Goedkoop werkplaats verwarmen

Goedkoop werkplaats verwarmen voor industriële productie omgevingen. Industriële bedrijfshallen, loodsen en magazijnen zijn moeilijk te verwarmen vanwege de grote oppervlakte en hoogte.

Een goed binnenklimaat is van belang in zones waar assemblage plaatsvindt en waar tevens de medewerkers stil zitten. Doelgericht verwarmen van werkplaats met infrarood heaters is daarvoor de oplossing.

Een grote bedrijfshal verwarmen door middel van convectiewarmte is een kostbare manier. Vaak zijn grote hallen, loodsen, schuur of garage niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht snel naar buiten ontsnapt.

Verwarming voor werkplaats

Door de werkplaatsen met infrarood heaters te verwarmen houd je de warmte op de plek waar het moet zijn. Industriële infrarood verwarming voor werkplaats zijn namelijk heel goed in staat een zone direct van warmte te voorzien.

Verwarming werkplaats door infrarood straling is een efficiënte en tevens goedkope manier. In tegenstelling tot traditionele verwarming systemen verwarmt infrarood heater niet de koude lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte. Het is een aangename en comfortabele warmte.

Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder grote luchtverplaatsing te genereren. De objecten nemen vervolgens op hun beurt deze warmte op. En weerkaatsen het ook weer terug de ruimte in.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Goedkoop werkplaats verwarmen industriële ruimte

De gehele industriële ruimte, zoals loods of magazijn, kan dan ook minder hoog verwarmd worden. Op deze manier kan je dus goedkoop werkplaats verwarmen voor industriële ruimte.

Onze HeatXL elektrische werkplaats kachels verwarmen direct de zone waar er behoefte is, zoals een werkbank of bureau. Ook voor recepties of magazijn balies zijn onze HeatXL producten een ware uitkomst.

Werkplaats verwarming infrarood

Met de hoogwaardige elektrische werkplaats verwarming infrarood van HeatXL kan je tot maar liefst 80% per jaar besparen op de verwarmingskosten. Doordat je heel gericht de werkplaatsen verwarmt bespaar je op de energie. Daarnaast creëer je een prettig werkplaats voor je personeel.

De infrarood elementen van de industriële elektrische heaters hebben een levensduur van 5.000 tot 7.000 uren bij een volledige output op vol vermogen. Wanneer je de elektrische werkplaatskachels regelt met de HeatXL Energy comfort controller gaan ze aanzienlijk langer mee.

De HeatXL warmte stralers zijn meer dan 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Goedkoop werkplaats verwarmen doe je met de HeatXL industriële heaters!

Kantoor verwarmen met infrarood

Zuinige elektrische verwarming werkplaats

Elektrische verwarming werkplaats zijn zuinig in verbruik. Je verwarmt namelijk aan de zone, daar waar het nodig is. Deze moderne manier van verwarmen zorgt ervoor dat je niet de industriële ruimte hoeft te verwarmen. Maar alleen de zone waar de werkplaatsen zich bevinden.

Deze manier van verwarmen is veel duurzamer en goedkoper. De jaarlijkse verwarmingskosten gaan daardoor flink naar beneden. Daarnaast creëer je een comfortabele werkplek voor het personeel.

Voordelen infrarood verwarming werkplaats

De voordelen van infrarood verwarming werkplaats in één oogopslag:
– Zone verwarming, daar waar het nodig is.
– Zeer efficiënte verwarming technologie.
– Diverse mogelijkheden: hangend, staand of mobiel model.
– Eenvoudige installatie aan de muur of plafond.
– Aangename directe warmte.
– Geruisloos en geurloos
– Lage installatie kosten.
– Geen onderhoudskosten.
– Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
– Juiste luchtvochtigheid in de ruimte, waardoor je geen droge ogen krijgt.
– Aangename en gezonde warmte.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Gezonde verwarming werkplaats

Een infrarood verwarming werkplaats is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook gezonde warmte voor het personeel.

Doordat infrarood verwarming niet de lucht verwarmt, maar de objecten en mensen, heb je geen luchtcirculatie. Daardoor heb je ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën. Dit is bijzonder aangename voor mensen met astma of luchtweg problemen.

Tevens hebben de infrarood stralen een ontspannende werking op de spieren van de mens.

Goedkoop werkplaats verwarming elektrisch

De werkplaats verwarming elektrische kachels van HeatXL zijn bijzonder zuinig en goedkoop. De industriële infrarood verwarmingen van HeatXL maken gebruik van kwarts halogeen infrarood met een korte golf.

Kwarts halogeen infrarood heater verwarmd alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met lucht warmers of hete lucht blazers.

Korte golf infrarood straling, ir-a, is zeer efficiënt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in comfortabele stralingswarmte zonder voorverwarmen. Des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen wordt zonder dat de lucht daadwerkelijk warm wordt.

Afhankelijk van het aantal wattage wat je nodig hebt, bijvoorbeeld 3000 watt, kan de infrarood verwarming opgehangen worden tussen de 3 en maximaal 12 meter. Zonder voorverwarmen projecteert de verwarming de infrarood stralen naar beneden. En dat op vierkante meter nauwkeurig.

Verwarmen van werkplaatsen

Het assortiment van HeatXL infrarood verwarming is zeer geschikt voor het verwarmen van werkplaatsen, zoals:
– loodsen
– voedselindustrie
– ATEX zones
– werkplaats of garage
– houtwerkplaatsen
– verwerkende industrie
– metaalbewerking werkplaatsen
– opslagruimtes en bijbehorende kantoor units
– assemblage loodsen

Meer informatie over goedkoop werkplaats verwarmen?

Wil je meer informatie over goedkoop werkplaats verwarmen? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van de HeatXL showrooms. Ervaar zelf de warmte van infrarood stralen!

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je ook allemaal op onze website terug. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan.