Industriele elektrische heaters

Industriële elektrische heaters met kwarts

Industriele elektrische heaters met kwarts halogeen verwarming – zoals geleverd door HeatXL – worden gevoed door elektriciteit. Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating wordt aangebracht op de buis. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Tevens voorkomt dit proces oxidatie.

Bovendien bevindt zich in de buis een halogeen. Aangezien dat een effect creëert wat bekend staat als een ‘halogeencyclus’. Die halogeencyclus verhoogt de levensduur. Daarbij verbeterd het de efficiëntie van het elementen aanzienlijk.  En stelt zodoende het verwarmingselement in staat te werken op een veel hogere temperatuur dan andere soorten verwarmingselementen.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Hoe effectief zijn industriele elektrische heaters met kwarts halogeen?

Het type verwarmingstoestellen dat wij leveren. Is enkel en uitsluitend voorzien van kwarts halogeen-infrarood. Kwarts halogeen infrarood stralers werken direct. Overigens hebben ze geen of weinig voorverwarming nodig. De warmteafgifte bestaat hoofdzakelijk uit de korte golflengten van infrarood. Deze wordt niet beïnvloed door luchtbeweging. Zodoende zijn ze zeer geschikt zijn voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Maar ook in magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen werken ze perfect.

Onze stralers zijn meer dan 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Hoe lang gaan mijn industriele elektrische heaters mee?

De infrarood elementen in onze industriële elektrische heaters hebben een levensduur van 5000 – 7000 uur bij output op vol vermogen. Wanneer u ze echter regelt met HeatXL Energy Comfort Controllers, gaan ze aanzienlijk langer mee.

Overigens laten continu testen op willekeurig variërende output zien, dat ze bovendien in staat om meer dan 50.000 uur mee te gaan. We hebben vervangingsonderdelen en andere reserve onderdelen in voorraad mocht u ze ooit nodig hebben.

Geven HeatXL kwarts-halogeen stralers licht?

Ja, dat is onvermijdelijk omdat korte golf infrarood zich precies op de rand van het zichtbare lichtspectrum van het menselijk oog bevindt. Goedkope namaak modellen, maar ook ouderwetse infrarood heaters, hebben een lichtopbrengst die diep en anderzijds onaangenaam robijnrood is. Die afstraling gaat anderzijds ten koste van het warmte rendement.

HeatXL kwarts halogeen heaters hebben elementen met een gouden coating die de energie-efficiëntie verhoogt en een neutraler, aangenamer licht produceert.

Wanneer u de elektrische industriële heaters juist heeft geplaatst boven normale zichtlijnen. Is het afgestraalde licht niet opdringerig. De kleur kan overigens gemakkelijk worden gecorrigeerd door de normale verlichting.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Wat is een quartz straler?

Quarts stralers hebben in tegenstelling tot quartz halogeen, filamenten van ferro chromen legering in een kwartsbuis. Het zijn bijgevolg middellange golfstralers. En hebben hiermee een relatief laag stralingsrendement. Ten eerste is daarmee de gerichte afstraling beperkt. Ten tweede bestaat de warmteoverdracht uit een mix van straling en convectie.

Misschien kent u deze verwarming van de ouderwetse badkamer verwarming. De golflengten van infrarood geproduceerd door deze infrarood stralers worden minder goed door je lichaam opgenomen. Wij verkopen deze heaters daarom niet.

Wat is een Carbon-verwarming?

Koolstofverwarmers zijn middengolf stralers met een koolstof filamenten in een kwartsbuis. Het principe lijkt op de eerder beschreven kwartsstralers. Deze stralers hebben een relatief lage stralingsefficiëntie van ongeveer 60% en de rest van de energie wordt gebruikt voor opwarming de lucht. De mogelijkheid van gericht afstralen is is beperkt en warmteoverdracht is een mix van straling en convectie.

De golflengten van infrarood geproduceerd door deze stralers worden niet goed in je lichaam opgenomen. Het is verspilling om de buitenkant of in grote / hoge gebouwen te gebruiken. Wij verkopen deze verwarming daarom niet.

Korte golf infrarood straling

Wat is een keramische verwarming?

Deze elektrische heaters hebben keramische warmtebuizen met een weerstandsgloeidraad ingebed in een keramische plaat. Het duurt een paar minuten om op te warmen. Ze produceren voornamelijk de lange golflengten van infrarood. Deze vorm van warmte overdracht is daardoor bijna uitsluitend door convectie (ze verwarmen de lucht). Deze elektrische heaters zijn daarom niet geschikt voor gebruik in tochtige gebouwen of gebouwen met hoge plafonds. Ook zijn deze elektrische stralers minder goed in staat de warmte gericht te projecteren.

Volg deze link en lees meer over de mogelijke besparing op kosten en verbruik.