Infrarood verwarming magazijn

Infrarood verwarming magazijn, bedrijfshallen of loodsen. Waarom zijn grote ruimtes of hallen toch altijd zo koud? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Tot op heden was er gewoon geen doeltreffende manier om grote ruimtes, zoals magazijnen, te verwarmen.

Via een conventioneel systeem moet er bergen met lucht worden verwarmd om het magazijn ook maar iets warmer te krijgen. Dit gaat natuurlijk gepaard met hoge kosten. Met de ontwikkeling van infrarood panelen en industriële infrarood heaters is dit vanaf nu verleden tijd.

HeatXL helpt je graag met het maken van de juiste keuze voor infrarood verwarming magazijn, zoals:
– Aanpassen van conventionele gas verwarming naar infrarood verwarming.
– Warmteplan opstellen per werkplek en ruimte
– Berekening kosten besparing met infrarood verwarming

industriële verwarming bedrijven

Verwarming magazijn door infrarood straling

Verwarming magazijn door infrarood straling is een efficiënte en goedkope manier. In tegenstelling tot traditionele verwarming systemen verwarmt infrarood verwarming niet de lucht, maar de voorwerpen en mensen in de ruimte. Dit vindt plaats door middel van korte golf infrarood stralingswarmte, ir-a.

Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder grote lucht verplaatsing te genereren. De objecten nemen op hun beurt deze warmte op en weerkaatsen het terug de ruimte in. Daardoor ontstaat er een cyclus.

De direct gestookte gaskachel maakt gebruik van warme lucht circulatie, waarbij de warmte de ruimte in wordt geblazen.

Bij infrarood heaters vindt er géén warme lucht circulatie plaats. Daardoor is dit type verwarming ideaal voor personen met een allergie of ademhaling problemen. Bovendien werkt het systeem geluid- en reukloos.

Door de stralingswarmte is infrarood verwarming ideaal voor grote ruimtes zoals magazijnen, kantoren, showrooms en loodsen. Er dient immers geen grote massa lucht opgewarmd te worden.

Infrarood verwarming is energie zuiniger dan traditionele verwarming omdat er geen onnodige verspilling plaatsvindt. Daarnaast behoeven infrarood verwarmingen geen onderhoud. Elektrische energie opgewekt door zonnepanelen kan je ook gebruiken als energiebron voor de infrarood panelen.

Magazijn verwarmen met infrarood heaters

Je magazijn verwarmen met infrarood heaters is een duurzame en goedkope manier. Infrarood heaters zijn zeer geschikt om een bepaalde zone of ruimte te verwarmen. Dat wil zeggen daar waar het personeel aan het werk is, zonder dat je de rest van het magazijn moet verwarmen.

Bovendien vergroot je met infrarood verwarmingspaneel het werkcomfort van je medewerkers en van jezelf.

Kantoor verwarmen met infrarood

De voordelen van industriële infrarood heaters

– Energie besparing en lage verbruikskosten.
– Direct vol vermogen.
– Geen opwarmtijd nodig.
– Zuinige zone verwarming met hoge temperatuur.
– Zeer betrouwbare en gezonde warmte.
– Eenvoudig temperatuur bedienen.
– Snelle en makkelijk montage.
– Geen onderhoud kosten
– Reuk- en geluidloos.
– Comfortabele warmte.
– Te combineren met zonnepanelen.

Goedkoop het magazijn verwarmen

Goedkoop het magazijn verwarmen door infrarode heaters is een slimme, maar ook efficiënte manier. Elektrische infrarood stralers kunnen namelijk heel goed een zone of deel van de ruimte verwarmen. Daar waar de warmte nodig is. Bijvoorbeeld waar de mensen werken.

De infrarood heaters kan je verspreid door het magazijn aan het plafond of muur bevestigen. Een infrarood heater heeft geen opwarmtijd nodig. Het voordeel hiervan is dat je alleen de warmte stralers aan zet in het magazijn, daar waar het nodig is.

Op deze manier bespaar je veel op het elektriciteit verbruik en dus ook op de kosten. Verwarmen met elektrische ir heaters is duurzaam, efficiënt en zeer effectief.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Gezonde en veilige warmte

Door elektrisch te verwarmen heb je geen risico op schadelijke koolmonoxide vergiftiging. Daarnaast stoot een infrarood heater geen schadelijke stoffen uit.

Hoogwaardige infrarood verwarmingen die het Duitse TÜV-keurmerk dragen, zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling. Er zijn geen risico’s op het gebied van gezondheid.

Met ir heaters behoud je een gezond binnen klimaat. Zo zijn bijvoorbeeld de infrarood verwarmingen van HeatXL zelfs toegestaan voor gebruik in kritieke omgevingen. Zoals bijvoorbeeld op de verpleeg afdelingen en operatie kamers in ziekenhuizen.

Infrarood straling heeft zelfs een therapeutisch en positief effect op het menselijk gestel. Je spieren ontspannen, je wordt relaxt en het kan verlichting geven bij gewrichts- en spierpijn. Reuma patiënten hebben hier bijvoorbeeld baat bij.

Waar koop je een HeatXL infrarood verwarming magazijn?

Een HeatXL infrarood verwarming magazijn koop je eenvoudig via de onze website of webshop.

Heb je advies nodig over welke infrarood verwarming het beste in jouw industriële ruimte past? Kom dan bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs.

Wij helpen je graag verder en maken daarnaast een passende offerte van onze producten. Uiteraard op basis van jouw wensen.

Het hoofdkantoor met showroom van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel. Tevens heeft HeatXL diverse partners met showrooms verspreid in Nederland en België.