Infrarood heater voor bedrijfshal

Elektrische infrarood heater voor bedrijfshal is een goede oplossing om de ruimte efficiënt en duurzaam te verwarmen. Een bedrijfshal in zijn geheel opwarmen is kostbaar en niet milieubewust.

Veel bedrijven kampen dan ook met het probleem hoe een bedrijfshal op de juiste temperatuur te verwarmen en te behouden. Hoe een bedrijfshal zonder gas te verwarmen en daarnaast ook de verwarmingskosten in de hand houden.

Je zou denken dat duurzaam en efficiënt een bedrijfshal verwarmen niet samen gaat. Toch wel, de oplossing is namelijk heel simpel. Verwarm jouw bedrijfshal met elektrische infrarood heater.

Een infrarood heater elektrisch is gasloos, duurzaam, werkt efficiënt en tevens effectief. Met een elektrische heaters bedrijfshal behoud je altijd de juiste aangename en constante temperatuur.

Kantoor verwarmen met infrarood

Hoe werkt elektrische infrarood heater voor bedrijfshal?

Elektrische infrarood heater voor bedrijfshal werken op het basisprincipe van de zon. De industriële elektrische heater bedrijfshal van HeatXL maakt gebruik van een korte golf infrarood straling. Bijna alle stralingsenergie van de korte golf infrarood heaters bevinden zich in het stralingsgebied dat sterk lijkt op de zonnestralen.

Zodra de infrarood straling je lichaam raakt, voel je de aangename warmte. Net zoals de warme zonnestralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door een centrale verwarming of een gas heater. Dit zijn direct gestookte of indirecte gestookte heaters. Hierbij circuleert de lucht door de ruimte. In veel gevallen is dit een verspilde manier van verwarmen.
Zeker wanneer een gebouw of loods groot is en slecht is geïsoleerd.

Allereerst moet je de hele ruimte verwarmen, wil je enig comfort van warmte voelen. Dit is uiteraard een flinke kostenpost. Daarnaast zijn loodsen of grote gebouwen vaak niet goed geïsoleerd, waardoor de indirect gestookte warme lucht naar buiten ontsnapt.

De infrarood elektrische heater voor bedrijfshal daarentegen verwarmt niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. De elektrische heaters verwarmen namelijk direct de objecten en mensen in de ruimte.

De objecten houden de warmte vast. Daarnaast weerkaatsen de infrarood stralen op bijna alles wat zich in de ruimte binnen het bereik van de heater elektrisch bevindt.

Deze gerichte manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt daardoor een goede luchtvochtigheid in het pand.

Korte golf infrarood straling

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam, omdat je namelijk gasloos verwarmt. Om het milieu te sparen en de CO2 uitstoot te verminderen wordt er steeds vaker gezocht naar een gasloze manier van verwarmen.

Door jouw bedrijfshal met infrarood heaters te verwarmen gebruik je geen gas meer. Daarnaast is elektrisch verwarmen door middel van infrarood straling veel goedkoper dan verwarmen op gas.

Infrarood heater elektrisch is kosten besparend

Door met infrarood heater elektrisch de bedrijfshal te verwarmen is absoluut kosten besparend. Dit komt doordat een infrarood heater heel gericht een zone verwarmt. Daardoor hoef je niet de hele bedrijfshal te verwarmen, zoals met luchtverwarming. Doordat je alleen de zone verwarmt waar het nodig is, bespaar je flink op de energiekosten.

Daarnaast kost het drie keer zoveel energie om de luchtmassa te verwarmen, dan wanneer je alleen de objecten in de ruimte verwarmt. Door gericht te verwarmen kan het een besparing opleveren van maar liefst 80% per jaar.

Gericht verwarmen is efficiënt wanneer je alleen bepaalde werkplekken wilt verwarmen. Denk hierbij aan een werkbank of receptie.

Elektrische heater bedrijfshal is duurzaam

Positie elektrische heaters bedrijfshal

Bij het verwarmen van een bepaalde zone is de beste positie voor de elektrische heaters bedrijfshal boven hoofdhoogte. Advies is om de infrarood heater op ongeveer drie à vier meter hoogte te monteren en met een hoek van ongeveer 45 graden.

Op deze manier zorg je ervoor dat de warmtestralen de zijkant van het lichaam verwarmen. Nog beter is om twee elektrische heaters op te hangen, zodat van beide kanten het lichaam wordt verwarmd. Dit verhoogt namelijk het comfort niveau.

Het benodigd vermogen voor elektrische heaters bedrijfshal

Het benodigd vermogen voor elektrische heaters bedrijfshal kan exact voor je uitgerekend worden. De deskundige adviseurs van HeatXL maken voor jou een verwarmingsplan op. Daarin staat precies beschreven hoeveel elektrische heaters je nodig hebt, van welk vermogen en waar ze moeten komen te hangen.

Hoeveel vermogen voor de infrarood verwarming benodigd is, hangt af van hoe je de ruimte wilt verwarmen, zoals:
– vorstvrij houden
– de hele ruimte verwarmen
– zone verwarming

Grofweg kan je zeggen dat een ruimte of werkplek op 15 graden Celsius te houden je een vermogen nodig hebt van 15 tot 25 W/m3. Voor 19 graden Celsius is dit 25 Watt per m3.
Om een hele ruimte vorstvrij te houden moet je rekenen op 10 W/m3.

Wil je alleen een werkplek, zoals de receptie, verwarmen dan kan je uitgaan van 1000 watt per 10 m2 en 2000 w voor 20 m2. Dit is een weergave. Wil je precies weten hoeveel infrarood gestookte heaters je nodig hebt, onze adviseurs stellen graag een warmteplan voor je op.

Thermostaat regeling voor infrarood heater

De temperatuur in de bedrijfshal wordt bediend door een thermostaat regelaar van de infrarood heater. Er zijn drie soorten thermostaten mogelijk, namelijk:
1. Draadloze wifi thermostaat
2. Plug-in thermostaat
3. Geïntegreerde slimme thermostaat.

De draadloze en slimme thermostaat wordt het meest gebruikt bij een infrarood heater voor bedrijfshal. De bediening verloopt namelijk eenvoudig via een app op je smartphone. Tevens kan gekozen worden voor een ontvanger die in de bedrijfsruimte wordt geplaatst of opgehangen.

Vanaf iedere locatie en op ieder gewenst moment bedien je via de smartphone de thermostaat. Dit is bijvoorbeeld heel handig voor wanneer vroeger aan het werk gaat dan normaal. Dan kan je de programmering eerder aanzetten.

Via de app kan je alles instellen, programma’s voor doordeweekse dagen, weekenden, ochtend, middag of avond. Iedere infrarood warmtestraler is apart te bedienen.

Industriele ruimte verwarmen zonder cv

Korte golf infrarood straling

De korte golf infrarood straling wordt gebruikt voor elektrische heaters voor industriële bedrijven. De industriële elektrische heaters van HeatXL zijn voorzien van kwarts halogeen verwarming.

Ze hebben een wolfraam gloeidraad in een kwartsbuis. Hierop wordt een coating op de buis aangebracht. Ten eerste om het zichtbare licht te veranderen van kleurkarakter. Ten tweede verhoogt dat ook de infrarood stralingsfactor. Daarnaast voorkomt dit ook oxidatie.

De lamp van de low glare elektrische heater geeft veel minder licht dan de lamp van een gewone heater. Daarentegen geeft het wel evenveel warmte af.

De hoogwaardige elektrische infrarood verwarmingen van HeatXL zijn dankzij de IP65 uitvoering beschermt tegen regen, vocht, sneeuw en storm. Naast de elektrische kachels is er ook een infrarood verwarming op gas verkrijgbaar.

De elektrische heaters zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zoals hangende heaters, eurom warmtestraler 2000 W en een staande verwarmer. Alle infrarood elektrische kachels van HeatXL hebben één ding met elkaar gemeen. Ze zijn namelijk zeer efficiënt en veilig in gebruik. Kijk ook eens voor een mobiele heater.

Infrarood heater voor jouw bedrijf?

Heb je interesse voor het gebruik van elektrische infrarood heater voor jouw bedrijf? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij één van onze showrooms. Onze adviseurs staan je graat te woord en laten je alle soorten en maten ir heaters zien.

Bij HeatXL ben je bij het juiste adres. Laat je deskundig adviseren over de mogelijkheden van elektrische heaters met infrarood straling.

Tevens is het mogelijk om een afspraak te maken bij jou op locatie. Naast uitleg kan er advies worden gegeven over hoeveel elektrische infrarood heaters er bijvoorbeeld nodig zijn om de ruimte efficiënt en effectief te verwarmen.