Efficiënte verwarming bedrijfsruimte

Verwarming bedrijfsruimte

Efficiënte verwarming bedrijfsruimte verloopt via elektrische infrarood heaters. Verwarmen door middel van elektriciteit is de toekomst. Helemaal in combinatie met groene stroom verworven door windturbines, zonnepanelen of zonneparken.

De fossiele brandstoffen raken op, we moeten met zijn allen verduurzamen. Je bedrijfsruimte verwarmen middels infrarood warmtestralers is een duurzame en goedkope oplossing waarbij je ook minder energie verbruikt.

Duurzaam, efficiënt, effectief en goedkoop dat zijn de infrarood verwarmingen van HeatXL.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Bedrijfsruimte verwarmen op duurzame wijze

Een bedrijfsruimte verwarmen op een duurzame wijze is heel goed mogelijk met infrarood heaters. Elektrische infrarood kachels voor bedrijfsruimte is een goede oplossing om de ruimte efficiënt en duurzaam te verwarmen.

Allereerst werkt infrarood verwarming bedrijfsruimte op elektriciteit. De energie wordt omgezet in warme infrarode straling die de objecten in de ruimte vervolgens verwarmen. De muren, vloer en apparaten houden de warmte lang vast en zenden daarna de warme stralen opnieuw de ruimte in.

Het is een andere manier van verwarmen. Ten opzichte van conventionele verwarmingen hoef je niet de hele ruimte van warme lucht te voorzien. Dit is een groot voordeel, je verwarmt namelijk alleen de zone waar warmte nodig is. Gerichte directe warmte met infrarood paneel.

Ten tweede is de installatie van een infrarood heater zeer eenvoudig. Je hoeft geen nieuwe leidingen in je pand aan te leggen of bestaande leidingen te verleggen. Het enige wat je nodig hebt om een elektrische ir heater werkend te krijgen is een aansluiting op de elektriciteit.

Montage efficient verwarming bedrijfsruimte

Hang de kwarts halogeen heater altijd op een veilige afstand van tenminste 3 meter hoog op. Natuurlijk kan het ook hoger worden opgehangen, bijvoorbeeld op 8 meter.

De hoogte van montage is afhankelijk van de ruimte en natuurlijk het vermogen van de verwarming. HeatXL heeft hangende warmtestralers, maar ook mobiele apparaten. Laat je goed informeren wat de beste keuze is voor jouw industriële ruimte.

Korte golf infrarood straling

Goedkope en efficiënte verwarming bedrijfsruimte

Goedkope en efficiënte verwarming bedrijfsruimte zonder onderhoud. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen onderhoud nodig. Dit scheelt jaarlijks flink in de kosten.

Doordat infrarood heaters geen draaiende onderdelen heeft, zoals een centrale verwarming wel heeft, gaat er niet snel iets stuk.

De elektrische heaters infrarood gaan maar liefst 5.000 tot 7.000 uur mee bij vol vermogen. Wanneer je echter een HeatXL Energy Comfort Controllers gebruikt, gaan ze nog langer mee. Daarbij zeggende dat je de heaters niet constant op vol vermogen aan hebt staan.

Infrarood verwarming bedrijfsruimte

Een infrarood verwarming bedrijfsruimte is een slimme keuze om jouw pand warm te krijgen. Een industriële ruimte hoeft vaak niet volledig verwarmt te worden. Eigenlijk alleen op de plekken waar het personeel aan het werk is, bijvoorbeeld bij de werkbanken.

Verwarm daarom alleen de zone waar het nodig is. Voor een efficiënte verwarming bedrijfsruimte zijn de industriële infrarood heaters uitermate geschikt. De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn voorzien van kwarts halogeen korte ir stralen. Dit betekent dat ze krachtig zijn en daarnaast direct werken.

Bij hoge temperaturen, maar ook bij lage temperaturen. Een infrarood elektrische verwarming laat je nooit in de kou staan.

De heater heeft geen opwarmtijd, waardoor je ook al energie bespaart. De warmte afgifte bestaat uit korte golf infrarood stralen, welke niet worden beïnvloed door lucht bewegingen. Daardoor zijn ze zeer geschikt om te gebruiken in ruimtes die niet goed zijn geïsoleerd of niet volledig zijn afgesloten.

Denk bijvoorbeeld aan een garage, waarbij de deur constant open en dicht gaat. Maar ook magazijnen en zeer hoge gebouwen, zoals loodsen en bedrijfshallen.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Bedrijfsruimte verwarmen zonder gas

Een infrarood heater elektrisch is gasloos, duurzaam, werkt efficiënt en tevens effectief. Met een infrarood verwarming bedrijfsruimte behoud je altijd de juiste aangename en constante temperatuur.

De infrarood warmtestralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Industriële infrarood verwarming voor jouw bedrijf?

Heb je interesse industriële infrarood verwarming voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je alle soorten en maten warmtestralers zien.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met korte golf ir straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg geven wij advies over hoeveel infrarood stralers er bijvoorbeeld nodig zijn. Zodat de ruimte efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Waar is industriële verwarming te koop?

De industriële verwarming is te koop via onze site dan wel bij de HeatXL winkels. HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze infrarood adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je ook allemaal in onze webwinkel terug. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan.