Industriële ruimte verwarmen zonder CV

Industriële ruimte verwarmen zonder CV installatie is een slimme keuze voor magazijnen, loodsen en bedrijfshallen. Je hebt meerdere manieren om een grote ruimte te verwarmen, bijvoorbeeld door middel van infrarood elektrische heaters. Het is niet alleen energie zuiniger en gezonder, maar ook veel economischer.

Een industriële ruimte verwarmen zonder cv kan op verschillende manieren gebeuren. Vaak gebeurt dit met grote luchtblazers die een enorme luchtmassa opwarmen en deze in de ruimte verspreiden. Deze lucht verwarmers werken meestal op basis van fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie.

Een industriële verwarming die enkel lucht verwarmt heeft één belangrijk nadeel. Warme lucht stijgt op. Industriële ruimtes zijn vaak hoog, waardoor het lang duurt voordat de warmte beneden is.
Grote ventilatoren worden ingezet om deze warme lucht naar beneden te blazen. Ook hierbij gaat uiteraard veel energie verloren.

Een industriële infrarood verwarming gebruikt een heel ander verwarming principe. Hierbij wordt niet de lucht opgewarmd, zoals bij een conventionele verwarming. Een infrarood verwarming gebruikt infrarood straling om de objecten en mensen op te warmen.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Grote ruimte elektrisch verwarmen met infrarood

Een grote ruimte elektrisch verwarmen met infrarood straling is dé zuinige oplossing. Het centrale verwarmingssysteem is overbodig. Door een infrarood elektrische verwarming grote ruimte te gebruiken, bespaar je per jaar enorm op de verwarming kosten. Daarnaast heeft stralingswarmte met infrarood velen voordelen ten opzichte van lucht verwarming.

Hoe werken elektrische infrarood heaters?

Elektrische infrarood heaters werken op principe van de zon. Industriële infrarood kachels werken op basis van stralingswarmte.

Een infrarood elektrische kachel wordt ook wel hittegolf-of stralingsverwarming genoemd. Net als de zon de aarde verwarmt, verhitten de infrarode warmtestralen de ruimte. Dit is een zeer aangename directe warmte.

Het belangrijkste verschil met een conventionele centrale verwarming is dat infrarood heaters niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de kamer. Denk hierbij aan de wanden, vloer en machines die in het gebouw staan.

De objecten slaan de warmte op en weerkaatsen deze de ruimte in. Op deze manier voel je van alle kanten de warmte. Je hebt daardoor geen ongezonde luchtstromingen door de ruimte.

De elektrische heaters verdelen de infrarode warmtestralen gelijkmatig over de oppervlakken van de ruimte. Het creëert een bijzonder comfortabel en gezond klimaat.

Korte golf infrarood straling

Industriële ruimte verwarmen zonder cv maar met infrarood

Industriële ruimte verwarmen zonder cv maar met infrarood is goedkoop. Infrarood verwarmingen hebben namelijk lage aanschafkosten, een grote diversiteit aan ontwerpen en een zeer hoge efficiëntie.

De industriële infrarood stralers hangen op een hoogte van ten minste 3 meter of hoger en hebben een hoog rendement.

Lange en korte golf infrarood straling

Er is een verschil in lange en korte golf infrarood straling. De industriële heaters die HeatXL levert maken gebruik van korte golf kwarts halogeen infrarood straling. Deze ir A-straling dringt zeer goed door in de lucht en werkt altijd, ongeacht de buiten temperatuur.

Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor industriële ruimtes en buitenshuis gebruik. Je ziet ze bijvoorbeeld ook vaak in de vorm van terras verwarming bij horeca gelegenheden.

Infrarood verwarmingen met een lange golf infrarood straling, de ir C-straling, worden toegepast voor woningen en kantoren.
Het vroegere elektrische kacheltje, evenals elektrische convectoren, is niet meer te vergelijken met de moderne infrarood panelen van nu. Infrarood panelen zijn namelijk in vele designs verkrijgbaar. Ze zijn een aanwinst voor ieder kantoor of woning.

Elektrische infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit. Waarna vervolgens de energie wordt omgezet in warme onschadelijke infrarood straling.

Voordelen elektrische verwarming grote ruimte

De voordelen voor elektrische verwarming grote ruimte zijn groot. Doordat infrarood heaters heel direct verwarmen levert dit een elektriciteit besparing op. De warmte gaat tevens niet verloren door slecht geïsoleerde industriële panden. Terwijl dit met convectie warmte wel het geval is.

Doordat infrarood straling niet de lucht verwarmd maar de objecten in de ruimte, kun je heel gericht verwarmen.

Doordat infrarood heaters hebben nauwelijks onderhoud nodig. Infrarood verwarming heeft geen draaiende onderdelen. Zoals bij een CV ketel met warm water of een gaskachel gashaard wel het geval is. Tevens is de installatie eenvoudig en snel.

Naast besparing op onderhouds-, installatie- en verbruikskosten heeft een elektrische infrarood heater een aantal zeer goede eigenschappen, zoals:
– Geen rondzwevende stofdeeltjes door warme lucht circulatie. Waardoor de luchtkwaliteit verbetert.
– Gelijkmatige verdeling van de temperatuur.
– Muren blijven droog en warm.
– Zeer snelle opwarmtijd. Binnen enkele minuten is de gewenste temperatuur bereikt.
– Bediening door middel van thermostaat regeling.
– Elektrische heaters zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Hangende of staande verwarmingen. Voor iedere ruimte is er wel een geschikt model.
– Geurloos en geruisloos.
– De warme infrarood stralen hebben een ontspannende en verlichtende werking op de mens.
– Groot bereik door korte golf ir straling.

Door groene stroom te gebruiken, ben je ook nog eens milieubewust bezig. Nog beter is natuurlijk de elektrische heaters te combineren met zonnepanelen. Met ir heaters kan je de industriële ruimte verwarmen zonder cv.

Hoe werkt elektrische infrarood heater voor bedrijfshal

Lokale verwarming voor niet geïsoleerde ruimte

Elektrische heaters zijn uitermate geschikt om in te zetten als lokale verwarming voor niet geïsoleerde ruimte. Grote loodsen of bedrijfshallen hebben vaak enkel glas en zijn niet goed geïsoleerd. Echter zijn de korte golf infraroodstralen niet gevoelig voor lucht bewegingen. Daardoor zijn infrarood heaters goed in te zetten in een niet geïsoleerde ruimte.

Een ander zeer groot voordeel is dat elektrische heaters zeer goed in staat zijn om doelgericht een zone te verwarmen in een grote ruimte.

Bijvoorbeeld waar de werkbanken in de loods staan of een receptie gedeelte. Ze zijn dus perfect om in te zetten in grote loodsen, bedrijfshallen of garages. Je gaat zuinig om met de energie door alleen de ruimte te verwarmen waar het nodig is.

Natte, vochtige of ATEX ruimte verwarmen zonder cv

Natte, vochtige of ATEX ruimte verwarmen zonder CV is heel eenvoudig met de speciale HeatXL heaters. HeatXL is namelijk dé expert in elektrische verwarmingen door middel van infrarood straling.

Wij leveren infrarood heaters voor gebruik onder zware omstandigheden. Bijvoorbeeld voor bedrijven met vochtige, natte of stoffige werkplaatsen. Tevens hebben wij ATEX goedgekeurde verwarming systemen voor toepassing in een explosie gevaarlijke omgeving.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Industriële ruimte verwarmen zonder CV is verstandig

Een industriële ruimte verwarmen zonder CV is dus een verstandig besluit. Comfortabele en gezonde warmte, besparing op energie verbruik en milieubewust.

Vraag naar de mogelijkheden bij HeatXL om jouw bedrijf te voorzien van infrarood warmte. Voor een persoonlijk advies ben je uiteraard van harte welkom in één van onze showrooms. Wij houden overal rekening mee. Onze adviseurs maken een berekening en warmteplan voor je op.

Infrarood warmtestraler kopen

Heb je interesse voor het gebruik van elektrische industrie verwarming voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze klantenservice. Of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graat te woord en laten je alle soorten en maten ir heaters zien.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

De warmte straler infrarood van HeatXL kan je tevens eenvoudig online kopen via onze website. Het bestel proces gaat nog sneller in onze webshop. Hier zijn alle modellen van de industriële heaters weergegeven.