Industriële infrarood verwarming

Industriële infrarood verwarming voor jouw loods, garage of bedrijfshal is energiezuinig. Deze grote ruimtes zijn niet met een cv ketel en warm water te verwarmen zonder je blauw te betalen. Daarentegen bespaar je met een industriële infrarood verwarming tenminste 80% op de jaarlijkse energie kosten.

De industriële infrarood verwarming van HeatXL zijn geschikt voor gebruik in de veeleisende industriële omgeving. Denk hierbij aan bedrijven met natte, vochtige of stoffige werkplaatsen.

Tevens voor bedrijven die te maken hebben met ATEX zones. Daarvoor heeft HeatXL sterke verwarming systemen, welke zijn goedgekeurd voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Industriële warmtestralers voor werkplaatsen

De industriële warmtestralers van HeatXL zijn geschikt voor werkplaatsen, zoals metaalbewerking of houtwerkplaatsen. Eveneens voor de verwerkende industrie of opslagruimtes met de daarbij behorende kantoor units.

Ondernemingen in de industriële sector hebben vaak te maken met grote en hoge gebouwen. Zoals loodsen, garages of werkplaatsen.

Om zulke grote panden te verwarmen schiet een traditionele verwarming, zoals een CV installatie, vaak tekort. Het duurt vaak dagen voordat een ruimte op een comfortabele temperatuur is, waarbij de stookkosten zeer hoog zijn.

Daarbij komt ook dat warme lucht stijgt en tevens wegstroomt door niet goed geïsoleerde panden. Een industrieel pand verwarmen door middel van hete lucht is een kostbare bezigheid.

Met infrarood verwarming bent u van deze hoge kostenpost af. Industriële infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen ook de infrarood stralen. Zo voel je van alle kanten warmte.

Hoe werkt een infrarood heater?

De infrarood heater warmt heel direct een bepaalde zone op. Daar waar het nodig is. Je hoeft daarom niet het hele pand te verwarmen. Dit scheelt enorm in de energie kosten.

De infrarood heaters stralen direct alle energie uit naar de zone waar de warmte nodig is. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht. Maar de objecten en de mensen die zich in het stralingsgebied bevinden. De korte golf infrarood stralen raken de huid. Daardoor krijg je het aangenaam warm.

Infrarood warmte kan je vergelijken met de zonnestralen. Zodra je in de zon loopt voel je de warmte op je huid. Ga je uit de zon, dan voelt het koeler. Zo werken industriële infrarood verwarmingen ook.

De industriële heaters die HeatXL levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële en grote ruimtes.

Positie van infrarood verwarming

De positie van de infrarood verwarming is van belang, zodat je de meeste warmte ontvangt. Het beste is om e infrarood heater boven hoofdhoogte te plaatsen in een hoek van ongeveer 45 graden. Zo raken de infrarood stralen de zijkant van het lichaam. Dit voelt comfortabel aan.

De korte golf infrarood stralers moeten op tenminste 3 meter hoogte worden geplaatst. Op deze manier heeft de heater een groot warmtebereik. Tevens is de veilige afstand voor de korte golf infrarood straling. De verwarmingen kunnen natuurlijk ook nog hoger worden opgehangen. Op bijvoorbeeld 8 meter.

Laat je goed informeren welk vermogen je nodig hebt voor welke hoogte en ruimte. Het vermogen is vervolgens afhankelijk van drie factoren:
– de hoogte van het pand
– de isolatiewaarde
– het aantal m2 dat verwarmt moet worden.

Zorg ervoor dat de infrarood stralen niet worden onderbroken. Plaats nooit een stelling of ander object voor de warmte straler. Dit levert namelijk warmte verlies op.

Voordelen van industriële infrarood verwarming

– Eenvoudige installatie
– Mobiele verwarmingen op standaard
– Geen onderhoudskosten
– Eenvoudige en zuinig te regelen via thermostaat
– Lage bedrijfskosten door energiebesparing
– Geen opwarmtijd, maar direct warmte
– Gezonde warmte en binnenklimaat
– Geurloos en geruisloos
– Zone verwarming

Duurzame elektrische infrarood heater

Elektrische infrarood heater voor jouw bedrijfsruimte is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Door jouw bedrijfshal met elektrische infrarood heaters te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas. Je bespaart wel tot 80% op de kosten voor verwarming.

Industriële infrarood verwarming voor jouw bedrijf?

Heb je interesse industriële infrarood verwarming voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je alle soorten en maten warmtestralers zien.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg geven wij advies over hoeveel infrarood stralers er bijvoorbeeld nodig zijn. Zodat de ruimte efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Waar is industriële verwarming te koop?

De industriële verwarming is te koop via onze site dan wel bij de HeatXL winkels. HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van HeatXL is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze infrarood adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je ook allemaal in onze webwinkel terug. De functionaliteit op deze site is gebruiksvriendelijk.

Wij leveren de volgende werkdag de bestelde producten af, mits het artikel in voorraad is en voor 12.00 uur is besteld. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan.