Elektrische warmtestraler infrarood

Elektrische warmtestraler infrarood voor in de professionele werkplaats, loods of hal. De warmtestraler infrarood zorgt overal voor directe en aangename warmte. Zonder voorverwarmen wordt een gelijkmatig en doelgerichte warmteverdeling gegeneerd die zowel schoon, condensvrij als geurloos is.

Doordat de elektrische warmtestraler ir zonder ventilator werkt levert het bovendien een stille warmte op. Daarnaast zweeft er geen stof door de lucht wat weer goed is voor mensen met een allergie of astmapatiënten.

De werking van warmtestraler infrarood

De energie zuinige warmtestraler infrarood produceert directe warmte volgens het natuurlijke principe van de zon. De warmtestraler verwarmt tevens niet de lucht maar de personen en objecten die zich in het bereik bevinden. Deze slaan de warmte-energie op en geven deze als secundaire straling weer af.

De elektrische warmtestraler infrarood sluit je aan op de elektriciteit. De energie wordt vervolgens omgezet in warme onschadelijke warmtestralen. De eenvoudigste manier om uit te leggen wat infrarood straling doet, is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam dan opwarmt.

Een elektrische warmtestraler infrarood geeft gelijk zeer veel warmte zonder voorverwarmen. In mum van tijd voel je de weldadig warmte op je lichaam. Elektrische warmtestraler infrarood is de ideale oplossing voor industriële bedrijven, zoals garages, loodsen en hallen.

Kantoor verwarmen met infrarood

Wat is de technologie achter de warmtestraler infrarood?

De industriële warmtestraler maakt gebruik van de korte golf infrarood straling. Infrarood kent namelijk drie soorten golflengtes. Korte, midden en lange golf.

De golflengte bepaalt vervolgens hoe krachtig de infraroodstralen zijn. Hoe krachtiger hoe ‘scherper’ de warmtestralen aanvoelen. De infraroodstralen zijn onderverdeeld in drie groepen:
Infrarood-A: korte golf infrarood– vlak bij het zichtbare rode licht (700°C+). Wordt toegepast als industriële heaters.
Infrarood-B: middengolf (ca. 250—700°C) – donkerrood licht. Zijn therapeutische verwarmingen, zoals infrarood sauna’s.
Infrarood-C: lange golf (<250°C) – straalt geen zichtbaar licht uit. Wordt toegepast bij de infrarood verwarmingen voor woningen en ook kantoren.

Wat is het verschil tussen verwarming en warmtestraler infrarood?

Het verschil tussen warmtestraler infrarood en verwarming is dat stralers sterkere warmte uitstralen.
Infrarood verwarming zijn zogenaamde donker stralers. Deze zenden lange golf infrarood stralen (infrarood-C) uit, welke vervolgens diep in de huid doordringt. Het verwarmt je lichaam op een natuurlijke manier.
Infrarood warmtestraler genereert een rood licht. Het gaat daarbij om korte golf infrarood (infrarood-A) met deels een zichtbare golfengte. De infrarood warmte wordt daardoor effectief door je lichaam opgenomen.

De industriële warmtestralers van HeatXL gebruiken allemaal de korte golf infraroodstralen. Dit zijn de HeatXL halogeen stralers, welke een hoog stralingsrendement hebben.

Ze zijn krachtiger, waardoor de warmtestralen niet worden beïnvloed door luchtbeweging. Daardoor zijn ze tevens zeer geschikt voor gebruik in ruimtes die niet volledig zijn afgesloten. Zoals een garage bijvoorbeeld.

Maar ook magazijnen en in zeer hoge gebouwen, zoals loodsen. De warmte stralers van HeatXL zijn ruim 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoge energie conversie.

De korte golf warmtestralers moeten altijd op minimaal 3 meter hoogte worden geïnstalleerd. Dit komt door de krachtige zichtbare warme ir straling.

De infrarood verwarmingen met lange golf infrarood stralen zijn uitermate geschikt als hoofd- of bijverwarming in je huis of kantoor. Deze ir panelen zijn tevens te koop bij HeatXL.

De zuinigste elektrische verwarming met kwarts halogeen

Licht van de kwarts halogeen warmtestraler

Kwarts halogeen warmtestralers geven licht, omdat ze gebruikmaken van een korte golf infrarood golflengte. De infrarood-A bevindt zich precies op de rand van het zichtbare lichtspectrum.

Door de professionele uitrustig van de kwarts halogeen warmtestraler geven deze heaters overigens geen storend licht. De HeatXL kwarts halogeen stralers bevatten namelijk elementen met een gouden coating.

Deze zorgen er vervolgens voor dat de energie efficiënte verhoogt. En het daarnaast een neutraler, aangenamer licht produceert, een low glare. De low glare innovatie reduceert het rode licht tot wel 80%, zonder verlies van de warmte intensiteit.

De warmtestraler dien je tevens correct te plaatsen boven de normale zichtlijn van 1,8 meter. Op deze hoogte is het licht namelijk niet opdringerig. Daarnaast kan de kleur eenvoudig worden gecorrigeerd door normale verlichting.

De levensduur van warmtestraler infrarood

De levensduur van een industriële warmtestraler infrarood van HeatXL is 5.000 tot 7.000 uur bij een output op vol vermogen. Wanneer je de heater echter reguleert met een HeatXL Energy Comfort Controller gaan ze aanzienlijk langer mee. De warmtestralers zijn binnen en buiten te gebruiken.

Uit betrouwbare testen is overigens gebleken bij gevarieerd gebruik, de output, de warmtestralers in staat zijn om maar liefst ruim 50.000 uur mee te gaan.

Warmtestralers hebben zeer weinig onderhoud nodig. Ze bevatten geen draaiende onderdelen die snel kapot gaan, zoals bij een luchtverwarming. Mocht er toch een onderdeel vervangen worden? Geen probleem, HeatXL heeft altijd reserve onderdelen voorradig.

De voordelen van warmtestralers

Infrarood warmtestralers hebben vele voordelen voor industrieel gebruik. Naast dat heaters aangename warmte af geven, hebben ze nog veel meer voordelen, zoals:

Geruisloos en ook geluidloos.
Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.
Warmte zonder voorverwarmen.
Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.
Geen extra onderhoudskosten.
Droge en schimmel vrije muren.
De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.
Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
Voor industriële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.
Infrarood warmte is goedkoop.
Gemakkelijke en snelle installatie op 230 v.
Op afstand temperatuur regelen en instellen via thermostaat en app.
Hoogwaardige elegant design.
Weersbestendig materiaal.
Beschermklasse IP65. Spatwater dicht professioneel apparaat en tevens regendicht in alle richtingen.
Verstelbare kantelhoek met grote verwarm radius.
Energie efficiënt waardoor duurzaam in gebruik

Hoe werkt elektrische infrarood heater voor bedrijfshal

Infrarood warmtestraler voor jouw bedrijf?

Heb je interesse voor het gebruik van elektrische warmtestraler infrarood voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graag te woord en laten je alle soorten en maten ir heaters zien.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg geven wij advies over hoeveel elektrische heaters er bijvoorbeeld nodig zijn. Zodat de ruimte efficiënt en effectief wordt verwarmd.

Waar warmtestraler infrarood online kopen?

De warmtestraler infrarood van HeatXL kan je eenvoudig online kopen via onze website en bij onze webshop. Hier zijn alle modellen van de industriële heaters weergegeven.

De verschillende typen, de diversiteit in vermogen en een omschrijving vind je allemaal in onze webwinkel terug. Gratis verzending.

Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte.