Infrarood stralingsverwarming

Je wilt een industrieel gebouw verwarmen met infrarood stralingsverwarming. De direct of indirecte gestookte gaskachel die je nu gebruikt werkt niet afdoende. De cv installatie met warm water is oud en aan vervanging toe. Of heb je net een nieuwe industrieel pand betreden en ben je op zoek naar een efficiënte en effectieve manier van verwarmen?

Een infrarood stralingsverwarming voor jouw industriële ruimte heeft enorm veel voordelen. Allereerst werkt een infrarood verwarming door middel van elektriciteit. De energie wordt omgezet naar warme infrarood straling.

Ten tweede is een HeatXL infrarood heater de zuinigste elektrische verwarming voor industriële panden. Een stralingsverwarming elektrisch verwarmt heel gericht een zone. Je hoeft daardoor niet meer de hele loods of het grootste deel van de bedrijfshal extra te verwarmen.

Verwarm alleen de zone daar waar het nodig is. Bijvoorbeeld waar de werkbank staat. Het extra verwarmen van andere ruimtes is overbodig en zonde van de energie.

Door deze moderne manier van verwarmen bespaar je enorm veel op het verbruik van elektriciteit. Daardoor bespaar jaarlijks ook enorm op de verwarming kosten.

Ten derde is een elektrisch stralingsverwarming geruisloos, geurloos en ook nog eens goed voor de gezondheid. De korte golf infrarood stralen hebben naast warmte een therapeutische en ontspannende werking op het menselijk lichaam.

Besparing op verbruik

 

Voordelen infrarode elektrische stralingsverwarming

Verwarmen met infrarode elektrische stralingsverwarming heeft veel voordelen. De belangrijkste hebben we op een rij gezet.

 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • CO2 neutraal met eco- en zonne-energie.
 • Infrarood stralingsverwarming is goedkoop.
 • Eenvoudige installatie.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Energiezuinig in gebruik.
 • Iedere zone of ruimte wordt gelijkmatig verwarmd.
 • Zone gerichte verwarming
 • Snelle opwarmtijd, binnen enkele minuten straalt de heater al op volle kracht.
 • Duurzaam, gaan decennia lang veilig mee.
 • Geen lucht- en stofverplaatsing.
 • Droge en schimmel vrije muren.
 • De stralingswarmte wervelt geen stof op en is daardoor vriendelijk voor mensen met een allergie.
 • Gezond voor mensen met allergieën of luchtweg problemen.
 • Thermostaat bediening via centrale of een mobiele app.
 • Op afstand de gewenste temperatuur regelen en instellen.
 • Geurloos en ook geruisloos.
 • Grote variatie in ontwerpen, modellen en vormen.

Gasloos met stralingsverwarming elektrisch

Je bent op zoek naar een alternatief voor verwarmen zonder gas. Met een stralingsverwarming elektrisch verwarm je gasloos het industriële pand.

Vanaf 2050 moeten we volgens het Klimaatakkoord allemaal zonder gas verwarmen. Ook de industriële sector moet over naar een andere manier van verwarmen. Het alternatief voor fossiele aardgas is duurzame groene stroom. Denk hierbij aan de grote windmolen parken op zee, zonnepanelen, geothermie en restwarmte van de industrie.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Verwarmen zonder aardgas

Jij kunt nu al de stap maken om je industrieel gebouw te verwarmen zonder aardgas. Bijvoorbeeld door middel van infrarood stralingswarmte, warmtepomp of een koude- warmte opslag. Voor veel bedrijven is een koud- warmte opslag een grote investering. Vooral het aanleggen van de gehele installatie is niet voor iedereen weggelegd.

Zonder gas verwarmen met infrarode heaters is de oplossing. Het is een efficiënte en goedkope manier van verwarmen.

Een elektrische warmte straler behoeft geen ingewikkelde installatie. Je hoeft bijvoorbeeld geen leidingen, pompen of andere ingewikkelde installaties aan te leggen. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteit aansluiting.

Door gebruik te maken van groene stroom ben je ook milieu bewust bezig. Beter is nog om een zelfvoorzienende stroom voorziening aan te leggen, bijvoorbeeld door middel van een zonnepanelen dak.

Lucht verwarming tegenover elektrische stralingsverwarming

Behalve de elektrische stralingsverwarming werken de andere verwarmingen allemaal op basis van lucht verwarming. Hierbij wordt de lucht in de ruimte verwarmd. Een infrarood heater werkt met warmte golven. Dit kan je vergelijken met de warme zonnestralen. Alleen dan zonder de schadelijke uv straling.

Een infrarood warmte straler verwarmt niet de lucht. Het verwarmt direct de objecten en mensen in de ruimte. De objecten houden de warmte vast. Daarnaast weerkaatsen de warme stralen opnieuw de ruimte in. Dit is een efficiënte manier van verwarmen. Tevens zorgt het voor minder lucht- en stofcirculatie.

De opwarming van de wanden, vloer en andere objecten zorgen ook voor een extra temperatuur stijging van 2 tot 3 graden Celsius. Hierdoor heb je minder energie nodig om een warme ruimte of zone te krijgen.

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Isolatie van industriële ruimtes

De meeste industriële ruimtes zijn niet goed geïsoleerd. Waardoor warme lucht snel naar buiten ontsnapt. Een bedrijfshal, loods of garage door middel van (elektrische) convectoren verwarmen is niet economisch. En is al helemaal niet duurzaam.

Industriële ruimtes zijn vaak hoog. Een acht meter hoge bedrijfshal is geen uitzonderin. Voordat je zo’n grote ruimte voorzien hebt van warme lucht, is eigenlijk onbegonnen werk.

Conventionele warmte heeft nog een ander nadeel. Doordat de lucht wordt verwarmd, vindt er ook lucht circulatie plaats. Daarbij zweven stof deeltjes en bacteriën in de ruimte. Daardoor krijg je een ongezond klimaat om in te werken. Voor mensen die astmatisch zijn aangelegd is dit geen fijne werk omgeving. 

Verwarmen middels lucht betekent een hoog energie verlies, te droog binnen klimaat en stof circulatie. Dit alles bij elkaar levert een ongezond werk klimaat op. 

Soorten infrarood stralingsverwarming

Er zijn 3 soorten van golflengte voor de infrarood stralingverwarming, te weten:

 • Korte golf infrarood A-straling: wordt toegepast voor industriële heaters.
 • Midden golf infrarood B-straling: zijn therapeutische verwarmingen, zoals infrarood sauna’s.
 • Lange golf infrarood C-straling (infrarood panelen): wordt toegepast bij de infrarood verwarmingen voor woningen en ook kantoren. Maar ook voor ir vloer verwarming.

Directe infrarood stralingsverwarming

De directe infrarood stralingsverwarming maakt gebruik van korte golf infrarood straling. Dit heeft als voordeel dat de stralen krachtig zijn en daarnaast een groot bereik hebben. De infrarood stralen worden niet onderbroken door lucht circulatie. Zo krachtig zijn deze ir stralen.

Vanwege de sterkte worden de korte golf heaters gebruikt in industriële omgevingen. De lange golf verwarmingen worden toegepast voor woningen en kantoren. In een woning hangt de heater aan de muur of het plafond. Hierbij is de hoogte van het plafond natuurlijk niet zo hoog als in een loods van 8 meter. 

De infrarood elektrische radiatoren dienen op een minimale 3 meter hoog te hangen. Dit is een veilige afstand voor de krachtig infrarood stralen. Daarnaast heeft de heater op deze hoogte het grootste warmte bereik. 

Zone verwarming

Directe infrarood stralingsverwarming is zeer goed in staat een zone van de hal te verwarmen. Bijvoorbeeld bij een metaal bedrijf waar het personeel aan de werkbanken werkt. Je hoeft niet de hele hal te verwarmen. Enkel en alleen de werkbanken. Je kan dit eenvoudig oplossen door warmte stralers boven de werk plaatsen te hangen.

Of bij een zonnepanelen fabrikant, daarbij verwarm je alleen de zone waar er gewerkt wordt. Bij de opslag hoeft dan geen verwarming aan. Dit is een zeer economische en ook efficiënte manier van verwarmen.

Kantoor verwarmen met infrarood

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

HeatXL maakt gebruik van alleen de beste materialen. Daarom is de zuinigste elektrische verwarming voorzien van kwarts halogeen infrarood. Kwarts halogeen heaters werken namelijk direct. Dat wil zeggen dat ze weinig tot geen tijd nodig hebben om op te warmen. 

De warmte afgifte bestaat hoofdzakelijk uit de korte golf infrarood straling. Deze wordt niet beïnvloed door lucht beweging. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Ook voor magazijnen en loodsen. Voor hoge gebouwen werken de infrarood heaters ook perfect. 

De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt voor het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie. Daardoor is zuinig elektrisch verwarmen met infrarood heaters de juiste keuze voor gasloos verwarmen.

Naast de hoge conversie hebben de industriële kwarts halogeen heaters een lange levensduur. Op vol vermogen gaan ze 5.000 tot 7.000 uur mee. Wanneer je de infrarood verwarming regelt met een HeatXL Energy Comfort Controller gaan ze nog langer mee. Daardoor profiteer je nog langer van de infrarood warmte.

Stap nu over om jouw industriële pand te verwarmen met ir straling. Door middel van de zuinigste elektrische verwarming van HeatXL.

Jaarlijks bespaar je daardoor enorm op de verwarming kosten. Tevens creëer je een schoon klimaat. En ook een gezond binnen klimaat. Niet alleen jij als ondernemer is blij, maar ook je personeel. Het is een win-win situatie. 

Meer informatie over infrarood stralingsverwarming

Wil je meer weten over infrarood stralingsverwarming? Vraag onze infrarood deskundigen dan om een goed advies. Wij maken een op maat gemaakt warmte plan voor jouw industriële ruimte. Bij HeatXL ben je aan het juiste adres voor industriële elektrische heaters.