Loods verwarming

Uitstekende loods verwarming

Een goede loods verwarming vinden is niet altijd een eenvoudige klus. Vaak zijn loodsen groot en hoog. Warme lucht stijgt altijd eerst en blijf daardoor onder het hoge plafond hangen.

Dat is niet erg zuinig in gebruik, want voordat je beneden in de loods kan profiteren van de comfortabele warmte heb je al veel energie verspild. Met infrarood loods verwarming is dat heel anders.

Daarmee verwarm je namelijk direct de werkplek zelf. Precies daar waar je de warmte nodig hebt. Infrarood verwarming verwarmt vervolgens niet de lucht, maar de objecten en personen waar de warmte op gericht is.

Daardoor heb je een comfortabele warmte, exact op de plek waar het nodig is. Infrarood heaters zijn uitermate geschikt voor gericht en lokaal verwarmen. Ideaal voor een grote en hoge loods.

Hoe werkt infrarood loods verwarming?

Infrarood loods verwarming werkt zoals de warmte van de zon. Als je in de zon ligt, wordt je lichaam direct opgewarmd. Je voelt de warme stralen op je huid. Je lichaam houdt de warmte vast en dat voelt erg comfortabel.

Met infrarood loods verwarming ervaar je hetzelfde principe. Niet de lucht, maar de objecten en je lichaam worden warm en dat geeft een prettig gevoel.

Infrarood verwarming werkt op vergelijkbare wijze als de medische infrarood verwarmingen. Welke bijvoorbeeld gebruikt worden om spieren op te warmen.

Infrarood stralen zijn goed voor je lichaam. Het heeft naast een therapeutische ook een ontspannende werking. Je voelt je daardoor lekker, comfortabel en natuurlijk ook warm.

Onze industriële systemen zijn voor:

 • – Werkplaatsen voor bijvoorbeeld metaalbewerking
 • – Lichte en zware constructie loodsen
 • – Houtwerkplaatsen en verwerkende industrie
 • – Assemblage loodsen
 • – Opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
 • – Voedsel industrie
 • – ATEX-zones

Werkplaats verwarming

Voordelen van infrarood loods verwarming

Eén van de grootste voordelen van elektrische verwarming infrarood is de besparing van energie. Je verwarmt de loods heel lokaal en daardoor is deze verwarming een stuk zuiniger.

Tevens hebben de infrarood heaters loods verwarmingen geen opwarmtijd nodig. Je zet ze aan en profiteert direct van de heerlijke warme stralen. Dit is met een traditionele verwarming niet het geval.

Doordat de infrarood verwarming direct warmte genereert bespaar je ook gelijk op de bedrijfskosten. Infrarood verwarming is eenvoudig te monteren en heeft geen onderhoud nodig.

Ze zijn simpel te regelen en eenvoudig aan te sturen met de thermostaat. Vind je niet alleen de lagere bedrijfskosten belangrijk maar ook het milieu? Combineer dan de infrarood verwarming loods met zonnepanelen. Dit levert je nog een grotere besparing op.

Voordelen infrarood loods verwarming op een rij:

 • – Zone verwarming, daar waar het nodig is.
 • – Zeer efficiënte verwarming technologie.
 • – Diverse mogelijkheden: hangend, staand of mobiel model.
 • – Eenvoudige installatie aan de muur of plafond.
 • – Aangename directe warmte.
 • – Geruisloos en geurloos
 • – Lage installatie kosten.
 • – Geen onderhoudskosten.
 • – Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
 • – Juiste luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor je geen droge ogen krijgt.
 • – Aangename en gezonde warmte.

industriële verwarming bedrijven

Industriële stralers

Onze industriële stralers zijn ontworpen voor gebruik in loodsen. Door korte golf werkplek verwarming en infrarood panelen met een hoge temperatuur krijg je een perfecte warmteverdeling.

De infrarood heaters van HeatXL kan je tevens inzetten op locatie onder zware omstandigheden. Zoals natte, vochtige of tochtige plekken. Heb je een loods met ATEX-zones?

Ook dan zijn onze industriële stralers ideaal. Ze voldoen namelijk aan de voorschriften die speciale elektrische apparatuur vereisen. Ze zijn daardoor geschikt voor installatie in een explosie gevaarlijke omgeving.

Meer over goedkoop een loods verwarmen lees je op deze pagina.

Infrarood verwarming voor jouw bedrijf?

Heb je interesse voor het gebruik van elektrische verwarming infrarood voor jouw loods? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je alle soorten en maten ir heaters zien.

Bij HeatXL industriële verwarming ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg geven wij advies over hoeveel elektrische heaters er bijvoorbeeld nodig zijn. Zodat de ruimte efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Over ons

HeatXL is dé marktleider en specialist in levering en installatie van elektrische infrarood systemen.

Ons uitgebreide assortiment bevat verplaatsbare infrarood verwarmingen en wand montage modellen.

Al onze infrarood verwarming systemen bieden zone- en ruimteverwarming. Wij zijn exclusief distributeur voor diverse A-merken. Daarom leveren we alleen hoogstaande kwaliteit producten en bieden we een lange garantie aan.

Hoewel we niet de goedkoopste zijn, zijn we wel de beste. Onze apparaten zijn bovendien energiezuinig en leveren je gegarandeerd economisch voordeel op.