Bedrijfshal elektrisch verwarmen

Bedrijfshal Verwarmen

Een bedrijfshal elektrisch verwarmen is milieubewust. Volgens het klimaatakkoord moeten alle bedrijven en woningen in 2050 van het gas af zijn.

De alternatieven voor het fossiele aardgas is duurzame stroom te gebruiken. Denk hierbij aan de grote windmolen parken op zee, zonnepanelen, geothermie en restwarmte van de industrie.

Bedrijven kunnen nu al de juiste groene stap maken om de bedrijfshal gasloos te verwarmen. Een goede manier om een bedrijfshal te verwarmen is door middel van industriële elektrische heaters. De warmtestralers werken via korte golf infrarood stralen.

Zone gericht verwarmen bedrijfshal

Door elektrisch verwarmen bedrijfshal is het mogelijk om niet de hele hal te verwarmen, maar alleen de zones waar warmte nodig is. Bedrijfshal elektrisch verwarmen door korte infrarood golf is vele malen sneller dan een conventionele verwarming. Zoals met een luchtverhitter of centrale verwarming.

Deze moderne manier van verwarmen zorgt ervoor dat je niet de hele bedrijfshal hoeft te verwarmen, maar alleen de zone waar wordt gewerkt. Dit is veel duurzamer en goedkoper. De jaarlijkse verwarmingskosten gaan hierdoor flink naar beneden. Daarnaast creëer je een comfortabele werkplek.

Kantoor verwarmen met infrarood

Conventioneel versus elektrisch verwarmen bedrijfshal

Eigenschappen conventioneel verwarmen:

Een bedrijfshal op een conventionele manier verwarmen is niet economisch en al helemaal niet duurzaam. Vaak zijn bedrijfshallen niet goed geïsoleerd en zijn er tevens kieren waar de warme lucht door ontsnapt.

Verwarmen middels convectie is een indirect vorm van verwarmen. Dit kan door middel van een direct gestookte gasheater, welke je vaak terugziet voor grote ruimtes zoals bedrijfshallen en magazijnen.

Aangezien bedrijfshallen vaak hoog zijn, bijvoorbeeld 8 meter, moet je wel lang stoken voordat je warme lucht voelt.

Ander nadeel van deze manier van verwarmen is dat de lucht circuleert in de ruimte, waarbij je rondzwevende stofdeeltjes krijgt. Voor mensen met astma of allergieën is dit geen prettig werkklimaat.

De dwarrelende stofdeeltjes komen ook in aanraking met het hete oppervlak van de convector, waarbij ureumdampen kunnen ontstaan, die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Verwarmen met convectie betekent een hoog energieverlies, te droog binnenklimaat en rondzwevende stofdeeltjes. Dit alles bij elkaar levert een onaangenaam omgevingsklimaat op om in te werken.

Werkplaats verwarming

Het is tijd om te kijken naar een andere manier van verwarmen bedrijfshal.

Eigenschappen van stralingswarmte:
Stralingswarmte daarentegen is een directe vorm van verwarmen. Het bestaat uit warmtegolven die de omgeving verwarmen. Infrarood elektrische heater werkt middels stralingswarmte.

In plaats van de lucht te verwarmen, worden de objecten in de hal verwarmd. Denk hierbij aan de plafonds, muren, vloer, stellingen, dozen, werkbanken, maar ook de mensen.

Infraroodstraling werkt op het principe van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Wanneer de warme zonnestralen onze huid raken, warmen we op. Zonnestralen bevatten infrarood straling met een korte en een lange golf lengte. De lange golf infrarood verwarmingen worden gebruikt in woningen en kantoren.

De elektrische industriële heaters maken gebruik van de korte golf infrarood stralen. Dit heeft als voordeel dat de stralen krachtig en een zeer wijde verspreiding hebben. De ir stralen raken je huid, wat een warm en comfortabel gevoel geeft.

Door de kracht van de elektrische heater is het aan te raden om de verwarming op drie meter hoog te hangen. Een hangende warmtestraler heeft het voordeel dat deze een groot warmtebereik heeft.

Meer informatie over verwarmen bedrijfshal

Wil je meer weten over elektrisch verwarmen bedrijfshal? Vraag onze infrarood deskundigen om een goed advies. Wij maken een op maat gemaakt warmteplan voor jouw bedrijfshal of commerciële ruimte. Bij HeatXL ben je namelijk bij het juiste adres.

Verwarmen bedrijfshal zonder gas

Verwarmen bedrijfshal zonder gas, brengt voordelen met zich mee. Elektrische industriële heaters werken zeer efficiënt en effectief. Doordat de objecten namelijk de warmte vasthouden, heb je geen groot warmteverlies bij een slechte isolatie.
Tevens ontsnapt de warmte niet door kieren. Zoals bij conventionele warmte wel het geval is.

Door deze directe manier van verwarmen, bereik je sneller een behaaglijk warmte gevoel. Industriële infrarood heaters sluit je aan op elektriciteit waarna de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

Neem altijd groene stroom af in verband met het milieu. Plaats zonnepanelen op het dak van de bedrijfshal, zodat volledig zelfvoorzienend in stroom bent. Hernieuwbare energie is duurzaam. Bij gebruik van de infrarood elektrische verwarmingen stoot je ook nog eens geen CO2 uit.

Naast duurzaamheid bespaar je jaarlijks flink op de verwarmingskosten. Help het milieu en jezelf een handje door over te gaan op industriële bedrijfshal elektrisch verwarmen.