Loods verwarmen zonder gas

Loods verwarmen zonder gas daar komen we niet onderuit. In het Klimaatakkoord staat dat we in 2050 allemaal zonder gas onze woning, kantoor, scholen en industriële panden moeten verwarmen. We zijn daarom op zoek naar alternatieven, zoals elektrisch verwarmen.

Wanneer we over elektrisch verwarmen spreken, denkt men al snel dat het duur is. Dit is niet helemaal waar. Het hoeft namelijk niet duur te zijn, als je kijkt naar energiezuinige elektrische kachels. En wat dacht je van zonnepanelen op het dak van de loods, zodat je zelfvoorzienende stroom opwekt?

Loods verwarmen zonder gas is heel makkelijk mogelijk door middel van infrarood heaters.

Elektrische verwarming loods

Er zijn veel verschillende opties voor elektrische verwarming loods, bijvoorbeeld de elektrische radiator en lucht verhitter. Daarnaast zijn er moderne heaters die op elektriciteit werken, denk hierbij aan de warmtepomp, koud-warmte opslag en infrarood verwarming.

De verouderde modellen kan je niet meer vergelijken met de moderne en zuinige infrarood heaters. Loods verwarmen zonder gas door middel van ir heaters.

De infrarood heater en warmtepomp zijn energiezuinige elektrische installaties. Ze verbruiken velen malen minder energie om het behaaglijk warm te hebben. Stralingswarmte is wat betreft energie verbruik en warmtecomfort de beste methode om industriële gebouwen te verwarmen.

Per jaar scheelt je dit enorm op de verwarmingskosten ten opzichte van convectie verwarming.

infrarood verwarming kantoor

De werking van infrarood loods verwarmen zonder gas

Infrarood verwarming maakt gebruik van onschadelijke infrarode warmtestralen. Ze verwarmen direct de voorwerpen die in de ruimte staan, zoals apparaten, vloeren en werkbanken. Ook mensen ontvangen directe warmte door de ir stralen. Daarnaast weerkaatsen de infraroodstralen op alles wat in de ruimte staat, waardoor je van alle kanten de comfortabele warmte voelt.

Het infrarood principe is gebaseerd op de zon. De zon geeft ook warme stralen af waardoor je het direct warm krijgt. Dit doet een ir heater ook, alleen dan zonder de schadelijke UV-stralen.

De opwarming van de muren en objecten zorgen voor een extra stijging in de ruimte van zo’n twee graden. Je hoeft de heater dus niet op een hele hoge temperatuur te zetten om het toch heerlijk comfortabel warm te hebben.

De HeatXL infrarood elektrische heaters sluit je aan op de elektriciteit. De energie wordt omgezet in korte golf warmtestralen, ook wel ir-a genoemd.

Soorten verwarming loods

De huidige verwarming loods zijn vaak convectie kachels. Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters. Hierbij circuleert de warme lucht door de grote ruimtes.

Kantoor verwarmen met infrarood

Luchtverwarming loods verwarmen zonder gas

Luchtverwarming of convectie wil zeggen dat mensen het warm krijgen doordat de lucht om hen heen is verwarmd. Bij geleidingswarmte of convectie stroomt warmte van warme naar koude materialen. Zoals op een koude vloer, daar vloeit de warmte uit je voeten door geleidingswarmte meteen weg.

In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen. Aangezien loodsen vaak niet goed geïsoleerd zijn, verdwijnt de warme lucht snel naar buiten.

Stralingswarmte door loods verwarmen zonder gas

Bij stralingswarmte wordt warmte getransporteerd door middel van infrarood licht. Dat zorgt voor rechtstreekse verwarming van muren, plafonds, vloeren, de objecten en de mensen in de ruimte. Infrarood licht is nauwelijks met het oog niet zichtbaar, maar wordt als warmte gevoeld. De zon is één van de bekendste bronnen van stralingswarmte.

De warmtestralers van HeatXL zijn voorzien van kwarts halogeen korte ir stralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken. Ze behoeven geen lange opwarmtijd en zijn eenvoudig met de thermostaat te bedienen.

De beste methode voor loods verwarming elektrisch

De beste methode om loodsen duurzaam te verwarmen is door middel van stralingswarmte. Niet met oude kachels, want die worden gestookt met fossiele brandstoffen, maar met moderne elektrische infrarood kachels. De benodigde energie kan worden opgewekt met zonnepanelen of met wind energie.

De industriële infrarood loods verwarming elektrisch zorgt ervoor, net als de oude kachels, dat er een rechtstreekse verwarming is, maar dan veel geavanceerder. Want verschillende mensen in dezelfde ruimte kunnen met elk een eigen ir heater hun microklimaat creëren. Daarmee wordt het thermisch comfort op een spectaculaire wijze verhoogd. Dat is waar industriële elektrische heaters zo goed in zijn.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat ze uitstekend te combineren zijn met natuurlijke ventilatie, zonder dat dit extra energie kost.

Het verwarmen van industriële panden met elektrische warmtestralers is een investering in de toekomst. De benodigde energie kan tevens duurzaam worden opgewekt. Maar het belangrijkste is dat de industriële gebouwen niet door vocht worden aangetast en dus beter in conditie blijven. Daarnaast ontstaat er binnen een gezonder klimaat voor de werkende mensen.

Verwarmen met infrarood panelen lijkt heel sterk op verwarmen met een open haard. Het is ouderwetse stralingswarmte, maar die op een moderne wijze wordt opgewekt.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Waar koop je een HeatXL infrarood verwarming loods?

Een HeatXL infrarood verwarming loods koop je eenvoudig via de onze website of webshop.

Heb je advies nodig over welke infrarood verwarming het beste in jouw industriële ruimte past? Kom langs bij één van onze showrooms en ervaar zelf de heerlijke infrarood warmte. Onze experts geven je graag advies.

Lever ook een persoonlijke bijdrage aan het milieu, geen CO2 uitstoot meer met een infrarood verwarming. Verwarmen met infrarood stralingswarmte betekent een onderhoudsvrij en duurzaam leven.