen op een traditionele wijze werkt ook niet, omdat warme lucht eerste naar het plafond stijg. Voordat je als werknemer de warmte voelt ben je uren of misschien wel dagen verder.

Industriële ruimtes zijn namelijk hoog en groot. Een hal van 8 meter hoog is heel normaal.

Met convectie verwarming verbruik je veel energie, terwijl je er weinig profijt van de warmte hebt. Daarnaast duurt het heel erg lang voordat het industrieel pand ook maar iets warm is.

Kortom dat is niet erg kosten efficiënt en tevens heel energie verspillend.

Kantoor verwarmen met infrarood

Hoe werkt mobiele infrarood verwarming?

Met mobiele infrarood verwarming zorgt je voor ruimte- en zone verwarming. Doordat de infrarood heater mobiel is, plaats je deze heel makkelijk op de plek waar je de warmte nodig hebt.

Denk daarbij aan een loods of magazijn. Maar ook in een andere industriële omgeving werkt infrarood heater heel goed. Je neemt de mobiele infrarood heater mee, naar de plek waar je aan het werk bent.

De stralers werken meteen en nauwkeurig. Ze hebben geen opwarmtijd nodig. Je voelt direct de warme infraroodstralen op je lichaam. Dit is een comfortabele en aangename warmte om in te werken.

Door de directe warmte is een infrarood verwarming een veel betere warmtebron. Zeker in vergelijking met andere soorten verwarming die op basis van luchtverwarming werken.

Overigens zijn ook de verbruikskosten laag. Bovendien heeft elektrische infrarood verwarming dezelfde warmtestraling als de zon.

Samengevat zorgt het voor een direct en comfortabel warmte gevoel.

 • – Directe warmte zonder verspilling
 • – Lage verbruikskosten
 • – Comfort op de juiste plaats
 • – Beschermt tegen vocht en kou
 • – Simpel bedienbaar met controller
 • – Geen verkwistende opwarm periode
 • – Geluidloos lokaal verwarmen
 • – Betrouwbare superieure kwaliteit
 • – Te combineren met zonnepanelen

industriële verwarming bedrijven

Wat is de technologie achter infrarood straling?

De industriële warmtestraler maakt gebruik van de korte golf infrarood straling. Infrarood kent vervolgens drie soorten golflengtes. Korte, midden en lange golf.

De golflengte bepaalt vervolgens hoe krachtig de infraroodstralen zijn. Hoe krachtiger hoe ‘scherper’ de warmte stralen aanvoelen. De infrarood stralen zijn onderverdeeld in drie groepen, te weten:

 • – Infrarood-A: korte golf infrarood– vlak bij het zichtbare rode licht (700°C+). Wordt toegepast als industriële heaters.
 • – Infrarood-B: middengolf (ca. 250—700°C) – donkerrood licht. Zijn therapeutische verwarmingen, zoals infrarood sauna’s.
 • – Infrarood-C: lange golf (<250°C) – straalt geen zichtbaar licht uit. Wordt toegepast bij de infrarood verwarmingen voor woningen en ook kantoren.

Energiezuinig en comfortabel

Zoek je ook naar de beste manier om te besparen op energie en kosten? Kortom wil je graag overstappen op elektrische en milieu vriendelijke verwarming van jouw werkruimtes?

Dan zijn mobiele korte golf infrarood stralers het ideale antwoord. Ze verwarmen direct, geven een comfortabele warmte en bieden direct berekenbare lage stookkosten.

infrarood verwarming kantoor

Toepassing van infrarood systemen

Mobiele infrarood verwarming is ideaal te gebruiken in grote ruimtes waar je alleen plaatselijk comfort nodig hebt.

Denk hierbij aan loodsen, garages, houtwerkplaatsen, verwerkende industrie, werkplaatsen metaalbewerking of opslagruimtes en bijbehorende kantoorunits.

Ook bieden wij diverse oplossingen voor het energie zuinig magazijn verwarmen.

Over ons

HeatXL is sinds 2008 marktleider in de installatie en levering van onder andere mobiele infrarood verwarming systemen.

Wij bieden zowel draagbare verwarmingen als wand gemonteerde modellen, welke beide uitermate geschikt zijn voor zone- en ruimteverwarming.

Als A-merk distributeur leveren wij alleen hoogstaande kwaliteit met een lange degelijke garantie. Wij zijn daarom de beste op de markt, niet per se de goedkoopste.

Met infrarood verwarming bespaar je echter aanzienlijk op de jaarlijkse energiekosten.